!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ιλιον: Διαρρήκτες βασάνισαν γυναίκα 100 ετών

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
nowhere

Re: Ιλιον: Διαρρήκτες βασάνισαν γυναίκα 100 ετών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere »

Λεγεών έγραψε: 11 Ιουν 2021, 10:58 Εγώ έχω ρόπαλα του μπέϊζμπολ. Ας αλλάξει ο κώδικας για αρχή, και μετά όσοι θέλουν όπλα ας πάνε σε κυνηγετικά και αεροβόλα. Άντε τόξα και βαλλίστρες. Το να κυκλοφορούν ελεύθερα αγορασμένα ή και κλεμμένα από πολίτες στρατιωτικής ποιότητας όπλα, θα κάνει τη χώρα μπουρδέλο.
δεν έχει γίνει μπουρδέλο η κρήτη που μένουν και κρητικοί κιόλας
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

Λεγεών έγραψε: 11 Ιουν 2021, 10:58
Scouser έγραψε: 11 Ιουν 2021, 10:51
Λεγεών έγραψε: 11 Ιουν 2021, 10:29Και για να προλάβω καλοθελητές, είμαι υπέρ του να μην τιμωρούνται όσοι υπερασπίζονται το σπίτι τους. Όμως ελεύθερη οπλοκατοχή με στρατιωτικής ποιότητας όπλα κρεμασμένα πάνω από το κρεβάτι με κουμπωμένη γεμιστήρα, γιατί ποιος έχει λεφτά να επενδύσει και σε οπλοκιβώτιο, έκανα στρατό πριν 30 χρόνια και ξέρω γω, θα τους δείξω, eh, δεν θα τελειώσει καλά για κανέναν.
Πως θα υπερασπιστούν το σπίτι τους αν δεν έχουν όπλα και με ένα ποινικό κώδικα που δεν σου επιτρέπει να αρχίσεις να αμύνεσαι, μέχρι τη στιγμή που θα διαπιστώσεις άμεση και παρούσα απειλή κατά της ζωής σου (δηλαδή πρακτικά από τη στιγμή που ο άλλος θα είναι ήδη με το πιστόλι στον κρόταφό σου ή με το μαχαίρι του στο στομάχι σου);
Εγώ έχω ρόπαλα του μπέϊζμπολ. Ας αλλάξει ο κώδικας για αρχή, και μετά όσοι θέλουν όπλα ας πάνε σε κυνηγετικά και αεροβόλα. Άντε τόξα και βαλλίστρες. Το να κυκλοφορούν ελεύθερα αγορασμένα ή και κλεμμένα από πολίτες στρατιωτικής ποιότητας όπλα, θα κάνει τη χώρα μπουρδέλο.
η χώρα είναι μπουρδέλο ούτως ή άλλως
και δε νομίζω κανείς να μίλησε για ελεύθερη κατοχή επιθετικών τυφεκίων, μιλάμε για οπλοκατοχή (μόνο εντός του σπίτιου, όχι οπλοφορία στους δρόμους) πιστολιών με κάποιο όριο στο διαμέτρημα
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
Scouser

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scouser »

Λεγεών έγραψε: 11 Ιουν 2021, 10:58
Λεγεών έγραψε: 11 Ιουν 2021, 10:29Και για να προλάβω καλοθελητές, είμαι υπέρ του να μην τιμωρούνται όσοι υπερασπίζονται το σπίτι τους. Όμως ελεύθερη οπλοκατοχή με στρατιωτικής ποιότητας όπλα κρεμασμένα πάνω από το κρεβάτι με κουμπωμένη γεμιστήρα, γιατί ποιος έχει λεφτά να επενδύσει και σε οπλοκιβώτιο, έκανα στρατό πριν 30 χρόνια και ξέρω γω, θα τους δείξω, eh, δεν θα τελειώσει καλά για κανέναν.
Πως θα υπερασπιστούν το σπίτι τους αν δεν έχουν όπλα και με ένα ποινικό κώδικα που δεν σου επιτρέπει να αρχίσεις να αμύνεσαι, μέχρι τη στιγμή που θα διαπιστώσεις άμεση και παρούσα απειλή κατά της ζωής σου (δηλαδή πρακτικά από τη στιγμή που ο άλλος θα είναι ήδη με το πιστόλι στον κρόταφό σου ή με το μαχαίρι του στο στομάχι σου);
Εγώ έχω ρόπαλα του μπέϊζμπολ. Ας αλλάξει ο κώδικας για αρχή, και μετά όσοι θέλουν όπλα ας πάνε σε κυνηγετικά και αεροβόλα. Άντε τόξα και βαλλίστρες. Το να κυκλοφορούν ελεύθερα αγορασμένα ή και κλεμμένα από πολίτες στρατιωτικής ποιότητας όπλα, θα κάνει τη χώρα μπουρδέλο.
Ρόπαλα του μπεϊζμπολ απέναντι σε μαχαιροβγάλτες ή κουμπουροφόρους; :smt017 Πρακτικά απλώς παρακαλάς να μην σου τύχει η κωλοφάση.
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Το πρόβλημα είναι ότι ακόμη και σε αυτές τις περιπτώσεις δεν τεκμηριώνεται ότι αυτοί που μπαίνουν οπλισμένοι σε σπίτια (ξέροντας ότι οι ιδιοκτήτες είναι μέσα για να τους εκβιάσουν, βασικό) έχουν πραγματική πρόθεση να ασκήσουν υπερβάλουσσα* βία αλλά για κάποιο μυστήριο λόγο τεκμηριώνεται ότι αν πυροβολήσει ο ιδιοκτήτης είχε πρόθεση να σκοτώσει** και όχι να αμυνθεί/αποτρέψει.

