εγώ στα 8 μου, 6 μήνες αφού μας πήραν το c64, έγραψα το σήμα για το παιχνίδι που προγραμμάτισε ο αδελφός μου στο c64, ήταν 10 εκείνος, το λέγαμε Eλλάδα, ήταν απλό command and conquer, ειχαμε τον χάρτη και τις περιοχές, πολίτες και στρατιώτες και φαγητό και χρήματα. Η δική μου προσφορά ήταν το 3d σηματάκι που γύρναγε συνεχώς πάνω αριστερά, Ελλάδα σε μπλε 3δ γράμματα, τι πλάκα που είχε, άλλη εποχή εντελώς.shrike έγραψε: 13 Αύγ 2018, 16:22 Εγώ, που πάντα είχα θέμα στο να θυμάμαι παραμέτρους (όλο στο /help και /? ήμουνα), έφτιαχνα συχνά batσάκια να με βοηθάνε.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Αυτο το βιντεο εξετρεψε τη ζωη μου
Re: Αυτο το βιντεο εξετρεψε τη ζωη μου
- Dwarven Blacksmith
Έγραφες εντολές για να διαβαστούν από μηχανή. Προγραμματισμός είναι.
Μάλιστα τα batch που λέει ο shrike είναι Turing complete γλώσσα.
καλά ναι σιγά. Μπορείς με τα batch να κρατάς μεταβλητές να κάνεις λούμπες κλπ, και μετά ναι προγραμματίζεις.Dwarven Blacksmith έγραψε: 13 Αύγ 2018, 16:31 Έγραφες εντολές για να διαβαστούν από μηχανή. Προγραμματισμός είναι.
Αν κάνεiς κόπυ είσαι power user, δεν προγραμματίζεις.
επίσης είχες πιθανότητες να ασχοληθείς και με κανονικό προγραμματισμό καθώς δεν υπήρχαν και πολλά άλλα πράγματα να κάνεις με τον υπολογιστή σου. Ή παιχνίδια θα έπαιζες ή προγραμματισμό θα μάθαινες.shrike έγραψε: 13 Αύγ 2018, 16:20Ναι βρε, εντολές dos ας πούμε. Δεν σε προτρέπουν/τσιγκλάνε να μάθεις να κάνεις κάτι παραπάνω απ' το να παίζεις απλώς παιχνίδια, σε σχέση με τα drag & drop και τα όλα τα έτοιμα των επόμενων γενιών/πλατφόρμων κλπ;enaon έγραψε: 13 Αύγ 2018, 16:18ποιες ήταν αυτές οι εντολές προγραμματισμού, θυμάστε απο περιέργεια; Μήπως εννοούμε γενικά εντολές χρήσης, copy ας πούμε;gassim έγραψε: 13 Αύγ 2018, 16:10
Οχι οτι αυτό επηρέασε την απόφαση κάποιου γονιού της εποχής, που φυσικά δεν είχε ιδέα ούτε για δισκέτες ούτε για εντολές προγραμματισμού αλλά ακριβώς γι αυτό οι υπολογιστές της εποχής ήταν χρήσιμοι. Γιατί έφερναν αναγκαστικά τα παιδιά σε επαφή με τον προγραμματισμό.
Άσχετο, την εντολή park την θυμάται κανείς;![]()
τι εκανε η εντολή Park ?shrike έγραψε: 13 Αύγ 2018, 16:26Εννοείτα ότι δεν είναι προγραμματισμός, αλλά σίγουρα το να κάτσεις και να στήσεις ένα .bat που θα κάνει 5-6 δουλειές είναι ένα πρώτο βήμα να σε οδηγήσει εκεί, σε σχέση με τα έτοιμα πράγματα των παραθυρικών πλατφορμών πιστεύω.
