Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Εγώ νομίζω κακώς περιορίζεται η χρήση του ψηφιακού πιστοποιητικού μόνον για τα ταξίδια εντός ΕΕ.
Κανονικά θα έπρεπε -μέχρι να λήξει η πανδημία- η χρήση του να γενικευτεί για όλες τις μετακινήσεις, εντός και εκτός ενός κράτους, για την πρόσβαση σε καταστήματα, στις δημόσιες υπηρεσίες, στην εργασία, παντού.
Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουμε να χαϊδεύουμε τους ψέκες και να τούς περιορίσουμε δραστικά.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ναύτης την 28 Μάιος 2021, 09:53, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Και θα αναγκάσεις ένα καταστήμα για το ποιους θα έχει πελάτες η μία εταιρεία ποιους θα έχει εργαζόμενους; είναι παράνομο, και ανέφικτο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης την 28 Μάιος 2021, 10:06, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
και εγώ συμφωνώ, ειναι δύσκολο αλλά με συντονισμένη προσπάθεια και πλάνο μπορουμε να το επιτύχουμε. Θα χρειαστουν αλλαγές οι οποίες όμως θα φέρουν οφέλη μακροπρόθεσμα, θέσεις εργασία νέες, εξειδίκευση, αλματα πρός την τεχνολογική επανάσταση. Ερχεται και το 5γ που θα ειναι ουάου, τα oculus θα πιάσουν 4κ, θα ειναι πολυ ωραία.
Το μόνο που θέλει προσοχή νομίζω ειναι μην πάνε τα πάνω κάτω και έρθει ξηρασία πανδημίας κάποτε, θα καταστραφεί η οικονομία μας, ίσως να προβλέψουμε ένα φόρο απο τώρα για μια τέτοια έκτακτη περίπτωση.
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 28 Μάιος 2021, 10:04
Και θα αναγκάσεις ένα καταστήμα για το ποιους θα έχει πελάτες η μία εταιρεία ποιους θα έχει εργαζόμενους; είναι παράνομο, και ανέφικτο.
Καθόλου.
Στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας, μια ΚΥΑ είναι αρκετή.
Νομιμότατο και εφικτό.
Κοιτάτε, κάποια στιγμή πρέπει να το πάρουμε απόφαση να γίνουμε ένα στοιχειωδώς σοβαρό κράτος.
Δεν μπορεί ο ψέκας να λέει: "εγώ δεν γουστάρω να εμβολιαστώ γιατί θα αλλοιωθεί το ελληνικό μου dna, θα κυκλοφορώ όπου γουστάρω και στ' αρχίδια μου για εσάς τούς τσιπαρισμένους, είμαι ελλάνιος θεματοφύλακας και τριαδικός δικαστής".
Έχασα φίλο μου από κόβιντ. Βίωσε κυριολεκτικά τον θάνατό του επί ένα 5μηνο, καταστάσεις τραγικές, να μην τις ζήσει ούτε ο χειρότερος εχθρός σας.
Κι αυτό επειδή ο ψέκας που τον κόλλησε ήταν αρνητής.
Τα καλαμπούρια κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσουν και να υπάρξει άτεγκτη αυστηρότητα.
Προέχει το δημόσιο συμφέρον και το κοινό όφελος. Οι τρελοί στο τρελοκομείο ή κλειδαμπαρωμένοι μέσα στο σπίτι τους.
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 28 Μάιος 2021, 10:04
Καθόλου.
Στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας, μια ΚΥΑ είναι αρκετή.
Νομιμότατο και εφικτό.
Το να μπεις σε μια χώρα και να σε ελέγχουν είναι εφικτό. Κάθε κατάστημα που πας να σε ψάχνουν αν έχεις κάνει το εμβόλιο, είναι ανέφικτο, και δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα. Άσε που ποιος θα ελέγχει τα καταστήματα που δέχονται και μη Εμβολιασμενους για να έχουν πελατεία. Ένα χάος. Μπορείς να το κάνεις μόνο σε μεγάλες δραστηριότητες, γήπεδα πχ, η
σημαντικές συναυλίες, μπας και πιέσεις από εκεί.αν στέκει νομικά.
Ναύτης έγραψε: 28 Μάιος 2021, 11:03
Κοιτάτε, κάποια στιγμή πρέπει να το πάρουμε απόφαση να γίνουμε ένα στοιχειωδώς σοβαρό κράτος.
Δεν μπορεί ο ψέκας να λέει: "εγώ δεν γουστάρω να εμβολιαστώ γιατί θα αλλοιωθεί το ελληνικό μου dna, θα κυκλοφορώ όπου γουστάρω και στ' αρχίδια μου για εσάς τούς τσιπαρισμένους, είμαι ελλάνιος θεματοφύλακας και τριαδικός δικαστής".
