Εδώ είχαν το θράσος να κατηγορήσουν τους νεκρούς που κάηκαν, στους μηδενεξηνταρηδες θα κολλήσουν;gassim έγραψε: 10 Αύγ 2018, 12:20 Το θράσος του Σύριζα να πληρώνει τρόλς για να γράφουν τέτοια πράγματα πάντως δεν έχει προηγούμενο.
Το μόνο που απομένει είναι ως αντιπολίτευση να κατεβαίνουν στα πεζοδρόμια και να καταγγέλουν τις μνημονιακές πολιτικές, τα ξεπουλήματα της περιουσίας του λαού κτλ κτλ..
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Κάτω από 20% η ανεργία
-
talaipwros
Re: Κάτω από 20% η ανεργία
- Northern Spirit
εδω στη βρετανια παντως ολοι ετοιμαζονται για..επιστροφη μετα την μεγαλη..ανακαμψη της ελ μπανανο-οικονομιας.. 
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".
-
Συριζαίος
Δε σας χρειαζομαστεNorthern Spirit έγραψε: 10 Αύγ 2018, 12:39 εδω στη βρετανια παντως ολοι ετοιμαζονται για..επιστροφη μετα την μεγαλη..ανακαμψη της ελ μπανανο-οικονομιας..![]()
Κάποιοι θα επιστρέψουμεNorthern Spirit έγραψε: 10 Αύγ 2018, 12:39 εδω στη βρετανια παντως ολοι ετοιμαζονται για..επιστροφη μετα την μεγαλη..ανακαμψη της ελ μπανανο-οικονομιας..![]()
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
η Eurostat δεν έχει δικά της στατιστικά, τουλάχιστον όχι για πράγματα που δεν αφορούν άμεσα τα κεντρικά όργανα της Ευρώπης. Η Eurostat κατά κύριο λόγο απλά μαζεύει δεδομένα από τις εθνικές στατιστικές αρχές και τα ενοποιεί/αναλύει σε ευρωπαϊκό επίπεδο.Συριζαίος έγραψε: 10 Αύγ 2018, 07:28H Eurostat. Γιατί αφού έφυγαν τόσοι η ανεργία επί Σαμαρά έφτασε στο 27%Chilloutbuddy έγραψε: 10 Αύγ 2018, 07:22Noμίζεις ότι υπάρχει κάποιος που μετράει πόσοι φύγανε;Συριζαίος έγραψε: 10 Αύγ 2018, 06:05 Δείξτε με στατιστικά στοιχεία ότι η μετανάστευση είναι μεγαλύτερη από τη κυβέρνηση του Σαμαρά, που έφευγαν ορδές.,αλλιως κάνετε αντιπολίτευση της πλάκας
- Northern Spirit
καλη τυχη....elchav έγραψε: 10 Αύγ 2018, 12:42Κάποιοι θα επιστρέψουμεNorthern Spirit έγραψε: 10 Αύγ 2018, 12:39 εδω στη βρετανια παντως ολοι ετοιμαζονται για..επιστροφη μετα την μεγαλη..ανακαμψη της ελ μπανανο-οικονομιας..![]()
![]()
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".
Βασικά όλα τα νούμερα προκύπτουν από τις απαντήσεις.hellegennes έγραψε: 10 Αύγ 2018, 03:09Το έχω δει και το έχω θίξει και παλιότερα το θέμα. Από την εποχή Σαμαρά. Δεδομένου ότι η ΕΛΣΤΑΤ κάνει στατιστική με ερωτηματολόγια, θα έπρεπε να έχει στην μεθοδολογία της την λογική με την οποία προκύπτουν τα νούμερα των τριών πληθυσμιακών ομάδων. Την βασίζει σε κάποια εκτίμηση για το μέγεθος του πληθυσμού; Την βγάζει με χόκους πόκους; Εμφανίζεται η Παρθένος και τους δίνει τα νούμερα; Τι ακριβώς;foscilis έγραψε: 10 Αύγ 2018, 01:49 Αν δεις το εξελόχαρτο της ΕΛΣΤΑΤ με τα στοιχεία από το 2001 μέχρι το 2018έχει μια στήλη "γενικό σύνολο" που είναι το άθροισμα όλων των άλλων και έχει σταθερά πτωτική τάση (με ρυθμό περίπου 9000-10000/τρίμηνο) από το Δ' τρίμηνο του 2009 που έφτασε το μέγιστο των 9.48 εκατομμυρίων.