Την park σε πληροφορώ την έχω ρωτήσει σε διάφορους (ηλικίες σήμερα από 30μπόλικο έως και 50φεύγα) που ασχολούνται ακόμα και επαγγελματικά με το αντικείμενο και είναι αρκετοί που δεν την ξέρανε, γι' αυτό και ρώτησα. Φαντάζομαι πόσους σκληρούς θα είχαν πετάξει τότε...![]()
ήταν για να σηκώσει την κεφαλή ο δίσκος, για να μην χτυπήσει, δεν την βρίσκω πουθενά ρε παιδιά, τί γίνεται;
Ακόμα και όταν νομίζεις οτι δρας αυτοβούλως επηρεάζεσαι απο τα παιδικά σου βιώματα. Είναι αναπόφευκτο.Athina__P έγραψε: 13 Αύγ 2018, 07:46 Όλοι μπορούμε να θυμηθούμε τα γυρίσματα της τύχης που μας έβαλαν σε σταυροδρόμια. Από ένα σημείο και πέρα παίρνουμε ευθύνη της πορείας, αν και η ελληνική οικογένεια έχει τον τρόπο της να επηρεάζει και τα ενήλικα παιδιά.
- shrike
- Phorum.gr user: Isildur
Παρκάριζε τις κεφαλές του σκληρού δίσκου, για να μην καταστρέφονται οι δίσκοι όταν μετέφερες το μηχάνημα ή άμα ήθελες να το "ξαπλώσεις" (πχ για να το ξαντεριάσεις) και γενικά να του αλλάξεις την θέση. Είχε νόημα σε σκληρούς πολύ παλιάς τεχνολογίας βέβαια που είχαν ευαισθησία στο θέμα μετακίνηση, από κάποιο σημείο και μετά άλλαξε η λογική στους σκληρούς και δεν χρειαζόταν.gassim έγραψε: 13 Αύγ 2018, 16:47τι εκανε η εντολή Park ?shrike έγραψε: 13 Αύγ 2018, 16:26Εννοείτα ότι δεν είναι προγραμματισμός, αλλά σίγουρα το να κάτσεις και να στήσεις ένα .bat που θα κάνει 5-6 δουλειές είναι ένα πρώτο βήμα να σε οδηγήσει εκεί, σε σχέση με τα έτοιμα πράγματα των παραθυρικών πλατφορμών πιστεύω.enaon έγραψε: 13 Αύγ 2018, 16:22
ε ναι, ειναι δυνατόν να μην;
οκ πάντως, αυτά δεν είναι προγραμματισμός, χρήση είναι.
Την park σε πληροφορώ την έχω ρωτήσει σε διάφορους (ηλικίες σήμερα από 30μπόλικο έως και 50φεύγα) που ασχολούνται ακόμα και επαγγελματικά με το αντικείμενο και είναι αρκετοί που δεν την ξέρανε, γι' αυτό και ρώτησα. Φαντάζομαι πόσους σκληρούς θα είχαν πετάξει τότε...![]()
- Ηράκλειτος
- †
Αααχ, τα νιάτα μας, λειτουργικό CPM που φορτωνόταν από δύο δισκέτες.

God.exe is missing. Universe will restart.
- shrike
Τι να την κάνεις μωρέ τώρα; Καταργήθηκε λίγο πριν στεγνώσουν οι λάσπες λέμε...enaon έγραψε: 13 Αύγ 2018, 16:52 ήταν για να σηκώσει την κεφαλή ο δίσκος, για να μην χτυπήσει, δεν την βρίσκω πουθενά ρε παιδιά, τί γίνεται;
https://www.techrepublic.com/forums/dis ... -commands/
- Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
Όποιος δεν έχει παίξει Raid Over Moscow σε σπέκτρουμ 48k δεν είναι άντρας
Εναλλακτικά μπορούσες να περάσεις 4 ώρες μαθαίνοντας να φτιάχνεις ένα προγραμμα για να σχεδιάσεις στην οθόνη ένα τετράγωνο
Εναλλακτικά μπορούσες να περάσεις 4 ώρες μαθαίνοντας να φτιάχνεις ένα προγραμμα για να σχεδιάσεις στην οθόνη ένα τετράγωνο
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. 
