Όντως δεν θα είχαν αν δεν είχαμε την τύχη να βρεθούμε στο σωστό στρατόπεδο. Το ότι βρεθήκαμε στο σωστό στρατόπεδο οφείλεται αν μη τι άλλο σε σκληρούς δεξιούς σαν τους δικτάτορες που πολέμησαν την πλέμπα που το μεγαλύτερο μέρος της είχε ταχτεί με τους κατσαπλιάδες.dotcom έγραψε: 28 Μάιος 2021, 13:52Είναι το αντίστοιχο με αυτούς που νομίζουν ότι αν δεν υπήρχε η χούντα τα χωρία δεν θα είχανε ρεύμαhellegennes έγραψε: 28 Μάιος 2021, 06:40Αυτό το τελευταίο είναι το ουσιώδες, γιατί δεν πρέπει να συγκρίνουμε τι κληρονομιά άφησαν οι κατακτητές σε υποδομές και κουλτούρα σε σχέση με το απόλυτο μηδέν αλλά σε σχέση με το τι θα υπήρχε αν δεν περνούσαν από 'δώ μια βόλτα.Jimmy81 έγραψε: 28 Μάιος 2021, 05:09 Γενικά το όλο concept ενδέχεται να είναι παραπλανητικό. Μπορούμε να δεχτούμε ότι κάποια έργα υποδομής επί Φραγκοκρατίας και Τουρκοκρατίας (γέφυρες, κάστρα, υδραγωγεία κλπ) εντάσσονται στα θετικά. Αλλά τέτοια έργα εξυπηρετούσαν πρωτίστως τα σχέδια του κατακτητή και πιθανώς θα γίνονταν παρόμοια έργα από τον κατακτημένο λαό κάποια στιγμή χωρίς να κατακτηθεί η χώρα του ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε εποχής. Κατασκευαστικά και άλλα έργα που εντάσσονται στις τέχνες μπορούν να θεωρηθούν θετικά αλλά υπό το πρίσμα της νεότερης κουλτούρας πολιτιστικής κληρονομιάς που έχουμε αποκτήσει. Για τον καθημερινό άνθρωπο της εποχής που βίωνε τα βάρη του ξένου ζυγού πιθανώς δεν έλεγαν τίποτα όλα αυτά.
Ίσως στην περίπτωση που ο κατακτημένος λαός βρίσκεται απελπιστικά πίσω πολιτισμικά και τεχνολογικά μπορούμε να δεχτούμε ευκολότερα κάποια θετικά στοιχεία που προσφέρει ο εξελιγμένος πολιτισμός του κατακτητή. Αλλά κάτι τέτοιο δεν ίσχυε στην περίπτωση της Ελλάδας.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Θετικά στοιχεία από τις κατοχές της Ελλάδας
- Antipnevma
Re: Θετικά στοιχεία από τις κατοχές της Ελλάδας
νόμος είναι το δίκαιο του εργάτη
- hellegennes
Παπάρια. Κάθε χωριό έχει ρεύμα, τηλέφωνο, Ίντερνετ, ύδρευση και η χούντα έκανε ένα μικρό μέρος απ' αυτά. Όλοι οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι έγιναν μετά την χούντα. Όλα τα πραγματικά μεγάλα έργα έγιναν μετά την χούντα.Εμπεδοκλής έγραψε: 28 Μάιος 2021, 13:54Μεταξύ μας, δε θα είχανε. Επειδή δεν υπάρχει η χούντα δεν έχει κάθε χωριό φυσικό αέριο. Επειδή δεν υπάρχει χούντα το τραίνο πάει μόνο Θεσσαλονίκη...dotcom έγραψε: 28 Μάιος 2021, 13:52Είναι το αντίστοιχο με αυτούς που νομίζουν ότι αν δεν υπήρχε η χούντα τα χωρία δεν θα είχανε ρεύμαhellegennes έγραψε: 28 Μάιος 2021, 06:40
Αυτό το τελευταίο είναι το ουσιώδες, γιατί δεν πρέπει να συγκρίνουμε τι κληρονομιά άφησαν οι κατακτητές σε υποδομές και κουλτούρα σε σχέση με το απόλυτο μηδέν αλλά σε σχέση με το τι θα υπήρχε αν δεν περνούσαν από 'δώ μια βόλτα.![]()
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
Εμπεδοκλής
Όταν λέμε πλούτισαν άπαντες εννοούμε ότι πλούτισαν κάτι τζιχαντιστές της Δύσης...Antipnevma έγραψε: 28 Μάιος 2021, 14:05Οι πηγές εκείνης της εποχής μας λένε ότι επί Φράγκων στην Ελλάδα "πλούτυναν άπαντες". Τα υπόλοιπα είναι σαχλαμάρες.Εμπεδοκλής έγραψε: 28 Μάιος 2021, 13:52Ότι θα έβγαζες τους μπαμπουίνους Φράγκους εκείνου του αιώνα πολιτισμένους είναι ανέκδοτο. Αυτοί μόνο καλόγριες ήξεραν να βιάζουν. Και αν δεν έβρισκαν καμία βίαζονταν αναμεταξύ τους ή γαμούσαν το άλογο τους.Antipnevma έγραψε: 28 Μάιος 2021, 13:46
Τι σαχλαμάρες. Λες και υπήρχαν πόλεις κράτη την εποχή που η ανατολική αυλή άρπαξε την Ελλάδα από τον έλεγχο της δυτικής αυλής με την βοήθεια των Γότθων. Κωμοπόλεις υπήρχαν που κακώς τις λέμε πόλεις. Η Ελλάδα ήταν τότε οικονομικά ισχνή και αραιοκατοικημένη γιατί όλος ο πλούτος είχε διαρρεύσει στην Ιταλία για ευνόητους λόγους. Όταν δε φτάνουμε στον μεσαίωνα εξαφανίζονται και οι κωμοπόλεις και η Ελλάδα δεν είναι τίποτε άλλο από ένας τσομπανότοπος. Λίγο με τους Φράγκους άλλαξε η κατάσταση αλλά δυστυχώς δεν κράτησε.
