Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
ΟΥΤΙΣ έγραψε: 25 Μάιος 2021, 15:37
Στο σημείο αυτό να παρατηρήσουμε ότι η εκπαίδευση, γενικά, είναι στα καπιταλιστικά πλαίσια το κλειδί για την αύξηση της κοινωνικής κινητικότητας. Όπου υπάρχουν υψηλά επίπεδα μόρφωσης σε συνδυασμό με δημόσια δωρεάν παιδεία η κοινωνική κινητικότητα είναι αυξημένη.
Επομένως, αυτοί που κλαίγονται δεν κλαίγονται επειδή ενδιαφέρονται για την οικονομία, αλλά γιατί βλέπουν να αυξάνεται ο ανταγωνισμός. Στην πραγματικότητα είναι κρατικοδίαιτα τσουτσέκια, που φοβούνται να μην χάσουν τα κεκτημένα τους.
Η κοινωνική κινητικότητα είναι ένας βολικός μύθος, τουλάχιστον σε ό,τι αφορα τα τελευταία 20-30 χρόνια. Αν γεννηθείς σε πλούσια οικογένεια θα είσαι (most definitely) πλούσιος, αν γεννηθείς σε φτωχή οικογένεια είναι στατιστικά τοσο πιθανό να γίνεις πλούσιος οσο να κερδίσεις κανα λαχείο.
Σαφώς και έχει μειωθεί η κοινωνική κινητικότητα. Δες όμως σε ποιες κοινωνίες έχει μειωθεί περισσότερο. Θα βρεις ότι η δημόσια δωρεάν παιδεία υπήρξε και εξακολουθεί να είναι ένα ανάχωμα. Όπου δεν υπάρχει τέτοια, και ειδικά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η κινητικότητα είναι μικρή.
ΟΥΤΙΣ έγραψε: 25 Μάιος 2021, 15:37
Στο σημείο αυτό να παρατηρήσουμε ότι η εκπαίδευση, γενικά, είναι στα καπιταλιστικά πλαίσια το κλειδί για την αύξηση της κοινωνικής κινητικότητας. Όπου υπάρχουν υψηλά επίπεδα μόρφωσης σε συνδυασμό με δημόσια δωρεάν παιδεία η κοινωνική κινητικότητα είναι αυξημένη.
Επομένως, αυτοί που κλαίγονται δεν κλαίγονται επειδή ενδιαφέρονται για την οικονομία, αλλά γιατί βλέπουν να αυξάνεται ο ανταγωνισμός. Στην πραγματικότητα είναι κρατικοδίαιτα τσουτσέκια, που φοβούνται να μην χάσουν τα κεκτημένα τους.
Η κοινωνική κινητικότητα είναι ένας βολικός μύθος, τουλάχιστον σε ό,τι αφορα τα τελευταία 20-30 χρόνια. Αν γεννηθείς σε πλούσια οικογένεια θα είσαι (most definitely) πλούσιος, αν γεννηθείς σε φτωχή οικογένεια είναι στατιστικά τοσο πιθανό να γίνεις πλούσιος οσο να κερδίσεις κανα λαχείο.
Και αυτό οφείλεται στο προγραμματισμό της κοινωνίας και όχι τόσο στην έλλειψη ευκαιριών. Ναι μεν λιγότερες σε σχέση με 50 χρόνια πίσω, αλλά υπαρκτές.
Ο προγραμματισμός της κοινωνίας δεν προκύπτει τυχαία. Η κινητικότητα λοιπόν των τάξεων, δεν υπάρχει πια ή τείνει να μην υπάρχει, όχι λόγω των κακών ανθρώπων, αλλά διότι η τάση στον καπιταλισμό είναι να γίνονται οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
EKPLIKTIKOS έγραψε: 25 Μάιος 2021, 15:47
Καλά η Ελλάδα έχει και τις ιδιαίτερες στρεβλώσεις της. Μιλάμε για μια χώρα που συντηρεί 8 φιλολογιες, και μαζί με ιστορικά/αρχαιολογικά κ κάτι άλλες σχολές, συνολικά καμιά 20αρια σχολές πανελλαδικά με απώτερο στόχο την παραγωγή φιλολόγων (με την ελπίδα να γίνουν ΔΥ), οι οποίοι θα έχουν τη δουλειά να εκπαιδεύσουν άλλους φιλολόγους για να κάνουν το ίδιο
Δυστυχώς όμως ισχύει αυτό σε όλο τον δυτικό κόσμο σε έναν βαθμό.