Οπότε, το ρίσκο που παίρνουν οι ληστές, ουσιαστικώς είναι ασήμαντο. Στην καλύτερη θα εξασφαλίσουν ένα καλό μεροκάματο (ή πολύ περισσότερα), στη χειρότερη θα τη βγάλουν αβρόχοις ποσί. Γιατί να μην το κάνουν, ξανακάνουν, ματαξανακάνουν;

*Μόνον σε περίπτωση πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης τεκμηριώνεται αυτό, δηλαδή αν σε στείλουν νοσοκομείο. Διαφορετικά ακόμη και αν συλληφθούν,συντόμως θα είναι πάλι έξω.

**Προσωπικώς, δεν έχω τέτοια ηθικά προβλήματα. Αν μπορούσα να το κάνω, θα το έκανα με σαφέστατη πρόθεση.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Expectation:
Εικόνα

Reality:
Εικόνα
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης »

Τελικά κανένα βασανιστήριο δεν έγινε. Ταρακούνησε τη γιαγιά επειδή ήταν κουφή, και πήρε ένα άδειο ξύλινο χρηματοκιβωτιο. Πήρε όμως τα χρήματα της οικιακής βοηθού. :011:
Αυτή η γελοιότητα λόγω φβ να βγάλουν πρώτη είδηση και να γράφουν ότι ναναι για τα κλικ, έχει γίνει τραγελαφος. Σαν τον βαρεμένο ψυχακια με την καραμπίνα στην Κέρκυρα, που έβγαζαν είδηση πως σκότωσε ζευγάρι Γάλλων.
https://www.news247.gr/koinonia/eglima/ ... 1623396961
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

nowhere έγραψε: 11 Ιουν 2021, 11:04
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 11 Ιουν 2021, 10:19 Την πέταξες την πιπα σου. Κλωτσαγανε στο κεφάλι έναν τύπο μέρα μεσημέρι που προσπαθούσε να βγει από το κοσμηματοπωλειο χωρίς να κρατάει όπλο σε κατάσταση πανικού και παράνοιας, και μας τους έβγαλες σωτήρες της ανθρωπότητας.
δυστυχώς στις μέρες μας υπάρχουν πολλοί που όταν τους κλέβουν το παίρνουν προσωπικά και δεν τηρούν τους κανόνες τις ιπποσύνης
Δεν έγινε κλοπή αν κατάλαβες. Σε κατάσταση φρίκης ήταν, δε ήξερε τι έκανε.
nowhere

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere »

τι εννοείς,άρχισε να τον βαράει πριν κάνει απογραφή?
Άβαταρ μέλους
Scouser

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scouser »

foscilis έγραψε: 11 Ιουν 2021, 11:12
Expectation:
Εικόνα

Reality:
Εικόνα
Όπως είπα και πριν, η φάση είναι να μη σου τύχει. Άμα σου τύχει, όπως έχει η κατάσταση αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, οι δυνατότητες που διαθέτεις να υπερασπιστείς νόμιμα και αποτελεσματικά τον εαυτό σου και την οικογένειά σου είναι μηδέν. Το οποίο φαντάζομαι θα έπρεπε να προβληματίζει, αλλά δε γαμιέται, σε εμένα θα τύχει;
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

To Ίλιον πλέον βυθίστηκε όλο. Λύθηκε το θέμα εδώ.
Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos »

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 11 Ιουν 2021, 09:58
jimdenin έγραψε: 11 Ιουν 2021, 09:51 Κάποιες δεκαετίες πίσω θα αντιδρούσε όλη η πολυκατοικία και όχι μόνο. Αυτό είναι και μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα, η πλήρης σιωπή της υπόλοιπης κοινωνίας η οποία δείχνει να μην υπάρχει πλέον.
Μονοκατοικία ήταν. Τελοσπαντων, μακάρι να τα πιάσουν τα σίχαματα, και η γιαγιά έπρεπε να τους πει εξαρχής που είναι, αφού ήξεραν. Τζάμπα έφαγε ξύλο και η οικιακή βοηθός. 100 είναι, στον τάφο της θα τα πάρει; σε τέτοιες καταστάσεις δεν κάνουμε μαγκιές.
τι να πει η γυναικουλα μωρε ...? σε τετοιες περιπτωσεις βασανιζουνε κοσμο μεχρι να συγουρευτουνε οτι δεν κρυβει και αλλα χρηματα ... οι τυποι αν συλληφθουνε σε 3-4 ΤΟ ΠΟΛΥ χρονια θα ειναι εξω
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης »

