Δημοκρατικός έγραψε: 17 Μάιος 2021, 22:48
Μικρός είχα κουνέλι ένα καλοκαίρι, στο χωριό όπου έβγαζα 3 μήνες κάθε χρόνο. Σε κάποια φάση εξαφανίστηκε απο την ευαίσθητη παιδική μου ζωή και σχεδόν την ίδια περίοδο θυμάμαι κάτι γευστικό με σάλτσα και κρεμμύδια στο τραπέζι. Δεν ρώτησα παραπάνω, όλα καλά.
Αχ άσε με. Μακάρι να μπορούσα να γίνω vegan. Κουνέλι όμως δεν έχω ξαναβάλει ποτέ στο στόμα από τότε που το έχω κατοικίδιο. Ούτε αν δω κάτι ζωντανό πριν μπορώ να το φάω.
Δημοκρατικός έγραψε: 17 Μάιος 2021, 23:15
Είχα δεθεί πραγματικά με το πρόβατο. [...] δεν μου φάνηκε παράξενο που στο τέλος το έφαγα.
Σε ζηλεύω. Εγώ τα βλέπω στο φβ (με αγελάδες και κατσίκες) και με σιχαίνομαι που τα τρώω.
Επίσης, ένα καλοκαίρι είχαμε ένα πρόβατο μακροσχοινισμένο στον κήπο να τρώει τα χόρτα, το οποίο αρχές Σεπτεμβρίου κατέληξε επίσης στο τραπέζι.
Είχα δεθεί πραγματικά με το πρόβατο, το έπαιζα, το αγκάλιαζα, παρ όλα αυτά, δεν μου φάνηκε παράξενο που στο τέλος το έφαγα. Γενικά, και έπαιξα, και έφαγα, ωραίο καλοκαίρι, αγνό, καταευχαριστήθηκα.
Πολλές αναμνήσεις απ' το χωριό έχεις βρε κοσμοπολίτη.
Απο δύο χωριά κιόλας, μερικά καλοκαίρια τα έβγαλα στο μητρικό (ηπειρωτική Ελλάδα, αντί νησιού). Όντως, είχα δει πράγματα, μικρός.
Ο χρήστης που κονιορτοποίησε τον τραμπισμό, προασπίζει την υγειονομική ευμάρεια της Ελλάδος, αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια και διώκει τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες.
Επίσης, ένα καλοκαίρι είχαμε ένα πρόβατο μακροσχοινισμένο στον κήπο να τρώει τα χόρτα, το οποίο αρχές Σεπτεμβρίου κατέληξε επίσης στο τραπέζι.
Είχα δεθεί πραγματικά με το πρόβατο, το έπαιζα, το αγκάλιαζα, παρ όλα αυτά, δεν μου φάνηκε παράξενο που στο τέλος το έφαγα. Γενικά, και έπαιξα, και έφαγα, ωραίο καλοκαίρι, αγνό, καταευχαριστήθηκα.
Απο δύο χωριά κιόλας, μερικά καλοκαίρια τα έβγαλα στο μητρικό (ηπειρωτική Ελλάδα, αντί νησιού). Όντως, είχα δει πράγματα, μικρός.
Αυτή είναι μια υγιής σχέση ενός ανθρώπου με τα ζώα.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
πες μας και την ιστορία με τον σκύλο.
Δεν θα την αντέξετε. Σκύλο, δεν είχα ποτέ. Η γιαγιά μου όμως (απο τότε που την θυμάμαι, μούμια στο κρεβάτι) μου είχε διηγηθεί ανεπιβεβαιωτη ιστορία, ότι η μάνα της σκότωσε τον σκύλο τους (αγνώστης ράτσας) με τσεκούρι(!) στο αμπέλι μας (800 τ.μ, υπάρχει ακόμη) γιατί επιτέθηκε και σχεδόν κατέφαγε το μικρό γειτονόπουλο. Έπρεπε να το κάνει αλλιώς το χωριό δεν τους σήκωνε + φόλες δεν υπήρχαν τότε.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Δημοκρατικός την 17 Μάιος 2021, 23:39, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ο χρήστης που κονιορτοποίησε τον τραμπισμό, προασπίζει την υγειονομική ευμάρεια της Ελλάδος, αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια και διώκει τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες.
Εγώ είχα όμως έναν πετεινό περήφανο, στητό και κοκκινόλευκο, που τον ειχα αγοράσει όταν ήταν ακόμα ένα μικρό κίτρινο κοτοπουλάκι απο το Μινιόν. Εκεινη την χρόνια τραγουδούσε εκεί ο Χάρι Κλυν το Τελεβιζιόν, ποσο μ' αρέσεις. Έκλαιγα και τον έτρωγα με λαιμαργία.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
Ασέβαστος έγραψε: 17 Μάιος 2021, 13:55
εχουμε καποιο στοιχειο που να λεει κατι διαφορετικο για σχολεια;
το οτι ειναι υποχρεωτικος απο το νομο ο εμβολιασμος δεν νομιζω να το αμφισβητει κανεις.