Αυτό μου θυμίζει μια μεγάλη συζήτηση που γίνεται εδώ και χρόνια στις ΗΠΑ και στο ΗΒ, ότι πρέπει να μειωθεί κατά πολύ η αναλογία των λεγόμενων κλασικών σπουδών, να πάψει η χρηματοδότηση των συναφών εδρών τους κλπ.
πρόσφατα γνώρισα μια τύπισα με διδακτορικό σε gender studies που κανει μάθημα σε μεταπτυχιακό στο πανεπιστήμιο της ουτρέχτης. Μιλούσε για εργασία που έκαναν οι φοιτητές της πάνω στο only funs στην κοινωνλια και αν πραγματικά προστατεύει τις πουτάνες ή απλά οι δημιουργεί της εφαρμογής απλά τσεπώνουν χρήμα. Κρατήθικα και δεν την έπιασαν στο δούλεμα αλλά σκεφτόμουν πόσοι βλαμμένοι θα φάνε 1 -2 χρόνια να σπουδάσουν σε αυτή τη παπαριά, δεν θα καταφέρουν να γίνουν καθηγητές και μετά θα αναρωτιούνται γιατί η πτυχιάρα τους δεν τους έφερε 10000ε μηνιάτικο
Cecily Anne έγραψε: 25 Μάιος 2021, 16:09
Μανάρι μου, έχω φίλο που κατακάηκε η πλάτη του, έχω δει περιστατικό να φεύγει δάχτυλο και να το βγάζει η μάνατζερ μου και να ψαχνόνται για πάγο μπας και σώσουμε το δάχτυλο, έχω δει να σκάει σωλήνας και γενικά δεν γουστάρω να σε πείσω, κάνε μια βόλτα από Ψυττάλεια.
Τα θύματα που αναφέρεσαι αφορούν χημικούς μηχανικούς; γιατι κ ενας πολιτικός μηχανικός στην οικοδομή μπορει να έχει δει πολλά.
alekhine έγραψε: 25 Μάιος 2021, 16:09
εχω φαει 4 χρονια σε δουλεια οπου εσπαγα παλετες και ξεφορτωνα φορτηγα για 530 ευρω τον μηνα γιατι στο αντικειμενο μου δεν εβρισκα τιποτα και τωρα η αποφραξη φρεατιων με τα χερια ειναι στην ημερησια διαταξη
μπορω να σχολιασω η ειμαι κι εγω τσαμπα μαγκας?
Ναι φίλε, εσυ μπορείς. Εχεις κάθε δικαίωμα να κραξεις τον αεργο απόφοιτο που προτιμάει ένα ΚΕΑ 200 ευρώ με το χαρτζιλίκι της μάνας αλλα 200 απ το να φάει σκατα όπως εσύ.
Τώρα τί θες, να σε πείσω ότι δεν μπαίνουμε με βαμμένο κόκκινο νύχι, κραγιόν και βλεφαρίδα κάγκελο για δουλειά; Βαριέμαι.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
kameron έγραψε: 25 Μάιος 2021, 16:05
Αυτό μου θυμίζει μια μεγάλη συζήτηση που γίνεται εδώ και χρόνια στις ΗΠΑ και στο ΗΒ, ότι πρέπει να μειωθεί κατά πολύ η αναλογία των λεγόμενων κλασικών σπουδών, να πάψει η χρηματοδότηση των συναφών εδρών τους κλπ.
Θεωρητικά αυτό θα γίνει από μόνο του. Προσφορά και ζήτηση που λέγαμε. Στην Ελλάδα σώζει τη φάση ολο το στρεβλό σύστημα του πρώην επίδοξου ΔΥ με σκοπό να εκπαιδεύσει άλλους επίδοξους ΔΥ μελλοντικά, νυν επίδοξου ιδιαιτερακια με σκοπό να εκπαιδεύσει άλλους επίδοξους ιδιαιτερακηδες. Είναι γελοίο.
Πάντως αυτή η συζήτηση γίνεται εκεί επί τουλάχιστον 3 δεκαετίες, χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα.
