Συμφωνώ σε αυτά που έχω υπογραμμίσει,το λες πολύ σωστά.Το στυλ "εγώ έχω πάρει πέντε τσάμπιονς" λες και αυτός που το ξεστομίζει έχει την παραμικρή συμμετοχή στην επιτυχία της τάδε (ξένης αλλά ΚΑΙ ελληνικής) ομάδας,είναι οπωσδήποτε γραφικότατο και δείχνει φανατισμένους (και άρα,τυφλούς) οπαδούς,παρά κανονικούς φιλάθλους.Rakomelofronas έγραψε: 13 Απρ 2018, 00:40 Τα τελευταία χρόνια η πτώση του ιταλικού και του αγγλικού ποδοσφαίρου, που μαζί με το ισπανικό εξαντλούν το ενδιαφέρον του 99% των Ελλήνων "ποδοσφαιρόφιλων", σε συνδυασμό με τις καλές φουρνιές σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, πόλωσε πολύ κόσμο μεταξύ αυτών των δύο. Το αποτέλεσμα ήταν να βλέπεις ακόμα και σε ελληνόφωνα σάιτ, του πχόρουμ περιλαμβανομένου, διάφορους απίθανους να μιλάνε γι' αυτά τα κλαμπ λες και μεγάλωσαν στις γειτονιές της Μαδρίτης και της Βαρκελώνης, να πιστεύουν ότι όποιος δεν γούσταρε την ομάδα "τους" υποχρεωτικά είναι "με τους άλλους" και γενικά μια γαυροβαζελοχανουμοποίηση της όλης κουβέντας από άτομα με το κόμπλεξ του επαρχιώτη. Φυσικά, όταν έχεις μάθει να αντιμετωπίζεις έτσι το εγχώριο ποδόσφαιρο, λογικό είναι να αρχίσεις κάποια στιγμή να βλέπεις έτσι και το διεθνές. Στη λογική και την αισθητική που λάνσαρε ο "Πρωταθλητής" και ακολούθησαν με ευλάβεια όλες οι οπαδικές σκουπιδοφυλλάδες δεν χωράει ούτε μια κάλτσα του Κριστιάνο και του Μέσι, γι' αυτό κιόλας οι περισσότεροι οπαδοί αγνοούν με θράσος χιλίων πιθήκων όσες ομάδες θεωρούν μικρές, βρωμερές, αγενείς και ανάξιες. Ποια είναι αυτή η Ρόμα που είχε το θράσος να σταματήσει τη Μπαρτσελόνα; Με ποιο δικαίωμα η Γιουβέντους τόλμησε να ελπίζει σε πρόκριση και να γκρινιάζει για ένα πέναλτι που όντως "δίνεται" αλλά μόνο και μόνο γιατί το ποδόσφαιρο σταδιακά γίνεται βόλεϊ; Στο κάτω κάτω, τα αμφισβητούμενα υπέρ μας είναι "σεβασμός" και τα αμφισβητούμενα εναντίον μας "αδικία" και όποιος διαφωνεί είναι κομπλεξικός, σωστά;
Ήθελα μόνο να τονίσω πως Ρεάλ υποστηρίζω από το 1983 πολύ απλά γιατί έπαιζε το πιο θεαματικό ποδόσφαιρο της εποχής εκείνης,μετά έκανε μία μεγάλη κοιλιά και επανήλθε το 1998 με τον Μιγιάτοβιτς κόντρα στη Γιούβε.Θέλω να πω ότι δεν έγινα τα τελευταία χρόνια που όντως παρατηρήθηκε αυτή η πόλωση που αναφέρεις.
Όσο για τη διατησία,αυτή πάντα θα βοηθάει τον ισχυρό,έτσι ήταν και έτσι θα είναι, εις τους αιώνας των αιώνων.
Επίσης μου φάνηκε πολύύύύύύ παράξενο που πριν λίγες μέρες η Ρεάλ έβαζε για πλάκα τρία γκολ στο Τορίνο και τώρα τάχαμου δεν μπορούσε να σκοράρει έστω ένα γκολ (μέχρι το 90φεύγα) στο Μπερναμπέου,αλλά αυτό είναι θέμα άλλης συζήτησης (ποιος ξέρει τι ποσά θα παίχτηκαν στο ακριβές σκορ ή σε κάτι παρεμφερές)
Τέλος πάντων,ας το πάρει η άλλη λούζερ,η Ρόμα,με δύο τελικούς χαμένους στο γήπεδό της (!!!),για να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι.