"Καταργείται ο περιορισμός του ορίου φυσικής παρουσίας των εργαζόμενων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, καθώς και στα Τμήματα/Υπηρεσίες του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Εξακολουθεί να ισχύει η υποχρέωση για διενέργεια σε εβδομαδιαία βάση rapid test στο 50% των εργαζόμενων που δεν έχουν λάβει τουλάχιστον την 1η δόση του αδειοδοτημένου εμβολίου και έχουν παρέλθει 3 εβδομάδες από τον εμβολιασμό. Για παράδειγμα, εάν σε μια επιχείρηση εργοδοτούνται 50 άτομα και τα 28 εξ αυτών έχουν εμβολιαστεί, η υποχρέωση για εβδομαδιαίο έλεγχο αφορά στα άλλα 22 άτομα (11+11)."
https://ygeia-news.com/ygeionomikes-ypi ... nioy-2021/
Στην Κύπρο δεν είναι υποχρεωτικό για τους εμβολιασμένους εργαζόμενους, ακόμη και με πρώτη δόση μόνο.
Ο εργοδότης στο interview είχε κατεβασμένη την μάσκα με την δικαιολογία πως είναι εμβολιασμένος και όταν του είπα πως δεν είμαι (με αφορμή την μάσκα και φυσικά ρωτώντας με) ξύνισε, μου μίλησε για δοκιμαστικό 2 βδομάδων (ενώ την προηγούμενη μέρα προσπαθούσε να με πείσει επί μια ώρα να πάω να δουλέψω μαζί του και όχι αλλού), και ότι θέλει να του πηγαίνω τεστ κάθε 3 μέρες ενώ κανονικά το έκαναν εβδομαδιαίο εδώ και καιρό και ενώ μιλάει στους πελάτες τους οι οποίοι τρώνε στο εστιατόριο στον εξωτερικό χώρο χωρίς τεστ, χωρίς μάσκες και πολύ κοντά του.
Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που ακούω την δικαιολογία "είμαι εμβολιασμένος" σε παρακάμψεις των μέτρων. Και δεν φταίνε οι ίδιοι όταν ουσιαστικά τους λένε "τρέξτε για εμβόλια και σωθήκαμε".