Εξαρτάται από τι κινδυνεύει. Για το 99,9999% των πραγμάτων, υποχρέωση να βοηθήσει έχει το κράτος. Γι' αυτό διαθέτει αστυνομία, νοσοκομεία, δικαστήρια και διάφορες υπηρεσίες.Lord Brum έγραψε: 14 Ιουν 2021, 15:33 έχω δημοκρατικό δικαίωμα να γράψω στα @@ κάποιον που κινδυνεύει ή έχω την υποχρέωση να προσπαθήσω να τον βοηθήσω?
Φυσικά και έχεις. Εγώ το κάνω κάθε μέρα. Δικαίωμα να ακούγεται έξω απ' το σπίτι σου δεν έχεις.Lord Brum έγραψε: 14 Ιουν 2021, 15:33έχω δημοκρατικό δικαίωμα να ακούω μουσική στη διαπασον στις 3 το πρωί στο σπίτι μου?
Ναι, υπάρχουν χώροι που επιτρέπεται, όπως παραλίες γυμνιστών.Lord Brum έγραψε: 14 Ιουν 2021, 15:33έχω δημοκρατικό δικαίωμα να βγάινω σε δημόσιο χώρο με τη μαλαπέρδα σε κοινή θεά επειδή ζεσταίνομαι ή επειδή θέλω να την επιδεικνύω?
Όχι. Αλλά ταυτόχρονα η οδήγηση δεν είναι κάποιο δικαίωμά σου που απορρέει από το σύνταγμα. Για την ακρίβεια δεν έχεις δικαίωμα να οδηγείς, το κράτος αποφασίζει αν θα σου δώσει την ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ να οδηγείς. Η άδεια που σου δίνει έχει προϋποθέσεις.Lord Brum έγραψε: 14 Ιουν 2021, 15:33έχω δημοκρατικό δικαιωμα να μην σταματάω σε κόκκινο φανάρι ή να παρκάρω πάνω σε διάβαση?
Όλα σου τα παραδείγματα είναι άκυρα.