Λογικό βέβαια αν σκεφτείς ότι μύριζαν συνεχώς σαν κατουρημένος άστεγος...
- Antipnevma
"Ρωμαίοι τε και Φράγκοι"Εμπεδοκλής έγραψε: 28 Μάιος 2021, 15:09Όταν λέμε πλούτισαν άπαντες εννοούμε ότι πλούτισαν κάτι τζιχαντιστές της Δύσης...Antipnevma έγραψε: 28 Μάιος 2021, 14:05Οι πηγές εκείνης της εποχής μας λένε ότι επί Φράγκων στην Ελλάδα "πλούτυναν άπαντες". Τα υπόλοιπα είναι σαχλαμάρες.Εμπεδοκλής έγραψε: 28 Μάιος 2021, 13:52
Ότι θα έβγαζες τους μπαμπουίνους Φράγκους εκείνου του αιώνα πολιτισμένους είναι ανέκδοτο. Αυτοί μόνο καλόγριες ήξεραν να βιάζουν. Και αν δεν έβρισκαν καμία βίαζονταν αναμεταξύ τους ή γαμούσαν το άλογο τους.
Λογικό βέβαια αν σκεφτείς ότι μύριζαν συνεχώς σαν κατουρημένος άστεγος...![]()
νόμος είναι το δίκαιο του εργάτη
Επίσης να προσθέσω ότι το χωρίο μου π.χ πήρε ρεύμα το 1989hellegennes έγραψε: 28 Μάιος 2021, 15:05Παπάρια. Κάθε χωριό έχει ρεύμα, τηλέφωνο, Ίντερνετ, ύδρευση και η χούντα έκανε ένα μικρό μέρος απ' αυτά. Όλοι οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι έγιναν μετά την χούντα. Όλα τα πραγματικά μεγάλα έργα έγιναν μετά την χούντα.Εμπεδοκλής έγραψε: 28 Μάιος 2021, 13:54Μεταξύ μας, δε θα είχανε. Επειδή δεν υπάρχει η χούντα δεν έχει κάθε χωριό φυσικό αέριο. Επειδή δεν υπάρχει χούντα το τραίνο πάει μόνο Θεσσαλονίκη...dotcom έγραψε: 28 Μάιος 2021, 13:52
Είναι το αντίστοιχο με αυτούς που νομίζουν ότι αν δεν υπήρχε η χούντα τα χωρία δεν θα είχανε ρεύμα![]()
-
Εμπεδοκλής
Ίντερνετ δεν έχει κάθε χωριό. Ύδρευση επίσης δεν έχει κάθε χωριό.hellegennes έγραψε: 28 Μάιος 2021, 15:05Παπάρια. Κάθε χωριό έχει ρεύμα, τηλέφωνο, Ίντερνετ, ύδρευση και η χούντα έκανε ένα μικρό μέρος απ' αυτά. Όλοι οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι έγιναν μετά την χούντα. Όλα τα πραγματικά μεγάλα έργα έγιναν μετά την χούντα.Εμπεδοκλής έγραψε: 28 Μάιος 2021, 13:54Μεταξύ μας, δε θα είχανε. Επειδή δεν υπάρχει η χούντα δεν έχει κάθε χωριό φυσικό αέριο. Επειδή δεν υπάρχει χούντα το τραίνο πάει μόνο Θεσσαλονίκη...dotcom έγραψε: 28 Μάιος 2021, 13:52
Είναι το αντίστοιχο με αυτούς που νομίζουν ότι αν δεν υπήρχε η χούντα τα χωρία δεν θα είχανε ρεύμα![]()
Όσον αφορά τα υπόλοιπα, προφανώς και έγιναν έργα στη μετά χούντα εποχή. Αυτό έλλειπε. Μέχρι και ολυμπιακούς αγώνες κάναμε. Το πρόβλημα είναι ότι οι κρατικές υποδομές επί χούντας προχωρούσαν με ταχύτατους ρυθμούς. Σήμερα, πες μου ένα έργο υποδομής που να προχωρά ταχύτατα; Στα τραίνα, τα μετρό, τότε δρόμους ή κάτι άλλο;
-
Εμπεδοκλής
Άρα από το 1974 έως το 1989 κάποιοι ψωλάρανε. Αν οι ρυθμοί ηλεκτροδότησης είχαν παραμείνει οι ίδιοι με της χούντας θα είχατε πριν το 1980...dotcom έγραψε: 28 Μάιος 2021, 15:14Επίσης να προσθέσω ότι το χωρίο μου π.χ πήρε ρεύμα το 1989hellegennes έγραψε: 28 Μάιος 2021, 15:05Παπάρια. Κάθε χωριό έχει ρεύμα, τηλέφωνο, Ίντερνετ, ύδρευση και η χούντα έκανε ένα μικρό μέρος απ' αυτά. Όλοι οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι έγιναν μετά την χούντα. Όλα τα πραγματικά μεγάλα έργα έγιναν μετά την χούντα.Εμπεδοκλής έγραψε: 28 Μάιος 2021, 13:54
