!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Το διαρκές ολοκαύτωμα του παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ
- Πορφύριος Εξαρχίδης
- Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης
Re: Το διαρκές ολοκαύτωμα του παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ
Ο Άγιος Αυγουστίνος λέει την ιστορία ενός πειρατή που συνελήφθη από τον μεγα Αλέξανδρο ο οποίος τον ρώτησε: Πως τολμάς να ασκείς βία στη θάλασσα; Κι ο πειρατής απάντησε: Εσύ πως τολμάς να ασκείς βία σ' ολόκληρο τον κόσμο; Επειδή εγώ το κάνω με ένα μόνο πλοίο αποκαλούμαι κλέφτης. Εσύ που το κάνεις με ένα μεγάλο στόλο αποκαλείσαι αυτοκράτορας.
Δεν έχουν αλλάξει πολλά από τότε.
- Golden Age
Καλά τα λέει η Αμπντάλα. Τα συνθήματα για "ταξικό αγώνα" πρέπει να δίνουν και να παίρνουν σε αυτές τις συγκεντρώσεις.
- Golden Age
Καλή πολιτική κουφαλίτσα είσαι κι εσύ... Κράζεις το Ισραήλ, αλλά στην κάλπη το ρίχνεις ΝΔ, που στηρίζει Ισραήλ, το οποίο κατ' εσέ..."ασκεί βία σε ολόκληρο τον κόσμο".Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 24 Μάιος 2021, 10:59 Ο Άγιος Αυγουστίνος λέει την ιστορία ενός πειρατή που συνελήφθη από τον μεγα Αλέξανδρο ο οποίος τον ρώτησε: Πως τολμάς να ασκείς βία στη θάλασσα; Κι ο πειρατής απάντησε: Εσύ πως τολμάς να ασκείς βία σ' ολόκληρο τον κόσμο; Επειδή εγώ το κάνω με ένα μόνο πλοίο αποκαλούμαι κλέφτης. Εσύ που το κάνεις με ένα μεγάλο στόλο αποκαλείσαι αυτοκράτορας.
- Πορφύριος Εξαρχίδης
Φίλε μου. Είμαστε μια μικρή χώρα. Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει ο Μητσοτάκαρος υπερασπιζόμενος τους σφαγιασθέντες εκτός απ' το να τραβήξει την ξηλωμένη κλωστή του χιλιομπαλομένου μας παλτού λίγο παραπάνω; Τι ακριβώς θες να κάνει ο ανίσχυρος Μητσοτάκης τη στιγμή που κράτη της μέσης ανατολής υπομένουν και κάνουν μούγκα;Golden Age έγραψε: 24 Μάιος 2021, 11:03Καλή πολιτική κουφαλίτσα είσαι κι εσύ... Κράζεις το Ισραήλ, αλλά στην κάλπη το ρίχνεις ΝΔ, που στηρίζει Ισραήλ, το οποίο κατ' εσέ..."ασκεί βία σε ολόκληρο τον κόσμο".Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 24 Μάιος 2021, 10:59 Ο Άγιος Αυγουστίνος λέει την ιστορία ενός πειρατή που συνελήφθη από τον μεγα Αλέξανδρο ο οποίος τον ρώτησε: Πως τολμάς να ασκείς βία στη θάλασσα; Κι ο πειρατής απάντησε: Εσύ πως τολμάς να ασκείς βία σ' ολόκληρο τον κόσμο; Επειδή εγώ το κάνω με ένα μόνο πλοίο αποκαλούμαι κλέφτης. Εσύ που το κάνεις με ένα μεγάλο στόλο αποκαλείσαι αυτοκράτορας.
