!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ποιον στηρίζετε στη διαμάχη Ισραηλ-Αραβων?

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας

Ισραηλ? Η Παλαιστινη?

Στηριζω Ισραηλ
89
51%
Στηριζω Αραβες
38
22%
Κανέναν απο τους 2
41
23%
Ειμαι αναποφάσιστος
5
3%
Δεν ξέρω/Δεν απαντω
2
1%

Σύνολο ψήφων: 175

Άβαταρ μέλους
MelidonisM
Phorum.gr user: MelidonisM

Re: Ποιον στηρίζετε στη διαμάχη Ισραηλ-Αραβων?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από MelidonisM »

sys3x έγραψε: 14 Μάιος 2021, 16:21
Sid Vicious έγραψε: 14 Μάιος 2021, 15:30
Maspoli έγραψε: 14 Μάιος 2021, 15:26 Το θεωρώ κοροϊδία.
Σε ρώτησα αν το περιεχόμενο το θεωρείς αληθές ή όχι. Οπότε απάντα ευθέως σε αυτό και όχι μπάλα στην εξέδρα.
Συγγνώμην που εμπλέκομαι μεταξύ σας, αλλά αν μου επιτρέπεις, τι μας εμποδίζει να συμπεράνουμε ότι ισχύουν και τα δύο;
Αυτό νομίζω κιόλα ότι είναι ο ορισμός της συμφεροντολογίας.

Γνώμημου είναι να πιτάρουμε το Ισραήλ με Έλληνες γιατρούς - ψυχολόγους - κοινωνιολόγους - ακτιβιστές με χρηματοδότηση από όπεν σοσάητη, σολιντάριτι νάου κτρ (ελάχιστος μισθός 10k εβραιώ το μήνα) για να παρέχουμε ψυχολογική - ιατρική υποστήριξη στους Παλαιστίνιους ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ και σιγά σιγά, μέσω σκληρών κυρώcεων από τον ΟΗΕ και την διεθνή κοινωνία των πολιτών και επιθετικού εκπολιτισμού των φίλων μας Αφρικανών να εκλείψουμε το καθεστώς απαρχάηντ και των βίαιων εποικισμών.
Δεν είναι στοιχείο της παράδοσής μας ο ακτιβισμός και η παιδεία.
Μάλιστα, την κοινωνιολογία την κατάργησε το ελληνικό κράτος.
Δεν μπορέσαμε να δώσουμε βιώσιμη λύση
όταν ήμασταν εμείς οι ισχυροί, όπως σε Κύπρο, ή τώρα με Αλβανία
και την δίπλα Βόρειο Γείτονα,
και θα σώσουμε με σχολεία και εθελοντισμό το Ισραήλ και την Παλαιστίνη;;

Τέτοια παράδοση έχουν οι προτεστάντες, οι καθολικοί, και οι εβραίοι.
Liquids enter better than solids
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

MelidonisM έγραψε: 14 Μάιος 2021, 16:28
sys3x έγραψε: 14 Μάιος 2021, 16:21
Sid Vicious έγραψε: 14 Μάιος 2021, 15:30
Σε ρώτησα αν το περιεχόμενο το θεωρείς αληθές ή όχι. Οπότε απάντα ευθέως σε αυτό και όχι μπάλα στην εξέδρα.
Συγγνώμην που εμπλέκομαι μεταξύ σας, αλλά αν μου επιτρέπεις, τι μας εμποδίζει να συμπεράνουμε ότι ισχύουν και τα δύο;
Αυτό νομίζω κιόλα ότι είναι ο ορισμός της συμφεροντολογίας.

Γνώμημου είναι να πιτάρουμε το Ισραήλ με Έλληνες γιατρούς - ψυχολόγους - κοινωνιολόγους - ακτιβιστές με χρηματοδότηση από όπεν σοσάητη, σολιντάριτι νάου κτρ (ελάχιστος μισθός 10k εβραιώ το μήνα) για να παρέχουμε ψυχολογική - ιατρική υποστήριξη στους Παλαιστίνιους ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ και σιγά σιγά, μέσω σκληρών κυρώcεων από τον ΟΗΕ και την διεθνή κοινωνία των πολιτών και επιθετικού εκπολιτισμού των φίλων μας Αφρικανών να εκλείψουμε το καθεστώς απαρχάηντ και των βίαιων εποικισμών.
Δεν είναι στοιχείο της παράδοσής μας ο ακτιβισμός και η παιδεία.
Μάλιστα, την κοινωνιολογία την κατάργησε το ελληνικό κράτος.
Δεν μπορέσαμε να δώσουμε βιώσιμη λύση
όταν ήμασταν εμείς οι ισχυροί, όπως σε Κύπρο, ή τώρα με Αλβανία
και την δίπλα Βόρειο Γείτονα,
και θα σώσουμε με σχολεία και εθελοντισμό το Ισραήλ και την Παλαιστίνη;;

Τέτοια παράδοση έχουν οι προτεστάντες, οι καθολικοί, και οι εβραίοι.
Δεν μίλησα για κανέναν εθελοντισμό σ/φε, 10 μεγάλα το μήνα με όλα τα έξοδα πληρωμένα δε το λες εθελοντισμό, επίσης ξεστοκάρεις όσες κοινωνιολόγες έχεις, κλείνεις-αντικαθιστάς την σχολή με κάτι πραγματικά χρήσιμο και καθάρισες. Win-win. Όσες θέλουν να κάνουν σπουδές πάνω στο αντικείμενο - δουλειά του μπαμπά τους έχει αξιολογότατα ιδρύματα στο Σικάγο και την Τζώρτζια, καμμία δε θα πάει χαμένη.
Και ναι, η κοινωνιολογία δεν είναι καν κάτισανεπιστήμη, είναι δοχείο-φυτώριο ψεκ ιδεολογιών.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Πολίτης
Phorum.gr user: Πολίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πολίτης »

sys3x έγραψε: 14 Μάιος 2021, 16:08 Αυτές είναι πραγματικές απαντήσεις σε ερωτήσεις που βασίζονται σε υποθέσεις, υπάρχει και το αντίστοιχο από την άλλη πλευρά. Αυτό όμως που δεν υπάρχει αντίστοιχα από την άλλη πλευρά είναι μια πραγματικότητα την οποία βιώνουν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ οι Παλαιστίνιοι πολίτες του κράτους του Ισραήλ, δες βρε ΒΛΑΚΑ πως ζούνε ΣΗΜΕΡΑ οι Παλαιστίνιοι στο Ισραήλ και μετά έλα να πουλήσεις την απύθμενη μονόμπατη ηλιθιότητα σου, κρετίνε.
Εσύ τώρα είσαι άνθρωπος ο οποίος αντιπροσωπεύει την ανεκτικότητα και τον διάλογο; Μπορεί να διαφωνώ μαζί σου αλλα δεν σε βρίζω.

Βέβαια, τι άλλο να περιμένει κανείς από ακροαριστερούς Βαλκανοπιθήκους;

Καλά κάνεις και υποστηρίζεις τους Παλαιστινίους, ταιριάζετε σε πολλά.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Πολίτης έγραψε: 14 Μάιος 2021, 16:45 Βέβαια, τι άλλο να περιμένει κανείς από ακροαριστερούς Βαλκανοπιθήκους;
o sys3x έγινε αριστερός; Πριν ή μετά το εμβόλιο; :lol:
Πολίτης

Παλαιοελλαδίτης έγραψε: 14 Μάιος 2021, 16:26 Από όσο έχω δει μέχρι τώρα (και χωρίς να είμαι ειδικός επί του θέματος) νομίζω πως ο τύπος στο 4:40 θέτει κάποια πράγματα στη σωστή τους βάση.

Υ.Γ. Αν και φιλοεβραίος από την περίοδο που διδάχτηκα ορισμένα εβραϊκά στη σχολή, πιστεύω πως η ιδανική λύση θα ήταν δύο ανεξάρτητα κράτη με ταυτόχρονη απομάκρυνση των εποίκων.
Πιστεύω και εγώ πως είναι η μόνη ρεαλιστική λύση. Για την Γάζα βέβαια δεν ξέρω τι θα γίνει. Δεν γίνεται να αναπτυχθεί κράτος τέτοιου μεγέθους σε τόσο χάλια περιοχή.
Άβαταρ μέλους
Πτολεμαίος
Phorum.gr user: Last Veteran

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πτολεμαίος »

Sid Vicious έγραψε: 14 Μάιος 2021, 10:01
Στρακαστρουκας έγραψε: 14 Μάιος 2021, 01:18
Zelda έγραψε: 14 Μάιος 2021, 01:14 Κατα την αποψη σου οι εβραιοι δικαιουνται να εχουν σε καποια περιοχη του πλανητη κρατος;
Οι μαρτυρες του Ιεσχωβα δικαιουνται?
Σκληρός χιτλερικός ο Στρακαστρουκας
Αμετανόητος θα έλεγα.
Αξία αν είχαν τα σκατά, χαρά, που θα'χαν όλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι
Πολίτης

ST48410 έγραψε: 14 Μάιος 2021, 16:49
o sys3x έγινε αριστερός; Πριν ή μετά το εμβόλιο; :lol:
Δεν ξέρω που ανήκει πολιτικά (αν και αντιδρά σαν ακροαριστερός).

