!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Επιστημονικός αυτοεξευτελισμός
Re: Επιστημονικός αυτοεξευτελισμός
Πάντως Χελώνε για να μην ξεφεύγουμε και από το θέμα μας, η όλη φασούλα με την επιστήμη είναι ακριβώς αυτή, όταν βρεθεί κάτι καλλίτερο υιοθετούμε το καλλίτερο, μέχρι τότε πορευόμαστε με αυτό που έχουμε και γενικά αυτό δουλεύει εξαιρετικά καλά, φαντάσου να είχαμε μείνει στις δεκάδες μαλακίες πχ που είχε πει ο Αριστοτέλης. Αυτό δεν μειώνει καθόλου τον Αριστοτέλη φυσικά, ίσα ίσα, παραμένει πρωτοπόρος chad Greek supremacist και επιστημοναράς.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
Gherschaagk έγραψε: 09 Μάιος 2021, 22:39Δλδ εδώ σταματάει η αυξηση των κρουσμάτων και των θανάτων στην Ινδία. Από δω και πέρα ύφεση και όλα θα πάνε καλά.Kauldron έγραψε: 09 Μάιος 2021, 22:27Σου τα είπε και ο Τζιμπιτζόχοιρας. Η Ινδία έχει 1.2 δις πληθυσμό.
Αυτά τα φρί χάγκζ ισχύουν και για 'μενα?![]()
Από νοσοκομειακές κλίνες τα πάει καλά η Ινδία;
Αυτό που ξέρω είναι οτι μέχρι τώρα γινόταν σύγκριση με Σουηδία και Βέλγιο και λέγαμε "να ρε, εμείς τα πήγαμε καλύτερα", και τώρα πάει η Σουηδία, πάει και το Βέλγιο, και συγκρινόμαστε με Ινδία.
Έκλεισες με 40 θανάτους την ημέρα, και ανοίγεις με 60-70. Ε, κάτι δεν πάει καλά.
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Επί του θέματος, δηλαδή?sys3x έγραψε: 09 Μάιος 2021, 22:51 Πάντως Χελώνε για να μην ξεφεύγουμε και από το θέμα μας, η όλη φασούλα με την επιστήμη είναι ακριβώς αυτή, όταν βρεθεί κάτι καλλίτερο υιοθετούμε το καλλίτερο, μέχρι τότε πορευόμαστε με αυτό που έχουμε και γενικά αυτό δουλεύει εξαιρετικά καλά, φαντάσου να είχαμε μείνει στις δεκάδες μαλακίες πχ που είχε πει ο Αριστοτέλης. Αυτό δεν μειώνει καθόλου τον Αριστοτέλη φυσικά, ίσα ίσα, παραμένει πρωτοπόρος chad Greek supremacist και επιστημοναράς.
Θεωρείς οτι υπάρχει η δεν υπάρχει αντίφαση στις δηλώσεις του αρχικού πόστ?
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Δεν είναι αυτό το θέμα μας.Kauldron έγραψε: 10 Μάιος 2021, 00:18Επί του θέματος, δηλαδή?sys3x έγραψε: 09 Μάιος 2021, 22:51 Πάντως Χελώνε για να μην ξεφεύγουμε και από το θέμα μας, η όλη φασούλα με την επιστήμη είναι ακριβώς αυτή, όταν βρεθεί κάτι καλλίτερο υιοθετούμε το καλλίτερο, μέχρι τότε πορευόμαστε με αυτό που έχουμε και γενικά αυτό δουλεύει εξαιρετικά καλά, φαντάσου να είχαμε μείνει στις δεκάδες μαλακίες πχ που είχε πει ο Αριστοτέλης. Αυτό δεν μειώνει καθόλου τον Αριστοτέλη φυσικά, ίσα ίσα, παραμένει πρωτοπόρος chad Greek supremacist και επιστημοναράς.
Θεωρείς οτι υπάρχει η δεν υπάρχει αντίφαση στις δηλώσεις του αρχικού πόστ?