5 χρόνια = 20 τρίμηνα ~ 200000 άτομα
Άνεργοι = αυτοί που απαντούν ότι δεν έχουν εργασία αλλά αναζητούν ενεργά (=πήγαν σε μια συνέντευξη τις τελευταίες 2 βδομάδες ή κάτι τέτοιο, δεν το θυμάμαι αλλά το λέει)
Ενεργοί = αυτοί που απαντούν ότι δούλεψαν Χ ώρες τις τελευταίες Υ εβδομάδες.
Ανενεργοί = αυτοί που απαντούν ότι δεν έχουν ούτε αναζητούν εργασία.
Δεν υπάρχει κάποια αντικειμενική ιδιότητα, δεν έχει σημασία για παράδειγμα αν αυτό που ο ερωτώμενος δηλώνει σαν "εργασία" είναι όντως δουλειά με την έννοια του ΟΑΕΔ. Το μόνο αντικειμενικό είναι τα χρονικά κριτήρια ("Χ ώρες τις τελευταίες Υ βδομάδες").
Προφανέστατα το τελευταίο νούμερο-οι μη ενεργοί- έχει τεράστια εποχικότητα γιατί π.χ. πάρα πολλοί πιτσιρικάδες ξύνουν όλο το χειμώνα και δουλεύουν (ή ψάχνουν να δουλέψουν) το καλοκαίρι. Αλλά και το αντίθετο, πχ σχεδόν όλος ο ιδιωτικός τομέας που περιστρέφεται γύρω από τη σχολική χρονιά (σχολεία, παιδικοί σταθμοί, συμβασιούχοι δάσκαλοι) πολύ απλά το καλοκαίρι κάθεται.
Προφανέστατα επίσης το νούμερο έχει μικρή αρνητική τάση μακροχρόνια (μισό τοις εκατό ανά τρίμηνο *είναι* μικρή τάση) όπως είναι πάρα πολύ λογικό για χώρα με θετική εξερχόμενη μετανάστευση.
Τώρα μεγέθη δείγματος και πώς αυτά ανάγονται σε απόλυτα νούμερα ανά περιφέρεια δεν ξέρω, σίγουρα δεν είναι απλές πράξεις γιατί τα νούμερα διορθώνονται ως προς την εποχικότητα.
Γενικά δε βλέπω κάτι περίεργο στα νούμερα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος foscilis την 10 Αύγ 2018, 13:05, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Να 'σαι καλά.Northern Spirit έγραψε: 10 Αύγ 2018, 13:02καλη τυχη....elchav έγραψε: 10 Αύγ 2018, 12:42Κάποιοι θα επιστρέψουμεNorthern Spirit έγραψε: 10 Αύγ 2018, 12:39 εδω στη βρετανια παντως ολοι ετοιμαζονται για..επιστροφη μετα την μεγαλη..ανακαμψη της ελ μπανανο-οικονομιας..![]()
![]()
![]()
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
Σκεφτείτε τότε που είχαν όπλα και στρατό τι έκαναν.talaipwros έγραψε: 10 Αύγ 2018, 12:22gassim έγραψε: 10 Αύγ 2018, 12:20 Το θράσος του Σύριζα να πληρώνει τρόλς για να γράφουν τέτοια πράγματα πάντως δεν έχει προηγούμενο.