- shrike
Εγώ θυμάμαι να έχουμε φάει βράδια ατέλειωτα με τον κολλητό μου να αντιγράφουμε ένα παιχνίδι από το Pixel (νομίζω Hercules το λέγανε) και τελικά να μην δουλεύει, σιγά μην είχαμε τις γνώσεις τότε να κάνουμε debugging κλπ. Σε ZX spectrum.Chilloutbuddy έγραψε: 13 Αύγ 2018, 17:03 Όποιος δεν έχει παίξει Raid Over Moscow σε σπέκτρουμ 48k δεν είναι άντρας
Εναλλακτικά μπορούσες να περάσεις 4 ώρες μαθαίνοντας να φτιάχνεις ένα προγραμμα για να σχεδιάσεις στην οθόνη ένα τετράγωνο![]()
Εποχή κι αυτή... πριν αρχίσουν να δίνουν δισκέτες με τα περιοδικά, είχανε ολόκληρες σελίδες με κώδικα που έπρεπε να τον περάσεις με το χέρι.
- Οργισμένος
Αγνος σοσιαλφασισμος. Μισος εναντια στην τεχνολογια καθως η τελευταια θεωρειται απο τα ζωα ως οργανο των καπιταλιστων.Ορέστης 35 έγραψε: 13 Αύγ 2018, 03:02 Μικρος, σε ηλικια 8 ετων, μου αρεσαν τα κομπιουτερ. Ειχα αγορασει βιβλια και ειχα μαθει να προγραμματιζω σε γλωσσα BASIC. Ειχα φτιαξει και προγραμμα συνομιλιας με τον υπολογιστη. Ολα μου τα λεφτα απο χαρτζιλικια και απο καλαντα τα φυλαγα για να πραγματοποιησω το μεγαλο μου ονειρο. Να αγορασω κομπιουτερ. Ωσπου στην εκτη δημοτικου καταφερα να μαζεψω αρκετα για την προκαταβολη!! Πηγαμε στο καταστημα cat computer, το ειδαμε, αλλα μετα απο λιγες μερες ο πατερας μου μου ειπε οτι δε θα μου επαιρνε κομπιουτερ γιατι ο Βλαχοδημητροπουλος ο σκηνοθετης ειχε δυο κορες που ηταν αριστες μαθητριες και μολις τους πηρε κομπιουτερ αποβλακωθηκαν. Ειχε δει αυτη την εκπομπη:
Ουτε για φτυσιμο.
Κριμα που οι μισθοι δεν πηγαν στα 100€ το μηνα.
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
εγώ είχα περάσει 4 μέρες να προγραμματίζω στο μπαζερ να παίξει το Kiss - I Was Made For Lovin' You, το έβαλα στο πισι του κοριτσιού που μου άρεσε, τελικά την κατάφερα αλλά δεν το άκουσε ποτέ, το άκουσε δηλαδή, αλλά μετά από 20 χρόνια περίπου, δεν το έτρεξε λέει τότε γιατί φοβήθηκε, έλεοςChilloutbuddy έγραψε: 13 Αύγ 2018, 17:03 Όποιος δεν έχει παίξει Raid Over Moscow σε σπέκτρουμ 48k δεν είναι άντρας
Εναλλακτικά μπορούσες να περάσεις 4 ώρες μαθαίνοντας να φτιάχνεις ένα προγραμμα για να σχεδιάσεις στην οθόνη ένα τετράγωνο![]()
πάντως όλοι είσαστε μάγκες βλέπω, είχατε δισκέτες.
Εγώ είχα κασσέτα, έπρεπε να κουνάς το αζιμούθιο στο κασετόφωνο για να φορτώσει καλά, έπρεπε να γράφεις με κασετόφωνο που δεν έβαζε μπάσα-πρίμα, είχα βρει ένα σιλβερλνινε νομίζω, έγραφε τέλεια, ενώ ένα χιτάτσι καλό που είχαμε δεν τα κατάφερνε, πολύ μπροστά οι κινέζοι από τότε
Εγώ είχα κασσέτα, έπρεπε να κουνάς το αζιμούθιο στο κασετόφωνο για να φορτώσει καλά, έπρεπε να γράφεις με κασετόφωνο που δεν έβαζε μπάσα-πρίμα, είχα βρει ένα σιλβερλνινε νομίζω, έγραφε τέλεια, ενώ ένα χιτάτσι καλό που είχαμε δεν τα κατάφερνε, πολύ μπροστά οι κινέζοι από τότε
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 82 Απαντήσεις
- 2561 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από sys3x
-
- 7 Απαντήσεις