Η πίστη είναι υποκειμενική υπόθεση. Η υγεία έχει να κάνει με το σύνολο του πληθυσμού. Σε ρωτώ άλλη μια. Εσύ τί θα πεις στην πελάτισσα που θα σκάσει μύτη στο φαρμακείο, μέσω Κόβιντ;
''Κυρία Πορδοριζοπούλου, όλα καλά, πηγαίνετε στο παπα- Ιγνάτιο να σας κοινωνήσει; Εγώ δίνω self tests, αλλά τα γράφω στ'αρχίδια μου, ένεκα Μυστηρίου;''
ναι δεδομένου ότι ο κόσμος κοινωνούσε εν μέσω κοβιντ και δεν είχαμε εξάρσεις από αυτό μάλλον το ερώτημα θα έπρεπε να είναι γιατί μας πρήζετε ακόμα με την ανοησία σας
Είσαι σε θέση να γνωρίζεις πόσοι νόσησαν στις εκκλησίες; Αν όχι, μάζεψε την ανοητολογία σου και φέρε αποδείξεις που να αποδεικνύουν τα λεγόμενά σου.
Ναι είμαι σε θέση για αυτό δεν λέω βλακειες, ούτε προσπαθώ να πείσω τον κόσμο να μη παιε να κοινωνήσει
Αντιθετα με εσένα για παράδειγμα
Καλά κάνει.
Η ερώτησή σου ήτο καίρια, αν με νοιώθεις.
Last time I checked, σε νοιώθω.
Ποια ακριβώς πίστη του του λέει ότι δεν χρειάζεται γιατρό; ρωτάω γιατί η πίστη του Εφραίμ λέει ότι ο ευαγγελιστής Λούκας ήταν γιατρός στο επάγγελμα
Εκείνη που αποδίδει θαυματουργές ιδιότητες σε ένα κουτάλι και προτρέπει τους πιστούς της να μην φοβούνται έναν ιό μέσα στον οίκο του Θεού, γιατί προφανώς εκεί κάνει τεμεναδες ο ιός και προσκυνάει εικόνες, αλλά να τον φοβούνται οπουδήποτε αλλού.
Το ξαναγράφω γιατί μπορεί να μην το είδες.
Θαύμα θα ήταν αν ο κορονοϊός τσιτσίριζε στην λαβίδα, νομίζω έτσι το λέτε, σαν βρικόλακας στο φως.
Ευκολάκι έτσι δεν είναι;
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Θέλω να πω πως δεν περιμένει να τον σώσει η πίστη του. Ούτε αυτός, ούτε κανένας άλλος. Πηγαινουν στους γιατρούς.
Κι αυτό έρχεται σε αντίθεση με το ότι δεν κολλάει από την θεία κοινωνία.
Εν ολίγοις όταν σφίγγουν τα γάλατα, ξέρουν που να απευθυνθούν ξεχνώντας την παντοδυναμία του Θεού.
Last time I checked, σε νοιώθω.
Ποια ακριβώς πίστη του του λέει ότι δεν χρειάζεται γιατρό; ρωτάω γιατί η πίστη του Εφραίμ λέει ότι ο ευαγγελιστής Λούκας ήταν γιατρός στο επάγγελμα
Εκείνη που αποδίδει θαυματουργές ιδιότητες σε ένα κουτάλι και προτρέπει τους πιστούς της να μην φοβούνται έναν ιό μέσα στον οίκο του Θεού, γιατί προφανώς εκεί κάνει τεμεναδες ο ιός και προσκυνάει εικόνες, αλλά να τον φοβούνται οπουδήποτε αλλού.
Το ξαναγράφω γιατί μπορεί να μην το είδες.
Θαύμα θα ήταν αν ο κορονοϊός τσιτσίριζε στην λαβίδα, νομίζω έτσι το λέτε, σαν βρικόλακας στο φως.
Ευκολάκι έτσι δεν είναι;
κανένας δεν αποδίδει θαυματουργές ιδιότητες σε κανένα κουτάλι και κανένας δεν λέει ότι έιναι οκ να φιλάς οικόνες και να μη παίρνεις μέτρα μέσα στον ναό.Ότι δεν θα κολλήσεις ιόσεις μέσω της κοινωνίας σε λένε και είναι άσχετο με αυτό που είπες πριν ότι Εφραίμ και ο κάθε Εφραίμ δεν θα έπρεπε να πηγαίνει σε γιατρούς
Ξαναλέω 1 χρόνο τώρα που κάνουν ιχνηλατήσεις βρήκαν ένα κάρο περιστατικά σε γάμους, πάρτυ, μπαρ, σούπερ μάρκετ, δεν βρήκαν περιστατικά γιατί τις κυριακές πήγε ο κόσμος και κοινώνησε. Με τον κόβντ να κολάει από χειρολαβές, γιατί αναπνέεις σε χώρους που φτερνίστηκε κάποιος λίγο πριν κτλ με την Θεία κοινωνία θα έπρεπε το 20% όσουν κοινωνούν να νοσούν. Το άλλο 80% έχει φυσική ανοσία. Θα είχε γίνει σε όλο τον ορθόδοξο κόσμο της κακομοίρας
Λεγεών έγραψε: 08 Ιουν 2021, 12:58μην μιλάτε αν δεν πιστεύετε, και ας φορολογείστε, και ας κινδυνεύει το κοινωνικό σύνολο λόγω της ανευθυνότητας κάποιων
Ναι οκ φρι κορωνοπαρτι για όλους και δε φοράμε μάσκες αλλά κατά τα άλλα σας πείραξε το κουταλάκι που κοινωνανε 5 άτομα.