Εδώ μιλάμε για υψηλά νοήματα και εσύ στο τέλος θα με πεις για τον Πέτσα. Ζαμέ.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Κι εγώ αυτό που ξέρω είναι πως αν δεν υπήρχαν εμβόλια οι μισοί από εμάς θα ήμασταν πεθαμένοι ή σακάτηδες.Kauldron έγραψε: 10 Μάιος 2021, 00:16
Αυτό που ξέρω είναι οτι μέχρι τώρα γινόταν σύγκριση με Σουηδία και Βέλγιο και λέγαμε "να ρε, εμείς τα πήγαμε καλύτερα", και τώρα πάει η Σουηδία, πάει και το Βέλγιο, και συγκρινόμαστε με Ινδία.
Έκλεισες με 40 θανάτους την ημέρα, και ανοίγεις με 60-70. Ε, κάτι δεν πάει καλά.
Αυτό που δεν πάει καλά είναι πως δεν έχουμε φτάσει στα επίπεδα του Ισραήλ στους εμβολιασμούς για να λέμε στις ωοθήκες μας που υπάρχει κορονοϊός. Κανένας δεν κρατάει καραντίνα γιατί πλέον κουραστήκαμε, είναι αληθές, είμαστε ξαμολυμένοι και περιμένουμε να κάνουμε τα εμβόλια για να ησυχάσουμε.
Τώρα ξέρεις.
Κάνε το εμβόλιο λοιπόν να ησυχάσουμε άπαντες και σταμάτα να μας πρήζεις.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
- Δημοκρατικός
Η Γκερ αγωνίζεται τον αγώνα τον καλό.
Νήμα-το-νήμα, ποστ-το-ποστ, ψέκα-τον-ψέκα.
Σπουδαία δουλειά, μυρμηγκιού.
Νήμα-το-νήμα, ποστ-το-ποστ, ψέκα-τον-ψέκα.
Σπουδαία δουλειά, μυρμηγκιού.
Ο χρήστης που κονιορτοποίησε τον τραμπισμό, προασπίζει την υγειονομική ευμάρεια της Ελλάδος, αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια και διώκει τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες.
https://twitter.com/JoeBiden
https://twitter.com/KamalaHarris
https://twitter.com/JoeBiden
https://twitter.com/KamalaHarris
Μια χαρά τα γράφει ο νηματοθέτης. Δεν αφορά το ζήτημα την αποτελεσματικότητα του εμβολίου αλλά τις επιμέρους αντιφάσεις ικανότατων πάντως επιστημόνων.
Επίσης νομίζω ο Μαγιορκίνης απάντησε έμμεσα στον Βασιλακόπουλο.
Ο Βασιλακόπουλος είχε κάνει και σχετικά πρόσφατα μία μερική αστοχία περί μάσκας.
Βασιλακόπουλος τον Μάϊο του 2020
Φαρσαλινός
Επίσης νομίζω ο Μαγιορκίνης απάντησε έμμεσα στον Βασιλακόπουλο.
Ο Βασιλακόπουλος είχε κάνει και σχετικά πρόσφατα μία μερική αστοχία περί μάσκας.
Βασιλακόπουλος τον Μάϊο του 2020
https://newpost.gr/ygeia/5eb126c38824f3 ... nes-maskes«Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία σοβαρή επιστημονική απόδειξη ότι οι υφασμάτινες μάσκες προστατεύουν. Υπάρχουν μάλιστα σοβαρές μελέτες, η καλύτερη που κυκλοφορεί, που λένε ότι αν φοράω συνέχεια υφασμάτινη μάσκα, για αρκετή ώρα, έχω 13 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να πάθω λοίμωξη του αναπνευστικού, απ’ ό,τι αν φοράω χειρουργική μάσκα και 8 φορές από το να μη φορά καμία μάσκα», υποστήριξε ο καθηγητής.
«Η μόνη λογική που μπορεί να έχει μία υφασμάτινη μάσκα είναι να τη φοράω για πολύ μικρό χρονικό διάστημα, μέχρι να νοτίσει. Μέχρι, δηλαδή, από την εκπνοή μου να υγρανθεί», πρόσθεσε και συμπλήρωσε:
«Πριν λίγο καιρό, επίσημα όργανα της επιστήμης δεν έλεγαν για υφασμάτινες μάσκες. Υπάρχει σοβαρή μελέτη που είναι εναντίον της χρήσεως και υπάρχει ελεύθερα στο διαδίκτυο μελέτη που συλλέγει τα αποτελέσματα από όλες τις μελέτες που έχουν γίνει, που αφορούν όμως κυρίως τις χειρουργικές μάσκες, και που λέει ότι το όφελος είναι μάλλον μικρό».
