ST48410 έγραψε: 01 Ιουν 2021, 11:48ναι, καλά. Δεν μιλούσε κανένας για φίμωση; Δεν έγραφε κανείς για τις θεωρίες των ελίτ που με όπλο τις μάσκες προσπαθούν να επιβάλουν τη γνώμη τους στους πολίτες; Ότι είναι ένα είδος πρόβας για αυτά που έρχονται; Ότι το θέμα δεν είναι ιατρικό αλλά οικονομικό και πολιτικό και κάτι άλλο συμβαίνει;Αρίστος έγραψε: 01 Ιουν 2021, 11:41ST48410 έγραψε: 01 Ιουν 2021, 11:30 Δεν είχε μόνο τις απαιτήσεις της κυβέρνησης ο Τσιόδρας απέναντί του. Είχε και όλους εσάς που μιλούσατε για φίμωση με μάσκες και για ηθελημένη καταστροφή των μικροεπαγγελματιών. Τα ξέχασες πολύ βολικά αυτά τώρα.
Τι ειναι αυτα που λες; Εγω χειροκροτουσα την Κινα και την Νοτια Κορεα που χρησιμοποιουσαν μασκες οταν ο Τσιοδρας ελεγε πως οι μασκες ΔΕΝ πρεπει να χρησιμοποιουνται απο υγιεις. Και μονο γι' αυτο θα επρεπε δια βιου να θεωρειται γραφικος και επικινδυνος.
.
Άσε που μέσα στο καλοκαίρι όταν ο Τσιόδρας σταμάτησε τις καθημερινές ενημερωτικές συνεντεύξεις το πρώτο που είπατε είναι ότι δεν συμφωνεί με την κυβερνητική πολιτική και γιαυτό διαχωρίζει τη θέση του. Αναμπουμπούλα θέλατε φίλε και πολιτικά οφέλη. Σιγά μη σας ένοιαζε ποια θεωρούσε σωστή στρατηγική ο Τσιόδρας ή ο κάθε επιδημιολόγος. Είδα και τους άλλους πόσο τους σέβεστε και τους ακούτε όταν μιλούν για τα εμβόλια. Όλους προσπαθήσατε να τους γελοιοποιήσετε με κάθε ευκαιρία.
Σε εχω παρακαλεσει να μην παραπληροφορεις σε σχεση με το ατομο μου.
Ιδου τι εγραφα στις 19 Μαρτιου χειροκροτωντας σε αρθρο μου την Κινα και τις ανατολικοασιατικες χωρες. Αναμεσα σε αυτα που τις χειροκροτησα ηταν και για τη χρηση μασκας:
α) Η Κίνα κέρδισε τη μάχη με τον κορονοϊό εξαιτίας των ιδιαίτερα σκληρών μέτρων που πήρε, μη διστάζοντας να ρίξει στη μάχη ακόμη και το στρατό. Βοήθησε σε αυτό και η κολλεκτιβιστική νοοτροπία των Κινέζων πολιτών που έχουν μάθει να υποβάλλονται σε προσωπικές θυσίες για το καλό του συνόλου. Μπορεί η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας να έπεσε 13,5% τους δυο πρώτους μήνες του 2020, μπορεί για πρώτη φορά να έχει ύφεση σε ένα τρίμηνο, αλλά τώρα θα αρχίσει να καλύπτει το χαμένο έδαφος όταν ακόμη η Δύση περιμένει μπροστά τα χειρότερα.
β) Η Ταιβάν κέρδισε τη μάχη με τον κορονοϊό με τρόπο που πρέπει να διδάσκεται στο μέλλον σε σχολεία και πανεπιστήμια. Χωρίς να κάνει lockdown στην οικονομία της πήρε τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα από την πρώτη στιγμή και τα εφάρμοσε με σχολαστική αφοσίωση. Έβαλε σε καραντίνα όσους έρχονταν από την Κίνα και έφτιαξε 45 εκατομμύρια μάσκες που τις μοίρασε σε νοικοκυριά και νοσηλευτές. Παράλληλα τοποθέτησε συσκευές απολύμανσης σε κάθε δημόσιο κτίριο και έβαλε συνεργεία καθαρισμού σε 24ωρη βάση.
γ) Η Σιγκαπούρη, που αποτελεί χώρα πρότυπο τόσο για την οικονομική της ανάπτυξη όσο και για το σύστημα υγείας της, νίκησε τον κορονοϊό επειδή έδρασε ακαριαία και αποτελεσματικά. Από τις 30 Ιανουαρίου έφτιαξε 5,2 εκατομμύρια μάσκες και τις μοίρασε στα νοικοκυριά. Ταυτόχρονα κρατικές δυνάμεις συγκεντρώθηκαν στο αεροδρόμιο και στο λιμάνι της χώρας με θερμικές κάμερες για να προλάβουν την επέκταση της νόσου.
https://new-economy.gr/2020/03/19/papad ... koronoios/
.