Μεταξύ μας, δε θα είχανε. Επειδή δεν υπάρχει η χούντα δεν έχει κάθε χωριό φυσικό αέριο. Επειδή δεν υπάρχει χούντα το τραίνο πάει μόνο Θεσσαλονίκη...![]()
del
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sharp την 28 Μάιος 2021, 15:19, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
καμια σχέση δεν έχεις ιδέα μάλλον πόσα χρόνια χρειάζονται για να γίνουν έργα υποδομής σε ορεινές - απομακρυσμένες περιοχές.Εμπεδοκλής έγραψε: 28 Μάιος 2021, 15:15Άρα από το 1974 έως το 1989 κάποιοι ψωλάρανε. Αν οι ρυθμοί ηλεκτροδότησης είχαν παραμείνει οι ίδιοι με της χούντας θα είχατε πριν το 1980...dotcom έγραψε: 28 Μάιος 2021, 15:14Επίσης να προσθέσω ότι το χωρίο μου π.χ πήρε ρεύμα το 1989hellegennes έγραψε: 28 Μάιος 2021, 15:05
Παπάρια. Κάθε χωριό έχει ρεύμα, τηλέφωνο, Ίντερνετ, ύδρευση και η χούντα έκανε ένα μικρό μέρος απ' αυτά. Όλοι οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι έγιναν μετά την χούντα. Όλα τα πραγματικά μεγάλα έργα έγιναν μετά την χούντα.
Επίσης πλεον στα περισσότερα μη - απομονομένα χωριά έχουν οπτικές και 4g έχει παντού.
ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ 4G Η ΧΟΥΝΤΑ;
Και προ Χούντας προχωρούσαν. Ήταν άλλη εποχή και άγονη η χώρα ακόμη.Εμπεδοκλής έγραψε: 28 Μάιος 2021, 15:14Ίντερνετ δεν έχει κάθε χωριό. Ύδρευση επίσης δεν έχει κάθε χωριό.hellegennes έγραψε: 28 Μάιος 2021, 15:05Παπάρια. Κάθε χωριό έχει ρεύμα, τηλέφωνο, Ίντερνετ, ύδρευση και η χούντα έκανε ένα μικρό μέρος απ' αυτά. Όλοι οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι έγιναν μετά την χούντα. Όλα τα πραγματικά μεγάλα έργα έγιναν μετά την χούντα.Εμπεδοκλής έγραψε: 28 Μάιος 2021, 13:54
Μεταξύ μας, δε θα είχανε. Επειδή δεν υπάρχει η χούντα δεν έχει κάθε χωριό φυσικό αέριο. Επειδή δεν υπάρχει χούντα το τραίνο πάει μόνο Θεσσαλονίκη...![]()
Όσον αφορά τα υπόλοιπα, προφανώς και έγιναν έργα στη μετά χούντα εποχή. Αυτό έλλειπε. Μέχρι και ολυμπιακούς αγώνες κάναμε. Το πρόβλημα είναι ότι οι κρατικές υποδομές επί χούντας προχωρούσαν με ταχύτατους ρυθμούς. Σήμερα, πες μου ένα έργο υποδομής που να προχωρά ταχύτατα; Στα τραίνα, τα μετρό, τότε δρόμους ή κάτι άλλο;
- hellegennes
Εμένα το χωριό μου ασφαλτοδρομήθηκε το 2000 και είναι δίπλα στον Πολύγυρο και τότε είχε 1000+ κατοίκους, δηλαδή δεν είναι καμμιά τρύπα με 5 σπίτια. Μέχρι τότε είχε χωματόδρομους και χαλικόδρομους που είχαν ανοιχτεί προ χούντας και το ξέρω γιατί ο παππούς μου ήταν εργοδηγός.dotcom έγραψε: 28 Μάιος 2021, 15:14Επίσης να προσθέσω ότι το χωρίο μου π.χ πήρε ρεύμα το 1989hellegennes έγραψε: 28 Μάιος 2021, 15:05Παπάρια. Κάθε χωριό έχει ρεύμα, τηλέφωνο, Ίντερνετ, ύδρευση και η χούντα έκανε ένα μικρό μέρος απ' αυτά. Όλοι οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι έγιναν μετά την χούντα. Όλα τα πραγματικά μεγάλα έργα έγιναν μετά την χούντα.Εμπεδοκλής έγραψε: 28 Μάιος 2021, 13:54
