!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Καυτερά

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
Βλήμα
Δημοσιεύσεις: 5610
Εγγραφή: 04 Ιαν 2020, 15:32

Re: Καυτερά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βλήμα »

waldorf έγραψε: 29 Μάιος 2021, 18:01
Βλήμα έγραψε: 29 Μάιος 2021, 17:52 ...
Η πιο καυτερή μέχρι πριν πέντε χρόνια. Μετά βγήκε η dragon's breath κι η pepper x. Η τελευταία έχει γύρω στους 3.000.000 βαθμούς Scoville.
Οκ,εγώ είχα μείνει στην Carolina Reaper.
Σαν μέτρο σύγκρισης θα βάλω την πιπεριά tabasco (όχι την σάλτσα που είναι πιό light,την ίδια την πιπεριά) για να καταλάβουμε για τι σατανά μιλάμε.
H πιπεριά tabasco λοιπόν έχει 25-50000 SHU ενώ οι παραπάνω σατανάδες έχουν 1.5-3000000 SHU!!!!!!!!!!!!
Η καθαρή καψαϊκίνη έχει 16000000 SHU.
Η ταμπάσκο είναι γνωστή στην Ελλάδα κυρίως σαν "τουρκάκι".
Άβαταρ μέλους
Awesomatic
Δημοσιεύσεις: 6553
Εγγραφή: 16 Μάιος 2018, 00:11
Phorum.gr user: Awesomatic

Re: Καυτερά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Awesomatic »

Βλήμα έγραψε: 29 Μάιος 2021, 17:52
waldorf έγραψε: 29 Μάιος 2021, 17:48 Αυτός ο σατανάς που αναφέρει το Βλήμα είναι η πιο καυτερή πιπεριά του κόσμου.
Όχι σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας,αλλά σύμφωνα με την κλίμακα Scoville
(Το link είναι μπούσουλας και όχι εμπεριστατωμένη γνώμη)
Η πιο καυτερή μέχρι πριν πέντε χρόνια. Μετά βγήκε η dragon's breath κι η pepper x. Η τελευταία έχει γύρω στους 3.000.000 βαθμούς Scoville.
Κυκλοφορούν αυτά ή πρέπει να τα φέρεις από έξω;

Θα βόλευε για homemade νόμιμο σπρει πιπεριού με πολύ μεγάλο βαθμό αφού μπορείς να βγάλεις πολύ καψαϊκινη.
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."
Άβαταρ μέλους
Βλήμα
Δημοσιεύσεις: 5610
Εγγραφή: 04 Ιαν 2020, 15:32

Re: Καυτερά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βλήμα »

Awesomatic έγραψε: 29 Μάιος 2021, 18:05
Βλήμα έγραψε: 29 Μάιος 2021, 17:52
waldorf έγραψε: 29 Μάιος 2021, 17:48 Αυτός ο σατανάς που αναφέρει το Βλήμα είναι η πιο καυτερή πιπεριά του κόσμου.
Όχι σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας,αλλά σύμφωνα με την κλίμακα Scoville
(Το link είναι μπούσουλας και όχι εμπεριστατωμένη γνώμη)
Η πιο καυτερή μέχρι πριν πέντε χρόνια. Μετά βγήκε η dragon's breath κι η pepper x. Η τελευταία έχει γύρω στους 3.000.000 βαθμούς Scoville.
Κυκλοφορούν αυτά ή πρέπει να τα φέρεις από έξω;

Θα βόλευε για homemade νόμιμο σπρει πιπεριού με πολύ μεγάλο βαθμό αφού μπορείς να βγάλεις πολύ καψαϊκινη.
Για σπρέι πιπεριού μια χαρά βολεύει κι η Carolina Reaper. Τις άλλες πολλοί λένε ότι τις πουλούν αλλά λένε ψέματα. Παίρνεις σπόρους για ένα φυτό και σου έρχεται άλλο. Εκνευρίστηκα και σταμάτησα να τις κυνηγώ.
Άβαταρ μέλους
waldorf
Δημοσιεύσεις: 3612
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 14:47

Re: Καυτερά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από waldorf »

Βλήμα έγραψε: 29 Μάιος 2021, 18:03 ...

