- Casper - έγραψε: 14 Μάιος 2021, 16:18
2500 και κλείσαμε, με πενθήμερη, ΣΚ ελεύθερο. Με τροφή, στέγη και φυσικά χωρίς άρμεγμα αγελάδων και σφαγές.
Στύγιε όντως πρέπει να είναι παραπάνω. Αλλά ισχύει ότι η ζωή και τα ενοίκια είναι ακριβότερα. Επίσης μιλάς για κυβερνητικές δουλειές, εγώ μίλησα γενικά, κάπου τόσο το θυμόμουν αλλά πρέπει να το ψάξω.
Έτσι μας έλεγε ένας Κύπριος συνάδελφος που συνυπηρετήσαμε ένα διάστημα σε σχολείο στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια προ σύνταξης ξαναγύρισε
στην Κύπρο για να πάρει την παχυλή σύνταξη και το... μαμάτο εφάπαξ .
Δεν σε αμφισβήτησα. Μιλάς για κυβερνητικές δουλειές, μιλάω γενικά. Δες το λινκ που έβαλα. Άσε που εκεί βρίσκεις και ενοίκια με 300 ευρώ. Εδώ βρίσκεις το πιο καταχάλικο στα 450-500. Και βάλε.
Cecily Anne έγραψε: 14 Μάιος 2021, 16:30
Να δω την Κάσπερ να ανεβάζει σελφι με σφαχτά και τι στον κόσμο !
Η καρδία μου θα με έπιανε. Τι λες. Εδώ ο γάτος μου σκοτώνει πουλί και κλαίω.
- Casper - έγραψε: 14 Μάιος 2021, 16:31
Δεν σε αμφισβήτησα. Μιλάς για κυβερνητικές δουλειές, μιλάω γενικά. Δες το λινκ που έβαλα. Άσε που εκεί βρίσκεις και ενοίκια με 300 ευρώ. Εδώ βρίσκεις το πιο καταχάλικο στα 450-500. Και βάλε.
Gherschaagk έγραψε: 13 Μάιος 2021, 23:05
Η μάνα μου στον έντονο πονοκέφαλο έκανε το κόλπο με το λεμόνι. Έστυβε σε κρασοπότηρο 1-1,5 λεμόνι, γέμιζε το υπόλοιπο μισό του ποτηριού με νερό και το κατέβαζε μονοκοπανιά. Το έχω δοκιμάσει επίσης. Για κάποιο λόγο πιάνει.
- Casper - έγραψε: 14 Μάιος 2021, 16:31
Φτάνει!!!!
Αλτ!!!!
Ξέρω, ξέρω. Εσείς το λέτε δημόσιο. Και να ήθελα να κρυφτώ ότι είμαι Κύπρια, μ' αυτά που μου 'ξεφεύγουν" πολλές φορές, είναι αδύνατοΝ.
- Casper - έγραψε: 14 Μάιος 2021, 15:50 Για να είμαι τουλάχιστον σωστός στα σχέδια και στα όνειρά μου
ανάμεσα σε λυγμούς και σε παροξυσμούς κρατώ τη γλώσσά μου,
γιατί νομίζω πως θα’ρθει η στιγμή που δεν θα αντέξω
και θα ξεσπάσω και δεν θα φοβηθώ και θα ελπίζω
και κάθε στιγμή το λαρύγγι μου θα γεμίζω με ένα φθόγγο ,
με έναν ψιθυρο , με ένα τραύλισμα , με μια κραυγή που θα μου λεει:
ΜΙΛΑ!…
Πολύ ωραίο. Ειδικά η τελευταία παράγραφος.
Σπουδαία διδαχή, που σκοτώνει τη σιωπή.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
- Casper - έγραψε: 14 Μάιος 2021, 15:50 Για να είμαι τουλάχιστον σωστός στα σχέδια και στα όνειρά μου
ΜΙΛΑ!…
Η σιωπή ειναι χρήσιμη, ειδικά όταν το συνειδητό αναπαύεται.
Σχετικά με την σιωπή ως προς τους ανθρώπους θεωρώ οτι ειναι σημάδι επίγνωσης εαυτού...
Δεν μιλάω φυσικά για πνιγμένες φωνές στις οποίες αναφέρεται ο στίχος.