Εσύ που λες ότι είσαι χα (λέμε τώρα γιατί δεν είσαι χα στην πραγματικότητα αφού έχεις παραδεχτεί ότι θα βοηθούσες εβραίο αν σε είχε ανάγκη και καταλαβαίνεις ότι στην ουσία οι χαυγίτες είναι ένα μάτσο μπαμπουίνοι) τι ακριβώς θα έκανες;
Dwarven Blacksmith έγραψε: 23 Μάιος 2021, 15:29 Κάποιοι Ισραηλινοί ξυπνάνε, λίγοι φαντάζομαι
Anti-Netanyahu protesters blame PM for Gaza escalation
"Netanyahu dragged the State of Israel into a pointless war against public interest and security interests and caused great damage to Israel's security and image in the world."
https://www.jpost.com/israel-news/anti- ... ion-668825![]()
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
- Golden Age
Δεν είμαι ΧΑ πλέον. Δεν είμαι σε κανέναν απολύτως πολιτικό φορέα προ πολλού. Το έχω γράψει κι εδώ κάμποσες φορές.Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 24 Μάιος 2021, 11:13Φίλε μου. Είμαστε μια μικρή χώρα. Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει ο Μητσοτάκαρος υπερασπιζόμενος τους σφαγιασθέντες εκτός απ' το να τραβήξει την ξηλωμένη κλωστή του χιλιομπαλομένου μας παλτού λίγο παραπάνω; Τι ακριβώς θες να κάνει ο ανίσχυρος Μητσοτάκης τη στιγμή που κράτη της μέσης ανατολής υπομένουν και κάνουν μούγκα;Golden Age έγραψε: 24 Μάιος 2021, 11:03Καλή πολιτική κουφαλίτσα είσαι κι εσύ... Κράζεις το Ισραήλ, αλλά στην κάλπη το ρίχνεις ΝΔ, που στηρίζει Ισραήλ, το οποίο κατ' εσέ..."ασκεί βία σε ολόκληρο τον κόσμο".Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 24 Μάιος 2021, 10:59 Ο Άγιος Αυγουστίνος λέει την ιστορία ενός πειρατή που συνελήφθη από τον μεγα Αλέξανδρο ο οποίος τον ρώτησε: Πως τολμάς να ασκείς βία στη θάλασσα; Κι ο πειρατής απάντησε: Εσύ πως τολμάς να ασκείς βία σ' ολόκληρο τον κόσμο; Επειδή εγώ το κάνω με ένα μόνο πλοίο αποκαλούμαι κλέφτης. Εσύ που το κάνεις με ένα μεγάλο στόλο αποκαλείσαι αυτοκράτορας.
Εσύ που λες ότι είσαι χα (λέμε τώρα γιατί δεν είσαι χα στην πραγματικότητα αφού έχεις παραδεχτεί ότι θα βοηθούσες εβραίο αν σε είχε ανάγκη και καταλαβαίνεις ότι στην ουσία οι χαυγίτες είναι ένα μάτσο μπαμπουίνοι) τι ακριβώς θα έκανες;
Επίσης έχω αλλάξει άποψη και στο παλαιστηνιακό.
Κάθε άλλο παρα έχω πρόβλημα με τη φιλοισραϊληνή προσέγγιση που κάνει η ΝΔ (και οι προηγούμενες κυβερνήσεις απο το 2010 και μετά, αρχής γενομένης της προσέγγισης απο το 2007), αν και τη με τη ΝΔ είμαι αντίθετος σε άλλα ζητήματα. Όχι επειδή είναι ισχυροί κλπ, αλλά γιατί πιστεύω ότι αυτοί είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι που μπορούμε να έχουμε στην περιοχή.
Εσύ όμως ψηφίζεις ένα κόμμα με το οποίο είσαι αντίθετος σε ένα τόσο κομβικό ζήτημα (άλλο να είσαι αντίθετος με το Ισραήλ για το παλαιστινιακό κι άλλο να είσαι αντίθετος επειδή πιστεύεις ότι..."βασανίζουν όλο τον κόσμο"), όσο να 'ναι δεν ψηφίζεις με ιδεολογικά κριτήρια. "Βασανίζω όλο τον κόσμο σημαίνει εχθρικό κράτος. Όταν έχεις να κάνεις με εχθρό δεν κοιτάς να τον καλοπιάσεις. Ο Κούλης δεν το κάνει επειδή..."είναι ανίσχυρος". Το κάνει επειδή αυτήν η εξωτερική πολιτική εξυπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα, όπως και οι προκάτοχοί του την τελευταία δεκαετία.
