!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Η μεγαλύτερη εταίρα του 20ού αιώνα
Re: Η μεγαλύτερη εταίρα του 20ού αιώνα
Αντρας παει με πολλες -> μαγκας, αντρας σωστος, γαμιας!
Γυναικα παει με πολλους -> προστυχη, πουτανα, βρωμιαρα.
Μια τοσο δα διαφορα...
Μια τοσο δα διαφορα...
Αφού πρόκειται περί αντιθέτων !axilmar έγραψε: 18 Μάιος 2021, 11:12 Αντρας παει με πολλες -> μαγκας, αντρας σωστος, γαμιας!
Μια τοσο δα διαφορα...
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
Δλδ; πως ειναι αντιθετο το μια γυναικα να πηγαινει με πολλους με το ενας αντρας να πηγαινει με πολλες; ποια ειναι ακριβως η αντιθεση;
Το έφτιαξα λίγο.axilmar έγραψε: 18 Μάιος 2021, 11:12 Αντρας παει με πολλες -> μαγκας, αντρας σωστος, γαμιας!
Γυναικα παει με πολλους φτωχούς-> προστυχη, πουτανα, βρωμιαρα.
Γυναικα παει με πολλους πλούσιους -> Χορτασμένη, αυτοδημιούργητη, γυναίκα της χρονιάς, μεγάλη προσωπικότητα.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Εγώ, πάντως, είμαι με το Παμελάκι. Άλλωστε κι η πιο διάσημη γυναίκα της ιστορίας εταίρα ήταν.
Μακραν η μεγαλυτερη εταιρα του 20ου+21ου αιωνα ειναι ο γαυρος.
Ακολουθουν ολες οι υπολοιπες.
Ακολουθουν ολες οι υπολοιπες.
Μαλακίαν φυγείν αδύνατον.
Στου Κουνγκφού τη πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.
Στου Κουνγκφού τη πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.
Οι Εταίρες στην αρχαιότητα ήσαν γυναίκες με δύναμη και γνώση. Εκτός απ'την Λαϊδα και την Ασπασία, υπήρχε και η Τιμάνδρα, η σύντροφος του Αλκιβιάδη. Αν δεν κάνω λάθος ήταν κόρη της Λαϊδος, με μια μικρή επιφύλαξη στην πληροφορία.Ναύτης έγραψε: 18 Μάιος 2021, 13:20 Εγώ, πάντως, είμαι με το Παμελάκι. Άλλωστε κι η πιο διάσημη γυναίκα της ιστορίας εταίρα ήταν.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Επίσης ήσαν γυναίκες καλλιεργημένες, δυναμικές, κατά κανόνα ανεξάρτητες, πολύ μπροστά από την εποχή τους και με μεγάλη επιρροή.Πασιφάη έγραψε: 18 Μάιος 2021, 13:39Οι Εταίρες στην αρχαιότητα ήσαν γυναίκες με δύναμη και γνώση. Εκτός απ'την Λαϊδα και την Ασπασία, υπήρχε και η Τιμάνδρα, η σύντροφος του Αλκιβιάδη. Αν δεν κάνω λάθος ήταν κόρη της Λαϊδος, με μια μικρή επιφύλαξη στην πληροφορία.Ναύτης έγραψε: 18 Μάιος 2021, 13:20 Εγώ, πάντως, είμαι με το Παμελάκι. Άλλωστε κι η πιο διάσημη γυναίκα της ιστορίας εταίρα ήταν.
btw να μην ξεχνάμε ότι ο μόνος άνθρωπος που δίδαξε τον Σωκράτη ήταν η Διοτίμα (δεν ήταν εταίρα, βέβαια, αλλά σε κάθε περίπτωση ήταν μια καθ' όλα απελευθερωμένη γυναίκα σε μια κατ' εξοχήν ανδροκρατούμενη κοινωνία).
Ναύτης έγραψε: 18 Μάιος 2021, 13:46Επίσης ήσαν γυναίκες καλλιεργημένες, δυναμικές, κατά κανόνα ανεξάρτητες, πολύ μπροστά από την εποχή τους και με μεγάλη επιρροή.Πασιφάη έγραψε: 18 Μάιος 2021, 13:39Οι Εταίρες στην αρχαιότητα ήσαν γυναίκες με δύναμη και γνώση. Εκτός απ'την Λαϊδα και την Ασπασία, υπήρχε και η Τιμάνδρα, η σύντροφος του Αλκιβιάδη. Αν δεν κάνω λάθος ήταν κόρη της Λαϊδος, με μια μικρή επιφύλαξη στην πληροφορία.Ναύτης έγραψε: 18 Μάιος 2021, 13:20 Εγώ, πάντως, είμαι με το Παμελάκι. Άλλωστε κι η πιο διάσημη γυναίκα της ιστορίας εταίρα ήταν.
Η Διοτίμα αναφέρεται σαν ιέρεια στην αρχαία Μαντινεία σε κάποιο μαντείο. Έχει μνημονευθεί απ'τον Ξενοφώντα σαν γνώστρια στα γεωμετρικά θεωρήματα και μάλλον την κατατάσσει στους οπαδούς του Πυθαγόρα.Ναύτης έγραψε: 18 Μάιος 2021, 13:50 btw να μην ξεχνάμε ότι ο μόνος άνθρωπος που δίδαξε τον Σωκράτη ήταν η Διοτίμα (δεν ήταν εταίρα, βέβαια, αλλά σε κάθε περίπτωση ήταν μια καθ' όλα απελευθερωμένη γυναίκα σε μια κατ' εξοχήν ανδροκρατούμενη κοινωνία).
Ο Σωκράτης έλεγε, πως η ίδια του αποκάλυψε την ουσία του πραγματικού έρωτα.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 13 Απαντήσεις
- 493 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από hades
-