!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Αυτά που κάναμε κι αυτά που όχι
Αυτά που κάναμε κι αυτά που όχι
Υπάρχει ένα τσιτάτο που λέει "καλύτερα να μετανιώνεις γι' αυτά που έχεις κάνει, παρά γι' αυτά που δεν έχεις κάνει".
Δηλώνω ότι, όπως όλα τα τσιτάτα, είναι μια μαλακία και μισή.
Όταν μετανιώνεις γι' αυτά που δεν έχεις κάνει, ο μόνος άνθρωπος που έχεις αδικήσει είναι ο εαυτός σου. Όταν μετανιώνεις γι' αυτά που έχεις κάνει μετανιώνεις για το πόσο έχεις αδικήσει άλλους. Ξέρεις ότι το στίγμα σου στην κοινωνία είναι αρνητικό κι οφείλεις να συνεχίσεις να ζεις με τον εαυτό σου.
Έχοντας μπόλικους λόγους να μετανιώνω και για τις δύο αιτίες, οι μετάνοιες για όσα δεν έχω κάνει είναι παιδική χαρά μπροστά σε αυτές για όσα έχω κάνει.
Να σκέφτεστε πριν πράξετε.
Δηλώνω ότι, όπως όλα τα τσιτάτα, είναι μια μαλακία και μισή.
Όταν μετανιώνεις γι' αυτά που δεν έχεις κάνει, ο μόνος άνθρωπος που έχεις αδικήσει είναι ο εαυτός σου. Όταν μετανιώνεις γι' αυτά που έχεις κάνει μετανιώνεις για το πόσο έχεις αδικήσει άλλους. Ξέρεις ότι το στίγμα σου στην κοινωνία είναι αρνητικό κι οφείλεις να συνεχίσεις να ζεις με τον εαυτό σου.
Έχοντας μπόλικους λόγους να μετανιώνω και για τις δύο αιτίες, οι μετάνοιες για όσα δεν έχω κάνει είναι παιδική χαρά μπροστά σε αυτές για όσα έχω κάνει.
Να σκέφτεστε πριν πράξετε.
-
the comet the course the tail
Re: Αυτά που κάναμε κι αυτά που όχι
μήπως εννοείς αυτό;
Βλήμα έγραψε: 13 Ιουν 2021, 08:14 Υπάρχει ένα τσιτάτο που λέει "καλύτερα να μετανιώνεις γι' αυτά που δεν έχεις κάνει, παρά γι' αυτά που δεν έχεις κάνει".
edit
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Βλήμα την 13 Ιουν 2021, 08:27, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Όχι ρε, με μπέρδεψες. Αυτό κατάλαβες από αυτά που έγραψα παρακάτω;the comet the course the tail έγραψε: 13 Ιουν 2021, 08:22 μήπως εννοείς αυτό;
Βλήμα έγραψε: 13 Ιουν 2021, 08:14 Υπάρχει ένα τσιτάτο που λέει "καλύτερα να μετανιώνεις γι' αυτά που δεν έχεις κάνει, παρά γι' αυτά που δεν έχεις κάνει".
-
αν λάβουμε υπόψη τα υπόλοιπα που λες παρακάτω, αυτό μάλλον έπρεπε να γράψεις.Βλήμα έγραψε: 13 Ιουν 2021, 08:25Όχι ρε, με μπέρδεψες. Αυτό κατάλαβες από αυτά που έγραψα παρακάτω;the comet the course the tail έγραψε: 13 Ιουν 2021, 08:22 μήπως εννοείς αυτό;
διαφωνείς με το ότι πρέπει να μετανιώνουμε για όσα ΔΕΝ έχουμε κάνει
και λες ότι καλύτερα να μετανιώνουμε για όσα έχουμε κάνει
-
έχω ακούσει και τις 2 απόψεις πάντως.
πάντως, εγώ πιο πολύ έχω μετανιώσει για πράγματα που έχω πει.
πάντως, εγώ πιο πολύ έχω μετανιώσει για πράγματα που έχω πει.