Έχασα φίλο μου από κόβιντ. Βίωσε κυριολεκτικά τον θάνατό του επί ένα 5μηνο, καταστάσεις τραγικές, να μην τις ζήσει ούτε ο χειρότερος εχθρός σας.
Τα καλαμπούρια κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσουν και να υπάρξει άτεγκτη αυστηρότητα.
Προέχει το δημόσιο συμφέρον και το κοινό όφελος. Οι τρελοί στο τρελοκομείο ή κλειδαμπαρωμένοι μέσα στο σπίτι τους.
Το πως κόλλησε κάποιος δεν μπορεί να το ξέρει, δεν έχει την φάτσα του αλλουνού πάνω στον κορωνοιο. Επίσης δυστυχώς ο φίλος σου δεν πρόλαβε να κάνει το εμβόλιο. Όπως λένε με δύο δόσεις έχεις 99% προστασία, άρα μη σε νοιάζει τι θα κάνει ο άλλος. Απλά οι θάνατοι των μη εμβολιασμενων από άποψη, μην καταγράφονται.
Το πως κόλλησε κάποιος δεν μπορεί να το ξέρει, δεν έχει την φάτσα του αλλουνού πάνω στον κορωνοιο. Επίσης δυστυχώς ο φίλος σου δεν πρόλαβε να κάνει το εμβόλιο. Όπως λένε με δύο δόσεις έχεις 99% προστασία, άρα μη σε νοιάζει τι θα κάνει ο άλλος. Απλά οι θάνατοι των μη εμβολιασμενων από άποψη, μην καταγράφονται.
Επί του προκειμένου, ανιχνεύτηκε και εντοπίστηκε εκείνος που τον κόλλησε. Ήταν ένας συνάδελφός του, ο οποιος παρότι είχε συμπτώματα δεν θεώρησε σκόπιμο να ενημερώσει κανέναν: "μια γριπούλα είναι".
Ο εμβολιασμένος δεν διασφαλίζει μόνον το γεγονός ότι κατά 99% δεν θα καταλήξει σε ΜΕΘ, διασφαλίζει επίσης ότι σε περίπτωση που θα νοσήσει θα φέρει μειωμένο ιϊκό φορτίο. Προστατεύει τον εαυτό του και όλους τούς υπόλοιπους δηλαδή.
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ο γενικός εμβολιασμός είναι ο μοναδικός τρόπος να δημιουργηθεί ανοσία στον πληθυσμό και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, χωρίς να χρειαστεί να θρηνήσουμε κι άλλες εκατόμβες νεκρών.
Επί του προκειμένου, ανιχνεύτηκε και εντοπίστηκε εκείνος που τον κόλλησε. Ήταν ένας συνάδελφός του, ο οποιος παρότι είχε συμπτώματα δεν θεώρησε σκόπιμο να ενημερώσει κανέναν: "μια γριπούλα είναι".
Ο εμβολιασμένος δεν διασφαλίζει μόνον το γεγονός ότι κατά 99% δεν θα καταλήξει σε ΜΕΘ, διασφαλίζει επίσης ότι σε περίπτωση που θα νοσήσει θα φέρει μειωμένο ιϊκό φορτίο. Προστατεύει τον εαυτό του και όλους τούς υπόλοιπους δηλαδή.
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ο γενικός εμβολιασμός είναι ο μοναδικός τρόπος να δημιουργηθεί ανοσία στον πληθυσμό και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, χωρίς να χρειαστεί να θρηνήσουμε κι άλλες εκατόμβες νεκρών.
Αφού έχεις τόσο ισχυρή κάλυψη, και μπορείς να χρησιμοποιείς και αυτόπροστασία, μην ασχολείσαι με τους άλλους. Το θέμα ειναι πως ο φίλος σου δεν πρόλαβε. Το θέμα ειναι να το κάνουν όλοι οι άνω των 65 που δεν κινδυνεύουν ούτε από το εμβόλιο. Μετά οι υπόλοιποι που θέλουν και θέλουν να γλιτώσουν από το βασανιστήριο και τα προβλήματα που μπορεί να τους αφήσει, όπως και τη πιθανότητα να είναι κι αυτοί θύματα. Κατά τα λοιπά συμφωνώ πως όποιος το κάνει, πρέπει να έχει διευκόλυνση σε σχεση με τους άλλους, σε ταξίδια και μαζικά ιβεντς. Μπορεί πχ να προηγείται στα εισητηρια, και οι μη εμβολιασμενοι να περιμένουν αν ξεμεινουν. Ας βρούνε έξυπνους τρόπους, όχι αυταρχικους.