Η ταμπάσκο είναι γνωστή στην Ελλάδα κυρίως σαν "τουρκάκι".
Κι όμως τα "τουρκάκια" ή "κολοφωτιές" που τα λένε στο Πήλιο,είναι διαφορετική ποικιλία απ`την tabasco.
Nandros έγραψε: 26 Αύγ 2024, 17:56

Άντε γαμήσου λοιπόν συφιλιασμένο μουνόπανο.
.
Άβαταρ μέλους
Βλήμα
Δημοσιεύσεις: 5610
Εγγραφή: 04 Ιαν 2020, 15:32

Re: Καυτερά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βλήμα »

waldorf έγραψε: 29 Μάιος 2021, 18:08
Βλήμα έγραψε: 29 Μάιος 2021, 18:03 ...

Η ταμπάσκο είναι γνωστή στην Ελλάδα κυρίως σαν "τουρκάκι".
Κι όμως τα "τουρκάκια" ή "κολοφωτιές" που τα λένε στο Πήλιο,είναι διαφορετική ποικιλία απ`την tabasco.
Δεν έχω φάει ταμπάσκο, από τις φωτογραφίες το έχω κρίνει.
Έχεις ιδέα ποια είναι η επίσημη ονομασία στα τουρκάκια;
Άβαταρ μέλους
waldorf
Δημοσιεύσεις: 3612
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 14:47

Re: Καυτερά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από waldorf »

Όχι.
Nandros έγραψε: 26 Αύγ 2024, 17:56

Άντε γαμήσου λοιπόν συφιλιασμένο μουνόπανο.
.
Άβαταρ μέλους
Βλήμα
Δημοσιεύσεις: 5610
Εγγραφή: 04 Ιαν 2020, 15:32

Re: Καυτερά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βλήμα »

waldorf έγραψε: 29 Μάιος 2021, 18:13Όχι.
Λες να είναι αποκλειστικά ελληνική ποικιλία;
Άβαταρ μέλους
waldorf
Δημοσιεύσεις: 3612
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 14:47

Re: Καυτερά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από waldorf »

Πολύ πιθανό.
Όπως ήδη ξέρεις,εφόσων καλλιεργείς,οι πιπεριές έχουν ιδιαίτερες κλιματολογικές απαιτήσεις.
Οπότε είναι πολύ πιθανό τα "τουρκάκια" να είναι ενδημικά.
Nandros έγραψε: 26 Αύγ 2024, 17:56

Άντε γαμήσου λοιπόν συφιλιασμένο μουνόπανο.
.
Άβαταρ μέλους
Βλήμα
Δημοσιεύσεις: 5610
Εγγραφή: 04 Ιαν 2020, 15:32

Re: Καυτερά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βλήμα »

Όποιος ενδιαφέρεται για καυτερά (από την ιστορία τους μέχρι τρόπους καλλιέργειάς τους, συνταγές και παρουσιάσεις καυτερών σαλτσών του εμπορίου) και το έχει με την αγγλική ας μου στείλει το μέιλ του σε πουμού. Έχω πολύ υλικό.
Άβαταρ μέλους
Βλήμα
Δημοσιεύσεις: 5610
Εγγραφή: 04 Ιαν 2020, 15:32

Re: Καυτερά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βλήμα »

waldorf έγραψε: 29 Μάιος 2021, 18:21 Πολύ πιθανό.
Όπως ήδη ξέρεις,εφόσων καλλιεργείς,οι πιπεριές έχουν ιδιαίτερες κλιματολογικές απαιτήσεις.
Οπότε είναι πολύ πιθανό τα "τουρκάκια" να είναι ενδημικά.
Όταν ψάχνω στο ίντερνετ για ελληνικές ποικιλίες καυτερών πιπεριών μου βγάζει μόνο τις pepperinio που κι αυτή δεν είναι ελληνική, είναι ιταλική, μόνο που πιάνει σαν πούστης στα εδάφη μας. Θα με ενδιέφερε να φυτεύω κυρίως ελληνικές ποικιλίες.
Άβαταρ μέλους
Ερμής
Δημοσιεύσεις: 27798
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 11:00
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Καυτερά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