Balcanopithecus rex είναι σίγουρα.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Πολίτης έγραψε: 14 Μάιος 2021, 16:45
sys3x έγραψε: 14 Μάιος 2021, 16:08 Αυτές είναι πραγματικές απαντήσεις σε ερωτήσεις που βασίζονται σε υποθέσεις, υπάρχει και το αντίστοιχο από την άλλη πλευρά. Αυτό όμως που δεν υπάρχει αντίστοιχα από την άλλη πλευρά είναι μια πραγματικότητα την οποία βιώνουν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ οι Παλαιστίνιοι πολίτες του κράτους του Ισραήλ, δες βρε ΒΛΑΚΑ πως ζούνε ΣΗΜΕΡΑ οι Παλαιστίνιοι στο Ισραήλ και μετά έλα να πουλήσεις την απύθμενη μονόμπατη ηλιθιότητα σου, κρετίνε.
Εσύ τώρα είσαι άνθρωπος ο οποίος αντιπροσωπεύει την ανεκτικότητα και τον διάλογο; Μπορεί να διαφωνώ μαζί σου αλλα δεν σε βρίζω.

Βέβαια, τι άλλο να περιμένει κανείς από ακροαριστερούς Βαλκανοπιθήκους;

Καλά κάνεις και υποστηρίζεις τους Παλαιστινίους, ταιριάζετε σε πολλά.
Οποιοδήποτε και να ήτανε στην θέση των Παλαιστινίων χρειάζεται υποστήριξη από την διεθνή κοινότητα εφόσον ζει μέσα σε ένα ακραία φασιστικό καθεστώς, υπό αυτήν την έννοια δεν υποστηρίζω τους Παλαιστίνιους περ σε, απλά, έχω την εντύπωση, ότι σκέπτομαι και φέρομαι πολιτισμένα μακριά από προπαγάνδες και σανούς που μπουκώνει με το κιλό ο κάθε τελευταίος κρετίνος.
Επίσης, δεν διαφωνώ με αυτά που πόσταρες και ήμουν αρκετά σαφής, νομίζω. Απλά το να αναμασάς την προπαγάνδα αποκλειστικά και μόνον της μίας πλευράς αγνοώντας μάλιστα την καθημερινή πραγματικότητα αυτών των ανθρώπων σε καθιστά, γουέλ, κρετίνο. Αν πχ ήμασταν φίλοι ακριβώς τα ίδια λόγια θα χρησιμοποιούσα στα μούτρα σου μπροστά κιόλα.
Το ακροαριστερός που μου προσάπτεις, όπως πάντα άλλως τε, έχει να κάνει καθαρά με την ΔΙΚΗ ΣΟΥ αντιληπτική ικανότητα και ταυτόχρονα καθόλου με τον δικό μου "ιδεολογικό" προσανατολισμό*.
Τώρα, το βαλκανοπίθηκος, που τσαμπουνάς, να πας να το πεις σε αυτούς που σε μεγάλωσαν με τέτοιου είδους ρατσιστικές εκφράσεις.
Φιλάκια.
:romance-hearteyes:

.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Α, ακροαριστερός. Ακόμα καλύτερο. :lol:

Όχι. Έχει μάλλον ευαισθησίες στο συγκεκριμένο θέμα και γράφει μερικές φορές κάπως παρορμητικά.

Στα του θέματος. Με τόσο αίμα ανάμεσά τους δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Μην ξεχνιόμαστε ότι όταν είμαστε μικροί και είχαμε συγγενείς που είχαν χάσει ανθρώπους στο εμφύλιο, υπήρχε πολύ μίσος εκατέρωθεν και δεν είχαμε καν να χωρίσουμε χωράφια ή θρησκεία όπως αυτοί εκεί κάτω.
Άβαταρ μέλους
sys3x

*σου απαντήσανε ήδη βλέπω, οπότε, άκυρον.
(:

.
Άβαταρ μέλους
ST48410

sys3x έγραψε: 14 Μάιος 2021, 17:01 *σου απαντήσανε ήδη βλέπω, οπότε, άκυρον.
(:
Κοίτα, εμβολιάζομαι την εβδομάδα που έρχεται. Αν σε μερικές μέρες με δεις να ανοίγω νήματα σαν του φίλου μου του Fluffy, θα ξέρουμε όλοι τι φταίει.
Άβαταρ μέλους
sys3x