Στην Καλαμάτα Σάββατο βράδυ η Παραλία πήχτρα και το 80% δε φόραγε μάσκες.
Τώρα είμαι στην Παραλία και δε φοράει κάνεις. Και όσοι έχουν μάσκα την έχουν η στο σαγόνι η στο χέρι.
Άσε δε που οι περισσότεροι εδώ λένε "δε κάνω εμβόλιο γιατί η Μεσσηνία έχει 4-5 κρούσματα μόνο"
Η αστυνομία ούτε πρόστιμο ούτε τίποτα. Πέρασε 10 φορές και δεν κατέβηκαν από το περιπολικό ούτε για σύσταση.
Αυτα είναι οκ. Αλλά μας πείραξε το κουταλάκι. Ο καθένας βάζει τις προτεραιότητες του.
Λεγεών έγραψε: 08 Ιουν 2021, 13:49
Και, ναι, θα μιλήσουμε και για το κοινό κουταλάκι στην ευρωζιμπάμπουε, ακόμα και αν ενοχλούνται οι υπερασπιστές των μάγων της φυλής που το χρησιμοποιούν για να ταΐσουν στο στόμα γέρους και παιδιά χωρίς προφυλάξεις σε κλειστούς χώρους.
Για το πρώτο υπογραμμισμένο άσε να αποφασίσουν οι ίδιοι ή οι γονείς.
Για το δεύτερο, γίνεται και υπαίθρια Θ. Λειτουργία αν αυτό κριθεί αναγκαίο.
Άσε λοιπόν την "ευρωζιμπάμπουε" να μεριμνά για τις υποθέσεις για τις οποίες είναι υπεύθυνη, την πολιτεία με την αστυνομία για την τήρηση των μέτρων και την Εκκλησία για τον τρόπο που οφείλουν να Κοινωνούν όσοι πιστοί ΘΕΛΟΥΝ.
Για τους "Λεγεών" δε νομίζω να περισσεύει κάτι...
.,
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.
Μια φορά και έναν καιρό ήταν το σταφύλι....
Από την αρχαιότητα επειδή το κρασί άλλαζε την πνευματική κατάσταση των ανθρώπων το ταύτισαν με το θείο.
Έτσι κάποιος είπε ότι το Σταφύλι είναι ο Θεός Διόνυσος. Η ρώγα από το σταφύλι είναι η σάρκα του Θεού και το κρασί το αίμα του.
Μετέπειτα χρησιμοποιούσαν το κρασί στα Μυστήρια σε συνδυασμό με ενθεογενή βότανα. Οι μύστες πίναν όλοι από το ίδιο ποτήρι γουλιά γουλιά και λαμβάναν το Θεό Διόνυσο μέσα τους...
Ωσπου ήρθε και κάποιος θεουργός με το όνομα Ιησούς. Ο Ιησούς γνωρισε την λατρεία του Θεού Διονύσου και την ζήλεψε.
Έτσι σε ένα δείπνο με τους μαθητές του τους είπε... Λάβετε φάγετε...ο άρτος είναι το σώμα μου και ο οίνος το αίμα μου...
Από τότε όλα δυσειδαιμονοποιήθηκαν.
Οι μαθητές πίστεψαν ότι όντως τρώνε ανθρώπινο αίμα και σάρκα και πιο πολύ όχι τελικά ανθρώπινο αλλά θεανθρωπινο.
Αυτή ήταν τελικά η τραγική κατάληξη των αρχαίων μυστηρίων και του κυκεώνα.
Πάντως κανένας πιστός του Ιησού δεν τελεί πλέον έξοδο ψυχής και να ενώνεται με Θεούς όπως οι αρχαίοι μύστες.
Τουναντίον, σύμφωνα με τον Άγιο Νήφωνα κάθε Κυριακή ο Ιησούς γίνεται νήπιο και κλωνοποιείται σε κάθε άγια τράπεζα που λειτουργεί.
Άγγελος με μαχαίρι σφάζει το νήπιο-Ιησού και στραγγίζει το αίμα σε ποτήρι και μετά το σφάζει το νήπιο σε τεμάχια και εναποθέτει τις σάρκες πάνω στα αντίδωρα... αλλά η ιστορία έχει χάπυ εντ... το σφαγμένο νήπιο αναστένεται και φεύγουν πάλι πίσω στον ουρανό με τον Άγγελο.
Αυτός είναι ο ξεπεσμός του κυκεώνα των αρχαίων...
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!
Λεγεών έγραψε: 08 Ιουν 2021, 12:41
Σε αργία δύο ιερείς που τόλμησαν να χρησιμοποιήσουν πλαστικά κουταλάκια και έτσι αμφισβήτησαν την άμεση θαυματουργή μετουσίωση του ψωμόκρασου σε σάρκα και αίμα.
Εγώ θα ρώταγα τον παπά αν πιστεύει ότι όλοι όσοι μεταλαβαίνουν είναι προστατευμένοι, ακόμα και οι "πονηροί στην καρδιά". Αν η απάντηση είναι όχι τότε να μας πει πώς θα προστατευθούν οι "πονηροί" που θέλουν να μεταλάβουν.