!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κληρονομιά σε πολλούς χωρις διαθηκη

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Re: Κληρονομιά σε πολλούς χωρις διαθηκη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος »

vatraxos έγραψε: 12 Ιουν 2021, 15:30
Στύγιος έγραψε: 12 Ιουν 2021, 15:28 ΝΠΝΓΜΘΣ ,ήπια και κάτι τσίπουρα- προς δικαιολόγηση μου - και τα έκανα σκατούλες :003:
Αφού δεν το αντέχεις, τι το πίνεις;
Ως έχων, ως Λαρσαίος την ψιλή και πλήρη κυριότητα του τσίπουρου .... με γλυκάνισο και άνευ. :003:
Άβαταρ μέλους
vatraxos
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vatraxos »

Στύγιος έγραψε: 12 Ιουν 2021, 15:33
Ως έχων, ως Λαρσαίος την ψιλή και πλήρη κυριότητα του τσίπουρου .... με γλυκάνισο και άνευ. :003:
Σε βλέπω να κάνεις οχτάρια σε λίγο :smt005:
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo »

Στύγιος έγραψε: 12 Ιουν 2021, 15:28
vatraxos έγραψε: 12 Ιουν 2021, 15:24
Στύγιος έγραψε: 12 Ιουν 2021, 15:21 Δεν είμαι νομικός ,αλλά επειδή έχω εμπλακεί ως κληρονόμος έχων την ψιλή και κατόπιν την πλήρη επικαρπία ,είχα διαβάσει και τη σχετική νομοθεσία. Μπορεί να κάνω λάθος ,ήμαρτον. :102:
Θα γράψεις εκατό φορές:

Πλήρης κυριότητα = ψιλή κυριότητα + επικαρπία
ΝΠΝΓΜΘΣ
fixed :003:
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος »

Σοβαρά τώρα ,ισχύει το κάτωθι ή όχι;

Έκτη τάξη στην κληρονομική διαδοχή

Αν κατά την επαγωγή της κληρονομίας δεν υπάρχει ούτε συγγενής από εκείνους που καλούνται κατά το νόμο, ούτε σύζυγος του κληρονομουμένου, ως εξ αδιαθέτου κληρονόμος καλείται το δημόσιο.

http://www.odigostoupoliti.eu/klironomi ... lironomoi/
Άβαταρ μέλους
Daje

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Daje »

Ρε κορακια, το ακινητο ανηκει στο εδαφος του.
Αφηστε το ησυχο.
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
Άβαταρ μέλους
Naranjita

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naranjita »

επειδή, ακόμη δεν έχω ξεμπλέξει με την εξ αδιαιρέτου περιουσία του πατέρα μου, προς το παρόν, είμαι σε αναμονή μέχρι να μπορέσω να κατέβω στο χωριό για να πάρω τις συντεταγμένες για τα υπόλοιπα χωράφια. μετά προχωρώ στην περίφημη αποδοχή κληρονομιάς για την περιουσία του πατέρα μου αλλά και της μητέρας μου.
πέρσι, πήγα στο Διαφάνι :003: και τα έκανα λίμπα. τους δήλωσα ότι αν δεν μοιραστεί η περιουσία σωστά, θα δωρίσω τα μερίδια μου στην εκκλησία.

και θα το κάνω.

δεν πρόκειται να πληρώνω εφ όρου ζωής φόρους για μια περιουσία που δεν μπορώ να μεταβιβάσω, πουλήσω, χρησιμοποιήσω. και φυσικά δεν θα τους αφήσω τίποτα.

λόγω του ιού και της ασθένειας της μητέρας μου, πολλά πράγματα πήγαν πίσω. έκανα λοιπόν μία διαθήκη, και δωρίζω τα μερίδια μου από την περιουσία του πατέρα μου στην εκκλησία. για να μπορέσουν να πάρουν τα υπολοιπα ακίνητα και μετρητά που είναι καθαρά, ο σύζυγος μου και η αδερφή μου θα πρέπει να την αποδεχθούν και να φροντίσουν την ορθή της εκτέλεση.

μόλις λοιπόν ψοφήσω, η εκκλησια θα λάβει μερτικό από τα χωράφια που δεν ξέρω που βρίσκονται, απο δύο σπίτια τα οποία τα έφτιαξε μεν ο πατέρας μου αλλά κυρίως με λεφτά της μάνας μου δε και τα ταζε στην θεία (αναρωτιέμαι γιατί, ενώ είχε δύο κόρες, αλλά οι καλύτερες αλλαξοκωλιές μέσα στις οικογένειες γίνονται), αλλά και μερίδιο από το σπίτι της θείας που είπα πριν.