Θεωρητικά αυτό θα γίνει από μόνο του. Προσφορά και ζήτηση που λέγαμε. Στην Ελλάδα σώζει τη φάση ολο το στρεβλό σύστημα του πρώην επίδοξου ΔΥ με σκοπό να εκπαιδεύσει άλλους επίδοξους ΔΥ μελλοντικά, νυν επίδοξου ιδιαιτερακια με σκοπό να εκπαιδεύσει άλλους επίδοξους ιδιαιτερακηδες. Είναι γελοίο.
Πάντως αυτή η συζήτηση γίνεται εκεί επί τουλάχιστον 3 δεκαετίες, χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα.
Όσο δεν υπάρχει καμία μα καμία σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, αναμενόμενο να μην υπάρχει και αποτέλεσμα.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Cecily Anne έγραψε: 25 Μάιος 2021, 16:17
Τώρα τί θες
Να έχεις την ειλικρίνεια να αποδεχτείς οτι αλλο να είσαι χημικός μηχανικός και άλλο σκαρφαλωμενος σε μια σκαλωσιά στον 6ο μετα απο 5 αμστελ βασικα. Τίποτε άλλο.
Cecily Anne έγραψε: 25 Μάιος 2021, 16:17
Τώρα τί θες
Να έχεις την ειλικρίνεια να αποδεχτείς οτι αλλο να είσαι χημικός μηχανικός και άλλο σκαρφαλωμενος σε μια σκαλωσιά στον 6ο μετα απο 5 αμστελ βασικα. Τίποτε άλλο.
Ποιός νομίζεις ότι σκαρφαλώνει στο βιολογικό καθαρισμό της Πάρου;
Σε παρακαλώ το παράδειγμα με τις μπύρες μην το αναπτύξουμε, είναι φάουλ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Cecily Anne την 25 Μάιος 2021, 16:25, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Δηλαδή είναι παράλογο να θες να δουλέψεις στο αντικείμενό σου; εσείς δε σνομπαρετε τα pleb επαγγέλματα; έχετε δουλέψει σε βυτια που αδειάζουν βόθρους; έχετε δουλέψει σε hardcore δουλειά υδραυλικού να ξεβουλωνετε χεστρες κ να κλωτσατε τις κουραδες από πλυμμυρισμενα από λυματα υπόγεια;
Αυτές τις κρίσεις τις δέχομαι μόνο από άτομα που κάνουν τέτοιες δουλειές. Αλλιώς είναι τσάμπα μαγκιά να αναρωτιέσαι γιατί δεν πάνε οι άλλοι να κάνουν κωλοδουλειες που πληρωνουν κ μέτρια.
εχω φαει 4 χρονια σε δουλεια οπου εσπαγα παλετες και ξεφορτωνα φορτηγα για 530 ευρω τον μηνα γιατι στο αντικειμενο μου δεν εβρισκα τιποτα και τωρα η αποφραξη φρεατιων με τα χερια ειναι στην ημερησια διαταξη
μπορω να σχολιασω η ειμαι κι εγω τσαμπα μαγκας?
συνάδελφε
κι εγώ δούλευα παράλληλα με τις σπουδές για ένα σεβαστό διάστημα (14 μήνες) σε αποθήκη όπου ξεφόρτωνα κοντέινερς όλη μέρα για 530 ευρώ (2006-2007)
μέχρι σήμερα δεν έχω κανένα πρόβλημα να κάνω οποιαδήποτε δουλειά κι ας βρίσκεται εκτός του πεδίου των σπουδών μου, είμαι της άποψης ότι καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή
το μόνο που με ενδιαφέρει είναι η συμπεριφορά του εργοδότη απέναντί μου, η φύση της δουλειάς δε με απασχολεί, έχω μάθει να δουλεύω από 18 χρονών, νιώθω ότι μπορώ να κάνω τα πάντα
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία." Τζίμης Πανούσης
Cecily Anne έγραψε: 25 Μάιος 2021, 16:21
Όσο δεν υπάρχει καμία μα καμία σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, αναμενόμενο να μην υπάρχει και αποτέλεσμα.
Ε, στις ΗΠΑ στις οποίες αναφέρομαι εν προκειμένω υποτίθεται ότι υπάρχει.
Αλλά και εκεί οι κλασικές σπουδές καλά κρατούν και παράγουν πολλές δεκάδες χιλιάδες αποφοίτους κάθε εξάμηνο.