Αξιοσημείωτο είναι, ωστόσο, ότι οι αρμόδιοι είναι αυτοί που συνέστησαν στους πολίτες τη χρήση και υφασμάτινης μάσκας. «Είναι επικίνδυνο αυτό που έχει ειπωθεί. Δεν είμαι μέλος καμίας επιτροπής. Η υφασμάτινη μάσκα, για να μην είναι επικίνδυνη, πρέπει να έχω τουλάχιστον 5-10 μάσκες, να τη φοράω για λίγο, αμέσως αν τη βγάζω και να την αφήνω στην άκρη και μετά να βάζω τη φρέσκια μάσκα. Μόνο τότε δεν θα κινδυνεύσω να νοσήσω», είπε ο κ. Βασιλακόπουλος.
Τόνισε, μάλιστα, ότι όταν η υφασμάτινη μάσκα δοκιμάστηκε στο εργαστήριο, φάνηκε ότι συγκρατεί μόλις το 3% των σωματιδίων που μπορεί να κολλήσουν έναν άνθρωπο.
Φαρσαλινός
Σύμφωνα με τον καθηγητή(Βασιλακόπουλος), μελέτη έδειξε πως «αν φοράω συνέχεια υφασμάτινη μάσκα, για αρκετή ώρα, έχω 13 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να πάθω λοίμωξη του αναπνευστικού, απ’ ό,τι αν φοράω χειρουργική μάσκα και 8 φορές από το να μη φορά καμία μάσκα».
Η πληροφορία είναι ανακριβής.
Η μελέτη στην οποία αναφέρεται δημοσιεύτηκε το 2015 στο BMJ Open και πραγματοποιήθηκε σε 14 νοσοκομεία στο Βιετνάμ: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4420971/
Η μελέτη έγινε σε νοσοκομεία (hospital wards) και οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε 3 ομάδες.
Α. Συνεχή χρήση χειρουργικής μάσκας κατά τη βάρδια.
Β. Συνεχή χρήση υφασμάτινης μάσκας κατά τη βάρδια.
Γ. Συνήθης πρακτική που ΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΕ τη χρήση μάσκας, όπως έκρινε ο καθένας, κατά τη βάρδια του (“usual practice, which included mask wearing”) – ομάδα ελέγχου.
Η μελέτη βρήκε πράγματι 13 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο γριπώδους συνδρομής (influenza like illness) σε σύγκριση με τη χρήση χειρουργικής μάσκας. Βρήκε επίσης 8 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο γριπώδους συνδρομής από τη χρήση υφασμάτινης μάσκας σε σύγκριση με τη συνηθισμένη πρακτική, που ΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΕ τη χρήση μάσκας.
Μάλιστα, οι συγγραφείς αναφέρουν υψηλή χρήση μάσκας στην ομάδα ελέγχου, κυρίως χειρουργικής μάσκας ή συνδυασμού χειρουργικής και υφασμάτινης μάσκας. Έτσι, αναφέρουν πως δεν μπορούν να διαπιστώσουν αν η υφασμάτινη μάσκα είναι αιτιολογικά υπεύθυνη για τα ευρήματα (αν η χρήση της αυξάνει τον κίνδυνο) ή αν απλά η ομάδα ελέγχου προστατευόταν από τη χρήση (χειρουργικής κυρίως) μάσκας (“Owing to a very high level of mask use in the control arm, we were unable to determine whether the differences between the medical and cloth mask arms were due to a protective effect of medical masks or a detrimental effect of cloth masks.”).
Η πληροφορία και τα συμπεράσματα που παρουσιάστηκαν είναι αναληθή. Δεν προκύπτει ότι η υφασμάτινη μάσκα είναι χειρότερη από το να μην φοράμε τίποτα, διότι η μελέτη που αναφέρθηκε αφορούσε τη σύγκριση μεταξύ υφασμάτινης μάσκας και της συνηθισμένης πρακτικής, που συμπεριελάμβανε τη χρήση μάσκας (και μάλιστα σε σημαντικό ποσοστό).