- Rakomelofronas
- Phorum.gr user: Pegasus - erkebrad
Το τσιτατο αυτό, "καλύτερα να μετανιώσεις για κάτι που έκανες παρά για κάτι που δεν έκανες" (έτσι το έχω ακούσει εγώ τουλάχιστον), υποτίθεται ότι στηρίζεται στην ευλογοφανη αλλά ακραία ατομοκεντρικη σκέψη ότι η απόκτηση προσωπικής εμπειρίας είναι καλύτερη από τον δισταγμό και το "τι θα γινόταν αν το έκανα;". Στην πρώτη περίπτωση υποτίθεται ότι έχεις συγκεκριμένα βιωματικά δεδομένα για να κρίνεις ενώ στη δεύτερη μένεις με την απορία. Στην πραγματικότητα, παραβλέπει ότι έχουμε και άλλα εκ των προτέρων κριτήρια πλην της προσωπικής μας εμπειρίας (πχ ένστικτο - συναίσθημα, ηθική αναστολή, ανησυχία για τυχόν κοινωνικές - νομικές συνέπειες, εμπειρία άλλων ανθρώπων κτλ) και δεν χρειάζεται να ζήσουμε άμεσα κάτι για να το κρίνουμε.
Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν αυτό το τσιτατο για ερωτικά και σεξουαλικά ζητήματα, όχι τυχαία.
Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν αυτό το τσιτατο για ερωτικά και σεξουαλικά ζητήματα, όχι τυχαία.
Ο κόσμος που θυμάσαι δεν υπάρχει πια.
Η μόνη πηγή αισιοδοξίας είναι το μεθαύριο.
Η μόνη πηγή αισιοδοξίας είναι το μεθαύριο.
Όχι.the comet the course the tail έγραψε: 13 Ιουν 2021, 08:29αν λάβουμε υπόψη τα υπόλοιπα που λες παρακάτω, αυτό μάλλον έπρεπε να γράψεις.Βλήμα έγραψε: 13 Ιουν 2021, 08:25Όχι ρε, με μπέρδεψες. Αυτό κατάλαβες από αυτά που έγραψα παρακάτω;
Με ξαναμπέρδεψες. Επίτηδες το κάνεις;the comet the course the tail έγραψε: 13 Ιουν 2021, 08:29αν λάβουμε υπόψη τα υπόλοιπα που λες παρακάτω, αυτό μάλλον έπρεπε να γράψεις.Βλήμα έγραψε: 13 Ιουν 2021, 08:25Όχι ρε, με μπέρδεψες. Αυτό κατάλαβες από αυτά που έγραψα παρακάτω;
Τα προαπαιτούμενα που αναφέρεις αναπτύσσονται με την ηλικία. Όταν έρθεις σε ηλικία που τα έχεις αναπτύξει επαρκώς ώστε να μην φοβάσαι να πράξεις κατά τον τρόπο που λες, έχεις έρθει και σε ηλικία να μην ακούς τσιτάτα σαν αυτό. Απευθύνεται λοιπόν σε άτομα που θα ήταν καλύτερα να προσέχουν.Rakomelofronas έγραψε: 13 Ιουν 2021, 08:33 Το τσιτατο αυτό, "καλύτερα να μετανιώσεις για κάτι που έκανες παρά για κάτι που δεν έκανες" (έτσι το έχω ακούσει εγώ τουλάχιστον), υποτίθεται ότι στηρίζεται στην ευλογοφανη αλλά ακραία ατομοκεντρικη σκέψη ότι η απόκτηση προσωπικής εμπειρίας είναι καλύτερη από τον δισταγμό και το "τι θα γινόταν αν το έκανα;". Στην πρώτη περίπτωση υποτίθεται ότι έχεις συγκεκριμένα βιωματικά δεδομένα για να κρίνεις ενώ στη δεύτερη μένεις με την απορία. Στην πραγματικότητα, παραβλέπει ότι έχουμε και άλλα εκ των προτέρων κριτήρια πλην της προσωπικής μας εμπειρίας (πχ ένστικτο - συναίσθημα, ηθική αναστολή, ανησυχία για τυχόν κοινωνικές - νομικές συνέπειες, εμπειρία άλλων ανθρώπων κτλ) και δεν χρειάζεται να ζήσουμε άμεσα κάτι για να το κρίνουμε.