που σημαίνει οτι το μόνο που θα κάνει η εκκλησία Α.Ε. θα είναι να περιμένει να βαρεθούν ή να ψοφήσουν όλοι τους για να βάλει χέρι σε δύο εξοχικά παραθαλάσσια 30 μ απόσταση από την θάλασσα σε τουριστική περιοχή και σε ένα σαλέ στο βουνό με θέα πιάτο όλη την τριχωνίδα.

φίλε νηματοθέτη, δεν ξέρω αν σε βοηθησα, η απειλή της εκκλησίας πάντως σήκωσε την τρίχα σε όλο το σόι.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Naranjita την 12 Ιουν 2021, 16:14, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ
Άβαταρ μέλους
Daje

Αλλα λαμογια εκεινα της εκκλησιας.....
Πως την λενε εκεινη την ΠΟΥΣΤΙΑ που κανουν οι παππαδες?
"Η βουληση του διαθετη"?..........
ΑΕΙ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΡΕΙ!!!
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
Άβαταρ μέλους
Naranjita

Daje έγραψε: 12 Ιουν 2021, 16:13 Αλλα λαμογια εκεινα της εκκλησιας.....
ΑΕΙ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΡΕΙ!!!
η εκκλησία είναι το απάγκιο και το μέσο απειλής, για ανθρώπους σαν και μένα που βρέθηκαν με μπλεγμένες περιουσίες.

καλά κάνει και κρατεί.

long live the church!
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros »

Daje έγραψε: 12 Ιουν 2021, 16:13 Αλλα λαμογια εκεινα της εκκλησιας.....
ΑΕΙ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΡΕΙ!!!
ασχετα με την εκκλησια, γιατι η βουληση του διαθετη ειναι πουστια;
Άβαταρ μέλους
Daje

Κανουν πουστιες οι παπαδες (σε συνεργασια με ιδιωτες) και ενω η διαθηκη λεει οτι δεν πρεπει να πουληθει ενα ακινητο, οι μουσατοι κανουν δικαστηριο (πατωντας πανω σε προσυνεννοημενες προσφορες ιδιωτων) και λενε οτι πχ. τα λεφτα που θα παρουν εκποιωντας το ακινητο θα τα χρησιμοποιησουν για να φτιαξουν τον ταδε ναο και τετοια κουραφεξαλα (στην πραγματικοτητα παιζουν λεφτα κατω απο τραπεζια και τετοια) και οτι και καλα εξυπηρετειται η βουληση του διαθετη και αλλες τετοια αλχημειες.
ΠΟΥΣΤΙΕΣ και καποιοι χαζοι τ'αφηνουν στην εκκλησια.

ΞΥΠΝΑ ΓΙΑΤΡΕΕΕΕΕΕΕΕ
ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΓΙΝΕ ΜΑΓΚΑΣ!!!!!
ΕΛΑ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΛΗΤΑΡΑ
talaipwros

Daje έγραψε: 12 Ιουν 2021, 16:20 Κανουν πουστιες οι παπαδες (σε συνεργασια με ιδιωτες) και ενω η διαθηκη λεει οτι δεν πρεπει να πουληθει ενα ακινητο, οι μουσατοι κανουν δικαστηριο (πατωντας πανω σε προσυνεννοημενες προσφορες ιδιωτων) και λενε οτι πχ. τα λεφτα που θα παρουν εκποιωντας το ακινητο θα τα χρησιμοποιησουν για να φτιαξουν τον ταδε ναο και τετοια κουραφεξαλα (στην πραγματικοτητα παιζουν λεφτα κατω απο τραπεζια και τετοια) και οτι και καλα εξυπηρετειται η βουληση του διαθετη και αλλες τετοια αλχημειες.

ΞΥΠΝΑ ΓΙΑΤΡΕΕΕΕΕΕΕΕ
συγγνωμη, εξυπηρετειται η βουληση του διαθετη χωρις να εχει κανει αναφορα ο συγχωρεμενος οτι τα αφηνει στην εκκλησια;
Άβαταρ μέλους
waldorf

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από waldorf »

Μου έτυχε σχετικά πρόσφατα παρόμοια περίπτωση.
Αδερφός του παππού μου (που δεν θυμάμαι να τον έχω συναντήσει ποτέ) πεθαίνει στα 124-125 κάπου εκεί ανάμεσα.
Μένει κληρονομιά ένα οικόπεδο;κτήμα;Δεν έχω ιδέα.Συν πολλά χρωστούμενα.
Αποποίηση κληρονομιάς απ`τα παιδιά του,τα εγγόνια του,τα κοντινά του ανήψια κλπ.
Μην τα πολυλογώ φτάνει και σε`μας "η κληρονομιά".Αποποίηση η μάνα μου,η αδερφή μου και εγώ.
Έλα όμως που η αδερφή μου έχει ανήλικα παιδιά,εκεί η αποποίηση πρέπει να γίνει σε δικαστήριο!
Με λίγα λόγια ένα 500σαράκι (μη λέω και λίγα) έφυγε αέρα μπανά για να μην πάρουμε την "κληρονομιά"...
Nandros έγραψε: 26 Αύγ 2024, 17:56