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Dwarven Blacksmith
Θετικά στοιχεία από την κατοχή των αστών:
- φαγητό
- καλσόν
- iPhone
- φαγητό
- καλσόν
- iPhone
- hellegennes
Πολύ εύκολα. Βάσει του τι υπήρχε επί βυζαντινής εποχής.Scouser έγραψε: 28 Μάιος 2021, 07:55Πως μπορείς να το συγκρίνεις αυτό όμως; Μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν.hellegennes έγραψε: 28 Μάιος 2021, 06:40Αυτό το τελευταίο είναι το ουσιώδες, γιατί δεν πρέπει να συγκρίνουμε τι κληρονομιά άφησαν οι κατακτητές σε υποδομές και κουλτούρα σε σχέση με το απόλυτο μηδέν αλλά σε σχέση με το τι θα υπήρχε αν δεν περνούσαν από 'δώ μια βόλτα.Jimmy81 έγραψε: 28 Μάιος 2021, 05:09 Ίσως στην περίπτωση που ο κατακτημένος λαός βρίσκεται απελπιστικά πίσω πολιτισμικά και τεχνολογικά μπορούμε να δεχτούμε ευκολότερα κάποια θετικά στοιχεία που προσφέρει ο εξελιγμένος πολιτισμός του κατακτητή. Αλλά κάτι τέτοιο δεν ίσχυε στην περίπτωση της Ελλάδας.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θετικά στοιχεία από μια υποτιθέμενη δικτατορία προλεταριάτου στην ελλάδαDwarven Blacksmith έγραψε: 28 Μάιος 2021, 15:32 Θετικά στοιχεία από την κατοχή των αστών:
- φαγητό
- καλσόν
- iPhone
- σπίτια
- A E S T H E T I C S
-
Εμπεδοκλής
Είχαν αναπτυχθεί οι οπτικές ίνες τη δεκαετία του 70; Το 4G πότε αναπτύχθηκε;dotcom έγραψε: 28 Μάιος 2021, 15:18καμια σχέση δεν έχεις ιδέα μάλλον πόσα χρόνια χρειάζονται για να γίνουν έργα υποδομής σε ορεινές - απομακρυσμένες περιοχές.Εμπεδοκλής έγραψε: 28 Μάιος 2021, 15:15Άρα από το 1974 έως το 1989 κάποιοι ψωλάρανε. Αν οι ρυθμοί ηλεκτροδότησης είχαν παραμείνει οι ίδιοι με της χούντας θα είχατε πριν το 1980...
Επίσης πλεον στα περισσότερα μη - απομονομένα χωριά έχουν οπτικές και 4g έχει παντού.
ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ 4G Η ΧΟΥΝΤΑ;
Ας μιλήσουμε λοιπόν για πρόοδο έργων...
Επίσης, να σε ενημερώσω ότι το 4G δεν είναι παντού. Αν ήσουν παιδί σε χωριό που να πάλευε να κάνει τηλεκπαίδευση θα το καταλάβαινες πολύ καλά...
Ας είμαστε ειλικρινείς. Τουλάχιστον στον κατασκευαστικό κλάδο η Χούντα τα πήγε πολύ καλύτερα από τη μεταπολίτευση και την μετεμφυλιακή Ελλάδα...
Τότε οι χουνταίοι ήταν όντως με ένα μυστρί στο χέρι. Σήμερα απλά τρέχουν από εγκαίνια σε εγκαίνια, με μουσαμάδες και επικοινωνιακά γκρεμίσματα και τα έργα ακόμη δεν έχουν τελειώσει.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 1 Απαντήσεις
- 82 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
-
- 0 Απαντήσεις