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
Δεν είμαι κατά των εμβολίων, και έχω κάνει ένα σωρό (και βρώσιμα). Αλλά αυτά ήταν δοκιμασμένα δεκαετίες.Gherschaagk έγραψε: 10 Μάιος 2021, 00:44Κι εγώ αυτό που ξέρω είναι πως αν δεν υπήρχαν εμβόλια οι μισοί από εμάς θα ήμασταν πεθαμένοι ή σακάτηδες.Kauldron έγραψε: 10 Μάιος 2021, 00:16
Αυτό που δεν πάει καλά είναι πως δεν έχουμε φτάσει στα επίπεδα του Ισραήλ στους εμβολιασμούς για να λέμε στις ωοθήκες μας που υπάρχει κορονοϊός. Κανένας δεν κρατάει καραντίνα γιατί πλέον κουραστήκαμε, είναι αληθές, είμαστε ξαμολυμένοι και περιμένουμε να κάνουμε τα εμβόλια για να ησυχάσουμε.
Τώρα ξέρεις.
Εδώ μιλάμε για εμβόλιο σαν αυτό:
https://www.real.gr/kosmos/arthro/telos ... ka-736641/Τέλος η Astrazeneca για την EE – Μακρόν: Αλλα εμβόλια είναι πιο αποτελεσματικά
Στην καλύτερη, και θα μείνω σ' αυτό, ΔΕΝ είναι αποτελεσματικό.
Να υποθέσω οτι αγκαλίτσα δε δικαιούμαι.
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Μη λέμε μλκιες. Εφόσον έχει εγκριθεί και χορηγείται φυσικά και είναι αποτελεσματικό. Ειδάλλως δεν θα το χορηγούσαν γιατί θα έκαναν μια τρύπα στο νερό. Επίσης το έχουμε αναφέρει πως ο πόλεμος στο άστρα ζένεκα είναι λόγω οικονομικών.Kauldron έγραψε: 10 Μάιος 2021, 02:18Δεν είμαι κατά των εμβολίων, και έχω κάνει ένα σωρό (και βρώσιμα). Αλλά αυτά ήταν δοκιμασμένα δεκαετίες.Gherschaagk έγραψε: 10 Μάιος 2021, 00:44Κι εγώ αυτό που ξέρω είναι πως αν δεν υπήρχαν εμβόλια οι μισοί από εμάς θα ήμασταν πεθαμένοι ή σακάτηδες.Kauldron έγραψε: 10 Μάιος 2021, 00:16
Τώρα ξέρεις.
Εδώ μιλάμε για εμβόλιο σαν αυτό:https://www.real.gr/kosmos/arthro/telos ... ka-736641/Τέλος η Astrazeneca για την EE – Μακρόν: Αλλα εμβόλια είναι πιο αποτελεσματικά
Να υποθέσω οτι αγκαλίτσα δε δικαιούμαι.![]()
Κάνε ότι θέλεις μόνο σταματά επιτέλους να μας πρήζεις.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
- Awesomatic
- Phorum.gr user: Awesomatic
Δεν διαλέγεις. Οι έννοιες σχετίζονται (ισχυρά) αλλά δεν ταυτίζονται. Δεν είναι το ίδιο πράγμα.Kauldron έγραψε: 09 Μάιος 2021, 20:34Awesomatic έγραψε: 09 Μάιος 2021, 16:51Δεν είναι αντίθετα αυτά. Ισχυρή ανοσοαπόκριση δεν ταυτίζεται με απόλυτη προστασία, είναι επιστημονικός όρος και έχει συγκεκριμένη σημασία που περιγράφει την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος. Μην ταυτίζεις την ανοσοαπόκριση με την προστασία, έχουν σχέση αλλά δεν είναι ταυτόσημες έννοιες.Kauldron έγραψε: 09 Μάιος 2021, 16:42 Η μια δήλωση (του Μαρτίου) μας λέει οτι το 99% έχουν ΙΣΧΥΡΗ ΑΝΟΣΟΑΠΟΚΡΙΣΗ (δηλαδή απέχει παρασάγκας από το "κάποια προστασία" (δεύτερη δήλωση).