-
ρε, διάβασε τι έχεις γράψει. υπάρχει αντίφαση σε όσα λες.Βλήμα έγραψε: 13 Ιουν 2021, 08:40Με ξαναμπέρδεψες. Επίτηδες το κάνεις;the comet the course the tail έγραψε: 13 Ιουν 2021, 08:29αν λάβουμε υπόψη τα υπόλοιπα που λες παρακάτω, αυτό μάλλον έπρεπε να γράψεις.Βλήμα έγραψε: 13 Ιουν 2021, 08:25
Όχι ρε, με μπέρδεψες. Αυτό κατάλαβες από αυτά που έγραψα παρακάτω;
ξεκινάς λέγοντας ότι το τσιτάτο είναι μαλακία και καταλήγεις να συμφωνείς με αυτό: ότι καλύτερα να μετανιώνεις για όσα έχεις κάνει.
Κι εγώ έτσι νομίζω.Βλήμα έγραψε: 13 Ιουν 2021, 08:40Με ξαναμπέρδεψες. Επίτηδες το κάνεις;the comet the course the tail έγραψε: 13 Ιουν 2021, 08:29αν λάβουμε υπόψη τα υπόλοιπα που λες παρακάτω, αυτό μάλλον έπρεπε να γράψεις.Βλήμα έγραψε: 13 Ιουν 2021, 08:25
Όχι ρε, με μπέρδεψες. Αυτό κατάλαβες από αυτά που έγραψα παρακάτω;
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
Το τσιτάτο, όπως το έγραψα (αν και το γράφει πιο σωστά ο Rakolemofronas).the comet the course the tail έγραψε: 13 Ιουν 2021, 08:46 ξεκινάς λέγοντας ότι το τσιτάτο είναι μαλακία και καταλήγεις να συμφωνείς με αυτό: ότι καλύτερα να μετανιώνεις για όσα έχεις κάνει.
"καλύτερα να μετανιώνεις γι' αυτά που έχεις κάνει, παρά γι' αυτά που δεν έχεις κάνε".
Άρα καλύτερα να πράττεις και να το μετανιώνεις, παρά να μετανιώνεις που δεν έπραξες.
Αυτό είναι που διαφωνώ.
-
σόρρυ, αλλά εγώ το παραπάνω τσιτάτο το εξέλαβα διαφορετικά, όπως έχει διατυπωθεί.Βλήμα έγραψε: 13 Ιουν 2021, 08:52Το τσιτάτο, όπως το έγραψα (αν και το γράφει πιο σωστά ο Rakolemofronas).the comet the course the tail έγραψε: 13 Ιουν 2021, 08:46 ξεκινάς λέγοντας ότι το τσιτάτο είναι μαλακία και καταλήγεις να συμφωνείς με αυτό: ότι καλύτερα να μετανιώνεις για όσα έχεις κάνει.
"Καλύτερα να μετανιώνεις για όσα έχεις κάνει, παρά για όσα δεν έχεις κάνει".
Άρα καλύτερα να πράττεις και να το μετανιώνεις, παρά να μετανιώνεις που δεν έπραξες.
Αυτό είναι που διαφωνώ.
δλδ όντως να μετανιώνεις για όσα έχεις κάνει. μαλακίες που έχεις κάνει. αφού όντως τις έκανες. παρά για όσα δεν έκανες.
Μα αυτό είναι που λέει και σε αυτό είναι που διαφωνώ.the comet the course the tail έγραψε: 13 Ιουν 2021, 08:57σόρρυ, αλλά εγώ το παραπάνω τσιτάτο το εξέλαβα διαφορετικά, όπως έχει διατυπωθεί.Βλήμα έγραψε: 13 Ιουν 2021, 08:52Το τσιτάτο, όπως το έγραψα (αν και το γράφει πιο σωστά ο Rakolemofronas).the comet the course the tail έγραψε: 13 Ιουν 2021, 08:46 ξεκινάς λέγοντας ότι το τσιτάτο είναι μαλακία και καταλήγεις να συμφωνείς με αυτό: ότι καλύτερα να μετανιώνεις για όσα έχεις κάνει.
"Καλύτερα να μετανιώνεις για όσα έχεις κάνει, παρά για όσα δεν έχεις κάνει".
Αυτό είναι που διαφωνώ.
δλδ όντως να μετανιώνεις για όσα έχεις κάνει. μαλακίες που έχεις κάνει. αφού όντως τις έκανες. παρά για όσα δεν έκανες.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 2 Απαντήσεις
- 228 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Green Dragon
-
- 16 Απαντήσεις