Τι σκατά έχω πάθει και δεν μπορώ να λειτουργήσω; Αύριο γράφω το πιο εύκολο μάθημα του πτυχίου και που δεν θα μετρήσει καν στον γενικό αλλά εννοείται πως πάλι θέλω να γράψω πολύ καλά και τώρα είμαι σε φάση που το μυαλό μου έχει σβήσει, με πιάνουν αναγούλες και θέλω να τα παρατήσω όλα. Κουράστηκα. Θέλω να περάσουν οι 4ις μέρες που απομένουν και να λιώσει το σώμα μου στην δουλειά χωρίς να αγχώνομαι άλλο για κωλομαθήματα. Το μυαλό μου σταματάει να λειτουργεί και παραλύει. Μια καθηγήτρια πριν κάτι μήνες με ρώτησε αμέσως μόλις τελειώσαμε τί συμβαίνει γιατί σε ένα τεστ που κάναμε δεν έγραψα καλά (της φάνηκε περίεργο γιατί πάντα γράφω και με έβλεπε πώς ήμουν και στα μαθήματα). Δηλαδή μπορεί να διαβάσω κάτι του στυλ "1+1=2", να μην το καταλάβω καν εκείνη την στιγμή, να τα σκατώσω και μετά με το που θα το ξαναδώ να λέω ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ. Ήταν τόσο καθαρό και δεν το κατάλαβα και ήδη σε νομίζουν για βλάκα για να σε ρωτάνε τι συμβαίνει. Βαρέθηκα να μου συμβαίνει αυτό και να μην μπορώ να ηρεμάω. Υποτίθεται πως το μυαλό κλειδώνει όταν θέλει να αμυνθεί αλλά μ' αυτό τον τρόπο με καταστρέφει εντελώς.
- Casper - έγραψε: 16 Μάιος 2021, 21:44
Τι σκατά έχω πάθει και δεν μπορώ να λειτουργήσω; Αύριο γράφω το πιο εύκολο μάθημα του πτυχίου και που δεν θα μετρήσει καν στον γενικό αλλά εννοείται πως πάλι θέλω να γράψω πολύ καλά και τώρα είμαι σε φάση που το μυαλό μου έχει σβήσει, με πιάνουν αναγούλες και θέλω να τα παρατήσω όλα. Κουράστηκα. Θέλω να περάσουν οι 4ις μέρες που απομένουν και να λιώσει το σώμα μου στην δουλειά χωρίς να αγχώνομαι άλλο για κωλομαθήματα. Το μυαλό μου σταματάει να λειτουργεί και παραλύει. Μια καθηγήτρια πριν κάτι μήνες με ρώτησε αμέσως μόλις τελειώσαμε τί συμβαίνει γιατί σε ένα τεστ που κάναμε δεν έγραψα καλά (της φάνηκε περίεργο γιατί πάντα γράφω και με έβλεπε πώς ήμουν και στα μαθήματα). Δηλαδή μπορεί να διαβάσω κάτι του στυλ "1+1=2", να μην το καταλάβω καν εκείνη την στιγμή, να τα σκατώσω και μετά με το που θα το ξαναδώ να λέω ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ. Ήταν τόσο καθαρό και δεν το κατάλαβα και ήδη σε νομίζουν για βλάκα για να σε ρωτάνε τι συμβαίνει. Βαρέθηκα να μου συμβαίνει αυτό και να μην μπορώ να ηρεμάω. Υποτίθεται πως το μυαλό κλειδώνει όταν θέλει να αμυνθεί αλλά μ' αυτό τον τρόπο με καταστρέφει εντελώς.
Γιατί βρε γλυκό μου κορίτσι, βασανίζεις τον εαυτό σου, εμποδίζοντάς τον να ανασάνει;
ΜΙΛΑ!…
Σχετικά με την σιωπή ως προς τους ανθρώπους θεωρώ οτι ειναι σημάδι επίγνωσης εαυτού...
Παλαιότερα έλεγαν πως η σιωπή είναι χρυσός. Και δη, επίγνωση του εαυτού σου, συμπερασματικά. Σε αυτό αναφέρεσαι.
Λυπάμαι που διαφωνώ. Πάντα έχεις τη δυνατότητα να πεις αυτό που θες, με τον τρόπο που πρέπει, και να μην σιωπήσεις. Το να έχεις στα μύχια, ανεπίλυτα θέματα, απλά και μόνο για να μην ''φανείς'' ,είναι τουλάχιστον ανεπίτρεπτο.