Όχι, αλλά δεν προβλέπεται κάποια ποινή μη τήρησης, πόσο μάλλον απαγόρευση από την συμμετοχή στο δικαίωμα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που προστατεύεται συνταγματικά χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Αντιγριππικά δεν έκανα, γιατί δεν θυμάμαι καν ποια ήταν η τελευταία φορά που έπεσα στο κρεββάτι από γρίππη. Δεν ξέρω καν αν ήταν κρυολόγημα ή γρίππη. Αλλά θεωρώ τον κόβιντ κάτι πολύ πιο σοβαρό και πέρα από την προστασία που θέλω να έχω εγώ, δεν θέλω να γίνω αιτία προβλήματος για το περιβάλλον μου.
Το ότι τον θεωρείς πιο σοβαρό δεν σημαίνει ότι οι 3-4 χιλιάδες νεκροί της γρίπης είναι ασήμαντοι και μπορώ να δεχτώ το «έκανα βλακεία που δεν έκανα τόσα χρόνια αντιγριπικό», όμως δεν μπορώ να δεχτώ να θεωρείς τόσο σημαντικό το αντικορωνικό και το αντιγριπικό να το έχεις χεσμένο. Το μόνο που μου λέει αυτό είναι ότι εμβολιάζεσαι λόγω τρεντ και όχι από συνέπεια.
Ε και λοιπόν; Άκου όσες φωνές θέλεις.
Έχεις τη γνώμη σου, έχω τη δική μου.
Η οποία γνώμη σου είναι ότι δεν σε νοιάζει για τους νεκρούς της γρίπης αλλά για τους νεκρούς του κορωνοϊού;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Εγώ είχα όμως έναν πετεινό περήφανο, στητό και κοκκινόλευκο, που τον ειχα αγοράσει όταν ήταν ακόμα ένα μικρό κίτρινο κοτοπουλάκι απο το Μινιόν. Εκεινη την χρόνια τραγουδούσε εκεί ο Χάρι Κλυν το Τελεβιζιόν, ποσο μ' αρέσεις. Έκλαιγα και τον έτρωγα με λαιμαργία.
Kόκορας, ενήλικας και κουμανταδόρος σε χώρο, είναι χειρότερος απο ανεκπαίδευτο πίτμπουλ. Μιλάμε για φάση που σε κάνει επίμονο-ισχυρό-άφοβο ντού, χωρίς σεβασμό προς την ανθρώπινη φύση, με σαφή στόχο να σου βγάλει τα μάτια και γενικότερα να σε υποτάξει. Γενικά, για προστασία-νταβατζιλίκι, καλύτερα να έχεις κόκορα και χήνες στην αυλή, παρά σκύλο.
Το ότι τον θεωρείς πιο σοβαρό δεν σημαίνει ότι οι 3-4 χιλιάδες νεκροί της γρίπης είναι ασήμαντοι και μπορώ να δεχτώ το «έκανα βλακεία που δεν έκανα τόσα χρόνια αντιγριπικό», όμως δεν μπορώ να δεχτώ να θεωρείς τόσο σημαντικό το αντικορωνικό και το αντιγριπικό να το έχεις χεσμένο. Το μόνο που μου λέει αυτό είναι ότι εμβολιάζεσαι λόγω τρεντ και όχι από συνέπεια.
Ε και λοιπόν; Άκου όσες φωνές θέλεις.
Έχεις τη γνώμη σου, έχω τη δική μου.
Η οποία γνώμη σου είναι ότι δεν σε νοιάζει για τους νεκρούς της γρίπης αλλά για τους νεκρούς του κορωνοϊού;
Η γνώμη μου είναι ότι ο κάθε ένας νοιάζεται για τους δικούς "του" νεκρούς και ζωντανούς.
Είτε τους ξέρει προσωπικά, είτε όχι.
Και με το ίδιο μέτρο που κρίνει τις μονάδες κρίνει και τις στατιστικές. Παράπλευρες απώλειες, πάντα θα υπάρχουν.
Συμφωνώ. Το ίδιο υγιής είναι και η σχέση των σαρκοβόρων ζώων με τους ανθρώπους.
Πάντα είχα την απορία, ποια είναι η αξιολόγηση νοστιμιάς των ανθρώπων για μία τίγρι, ένα λιοντάρι, έναν λύκο κλπ
Ελπίζω να είμαστε πιο νόστιμοι από τις κότες.
Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να θεωρηθεί υγιές να νομιζει καποιος πως τα ζωα εχουν υγιή ψυχολογική κατάσταση. Για να σου λυθεί πάντως η απορία, ενας Βιετναμεζος που είχε φάει και σκυλιά και γάτες μου είχε πει ότι όλα τα κρέατα είναι σχεδόν ίδια στη γεύση.
☦𓀢
Η γνώμη μου είναι ότι ο κάθε ένας νοιάζεται για τους δικούς "του" νεκρούς και ζωντανούς.
Ννννναι... δεν σημαίνει τίποτα αυτό, αλλά ας πάμε παρακάτω.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ννννναι... δεν σημαίνει τίποτα αυτό, αλλά ας πάμε παρακάτω.
Νομίζω οτι υπονοεί οτι δεν θα οδηγηθεί η κουβέντα πουθενά αφου ο καθένας εχει την δικη του οπτική.
Άρα σημαίνει οτι δεν θα πάτε παρακάτω...Σορυ αλλα επειδη η τελευταία πρόταση -αν και πλεονασμός- κανει λόγο παίγνιο με την δικη σου δεν κρατήθηκα να μην την γραψω