Κάποια στιγμή πάντως θα πρέπει να εμπεδωθεί ότι κανένας νόμος του σύμπαντος δε λέει ότι ότι η προσφορά θα έρθει και θα κουμπώσει στη ζήτηση. Είναι απλά μια τάση, που επιδρά όπου υπάρχει ελαστικότητα. Άμα ήταν νόμος, θα είχαμε πάει όλοι μετανάστες στα Εμιράτα.
Σεβόμαστε την προσφορά, σεβόμαστε και τη ζήτηση.
Μα αυτο συζηταμε σε ολα τα θεματα που κρινεται ο καπιταλισμος. Πως μπορουμε να εξισορροπουμε προσφορα-ζητηση. Ολες οι υπαρχουσες οικονομικες θεωριες, αυτο επιδιωκουν να επιλυσουν η καθε μια απο την σκοπια της. Οι ανισορροπιες προσφορας-ζητησης, ειχαν αρχισει να γινονται γνωστες απο τον 19 αιωνα. Ολος ο καυγας ειναι αν χρειαζεται καποιος και ποιος θα ειναι αυτος που θα ρυθμιζει αυτη τη σχεση. Ολα με αυτο εχουν να κανουν, ολα τα προβληματα απο εκει πηγαζουν.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
Ναι, γιατί εκεί οι αντίστοιχοι απόφοιτοι καλύπτουν αλλες μη παραγωγικές θέσεις τυπου inclusion and anti privilege department, hr @ fufotos tech solutions. Φυσικά και πρέπει να αποθαρρυνονται τα παιδιά στην Ελλάδα να πάρουν bullshit degrees, ειδικά αν δεν αγαπάνε το αντικείμενο (εκτός αν γεμίσαμε στην Ελλάδα λάτρεις της λογοτεχνίας κ δεν το ηξερα) απλα κ μόνο για να διοριστούν
EKPLIKTIKOS έγραψε: 25 Μάιος 2021, 16:27
Ναι, γιατί εκεί οι αντίστοιχοι απόφοιτοι καλύπτουν αλλες μη παραγωγικές θέσεις τυπου inclusion and anti privilege department, hr @ fufotos tech solutions.
Ε, τηρουμένων των αναλογιών δεν γίνεται κάτι πολύ διαφορετικό και στην Ελλάδα, μειοψηφία και μάλιστα μικρή είναι όσοι πλέον διορίζονται.
Cecily Anne έγραψε: 25 Μάιος 2021, 16:21
Ε, στις ΗΠΑ στις οποίες αναφέρομαι εν προκειμένω υποτίθεται ότι υπάρχει.
Αλλά και εκεί οι κλασικές σπουδές καλά κρατούν και παράγουν πολλές δεκάδες χιλιάδες αποφοίτους κάθε εξάμηνο.
Δεν γνωρίζω την απορρόφηση των κλασσικών σπουδών γενικά στον πλανήτη, αλλά δεν είμαι υπέρ της καθολικής κατάργησης. Καταλαβαίνω τη "μείωση" αποφοίτων, αλλά ούτως ή άλλως άπαξ και δεν συνδέεις την αγορά εργασίας, θα βρεθείς με το κενό μπροστά σου είτε είναι με πτυχίο κλασσικών σπουδών είτε όχι. Δηλαδή την ανεργία θα την βρεις μπροστά σου (ΟΚ το αρνητικό στις ΗΠΑ είναι ότι θα έχεις και μια τεράστια τρύπα από δάνεια σπουδών).
Σε εργοστάσια (παραγωγή), εστιατόρια, καφετέριες προτιμούν νεότερους ανθρώπους.
Ακόμη και στο εξωτερικό να έμενα (το έχω πεθυμήσει με αυτά που ακούω και βλέπω εδώ) κάποτε θα έβρισκα μια μόνιμη δουλειά, γραφείου, καθηγητική, ερευνητική. Γραφείου μου πρότειναν νωρίς, λόγω του ότι ήμουν στο πανεπιστήμιο, αλλά αργούσα (λόγω δουλειάς στις παραπάνω).
Μετά τα 25 δηλαδή, βρίσκεις κάτι πιο μόνιμο αν γνωρίζεις γλώσσα και έχεις τουλάχιστον απολυτήριο λυκείου.
Τώρα βέβαια έχουν αλλάξει, πιστεύω, τα πράγματα.