Το μόνο που απομένει είναι ως αντιπολίτευση να κατεβαίνουν στα πεζοδρόμια και να καταγγέλουν τις μνημονιακές πολιτικές, τα ξεπουλήματα της περιουσίας του λαού κτλ κτλ..
Εδώ είχαν το θράσος να κατηγορήσουν τους νεκρούς που κάηκαν, στους μηδενεξηνταρηδες θα κολλήσουν;
Συμμορίτες κανονικοί είναι.
Υπάρχει σίγουρα κάποιος που μετράει αυτούς που έχουν σημασία για τη συζήτησή μας (δηλαδή οικονομικά ενεργούς που φύγανε με μεσοπρόθεσμο ή μακροπόθεσμο ορίζοντα μη επιστροφής και δεν πήγανε π.χ. 3 μήνες να μαλακιστούν στα ξαδέρφια τους στο Κάνσας για να γυρίσουν σα βρεγμένες γάτες, ούτε άτομα που πήγαν έξω για μεταπτυχιακό και δε γύρισαν ποτέ, ούτε παιδιά που ακολούθησαν τους γονείς τους) και αυτός ο κάποιος είναι η ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού.Chilloutbuddy έγραψε: 10 Αύγ 2018, 07:22Noμίζεις ότι υπάρχει κάποιος που μετράει πόσοι φύγανε;Συριζαίος έγραψε: 10 Αύγ 2018, 06:05 Δείξτε με στατιστικά στοιχεία ότι η μετανάστευση είναι μεγαλύτερη από τη κυβέρνηση του Σαμαρά, που έφευγαν ορδές.,αλλιως κάνετε αντιπολίτευση της πλάκας
- hellegennes
Η χώρα έχει 10 εκατομμύρια κατοίκους και τα πλοία του Πειραιά μεταφέρουν πόσους; Όχι δηλαδή ότι είμαστε και τουριστική χώρα και τα πλοία γεμίζουν με ξένους. Αλλά αυτά δεν χωράνε στο συριζαίικο, κατ' ευφημισμό μυαλό.Συριζαίος έγραψε: 10 Αύγ 2018, 11:58Για αυτό δεν υπάρχει πληρότητα στα πλοία του Πειραιάgassim έγραψε: 10 Αύγ 2018, 11:56οι αριθμοί ευημερούν οι άνθρωποι πεινάνε.Highlander έγραψε: 09 Αύγ 2018, 15:40
Συγχαρητήρια στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Η σημερινή κατάσταση της χώρας και οι διάφοροι δείκτες θα μας φάνταζαν ουτοπικά καλοί επί κυβέρνησης σαμαροβενιζέλων![]()
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Από τις απαντήσεις προκύπτουν ποσοστά, όχι νούμερα, γιατί φυσικά δουλεύουν με δείγμα, δεν κάνουν καταγραφή της αγοράς εργασίας. Το θέμα είναι σε τι πληθυσμούς ανάγονται τα ποσοστά και από πού προκύπτουν, δεδομένου ότι μεταξύ απογραφών δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία. Η ίδια η ΕΛΣΤΑΤ στην μεθοδολογία της αφήνει να φανεί ότι χρησιμοποιεί τα νούμερα από την τελευταία απογραφή, έτσι όπως είναι διατυπωμένο.foscilis έγραψε: 10 Αύγ 2018, 13:03 Βασικά όλα τα νούμερα προκύπτουν από τις απαντήσεις.
Άνεργοι = αυτοί που απαντούν ότι δεν έχουν εργασία αλλά αναζητούν ενεργά (=πήγαν σε μια συνέντευξη τις τελευταίες 2 βδομάδες ή κάτι τέτοιο, δεν το θυμάμαι αλλά το λέει)
Ενεργοί = αυτοί που απαντούν ότι δούλεψαν Χ ώρες τις τελευταίες Υ εβδομάδες.