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 28 Μάιος 2021, 11:10
Αφού έχεις τόσο ισχυρή κάλυψη, και μπορείς να χρησιμοποιείς και αυτόπροστασία, μην ασχολείσαι με τους άλλους. Το θέμα ειναι πως ο φίλος σου δεν πρόλαβε. Το θέμα ειναι να το κάνουν όλοι οι άνω των 65 που δεν κινδυνεύουν ούτε από το εμβόλιο. Μετά οι υπόλοιποι που θέλουν και θέλουν να γλιτώσουν από το βασανιστήριο και τα προβλήματα που μπορεί να τους αφήσει, όπως και τη πιθανότητα να είναι κι αυτοί θύματα. Κατά τα λοιπά συμφωνώ πως όποιος το κάνει, πρέπει να έχει διευκόλυνση σε σχεση με τους άλλους, σε ταξίδια και μαζικά ιβεντς. Μπορεί πχ να προηγείται στα εισητηρια, και οι μη εμβολιασμενοι να περιμένουν αν ξεμεινουν. Ας βρούνε έξυπνους τρόπους, όχι αυταρχικους.
Δεν πάει έτσι. Το θέμα της δημόσιας υγείας δεν αφορά αποκλειστικά και μόνον σε ατομική ευθύνη και επιλογή, είναι κατά βάση δημόσιο συμφέρον και αγαθό. Πέραν από τον κίνδυνο οι ανεμβολίαστοι να νοσήσουν και να κολλήσουν ακόμα και κάποιους εμβολιασμένους, το θέμα είναι η γενική ανοσία του πληθυσμού, ώστε να γυρίσουμε κάποια στιγμή στην κανονικότητα. Δεν είναι αυταρχισμός να προστατεύεις την υγεία του ηλίθιου. Με την ίδια λογική δεν πρέπει να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των παιδιών, επειδή μερικά έχουν ψεκασμένους, αντιεμβολιαστές γονείς. Τώρα το αν επέστρεψαν στις δυτικές κοινωνίες παιδικές ασθένειες που είχαν εξαλειφθεί μέσω των εμβολίων...να το κουβεντιάσουμε, αλλά προς θεού να μην προχωρήσουμε σε αναγκαστικά μέτρα!
Δεν πάει έτσι, ρε φίλε, δεν μπορεί να υποφέρει όλος ο πλανήτης επειδή υπάρχουν μερικοί βλαμμένοι που φαντασιώνονται συνωμοσίες παντού και στ' αρχίδια τους ο κόσμος όλος. Κάπου δηλαδή πρέπει να σταματήσει επιτέλους αυτή η δικτατορία της ηλιθιότητας.
Ναύτης έγραψε: 28 Μάιος 2021, 11:18
Δεν πάει έτσι. Το θέμα της δημόσιας υγείας δεν αφορά αποκλειστικά και μόνον σε ατομική ευθύνη και επιλογή, είναι κατά βάση δημόσιο συμφέρον και αγαθό. Πέραν από τον κίνδυνο οι ανεμβολίαστοι να νοσήσουν και να κολλήσουν ακόμα και κάποιους εμβολιασμένους, το θέμα είναι η γενική ανοσία του πληθυσμού, ώστε να γυρίσουμε κάποια στιγμή στην κανονικότητα. Δεν είναι αυταρχισμός να προστατεύεις την υγεία του ηλίθιου. Με την ίδια λογική δεν πρέπει να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των παιδιών, επειδή μερικά έχουν ψεκασμένους, αντιεμβολιαστές γονείς. Τώρα το αν επέστρεψαν στις δυτικές κοινωνίες παιδικές ασθένειες που είχαν εξαλειφθεί μέσω των εμβολίων...να το κουβεντιάσουμε, αλλά προς θεού να μην προχωρήσουμε σε αναγκαστικά μέτρα!
Δεν πάει έτσι, ρε φίλε, δεν μπορεί να υποφέρει όλος ο πλανήτης επειδή υπάρχουν μερικοί βλαμμένοι που φαντασιώνονται συνωμοσίες παντού και στ' αρχίδια τους ο κόσμος όλος. Κάπου δηλαδή πρέπει να σταματήσει επιτέλους αυτή η δικτατορία της ηλιθιότητας.
Και για τη γρίπη γίνονται εμβόλια κάθε χρόνο, δεν είναι αναγκαστικά, όπως επίσης δεν είναι άχρηστα. Προστατεύουν σε ένα πολύ σημαντικό επίπεδο. Για εμένα το θέμα είναι καθαρά ατομικό, εφόσον το εμβόλιο προσφέρει 99% προστασία. Τώρα αν είσαι 90 χρόνων με προβλήματα υγείας, και ένα κρύωμα μπορεί να σε στείλει στον τάφο. Ας μετράνε μόνο το εμβολιασμενα θύματα, για να δούμε το μέγεθος του προβλήματος, και αν πρέπει να αρθουν όλοι οι περιορισμοί. Αλλά τώρα τους μετράνε όλους. Πρώτα από όλα πρέπει ο μη εμβολιασμενος να είναι αδιάφορος για την κοινωνία, όπως και οι εμβολιασμενοι να έχουν προτεραιότητα στη νοσηλεία, και αλλού. Όλα τα υπόλοιπα τα θεωρώ τρομολαγνικα.