John Brown Gun Club έγραψε: 29 Μάιος 2021, 17:38
Βλήμα έγραψε: 29 Μάιος 2021, 17:26 σε παρομοίως διεστραμμένα με εμένα φιλαράκια γιατί δεν χρειάζομαι παραπάνω από 4.

googlααρε sauce kani. Προκειται περι αφρικανικου (σενεγαλεζικου) γαστρονομικου σαδισμου. Σα να τρως φλεγομενο ναπαλμ δηλαδη. Προειδοποιηθηκες παντως και αποποιουμαι οποιας ευθυνης.
Δε τα πολυαντεχεις τα καλύτερα μάλλον. Η Κανι είναι στην ουσία ταμαρινδος με χαμπανερο. Έχω δοκιμάσει συσκευασμένη από κατάστημα Αφρικανών στην Αθήνα.
Όταν μιλάμε για σύγκριση ριπερ με την χαμπανερο είναι σα να βάζεις στο ρινγκ τον Τάισον με τον Ζορζ Τσαπελα
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Japetus
Δημοσιεύσεις: 2228
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 21:33
Τοποθεσία: KN21QC

Re: Καυτερά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Japetus »

Εγώ από καυτερά αν και έκανα κατά καιρούς εκτενείς περιηγήσεις σε διάφορες ποικιλίες, κατέληξα να καλλιεργώ την peter pepper, οι οποίες γίνονται εξαιρετικά αποδεκτές σαν δώρα στις παρέες...
Άβαταρ μέλους
Βλήμα
Δημοσιεύσεις: 5610
Εγγραφή: 04 Ιαν 2020, 15:32

Re: Καυτερά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βλήμα »

Ερμής έγραψε: 29 Μάιος 2021, 18:25
John Brown Gun Club έγραψε: 29 Μάιος 2021, 17:38
Βλήμα έγραψε: 29 Μάιος 2021, 17:26 σε παρομοίως διεστραμμένα με εμένα φιλαράκια γιατί δεν χρειάζομαι παραπάνω από 4.

googlααρε sauce kani. Προκειται περι αφρικανικου (σενεγαλεζικου) γαστρονομικου σαδισμου. Σα να τρως φλεγομενο ναπαλμ δηλαδη. Προειδοποιηθηκες παντως και αποποιουμαι οποιας ευθυνης.
Δε τα πολυαντεχεις τα καλύτερα μάλλον. Η Κανι είναι στην ουσία ταμαρινδος με χαμπανερο. Έχω δοκιμάσει συσκευασμένη από κατάστημα Αφρικανών στην Αθήνα.
Όταν μιλάμε για σύγκριση ριπερ με την χαμπανερο είναι σα να βάζεις στο ρινγκ τον Τάισον με τον Ζορζ Τσαπελα
Εντάξει, αυτά που πωλούνται σε καταστήματα λιανικής είναι συνήθως εξευγενισμένα.
Άβαταρ μέλους
Βλήμα
Δημοσιεύσεις: 5610
Εγγραφή: 04 Ιαν 2020, 15:32

Re: Καυτερά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βλήμα »

Japetus έγραψε: 29 Μάιος 2021, 18:27 Εγώ από καυτερά αν και έκανα κατά καιρούς εκτενείς περιηγήσεις σε διάφορες ποικιλίες, κατέληξα να καλλιεργώ την peter pepper, οι οποίες γίνονται εξαιρετικά αποδεκτές σαν δώρα στις παρέες...
Δεν είσαι στην ενότητα του σεξ, είσαι στην ενότητα της μαγειρικής.
Άβαταρ μέλους
Βλήμα
Δημοσιεύσεις: 5610
Εγγραφή: 04 Ιαν 2020, 15:32

Re: Καυτερά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βλήμα »

Οι peter pepper είναι γνωστές κι ως καυτερές πούτσες. Να τις γκουγκλάρετε, εγώ δεν ανεβάζω φωτό, παίζει να φάω μπαν.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”