Άντε γαμήσου λοιπόν συφιλιασμένο μουνόπανο.
.
Άβαταρ μέλους
Naranjita

Daje έγραψε: 12 Ιουν 2021, 16:20 Κανουν πουστιες οι παπαδες (σε συνεργασια με ιδιωτες) και ενω η διαθηκη λεει οτι δεν πρεπει να πουληθει ενα ακινητο, οι μουσατοι κανουν δικαστηριο (πατωντας πανω σε προσυνεννοημενες προσφορες ιδιωτων) και λενε οτι πχ. τα λεφτα που θα παρουν εκποιωντας το ακινητο θα τα χρησιμοποιησουν για να φτιαξουν τον ταδε ναο και τετοια κουραφεξαλα (στην πραγματικοτητα παιζουν λεφτα κατω απο τραπεζια και τετοια) και οτι και καλα εξυπηρετειται η βουληση του διαθετη και αλλες τετοια αλχημειες.

ΞΥΠΝΑ ΓΙΑΤΡΕΕΕΕΕΕΕΕ
ακόμη και έτσι, θα αναγκαστούν να πουλήσουν το σπίτι τους καθώς και τα χωράφια για να πάρει η εκκλησία το μερτικό της.

γιατί είμαι χαζή που τα αφήνω στην εκκλησία? προτιμάς να τα κρατήσω και να τους βλέπω να μπαινοβγαίνουν μέσα σε δυο σπίτια που τα έφτιαξαν οι γονείς μου σε εξ αδιαιρέτου οικόπεδα?

όταν πέθανε ο πατέρας μου, η θεία όρμησε την 8η μέρα να μας τα φάει. δεν είχα προλάβει ούτε το μνήμα του να φτιάξω. και είχα και την μάνα μου σε άθλια κατάσταση να μην αυτοεξυπηρετείται.

προτιμάς να τους τα χαρίσω δηλαδή? γιατί να το κάνω αυτό?
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
talaipwros

waldorf έγραψε: 12 Ιουν 2021, 16:24 Μου έτυχε σχετικά πρόσφατα παρόμοια περίπτωση.
Αδερφός του παππού μου (που δεν θυμάμαι να τον έχω συναντήσει ποτέ) πεθαίνει στα 124-125 κάπου εκεί ανάμεσα.
Μένει κληρονομιά ένα οικόπεδο;κτήμα;Δεν έχω ιδέα.Συν πολλά χρωστούμενα.
Αποποίηση κληρονομιάς απ`τα παιδιά του,τα εγγόνια του,τα κοντινά του ανήψια κλπ.
Μην τα πολυλογώ φτάνει και σε`μας "η κληρονομιά".Αποποίηση η μάνα μου,η αδερφή μου και εγώ.
Έλα όμως που η αδερφή μου έχει ανήλικα παιδιά,εκεί η αποποίηση πρέπει να γίνει σε δικαστήριο!
Με λίγα λόγια ένα 500σαράκι (μη λέω και λίγα) έφυγε αέρα μπανά για να μην πάρουμε την "κληρονομιά"...
πολυ καλυτερο το βρετανικο συστημα δηλαδη απο οτι ακουω ( οκ, δεν ειναι λογος εκπληξης)
Άβαταρ μέλους
Daje

Naranjita έγραψε: 12 Ιουν 2021, 16:25

ΞΥΠΝΑ ΓΙΑΤΡΕΕΕΕΕΕΕΕ
ακόμη και έτσι, θα αναγκαστούν να πουλήσουν το σπίτι τους καθώς και τα χωράφια για να πάρει η εκκλησία το μερτικό της.

γιατί είμαι χαζή που τα αφήνω στην εκκλησία? προτιμάς να τα κρατήσω και να τους βλέπω να μπαινοβγαίνουν μέσα σε δυο σπίτια που τα έφτιαξαν οι γονείς μου σε εξ αδιαιρέτου οικόπεδα?

όταν πέθανε ο πατέρας μου, η θεία όρμησε την 8η μέρα να μας τα φάει. δεν είχα προλάβει ούτε το μνήμα του να φτιάξω. και είχα και την μάνα μου σε άθλια κατάσταση να μην αυτοεξυπηρετείται.

προτιμάς να τους τα χαρίσω δηλαδή? γιατί να το κάνω αυτό?
Οχι, ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ, δεν ξερω τη περιπτωση σου και δεν αμφισβητω την αποτελεσματικοτητα της τακτικης σου.
Απλα ηθελα να τονισω τις λαμογιες που γινονται με τις διαθηκες και την εκκλησια.
Δυστυχως υπαρχει πολυ βρωμια και διαπλοκη.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”