Δεν έχουμε καλά στατιστικά για τους θανάτους ακόμη (και δεν ξέρω καν αν καταγράφονται, ελπίζω ναι). Δεν υπάρχει κάπου αναρτημένο dataset με το πόσοι θανόντες έκαναν το εμβόλιο, πότε το έκαναν όσοι το έκαναν κλπ. Το ίδιο μετράει αυτός που το έκανε χθες που πρακτικά έχει μηδέν προστασία με αυτόν που έκανε την δεύτερη δόση πριν ένα μήνα. Πρακτικά έχουμε μόνο αόριστες δηλώσεις.Άλλωστε απ' τους θανάτους, ο ένας στους τέσσερις είναι ανεμβολίαστος (το λένε και οι ίδιοι). Οι άλλοι 3 δηλαδή, προφανώς είναι εμβολιασμένοι, έτσι δεν είναι?Ισχυρή ανοσοαπόκριση.Δεν είναι αντίθετα αυτά. Ισχυρή ανοσοαπόκριση δεν ταυτίζεται με απόλυτη προστασία, είναι επιστημονικός όρος και έχει συγκεκριμένη σημασία που περιγράφει την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος. Μην ταυτίζεις την ανοσοαπόκριση με την προστασία, έχουν σχέση αλλά δεν είναι ταυτόσημες έννοιες.
Κάποια προστασία.
Διάλεξε ένα.
Δεν έχουν δώσει στατιστικά οπότε όλα αυτά είναι λόγια του αέρα,δεν μπορούμε ούτε να τα επαληθεύσουμε ούτε να τα διαψεύσουμε. Το σωστό είναι να βγάλουν ένα δημόσιο dataset ανοιχτό για να μπορούν να βγαίνουν στατιστικά.Δηλαδή πίπες μας λέγανε οτι ο ένας στους τέσσερις που πεθαίνει δεν είναι εμβολιασμένος? Όσο πάει γίνεται και καλύτερο.Δεν έχουμε καλά στατιστικά για τους θανάτους ακόμη (και δεν ξέρω καν αν καταγράφονται, ελπίζω ναι).
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."
Δε σε πρήζω, εσύ μου απαντάς. Αν θέλεις μπορείς να μην το κάνεις. Εγώ προσπαθώ να βρώ λογική σ' αυτά που μας λένε.Gherschaagk έγραψε: 10 Μάιος 2021, 11:23Μη λέμε μλκιες. Εφόσον έχει εγκριθεί και χορηγείται φυσικά και είναι αποτελεσματικό. Ειδάλλως δεν θα το χορηγούσαν γιατί θα έκαναν μια τρύπα στο νερό. Επίσης το έχουμε αναφέρει πως ο πόλεμος στο άστρα ζένεκα είναι λόγω οικονομικών.Kauldron έγραψε: 10 Μάιος 2021, 02:18Δεν είμαι κατά των εμβολίων, και έχω κάνει ένα σωρό (και βρώσιμα). Αλλά αυτά ήταν δοκιμασμένα δεκαετίες.Gherschaagk έγραψε: 10 Μάιος 2021, 00:44
Κι εγώ αυτό που ξέρω είναι πως αν δεν υπήρχαν εμβόλια οι μισοί από εμάς θα ήμασταν πεθαμένοι ή σακάτηδες.
Τώρα ξέρεις.
Εδώ μιλάμε για εμβόλιο σαν αυτό:https://www.real.gr/kosmos/arthro/telos ... ka-736641/Τέλος η Astrazeneca για την EE – Μακρόν: Αλλα εμβόλια είναι πιο αποτελεσματικά
Να υποθέσω οτι αγκαλίτσα δε δικαιούμαι.![]()
Κάνε ότι θέλεις μόνο σταματά επιτέλους να μας πρήζεις.
Μα αφού σου λέει οτι το σταματάνε.Εφόσον έχει εγκριθεί και χορηγείται φυσικά και είναι αποτελεσματικό.
Φάσκεις και αντιφάσκεις. Στη μια πρόταση λές είναι αποτελεσματικό και γι' αυτό χορηγείται, στην άλλη φάση οτι ο πόλεμος στο ΑΖ είναι λόγω οικονομικών. Άρα δεν κρίνουν με ιατρικά κριτήρια. Αν όμως δεν κρίνουν με ιατρικά κριτήρια για αυτούς που θ' αποκλείσουν, προφανώς κάνουν το ίδιο γι' αυτούς που θα επιτρέψουν. Υπόψη οτι το πφάιζερ έχει πάρει προσωρινή έγκριση.Επίσης το έχουμε αναφέρει πως ο πόλεμος στο άστρα ζένεκα είναι λόγω οικονομικών.