Ανενεργοί = αυτοί που απαντούν ότι δεν έχουν ούτε αναζητούν εργασία.
Δεν υπάρχει κάποια αντικειμενική ιδιότητα, δεν έχει σημασία για παράδειγμα αν αυτό που ο ερωτώμενος δηλώνει σαν "εργασία" είναι όντως δουλειά με την έννοια του ΟΑΕΔ. Το μόνο αντικειμενικό είναι τα χρονικά κριτήρια ("Χ ώρες τις τελευταίες Υ βδομάδες").
Προφανέστατα το τελευταίο νούμερο-οι μη ενεργοί- έχει τεράστια εποχικότητα γιατί π.χ. πάρα πολλοί πιτσιρικάδες ξύνουν όλο το χειμώνα και δουλεύουν (ή ψάχνουν να δουλέψουν) το καλοκαίρι. Αλλά και το αντίθετο, πχ σχεδόν όλος ο ιδιωτικός τομέας που περιστρέφεται γύρω από τη σχολική χρονιά (σχολεία, παιδικοί σταθμοί, συμβασιούχοι δάσκαλοι) πολύ απλά το καλοκαίρι κάθεται.
Προφανέστατα επίσης το νούμερο έχει μικρή αρνητική τάση μακροχρόνια (μισό τοις εκατό ανά τρίμηνο *είναι* μικρή τάση) όπως είναι πάρα πολύ λογικό για χώρα με θετική εξερχόμενη μετανάστευση.
Τώρα μεγέθη δείγματος και πώς αυτά ανάγονται σε απόλυτα νούμερα ανά περιφέρεια δεν ξέρω, σίγουρα δεν είναι απλές πράξεις γιατί τα νούμερα διορθώνονται ως προς την εποχικότητα.
Γενικά δε βλέπω κάτι περίεργο στα νούμερα.
Συνολική μείωση πληθυσμού σε ηλικία εργασίας της τάξης του 5% δεν είναι καθόλου μικρή για 8 χρόνια. Και τέλος πάντων, η ΕΛΣΤΑΤ δεν μας έχει πει πώς το υπολογίζει αυτό.
Απασχολούμενος, παρεμπιπτόντως, είναι σύμφωνα με τον ορισμό της ΕΛΣΤΑΤ αυτός που δούλεψε έστω και μια ώρα την εβδομάδα αναφοράς, με μισθό ή όχι (π.χ. στην οικογενειακή επιχείρηση). Δηλαδή αν στείλουν ερωτηματολόγιο στον 15χρονο γιο ενός μαγαζάτορα και δούλεψε μια ώρα για να πεταχτεί ο πατέρας του κάπου, καταγράφεται ως απασχολούμενος. Το ίδιο ισχύει και για τους αγρότες και όλην τους την οικογένεια, εφόσον δουλεύουν π.χ. με τον πατέρα/σύζυγο στο χωράφι. Όλοι αυτοί είναι απασχολούμενοι. Αυτά σύμφωνα με τον ορισμό της ΕΛΣΤΑΤ. Αν δεν με πιστεύεις κοίτα τον.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Λάθος. Αυτή η ΔΟΥ γνωρίζει ότι είσαι κάτοικος εξωτερικού μόνο αν εσύ ο ίδιος υποβάλεις τα στοιχεία σου.foscilis έγραψε: 10 Αύγ 2018, 13:24 Υπάρχει σίγουρα κάποιος που μετράει αυτούς που έχουν σημασία για τη συζήτησή μας (δηλαδή οικονομικά ενεργούς που φύγανε με μεσοπρόθεσμο ή μακροπόθεσμο ορίζοντα μη επιστροφής και δεν πήγανε π.χ. 3 μήνες να μαλακιστούν στα ξαδέρφια τους στο Κάνσας για να γυρίσουν σα βρεγμένες γάτες, ούτε άτομα που πήγαν έξω για μεταπτυχιακό και δε γύρισαν ποτέ, ούτε παιδιά που ακολούθησαν τους γονείς τους) και αυτός ο κάποιος είναι η ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού.