Scouser έγραψε: 11 Ιουν 2021, 14:13
Expectation:
Εικόνα

Reality:
Εικόνα
Όπως είπα και πριν, η φάση είναι να μη σου τύχει. Άμα σου τύχει, όπως έχει η κατάσταση αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, οι δυνατότητες που διαθέτεις να υπερασπιστείς νόμιμα και αποτελεσματικά τον εαυτό σου και την οικογένειά σου είναι μηδέν. Το οποίο φαντάζομαι θα έπρεπε να προβληματίζει, αλλά δε γαμιέται, σε εμένα θα τύχει;
Υπάρχουν και χειρότερα, στην Ολλανδία απαγορεύεται κάθε μέσω αυτοάμυνας. Αν έχεις ρόπαλο πχ μπορείς άνετα να βρεις τον μπελά σου. Στην Ευρώπη για κάποιο λόγο έχει γίνει κουλτούρα το ο ληστής έχει πάντα δίκιο
Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi »

Έχει πάρει ο Έλληνας το αυτοκίνητο και σκοτώνει αβέρτα δεξιά και αριστερά, και θα του δώσουμε και όπλο. :fp:
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

enterprise-psi έγραψε: 11 Ιουν 2021, 14:28 Έχει πάρει ο Έλληνας το αυτοκίνητο και σκοτώνει αβέρτα δεξιά και αριστερά, και θα του δώσουμε και όπλο. :fp:
:+1:
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Scouser έγραψε: 11 Ιουν 2021, 14:13
Expectation:
Εικόνα

Reality:
Εικόνα
Εγώ αναγνωρίζω την εγκληματικότητα σαν πρόβλημα αλλά θεωρώ πως το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει αστυνόμευση, δεν υπάρχει αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνικών δυνατοτήτων για παρακολούθση και τέλος δεν υπάρχουν ποινές ή δεν υπάρχει καν έγκλημα για μια σειρά από καταστάσεις που διαισθητικά θα περιμέναμε να αντιμετωπίζονται πιο σοβαρά. Ας πούμε σκεφτόμουν τις προάλλες ότι πρακτικά δεν υφίσταται απόπειρα βίαιου εγκλήματος στη νομική μας τάξη. Σπάνια βλέπεις "απόπειρα ανθρωποκτονίας" ή "απόπειρα βιασμού". Συνήθως το κατηγορητήριο "πέφτει" στο αμέσως ελαφρύτερο έγκλημα, π.χ. "βαριές σωματικές βλάβες" ή "προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας" αντίστοιχα. Και στο κάτω κάτω πόσους από αυτούς που σκοτώνουν σε αυτοάμυνα ξέρεις να πήγαν όντως μέσα για πάνω από δυο βράδια, ακόμα κι αν ήταν φανερό ότι υπερέβησαν κατά πολύ τα όρια όπως εκείνος εκεί ο πιτσιρικάς στην Παιανία πριν κάποια χρόνια που κυνήγησε τον κλέφτη και του την άναψε πισώπλατα εκατοντάδες μέτρα μακριά από το σπίτι;

ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΩ ότι ένα χαλαρότερο πλαίσιο οπλοκατοχής και αυτοάμυνας θα προκαλέσει εκατοντάδες φόνους. Και όχι μόνο από ατυχήματα ή καλόπιστη παρεξήγηση ότι κινδυνεύεις, αλλά και από καθαρά νευρωτικές μαλακίες. Του στυλ "πάρκαρε στο γκαράζ μου και όταν του είπα να το πάρει μου απάντησε ότι γαμιέται η μάνα μου" θα μου πεις και τώρα μπορεί μια τέτοια κατάσταση να κλιμακωθεί, ναι αλλά διαφορετικός βαθμός ευκολίας είναι αν σε κάθε σπίτι υπάρχει ένα όπλο κανονικά και με το νόμο. Με τη σειρά τους οι κακοποιοί δεν πρόκειται να κάτσουν να τις τρώνε. Θα έρχονται κι αυτοί πανέτοιμοι για φονική βία. Η "λύση" δηλαδή θα κλιμακώσει το πρόβλημα, δε θα το αποκλιμακώσει.

Αυτό το βλέπεις και με τα σκυλιά που παίρνουν όλοι ντόγκο αρτζεντίνο και ροτβάιλερ να τους προστατεύουν, δεν έχουν ΙΔΕΑ πώς να διαχειριστούν ένα τέτοιο σκύλο και την πληρώνουν ντελιβεράδες, παιδιά, γέροι και άλλα σκυλιά. Ο δε κλέφτης απλά πετάει ένα μπιφτεκάκι ποτισμένο στα στεντόν και κάνει τη δουλίτσα του σαν κύριος.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”