Οι άνθρωποι που πρίν λίγα χρόνια γκρίνιαζαν γιατί... δεν πεθαίνουμε (Μητσοτάκης παππούς, Λοβέρδος), έχουν μεγάλη αγωνία για την υγεία μας, ξαφνικά. Εντάξει.Ειδάλλως δεν θα το χορηγούσαν γιατί θα έκαναν μια τρύπα στο νερό.
Και γιατί δε δίνουν στοιχεία? Και πώς, εφόσον δεν έχουν δώσει στοιχεία μας λένε για 1/4 ανεμβολίαστους οτι πεθαίνουν? Και αν πεθαίνει ο 1/4 ανεμβολίαστος, αυτό σημαίνει οτι οι 3/4 είναι εμβολιασμένοι, γιατί ή ανεμβολίαστος θα είσαι, ή εμβολιασμένος (έστω με μια δόση).Awesomatic έγραψε: 10 Μάιος 2021, 13:55Δεν διαλέγεις. Οι έννοιες σχετίζονται (ισχυρά) αλλά δεν ταυτίζονται. Δεν είναι το ίδιο πράγμα.Kauldron έγραψε: 09 Μάιος 2021, 20:34Awesomatic έγραψε: 09 Μάιος 2021, 16:51 Δεν είναι αντίθετα αυτά. Ισχυρή ανοσοαπόκριση δεν ταυτίζεται με απόλυτη προστασία, είναι επιστημονικός όρος και έχει συγκεκριμένη σημασία που περιγράφει την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος. Μην ταυτίζεις την ανοσοαπόκριση με την προστασία, έχουν σχέση αλλά δεν είναι ταυτόσημες έννοιες.
Δεν έχουμε καλά στατιστικά για τους θανάτους ακόμη (και δεν ξέρω καν αν καταγράφονται, ελπίζω ναι). Δεν υπάρχει κάπου αναρτημένο dataset με το πόσοι θανόντες έκαναν το εμβόλιο, πότε το έκαναν όσοι το έκαναν κλπ. Το ίδιο μετράει αυτός που το έκανε χθες που πρακτικά έχει μηδέν προστασία με αυτόν που έκανε την δεύτερη δόση πριν ένα μήνα. Πρακτικά έχουμε μόνο αόριστες δηλώσεις.Ισχυρή ανοσοαπόκριση.Δεν είναι αντίθετα αυτά. Ισχυρή ανοσοαπόκριση δεν ταυτίζεται με απόλυτη προστασία, είναι επιστημονικός όρος και έχει συγκεκριμένη σημασία που περιγράφει την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος. Μην ταυτίζεις την ανοσοαπόκριση με την προστασία, έχουν σχέση αλλά δεν είναι ταυτόσημες έννοιες.
Κάποια προστασία.
Διάλεξε ένα.
Δεν έχουν δώσει στατιστικά οπότε όλα αυτά είναι λόγια του αέρα,δεν μπορούμε ούτε να τα επαληθεύσουμε ούτε να τα διαψεύσουμε. Το σωστό είναι να βγάλουν ένα δημόσιο dataset ανοιχτό για να μπορούν να βγαίνουν στατιστικά.Δηλαδή πίπες μας λέγανε οτι ο ένας στους τέσσερις που πεθαίνει δεν είναι εμβολιασμένος? Όσο πάει γίνεται και καλύτερο.Δεν έχουμε καλά στατιστικά για τους θανάτους ακόμη (και δεν ξέρω καν αν καταγράφονται, ελπίζω ναι).
Επιπλέον, δεν απαντάς στο οτι είναι τελείως διαφορετικό να πείς "κάποια προστασία" (δεύτερη δήλωση) και άλλο "ισχυρή ανοσοαπόκριση". Ακόμα κι αν τα φούσκωναν στην αρχή για να ενθαρρύνουν τον κόσμο να κάνει εμβόλια είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ, γιατί δημιουργούν μια ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας (και ως εκ τούτου οι εμβολιασμένοι με μια δόση ΔΕΝ τηρούσαν πολύ τα μέτρα), και βέβαια μας αφήνει το οτι ΠΑΛΙ έλεγαν ψέματα.
Ακριβώς όπως έλεγαν οτι δεν υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει νέο λόκντάουν, λίγες μέρες μόνο πριν επιβάλλουν το σκληρότερο λόκντάουν.
Γιαννόπουλος για Τέμπη.