Εδώ η εφορία δεν ξέρει αν πέθανες, αν δεν στείλουν οι δικοί σου το πιστοποιητικό σου. Πλάκα μάς κάνεις;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Αν δεν υποβάλεις τα στοιχεία σου σημαίνει δεν είσαι οικονομικά ενεργός που άλλαξε χώρα και η μετανάστευσή σου έχει ακριβώς μηδενική επίπτωση στην όλη συζήτηση.hellegennes έγραψε: 10 Αύγ 2018, 14:13Λάθος. Αυτή η ΔΟΥ γνωρίζει ότι είσαι κάτοικος εξωτερικού μόνο αν εσύ ο ίδιος υποβάλεις τα στοιχεία σου.foscilis έγραψε: 10 Αύγ 2018, 13:24 Υπάρχει σίγουρα κάποιος που μετράει αυτούς που έχουν σημασία για τη συζήτησή μας (δηλαδή οικονομικά ενεργούς που φύγανε με μεσοπρόθεσμο ή μακροπόθεσμο ορίζοντα μη επιστροφής και δεν πήγανε π.χ. 3 μήνες να μαλακιστούν στα ξαδέρφια τους στο Κάνσας για να γυρίσουν σα βρεγμένες γάτες, ούτε άτομα που πήγαν έξω για μεταπτυχιακό και δε γύρισαν ποτέ, ούτε παιδιά που ακολούθησαν τους γονείς τους) και αυτός ο κάποιος είναι η ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού.
Πχ όπως η αδερφή μου, έφυγε 22 για μεταπτυχιακό (πολύ πριν την κρίση) και δεν ξαναγύρισε ποτέ, ε αυτή δεν έχει σχέση με τη συζήτησή μας. Εδώ και 20 περίπου χρόνια πατάει στη χώρα μονο για διακοπές και δεν είναι δηλωμένη πουθενά, ούτε ΑΦΜ δεν έχει.
Άλλο παράδειγμα ο κολλητός μου, πήγε να δοκιμάσει την τύχη του στην Κύπρο, τον ξέρασε 2 μήνες μετά: επίσης δεν έχει σχέση με τη συζήτησή μας γιατί ούτε καν για ένα τρίμηνο δεν άλλαξε τα δεδομένα.
Όσοι έφυγαν κατά τη διάρκεια της κρίσης και ήταν οικονομικά ενεργοί, στην πλειοψηφία τους στάνταρ έχουν δηλώσει τον εαυτό τους στην ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού.
- metaxoskolikas
νομίζω ότι και στους Έλληνες φέτος αντικειμενικά είναι κάπως βελτιωμένα τα πράγματα, περισσότεροι πάνε για διακοπές και λιγότεροι γκρινιάζουν.hellegennes έγραψε: 10 Αύγ 2018, 13:49Η χώρα έχει 10 εκατομμύρια κατοίκους και τα πλοία του Πειραιά μεταφέρουν πόσους; Όχι δηλαδή ότι είμαστε και τουριστική χώρα και τα πλοία γεμίζουν με ξένους. Αλλά αυτά δεν χωράνε στο συριζαίικο, κατ' ευφημισμό μυαλό.
δεν το θεωρώ όμως επίτευγμα του συριζα όπως το παρουσιάζουν, φάγαμε το αγγούρι για κάποια χρόνια, και σιγά σιγά θα μπαίνουμε σε περίοδο σταθερότητας, αν και θα υπάρχουν σκληρότατα μέτρα, τα οποία όμως δε θα τα αντιμετωπίζουμε όπως τα πρώτα χρόνια που μασταν συνηθισμένοι στα λούσα, τον νεοπλουτισμό και την "ευμάρεια"
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 2 Απαντήσεις
- 145 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από pylothess
-
- 1 Απαντήσεις