- Πορφύριος Εξαρχίδης
Μπράβο. Ούτε εγώ ανήκω πουθενά. Η λατρεία μου στον μητσοτάκαρο (η Παναγία να ευλογεί τις μεταξωτές του κάλτσες) είναι καθαρά συμπτωματική κι απορρέει από τον τρόπο που αντιμετώπισε πραγματικά κομβικά ζητήματα της χώρας μας. Το παλαιστινιακό δεν είναι ένα από αυτά.Golden Age έγραψε: 24 Μάιος 2021, 11:34Δεν είμαι ΧΑ πλέον. Δεν είμαι σε κανέναν απολύτως πολιτικό φορέα προ πολλού. Το έχω γράψει κι εδώ κάμποσες φορές.Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 24 Μάιος 2021, 11:13Φίλε μου. Είμαστε μια μικρή χώρα. Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει ο Μητσοτάκαρος υπερασπιζόμενος τους σφαγιασθέντες εκτός απ' το να τραβήξει την ξηλωμένη κλωστή του χιλιομπαλομένου μας παλτού λίγο παραπάνω; Τι ακριβώς θες να κάνει ο ανίσχυρος Μητσοτάκης τη στιγμή που κράτη της μέσης ανατολής υπομένουν και κάνουν μούγκα;Golden Age έγραψε: 24 Μάιος 2021, 11:03
Καλή πολιτική κουφαλίτσα είσαι κι εσύ... Κράζεις το Ισραήλ, αλλά στην κάλπη το ρίχνεις ΝΔ, που στηρίζει Ισραήλ, το οποίο κατ' εσέ..."ασκεί βία σε ολόκληρο τον κόσμο".
Κάθε άλλο παρα έχω πρόβλημα με τη φιλοισραϊληνή προσέγγιση που κάνει η ΝΔ (και οι προηγούμενες κυβερνήσεις απο το 2010 και μετά, αρχής γενομένης της προσέγγισης απο το 2007), αν και τη με τη ΝΔ είμαι αντίθετος σε άλλα ζητήματα. Όχι επειδή είναι ισχυροί κλπ, αλλά γιατί πιστεύω ότι αυτοί είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι που μπορούμε να έχουμε στην περιοχή.
Εσύ όμως ψηφίζεις ένα κόμμα με το οποίο είσαι αντίθετος σε ένα τόσο κομβικό ζήτημα (άλλο να είσαι αντίθετος με το Ισραήλ για το παλαιστινιακό κι άλλο να είσαι αντίθετος επειδή πιστεύεις ότι..."βασανίζουν όλο τον κόσμο"), όσο να 'ναι δεν ψηφίζεις με ιδεολογικά κριτήρια. "Βασανίζω όλο τον κόσμο σημαίνει εχθρικό κράτος. Όταν έχεις να κάνεις με εχθρό δεν κοιτάς να τον καλοπιάσεις. Ο Κούλης δεν το κάνει επειδή..."είναι ανίσχυρος". Το κάνει επειδή αυτήν η εξωτερική πολιτική εξυπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα, όπως και οι προκάτοχοί του την τελευταία δεκαετία.
Φυσικά ο μύθος του Αυγουστίνου αναφέρεται όχι στο ισραήλ μα στην αυτοκρατορία.
