!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Αποτελεί η διεύθυνση IP στοιχείο του απορρήτου / προσωπικό δεδομένο;

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Re: Αποτελεί η διεύθυνση IP στοιχείο του απορρήτου / προσωπικό δεδομένο;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Cecily Anne έγραψε: 05 Ιουν 2021, 13:09
Ασέβαστος έγραψε: 05 Ιουν 2021, 13:05
Cecily Anne έγραψε: 05 Ιουν 2021, 11:49

Σε ό,τι αφορά το θέμα της ταυτοποίησης, ο συγκεκριμένος χρήστης, λόγω τόπου κατοικίας είναι ταυτοποιήσιμος.
εξηγησε το μου λιγο αυτο. η τελοσπαντων να σου δωσω μια ip απο χωριο 100 κατοικων, να μου πεις τινους ειναι.
Ο συγκεκριμένος χρήστης είναι στο φόρουμ από την εποχή του ΝΩΕ. Έχει δώσει το όνομα του και έχει δώσει και το επάγγελμά του (πάνω κάτω), όπως έχει δώσει και άλλες πληροφορίες τυχαίες σε συζητήσεις. Οπότε αν σου πετάξει τοποθεσίες γύρω από τη Μάνη και ψάχνεις τον Παναγιώτη από τη Μάνη με επάγγελμα Πολιτικός Μηχανικός είναι διαφορετικό να ψάχνεις τον Παναγιώτη γύρω από το Μαρούσι με επάγγελμα πολιτικός μηχανικός.
Τυχαίο παράδειγμα τώρα.
στις 500 πληροφοριες που εχει ηδη δωσει, μπορει καλλιστα να ειναι και το οτι ειναι απο τη μανη, οποτε αχρηστη η ip.

επισης μπορει με τις 500 πληροφοριες να βρισκεις ετσι κι αλλιως ποιος ειναι οποτε παλι αχρηστη η ip.

επισης μπορει με τις 500 + την ip παλι να μην μπορεις να τον βρεις.

σιγουρο ειναι οτι με την ip και μονο, δεν τον βρισκεις.

δηλαδη τελικα, η ip ειναι ενα δεδομενο, που σε συνδυασμο με αλλα 500, και λιγη τυχη, και αναδρομο ερμη, και τη βοηθεια του μεγαλου μανιτου, μπορει και να βοηθησει στην ταυτοποιηση.

σαν να λεω για σενα, οτι καποια στιγμη στη ζωη σου υπηρξες ξανθια. προσωπικο δεδομενο μεν, αλλα η βοηθεια που δινω σε καποιον κακοβουλο να σε βρει ειναι πολυ κοντα στο μηδεν.

συμπερασμα, μαλακιζομαστε για το τιποτα, αλλα αυτο κανουμε εδω, να περνα η ωρα, συνεχιστε.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Beria έγραψε: 05 Ιουν 2021, 13:11 Θα συνεχιστεί για πολύ ακόμα αυτή η ανοησία;
Προφανώς θα συνεχιστεί μέχρι ο συντονισμός να συντονιστεί μεταξύ του και να ξεκαθαρίσει το θέμα. Αν έγινε ή δεν έγινε λάθος, πως διαχειρίστηκε τυχόν λάθος, πως θα διαχειρίζεται στο μέλλον κοκ. Με μισόλογα και ειρωνείες τι περιμένεις;
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

klg έγραψε: 05 Ιουν 2021, 13:16
Cecily Anne έγραψε: 05 Ιουν 2021, 13:07
klg έγραψε: 05 Ιουν 2021, 12:51

Μετά από όλο αυτό που έγινε, νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο πώς πρέπει οι συντονιστές υποχρεωτικά να χρησιμοποιούν 2FA Spiros252 (για να μην έχετε και εσείς κανένα πρόβλημα). Εκτός εάν δεν κατάλαβα καλά τι έγινε;
Δεν κατάλαβα που κολλάει το 2FA στο παρόν ζήτημα. Εφόσον οι IP καταγράφονται και είναι εμφανείς σε όλους της συντονιστικής ομάδας, τί σημασία έχει, αν για να μπεις έχεις καλύτερο layer στο authentication?
Τεσπα. Επειδή δεν έχω ιδέα από αυτά, μπορεί να εννοείς κάτι άλλο που δεν μπορώ να συλλάβω, οπότε δεν ξέρω.
Εγώ κατάλαβα ότι κάποιος έκανε compromise το account κάποιο συντονιστή. Ακόμα και να μην έγινε αυτό, είναι απαίτηση του GDPR. Προφανώς όχι specifically το 2FA, αλλά το έχεις κάνει implement sufficient μέτρα ασφαλείας και δεδομένου ότι phpBB σου δίνει τη δυνατότητα 2FA, δεν βλέπω το λόγο να μην το χρησιμοποιούν.
Αυτό που έγινε είναι ότι συντονιστής δημοσίευσε IP χρήστη.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη »

Δεν φταίμε φίλτατε. Άλλος έγραφε μες τα ξημερώματα. Εμείς όταν ξυπνήσαμε το είδαμε. :102:
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria »

Δημοκρατικός έγραψε: 05 Ιουν 2021, 13:15
Δημοσιεύτηκε απο συντονιστή IP χρήστη;

Για πείτε μας και αφήστε τα κουραφέξαλα.
Ρε κάνε μου τη χάρη, που το παίζεις και ανακριτής
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

προφανως.

το προβλημα ειναι οτι σε καμμια ωρα την κανω και θα ξαναμπω δευτερα, μεχρι τοτε θα εχουν σβηστει μερικα νηματα και θα εχω χασει την πλακα.

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Ασέβαστος έγραψε: 05 Ιουν 2021, 13:17
Cecily Anne έγραψε: 05 Ιουν 2021, 13:09
Ασέβαστος έγραψε: 05 Ιουν 2021, 13:05

εξηγησε το μου λιγο αυτο. η τελοσπαντων να σου δωσω μια ip απο χωριο 100 κατοικων, να μου πεις τινους ειναι.
Ο συγκεκριμένος χρήστης είναι στο φόρουμ από την εποχή του ΝΩΕ. Έχει δώσει το όνομα του και έχει δώσει και το επάγγελμά του (πάνω κάτω), όπως έχει δώσει και άλλες πληροφορίες τυχαίες σε συζητήσεις. Οπότε αν σου πετάξει τοποθεσίες γύρω από τη Μάνη και ψάχνεις τον Παναγιώτη από τη Μάνη με επάγγελμα Πολιτικός Μηχανικός είναι διαφορετικό να ψάχνεις τον Παναγιώτη γύρω από το Μαρούσι με επάγγελμα πολιτικός μηχανικός.
Τυχαίο παράδειγμα τώρα.
στις 500 πληροφοριες που εχει ηδη δωσει, μπορει καλλιστα να ειναι και το οτι ειναι απο τη μανη, οποτε αχρηστη η ip.

επισης μπορει με τις 500 πληροφοριες να βρισκεις ετσι κι αλλιως ποιος ειναι οποτε παλι αχρηστη η ip.

επισης μπορει με τις 500 + την ip παλι να μην μπορεις να τον βρεις.

σιγουρο ειναι οτι με την ip και μονο, δεν τον βρισκεις.

δηλαδη τελικα, η ip ειναι ενα δεδομενο, που σε συνδυασμο με αλλα 500, και λιγη τυχη, και αναδρομο ερμη, και τη βοηθεια του μεγαλου μανιτου, μπορει και να βοηθησει στην ταυτοποιηση.

σαν να λεω για σενα, οτι καποια στιγμη στη ζωη σου υπηρξες ξανθια. προσωπικο δεδομενο μεν, αλλα η βοηθεια που δινω σε καποιον κακοβουλο να σε βρει ειναι πολυ κοντα στο μηδεν.

συμπερασμα, μαλακιζομαστε για το τιποτα, αλλα αυτο κανουμε εδω, να περνα η ωρα, συνεχιστε.
Τις πληροφορίες τις έδινε ως Έλληνας των 10.000.000, όχι ως Έλληνας με τοποθεσία γύρω από τη Μάνη.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

Δημοκρατικός έγραψε: 05 Ιουν 2021, 13:14 Γιατί αν αυτό συνέβει πρόκειται για άτομο στην καλύτερη άσχετο και ανεύθυνο που σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να έχει πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα/identifiers άλλων.
αντίθετα, ειναι ενα ευσυνείδητος συντονιστής, που άμεσα προσπάθησε να μας προστατευσει.
Τελικά ο κόμετ δεν ειναι ανώμαλος βεβαια, αλλα νοιώθουμε όλοι ασφαλέστεροι πλέον.
Άβαταρ μέλους
Δημοκρατικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκρατικός »

Beria έγραψε: 05 Ιουν 2021, 13:18
Δημοκρατικός έγραψε: 05 Ιουν 2021, 13:15
Δημοσιεύτηκε απο συντονιστή IP χρήστη;

Για πείτε μας και αφήστε τα κουραφέξαλα.
Ρε κάνε μου τη χάρη, που το παίζεις και ανακριτής
Aυτά είναι.
Ο χρήστης που κονιορτοποίησε τον τραμπισμό, προασπίζει την υγειονομική ευμάρεια της Ελλάδος, αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια και διώκει τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες.

https://twitter.com/JoeBiden
https://twitter.com/KamalaHarris
Άβαταρ μέλους
John Dear

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από John Dear »

Ασέβαστος έγραψε: 05 Ιουν 2021, 13:01
John Dear έγραψε: 05 Ιουν 2021, 11:09
Ασέβαστος έγραψε: 05 Ιουν 2021, 08:17

ενταξει, δεν εκανε και κατι σπουδαιο, βρξκε τον δημοκρατικο να κουτσαινει αφου προηγουμενως ειχε πυροβολησει το ποδι του. :8)
Δηλαδή άμα στήσω έναν σέρβερ και σου στείλω προσωπικό μήνυμα με ένα λνικ όπου αν κλικάρεις θα δω την IP σου, είναι ΟΚ να γράψω μετά η IP του Ασέβαστου είναι η τάδε; Δεν κινδυνεύεις από σκαναρίσματα οι άλλες χακεριές;
οχι. δεν κινδυνευω.
ΟΚ δώσε την IP σου.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

John Dear έγραψε: 05 Ιουν 2021, 13:21
John Dear έγραψε: 05 Ιουν 2021, 11:09

Δηλαδή άμα στήσω έναν σέρβερ και σου στείλω προσωπικό μήνυμα με ένα λνικ όπου αν κλικάρεις θα δω την IP σου, είναι ΟΚ να γράψω μετά η IP του Ασέβαστου είναι η τάδε; Δεν κινδυνεύεις από σκαναρίσματα οι άλλες χακεριές;
οχι. δεν κινδυνευω.
ΟΚ δώσε την IP σου.
78.87.63.78

Άβαταρ μέλους
klg
Phorum.gr user: klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg »

Cecily Anne έγραψε: 05 Ιουν 2021, 13:17
klg έγραψε: 05 Ιουν 2021, 13:16
Cecily Anne έγραψε: 05 Ιουν 2021, 13:07

Δεν κατάλαβα που κολλάει το 2FA στο παρόν ζήτημα. Εφόσον οι IP καταγράφονται και είναι εμφανείς σε όλους της συντονιστικής ομάδας, τί σημασία έχει, αν για να μπεις έχεις καλύτερο layer στο authentication?
Τεσπα. Επειδή δεν έχω ιδέα από αυτά, μπορεί να εννοείς κάτι άλλο που δεν μπορώ να συλλάβω, οπότε δεν ξέρω.
Εγώ κατάλαβα ότι κάποιος έκανε compromise το account κάποιο συντονιστή. Ακόμα και να μην έγινε αυτό, είναι απαίτηση του GDPR. Προφανώς όχι specifically το 2FA, αλλά το έχεις κάνει implement sufficient μέτρα ασφαλείας και δεδομένου ότι phpBB σου δίνει τη δυνατότητα 2FA, δεν βλέπω το λόγο να μην το χρησιμοποιούν.
Αυτό που έγινε είναι ότι συντονιστής δημοσίευσε IP χρήστη.
Οκ δεκτόν. έγραψα και στο post μου ότι παίζει να μην είχα καταλάβει το τι έγινε. Σε κάθε περίπτωση ας βάλουν και ένα 2FA τα παιδιά, να μην έχουν πρόβλημα και με το GDPR.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.
Άβαταρ μέλους
klg
Phorum.gr user: klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg »

Ασέβαστος έγραψε: 05 Ιουν 2021, 13:22
John Dear έγραψε: 05 Ιουν 2021, 13:21

οχι. δεν κινδυνευω.
ΟΚ δώσε την IP σου.
78.87.63.78
inetnum: 78.87.0.0 - 78.87.63.255
netname: CYTA-HELLAS
descr: PROVIDER
country: GR
admin-c: DV1255-RIPE
tech-c: PL13446-RIPE
status: ASSIGNED PA
mnt-by: PANAFON-MNT
created: 2008-11-17T08:06:42Z
last-modified: 2020-05-08T12:57:34Z
source: RIPE
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”