ST48410 έγραψε: 14 Μάιος 2021, 17:03
sys3x έγραψε: 14 Μάιος 2021, 17:01 *σου απαντήσανε ήδη βλέπω, οπότε, άκυρον.
(:
Κοίτα, εμβολιάζομαι την εβδομάδα που έρχεται. Αν σε μερικές μέρες με δεις να ανοίγω νήματα σαν του φίλου μου του Fluffy, θα ξέρουμε όλοι τι φταίει.
Όλα καλά θα πάνε, σ/φε, έχει και αγίασμα μέσα το ΑΩ.
:D

.
Άβαταρ μέλους
τεν τεν
Phorum.gr user: τεν τεν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από τεν τεν »

ST48410 έγραψε: 14 Μάιος 2021, 17:00 Α, ακροαριστερός. Ακόμα καλύτερο. :lol:

Όχι. Έχει μάλλον ευαισθησίες στο συγκεκριμένο θέμα και γράφει μερικές φορές κάπως παρορμητικά.

Στα του θέματος. Με τόσο αίμα ανάμεσά τους δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Μην ξεχνιόμαστε ότι όταν είμαστε μικροί και είχαμε συγγενείς που είχαν χάσει ανθρώπους στο εμφύλιο, υπήρχε πολύ μίσος εκατέρωθεν και δεν είχαμε καν να χωρίσουμε χωράφια ή θρησκεία όπως αυτοί εκεί κάτω.
Δεν υπάρχει λύση, οχι ευκολη αλλά ουτε και δύσκολη.
Το Ισραήλ με την πολιτικη του ωθεί τους Παλαιστίνιους σε οργανώσεις τυπου Χαμάς και η Χαμάς δεν δέχεται τίποτα λιγότερο από την καταστροφή του Ισραήλ.
Από πισω φυσικά είναι και άλλα κράτη και οργανώσεις που μια να βρεθουν κάποιοι να βάλουν νερό στο κρασί τους , δεν θα το επιτρέψουν
Ολιγόστευαν οι σκύλοι,
και Αλλά εφώναζαν, Αλλά
και των Χριστιανών τα χείλη
φωτιά εφώναζαν, φωτιά.
Πολίτης

sys3x έγραψε: 14 Μάιος 2021, 16:59 Οποιοδήποτε και να ήτανε στην θέση των Παλαιστινίων χρειάζεται υποστήριξη από την διεθνή κοινότητα εφόσον ζει μέσα σε ένα ακραία φασιστικό καθεστώς, υπό αυτήν την έννοια δεν υποστηρίζω τους Παλαιστίνιους περ σε, απλά, έχω την εντύπωση, ότι σκέπτομαι και φέρομαι πολιτισμένα μακριά από προπαγάνδες και σανούς που μπουκώνει με το κιλό ο κάθε τελευταίος κρετίνος.
Επίσης, δεν διαφωνώ με αυτά που πόσταρες και ήμουν αρκετά σαφής, νομίζω. Απλά το να αναμασάς την προπαγάνδα αποκλειστικά και μόνον της μίας πλευράς αγνοώντας μάλιστα την καθημερινή πραγματικότητα αυτών των ανθρώπων σε καθιστά, γουέλ, κρετίνο. Αν πχ ήμασταν φίλοι ακριβώς τα ίδια λόγια θα χρησιμοποιούσα στα μούτρα σου μπροστά κιόλα.
Το ακροαριστερός που μου προσάπτεις, όπως πάντα άλλως τε, έχει να κάνει καθαρά με την ΔΙΚΗ ΣΟΥ αντιληπτική ικανότητα και ταυτόχρονα καθόλου με τον δικό μου "ιδεολογικό" προσανατολισμό*.
Τώρα, το βαλκανοπίθηκος, που τσαμπουνάς, να πας να το πεις σε αυτούς που σε μεγάλωσαν με τέτοιου είδους ρατσιστικές εκφράσεις.
Φιλάκια.
:romance-hearteyes:
Πρώτον, γονείς μην πιάνεις στο στόμα σου, πιθηκάνθρωπε.

Δεύτερον, ας μας βρει κάποιος αντικειμενικές δημοσκοπήσεις για το ποσοστό Παλαιστινίων και Εβραίων το οποίο υποστηρίζει ή αντιτείθεται στο two state solution. Ειδάλλως, όλες οι συζητήσεις που κάνουμε είναι μάταιες.
Πολίτης

Διαφορετικές στατιστικές δίνουν διαφορετικά νούμερα:

https://www.washingtoninstitute.org/pol ... ompromises

https://www.pcpsr.org/en/node/823
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”