- Golden Age
Πράγματι δεν είναι. Τό να θεωρείς όμως ότι το "Ισραήλ βασανίζει όλο τον κόσμο" (και άρα και την Ελλάδα), είναι κομβικό ζήτημα της χώρας, βάσει αυτών που πιστεύεις πάντα (αν τα πιστεύεις πραγματικά δηλαδή...).Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 24 Μάιος 2021, 11:57Μπράβο. Ούτε εγώ ανήκω πουθενά. Η λατρεία μου στον μητσοτάκαρο (η Παναγία να ευλογεί τις μεταξωτές του κάλτσες) είναι καθαρά συμπτωματική κι απορρέει από τον τρόπο που αντιμετώπισε πραγματικά κομβικά ζητήματα της χώρας μας. Το παλαιστινιακό δεν είναι ένα από αυτά.Golden Age έγραψε: 24 Μάιος 2021, 11:34Δεν είμαι ΧΑ πλέον. Δεν είμαι σε κανέναν απολύτως πολιτικό φορέα προ πολλού. Το έχω γράψει κι εδώ κάμποσες φορές.Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 24 Μάιος 2021, 11:13
Φίλε μου. Είμαστε μια μικρή χώρα. Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει ο Μητσοτάκαρος υπερασπιζόμενος τους σφαγιασθέντες εκτός απ' το να τραβήξει την ξηλωμένη κλωστή του χιλιομπαλομένου μας παλτού λίγο παραπάνω; Τι ακριβώς θες να κάνει ο ανίσχυρος Μητσοτάκης τη στιγμή που κράτη της μέσης ανατολής υπομένουν και κάνουν μούγκα;
- Πορφύριος Εξαρχίδης
Ρε Καραμανώλη, διάβασε τι γράφω. Το Ισραήλ κάνει τη δουλειά του. Δεν βασανίζει όλον τον κόσμο και την ελλάδα την λατρεύει. Γαμάει όμως τους παλαιστίνιους και το κάνει εδώ και δεκαετίες και χωρίς σάλιο. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αν εσύ δεν θέλεις να τη δεχτείς δικό σου θέμα.Golden Age έγραψε: 24 Μάιος 2021, 11:59Πράγματι δεν είναι. Τό να θεωρείς όμως ότι το "Ισραήλ βασανίζει όλο τον κόσμο" (και άρα και την Ελλάδα), είναι κομβικό ζήτημα της χώρας, βάσει αυτών που πιστεύεις πάντα (αν τα πιστεύεις πραγματικά δηλαδή...).Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 24 Μάιος 2021, 11:57Μπράβο. Ούτε εγώ ανήκω πουθενά. Η λατρεία μου στον μητσοτάκαρο (η Παναγία να ευλογεί τις μεταξωτές του κάλτσες) είναι καθαρά συμπτωματική κι απορρέει από τον τρόπο που αντιμετώπισε πραγματικά κομβικά ζητήματα της χώρας μας. Το παλαιστινιακό δεν είναι ένα από αυτά.Golden Age έγραψε: 24 Μάιος 2021, 11:34
Δεν είμαι ΧΑ πλέον. Δεν είμαι σε κανέναν απολύτως πολιτικό φορέα προ πολλού. Το έχω γράψει κι εδώ κάμποσες φορές.
- Golden Age
Αν δεν υπήρχε η ιδέα του εβραϊκού κράτους, δεν θα υπήρχε καν Παλαιστήνη ως κράτος. Θα ήταν Ιορδανία ή και Αίγυπτος η περιοχή.Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 24 Μάιος 2021, 12:11Ρε Καραμανώλη, διάβασε τι γράφω. Το Ισραήλ κάνει τη δουλειά του. Δεν βασανίζει όλον τον κόσμο και την ελλάδα την λατρεύει. Γαμάει όμως τους παλαιστίνιους και το κάνει εδώ και δεκαετίες και χωρίς σάλιο. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αν εσύ δεν θέλεις να τη δεχτείς δικό σου θέμα.Golden Age έγραψε: 24 Μάιος 2021, 11:59Πράγματι δεν είναι. Τό να θεωρείς όμως ότι το "Ισραήλ βασανίζει όλο τον κόσμο" (και άρα και την Ελλάδα), είναι κομβικό ζήτημα της χώρας, βάσει αυτών που πιστεύεις πάντα (αν τα πιστεύεις πραγματικά δηλαδή...).Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 24 Μάιος 2021, 11:57
Μπράβο. Ούτε εγώ ανήκω πουθενά. Η λατρεία μου στον μητσοτάκαρο (η Παναγία να ευλογεί τις μεταξωτές του κάλτσες) είναι καθαρά συμπτωματική κι απορρέει από τον τρόπο που αντιμετώπισε πραγματικά κομβικά ζητήματα της χώρας μας. Το παλαιστινιακό δεν είναι ένα από αυτά.
- Πορφύριος Εξαρχίδης
Κι αν η γιαγιά μου είχε ρουλεμάν θα ήτανε πατίνι.Golden Age έγραψε: 24 Μάιος 2021, 12:30Αν δεν υπήρχε η ιδέα του εβραϊκού κράτους, δεν θα υπήρχε καν Παλαιστήνη ως κράτος. Θα ήταν Ιορδανία ή και Αίγυπτος η περιοχή.Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 24 Μάιος 2021, 12:11Ρε Καραμανώλη, διάβασε τι γράφω. Το Ισραήλ κάνει τη δουλειά του. Δεν βασανίζει όλον τον κόσμο και την ελλάδα την λατρεύει. Γαμάει όμως τους παλαιστίνιους και το κάνει εδώ και δεκαετίες και χωρίς σάλιο. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αν εσύ δεν θέλεις να τη δεχτείς δικό σου θέμα.Golden Age έγραψε: 24 Μάιος 2021, 11:59
Πράγματι δεν είναι. Τό να θεωρείς όμως ότι το "Ισραήλ βασανίζει όλο τον κόσμο" (και άρα και την Ελλάδα), είναι κομβικό ζήτημα της χώρας, βάσει αυτών που πιστεύεις πάντα (αν τα πιστεύεις πραγματικά δηλαδή...).
Τα 'χω γράψει ήδη τα παρακάτω σε όλα τα θέματα που ανοίγονται κατά καιρούς με αφορμή τις "συγκρούσεις". Μα θα το κάνω ξανά για σένα επειδή σε γουστάρω κι επειδή επιτέλους αποδύθηκες τον μανδύα των μπαμπουίνων.
- Πορφύριος Εξαρχίδης
Βρετανοί δημοσιογράφοι βρίσκουν στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν μετά την επίθεση που διέταξε ο Σαρόν τα απομεινάρια μιας αναπηρικής καρέκλας. Είχε διαλυθεί ολοκληρωτικά, είχε γίνει εντελώς επίπεδη όπως στα κινούμενα σχέδια. Αναφέρουν: Στη μέση του σωρού βρίσκεται μια σπασμένη λευκή σημαία. Ο ανάπηρος παλαιστίνιος Κεμάλ Ζουγκχάγιερ πυροβολήθηκε θανάσιμα διασχίζοντας το δρόμο με το αναπηρικό καρότσι. Φαίνεται πως τα Ισραηλινά τανκ πέρασαν πάνω από το σώμα του επειδή όταν τον βρήκε ένας φίλος του έλειπαν ένα πόδι και τα δύο χέρια ενώ το πρόσωπό του είχε κοπεί στα δύο. Ουδέποτε δημοσιεύτηκε αυτό στις ΗΠΑ.
Για τον δυτικό κόσμο, αντίθετα με την περίπτωση Κλινγκχόφερ, ήταν σαν μην είχε γίνει.
Για τον δυτικό κόσμο, αντίθετα με την περίπτωση Κλινγκχόφερ, ήταν σαν μην είχε γίνει.
