102 νεκρούς είχαμε στο Μάτι. Θα μπορούσα να ήμουν ένας από αυτούς εγώ ή η οικογένειά μου αν δεν είχαμε φύγει για διακοπές εκείνη την ημέρα το πρωί. Γιατί κάηκαν ζωντανοί αυτοί οι άνθρωποι; Επειδή ένας (1) γάιδαρος έκαψε κλαδιά Ιούλιο μήνα, στη μέση της Αττικής, χωρίς να αισθάνεται τον παραμικρό φόβο ότι θα φάει πρόστιμο. Και καλά έκανε. Ουδείς ασχολήθηκε.Green Dragon έγραψε: 11 Ιουν 2021, 16:04 Όταν δηλαδή εισήλθαν φορείς βίαιης εγκληματικότητας σε αντιδιαστολή με τον γάϊδαρο που πετά κάτω σκουπίδια αλλά είναι εντελώς μα εντελώς ακίνδυνος όσον αφορά την σωματική σου ακεραιότητα.
Την ίδια χρονιά οι νεκροί από δολοφονίες που δεν υπήρχαν προσωπικές διαφορές (δηλαδή από ληστείες) ήταν 74 (και υπήρχαν και άλλες 20 λόγω προσωπικών διαφορών που δε μετράνε γιατί πάντα θα έχεις τέτοια πράγματα). Ο "εντελώς ακίνδυνος" ξεπέρασε τα κατορθώματα ολόκληρου του υποκόσμου κατά 30%, με μία απλή κίνηση γαϊδουριάς. Και συγνώμη αλλά αν έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα σε μια σφαίρα στον καθένα μας και στο να καώ ζωντανός μαζί με τα παιδιά μου δε νομίζω ότι τίθεται θέμα ποιο από τα δύο είναι πιο απάνθρωπος τρόπος να πεθάνεις.
Και λέω: μπορείς να ανάψεις ΦΩΤΙΑ, φωτιά έτσι, στη μέση της Αττικής όχι σε κανα κορακοβούνι, αυτό που ανάβεις αν είσαι ναυαγός για να σε δούνε από εκατό χιλιόμετρα μακριά και να ασχοληθούνε, όχι κάτι διακριτικό, αλλά ένα τεράστιο σήμα που λέει σε κάθε ενδιαφερόμενο " ΠΑΡΑΝΟΜΩ " κι όλα αυτά σε περίοδο ύψιστης επιφυλακής υποτίθεται ακριβώς για αυτό το πράγμα και παρ' όλα αυτά δε θα σε ενοχλήσει κανείς. Κάτι που θυμάμαι πολύ καλά ότι δε συνέβαινε παλιά. Θυμάμαι το '90κάτι να παίζω στον κήπο και ένα τεράστιο πυροσβεστικό ανεβαίνει γαμιώντας την ανηφόρα και σταματά μισό μέτρο από τη μούρη μου ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΤΙΑ;!;! -Ποια φωτιά; Είχε ανάψει ο παππούς μου δέκα λεπτά πριν, εγώ δεν το είχα καν πάρει χαμπάρι γιατί του είχα γυρισμένη πλάτη και δε φύσσαγε προς εμένα κι όμως ήρθε σε δέκα λεπτά η πυροσβεστική και τον γάμησε. Ωραία; Δε συνέβαινε πάντα. Δεν είναι νορμάλ αυτή η γενικευμένη ασυδοσία. Μπορείς λοιπόν να το κάνεις αυτό και περιμένεις να μη μπορείς να μπουκάρεις σκοτάδι τρεις η ώρα στο σπίτι ενός γέρου να τον ληστέψεις και να φύγεις σαν κύριος; Εγώ σου λέω άμα θες πήγαινε και με αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες περνώντας όλα τα κόκκινα, στην πούτσα τους ολωνών. ΦΥΣΙΚΑ και συνδέεται. Όπως μου είχε πει ο πρώην κολλητός μου ο δικαστής, οι κάτοικοι της χώρας χωρίζονται ανάμεσα σε αυτούς που έχουν καταλάβει ότι μπορείς να κάνεις ό,τι γουστάρεις με ελάχιστη πιθανότητα να πληρώσεις για αυτό και στους μαλάκες που είναι μειοψηφία. Απλώς η πλειοψηφία της πλειοψηφίας ΤΥΧΑΙΝΕΙ να μη γουστάρει να κάνει βαριά εγκλήματα με πρόθεση.