Επίτρεψέ μου επίσης να σου πω, ότι και αυτό λογιέται στα ''πνιγμένα''.
Παλαιότερα έλεγαν πως η σιωπή είναι χρυσός. Και δη, επίγνωση του εαυτού σου, συμπερασματικά. Σε αυτό αναφέρεσαι.
Λυπάμαι που διαφωνώ. Πάντα έχεις τη δυνατότητα να πεις αυτό που θες, με τον τρόπο που πρέπει, και να μην σιωπήσεις. Το να έχεις στα μύχια, ανεπίλυτα θέματα, απλά και μόνο για να μην ''φανείς'' ,είναι τουλάχιστον ανεπίτρεπτο.
Γιατί να έχω στα μυχια ανεπίλυτα θέματα;
Γιατί θα πρέπει να "φανώ" στο εσυ;
Επίτρεψε μου να σου πω οτι νιώθω πολύ καλα τις πνιγμένες φωνές των ανθρώπων ...η πρώτη αιτια των ψυχολογικών τους.
Γιατί να έχω στα μυχια ανεπίλυτα θέματα;
Γιατί θα πρέπει να "φανώ" στο εσυ;
Επίτρεψε μου να σου πω οτι νιώθω πολύ καλα τις πνιγμένες φωνές των ανθρώπων ...η πρώτη αιτια των ψυχολογικών τους.
Για αρχή να πω, πως δεν το προσωποποίησα.
Η ουσία του πράγματος είναι να ακουστεί η φωνή των ανθρώπων που βιώνουν καταστάσεις δύσκολες. Ακόμη κι εκείνες που ψιθυρίζουν ένεκα φόβου.
Καλοδεχούμενες κι εκείνες που δεν ''φαίνονται'' και ψελλίζουν ενδόμυχα.
Εγώ δεν νιώθω καλά όταν υπάρχουν πνιγμένες φωνές. Διότι όσο υπάρχουν, η πλάση φιλοξενεί δυστυχισμένους ανθρώπους.
Και εγώ δεν το προσωποποίησα, ερωτήσεις στο εγώ έθεσα...
Καλώς διευκρινίστηκε για το είδος σιωπής που αναφέρεστε διότι δεν πρέπει να τα τσουβαλιάζουμε ολα.
Όσο υπαρχουν ανθρωποι θα υπαρχουν και πνιγμένες φωνές εκτός κι αν γίνει σβήσιμο και ξαναεγγραφη της ανθρώπινης φύσης και δη το πως βλέπει τον εαυτό του μεσα απο το εσυ.
ksk έγραψε: 17 Μάιος 2021, 15:46
Όσο υπαρχουν ανθρωποι θα υπαρχουν και πνιγμένες φωνές εκτός κι αν γίνει σβήσιμο και ξαναεγγραφη της ανθρώπινης φύσης και δη το πως βλέπει τον εαυτό του μεσα απο το εσυ.
Σωστό αυτό που λες. Δυστυχώς.
Πασιφάη έγραψε: 17 Μάιος 2021, 14:17
Γιατί βρε γλυκό μου κορίτσι, βασανίζεις τον εαυτό σου, εμποδίζοντάς τον να ανασάνει;
Δεν είναι δικαιολογία αυτό που θα πω αλλά το παθολογικό άγχος είναι εφιάλτης και σε κρατάει πίσω σε πολλά. Δηλαδή ακόμα και το ότι δεν ανασαίνεις παίρνει κυριολεκτική σημασία.
Δηλαδή η φάση που λύνεις τις απορίες σε όλους τους συμφοιτητές σου, στο τέλος τα καταλαβαίνουν εξαιτίας σου,
διορθώνεις καθηγητές ή δεν καταλαβαίνουν τους καθηγητές αλλά εσένα, και έρχεται η στιγμή της εξέτασης και από το άγχος παραλύεις, ανασαίνεις βαριά, προσπαθείς να συγκεντρωθείς και όσο προσπαθείς χειροτερεύει η κατάσταση και παρακαλείς να τελειώσει ο χρόνος για να πάρεις ανάσα. Ευτυχώς δεν συμβαίνει συχνά σε έντονο βαθμό και το ελέγχω. Αλλά όταν μου συμβαίνει είμαι απλά fucked up.