- karapialis7
- Πορφύριος Εξαρχίδης
Ο ισραηλινός διπλωμάτης Χαιμ Χέρτσογκ λέει:
Δεν αρνούμαι στους Παλαιστίνιους να έχουν μια θέση ή στάση σε οποιόδήποτε ζήτημα μα δεν είμαι διατεθειμένος να τους θεωρήσω με οποιαδήποτε έννοια εταίρους σε μια γη που έχει αγιοποιηθεί στα χέρια του έθνους μας εδώ και χιλιάδες χρόνια. Για τους Εβραίους, σ' αυτή τη γη δεν μπορεί να υπάρξει κανένας εταίρος.
Τα προβλήματα για τους εβραίους ξεκινούν μόνο όταν οι κατσαρίδες τρελαθούν από το μίσος και σηκώσουν κεφάλι. Σε αυτή την περίπτωση η τιμωρία είναι αυστηρή, σε ακραία επίπεδα βαρβαρότητας, πάντοτε υπό υο καθεστώς ασυλίας.
Μέχρι τον δεκέμβρο του 87, με την πρώτη ιντιφάντα, οι παλαιστίνιοι στα κατεχόμενα ήταν εξόχως υποταγμένοι. Όταν σήκωσαν κεφάλι ο ισραηλινός στρατός και οι έποικοι επιδόθηκαν σε ένα παροξυσμό βίας χωρίς προηγούμενο.
Στις ηπα τα γεγονότα αναφέρονται σποραδικά. η Ουάσιγκτον δεν "έβλεπε" προτάσεις από την plo για μια πολιτική διευθέτηση. Μόνο μετά από κατακραυγή του υπόλοιπου κόσμου συμφωνεί να συνομιλήσει με την plo με τον ισχυρισμό ότι εντέλει συνετίστηκαν. Στην πρώτη συνάντηση οι ΗΠΑ απαιτούν από την plo να σταματήσει τις ταραχές στις περιοχές που βρίσκονται υπό στρατιωτική κατοχή. Τις τρομοκρατικές επιθέσεις των παλαιστινίων που έχουν σκοπό να αποσταθεροποιήσουν την περιοχή. Ο στρατός κατοχής δεν ασκεί τρομοκρατία, η βία του είναι νόμιμη, όπως ακριβώς και στο Λίβανο που με οδηγίες των εβραίων κατασφάχθηκαν κάτι εκατοντάδες παλαιστίνιοι. Οι ηπα κερδίζουν χρόνο και δίνουν την ευκαιρία στο ισραήλ να ασχοληθεί καταλλήλως με τις κατσαρίδες.
Στη δεκαετία του 90 στη λωρίδα της γάζας μερικές χιλιάδες εβραίοι έποικοι ζουν πολυτελώς, με πισίνες και μια εξαιρετικά παραγωγική γεωργία χάρη στην ιδιοποίηση μεγάλου μέρους των ελάχιστων υδάτινων πόρων της περιοχής. Ένα εκατομμύριο παλαιστίνιοι μετα βίας επιβιώνουν στη μιζέρια, με απαγορευμένη την πρόσβαση στη θάλασσα ή την αίγυπτο. Η γαζα έχει γίνει η σωφρονιστική αποικία του ισραήλ. Οι συνθήκες επιδεινώνονται σταθερά.
Noam Chomsky (pirates and emperors)
Δεν αρνούμαι στους Παλαιστίνιους να έχουν μια θέση ή στάση σε οποιόδήποτε ζήτημα μα δεν είμαι διατεθειμένος να τους θεωρήσω με οποιαδήποτε έννοια εταίρους σε μια γη που έχει αγιοποιηθεί στα χέρια του έθνους μας εδώ και χιλιάδες χρόνια. Για τους Εβραίους, σ' αυτή τη γη δεν μπορεί να υπάρξει κανένας εταίρος.
Τα προβλήματα για τους εβραίους ξεκινούν μόνο όταν οι κατσαρίδες τρελαθούν από το μίσος και σηκώσουν κεφάλι. Σε αυτή την περίπτωση η τιμωρία είναι αυστηρή, σε ακραία επίπεδα βαρβαρότητας, πάντοτε υπό υο καθεστώς ασυλίας.
Μέχρι τον δεκέμβρο του 87, με την πρώτη ιντιφάντα, οι παλαιστίνιοι στα κατεχόμενα ήταν εξόχως υποταγμένοι. Όταν σήκωσαν κεφάλι ο ισραηλινός στρατός και οι έποικοι επιδόθηκαν σε ένα παροξυσμό βίας χωρίς προηγούμενο.
Στις ηπα τα γεγονότα αναφέρονται σποραδικά. η Ουάσιγκτον δεν "έβλεπε" προτάσεις από την plo για μια πολιτική διευθέτηση. Μόνο μετά από κατακραυγή του υπόλοιπου κόσμου συμφωνεί να συνομιλήσει με την plo με τον ισχυρισμό ότι εντέλει συνετίστηκαν. Στην πρώτη συνάντηση οι ΗΠΑ απαιτούν από την plo να σταματήσει τις ταραχές στις περιοχές που βρίσκονται υπό στρατιωτική κατοχή. Τις τρομοκρατικές επιθέσεις των παλαιστινίων που έχουν σκοπό να αποσταθεροποιήσουν την περιοχή. Ο στρατός κατοχής δεν ασκεί τρομοκρατία, η βία του είναι νόμιμη, όπως ακριβώς και στο Λίβανο που με οδηγίες των εβραίων κατασφάχθηκαν κάτι εκατοντάδες παλαιστίνιοι. Οι ηπα κερδίζουν χρόνο και δίνουν την ευκαιρία στο ισραήλ να ασχοληθεί καταλλήλως με τις κατσαρίδες.
Στη δεκαετία του 90 στη λωρίδα της γάζας μερικές χιλιάδες εβραίοι έποικοι ζουν πολυτελώς, με πισίνες και μια εξαιρετικά παραγωγική γεωργία χάρη στην ιδιοποίηση μεγάλου μέρους των ελάχιστων υδάτινων πόρων της περιοχής. Ένα εκατομμύριο παλαιστίνιοι μετα βίας επιβιώνουν στη μιζέρια, με απαγορευμένη την πρόσβαση στη θάλασσα ή την αίγυπτο. Η γαζα έχει γίνει η σωφρονιστική αποικία του ισραήλ. Οι συνθήκες επιδεινώνονται σταθερά.
Noam Chomsky (pirates and emperors)
Ο λαός του ισραήλ είναι και αυτός εκμεταλλευόμενος και συμπαραστέκεται στον παλαιστινιακό. Θα με πεις δεν υπάρχουν μεριδες του ισραηλινου λαου που έχει εξαγοραστεί και διεφθαρεί η συνείδηση του; Και αυτο ισχύει όμως δεν είναι το καθοριστικό. Εξάλου και στον ελληνικό εμφύλιο, ποιους έστελναν οι ιμπεριαλιστες και τα ντοπια τσιρακια τους να πολεμήσουν τον δημοκρατικο στρατό; τα παιδιά του λαού.sys3x έγραψε: 23 Μάιος 2021, 09:33Ποια είναι η διαφορά τους φλούφλη;Fluffy έγραψε: 19 Μάιος 2021, 17:56
«αυτός ο πόλεμος δεν είναι πόλεμος μεταξύ Αράβων και Εβραίων, αλλά πόλεμος αυτών που θέλουν να ελέγχουν τις ζωές μας, προκαλώντας περισσότερη καταστροφή, περισσότερες χήρες γυναίκες. Αρνούμαστε να συνεχίσουμε σ’ αυτό το μονοπάτι. Σας ζητάμε να μην χάσετε την ελπίδα σας».
Γιαυτό στην αρχική δημοσίευση έκανα διαχωρισμό εβραικου λαού με το κρατος-δολοφόνο του ισραηλ
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 1 Απαντήσεις
- 338 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Golden Age
-
- 13 Απαντήσεις