!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Είναι οι ψυχολόγοι χρήσιμοι ή πουλάνε ψευδοεπιστήμη;

Ψυχή και άνθρωπος.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
the comet the course the tail

Re: Είναι οι ψυχολόγοι χρήσιμοι ή πουλάνε ψευδοεπιστήμη;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail »

πιστεύω ότι και στους χώρους εργασίας θα έπρεπε να γίνονται επισκέψεις από ψυχολόγους κάθε 1-2 μήνες και να παίρνουν συνέντευξη από τους εργαζόμενους και την εργοδοσία.
Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας »

Cecily Anne έγραψε: 09 Μάιος 2021, 21:47
Πάνας έγραψε: 09 Μάιος 2021, 21:45
Cecily Anne έγραψε: 09 Μάιος 2021, 21:43

Εδώ λέει ότι πάνε στο ψυχίατρο "γιατί δεν προσπαθούν". Δηλαδή θέλω να τραβήξω τις βλεφαρίδες μου.
Αν είχες κατάθλιψη που θα απευθυνόσουν πρώτα;
Σε ψυχίατρο. Είναι ΑΣΘΕΝΕΙΑ.
Δηλαδή κάποιος που είχε μια αποτυχημένη σχέση και τον πήρε από κάτω πρέπει οπωσδήποτε να χαπακωθεί;
the end
Άβαταρ μέλους
νύχτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα »

Πάνας έγραψε: 09 Μάιος 2021, 21:45 Αν είχες κατάθλιψη που θα απευθυνόσουν πρώτα;
Πάνα το πιο πιθανό είναι να τα είχες καταλάβει όλα λάθος

δεν μπορείς να κρίνεις εσύ για ποιο λόγο και αιτία μπορεί κάποιος
να πάθει ατάθλιψη, και επίσης δεν σε αφορά, ακόμη κι αν είναι παιδί σου

δε πειράζει, ρωτώντας μαθαίνεις :)
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Πάνας έγραψε: 09 Μάιος 2021, 21:49

Δηλαδή κάποιος που είχε μια αποτυχημένη σχέση και τον πήρε από κάτω πρέπει οπωσδήποτε να χαπακωθεί;
Του έκανε διάγνωση για κατάθλιψη κάποιος;
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Πάνας

νύχτα έγραψε: 09 Μάιος 2021, 21:50
Πάνας έγραψε: 09 Μάιος 2021, 21:45 Αν είχες κατάθλιψη που θα απευθυνόσουν πρώτα;
Πάνα το πιο πιθανό είναι να τα είχες καταλάβει όλα λάθος

δεν μπορείς να κρίνεις εσύ για ποιο λόγο και αιτία μπορεί κάποιος
να πάθει ατάθλιψη, και επίσης δεν σε αφορά, ακόμη κι αν είναι παιδί σου

δε πειράζει, ρωτώντας μαθαίνεις :)
Φυσικά και δεν έχω μπλέξει σε τέτοιες καταστάσεις... αλλά να έχει το παιδί μου κατάθλιψη και να μη με αφορά; :102:
the end
the comet the course the tail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail »

όχι απαραίτητα, όπως ούτε ένας άνθρωπος που γενικά αντιλαμβάνεται την τραγικότητα της ύπαρξης και γνωρίζει ότι κάποια στιγμή θα πεθάνει.
η κατάθλιψη που χρήζει θεραπείας έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και συμπτώματα και ένας γιατρός θα κρίνει.
Άβαταρ μέλους
Βλήμα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βλήμα »

Άλλο μελαγχολία, άλλο κατάθλιψη.
Άβαταρ μέλους
Πάνας

Ένας ένα ρε σεις... δεν σας προλαβαίνω!

Θέλω να μου πείτε που θα απευθυνόσασταν πρώτα... σε ένα ψυχίατρο που η λύση του είναι τα χάπια ή σε ένα ψυχολόγο;
the end
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

Υπάρχουν και ψυχοθεραπευτικά κέντρα με ψυχιάτρους και ψυχολόγους. Για όποιον αντέχει το κόστος βέβαια. Η φαρμακευτική αγωγή είναι μικρή και έχουν διάφορα δρώμενα. Συνεδρίες όπου ακούς άλλους να μιλάνε και μιλάς και εσύ, συγκεντρώσεις με ποτό και φαγητό. Διάφορες συνεδρίες με θέματα, ζωγραφική, δράμα κ.α. Είναι η ανθρώπινη επαφή που σου παίρνει μεγάλο βάρος, ακούς και άλλα προβλήματα, είναι ψυχοθεραπευτικό. Έχει την ίδια επίδραση με φάρμακο. Οι άνθρωποι εκεί είναι συνηθισμένοι, δεν είναι τυπικοί ασθενείς. Εργαζόμενοι, νέοι, μεγαλύτεροι, με παιδιά, χωρίς παιδιά, ανύπανδροι, παντρεμένοι, χωρισμένοι.
Άβαταρ μέλους
Πάνας

Βλήμα έγραψε: 09 Μάιος 2021, 21:52 Άλλο μελαγχολία, άλλο κατάθλιψη.
:p2: Πως μπορείς να ξέρεις όταν δεν έχεις βιώσει κάτι παρόμοιο;
the end
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Πάνας έγραψε: 09 Μάιος 2021, 21:55 Ένας ένα ρε σεις... δεν σας προλαβαίνω!

Θέλω να μου πείτε που θα απευθυνόσασταν πρώτα... σε ένα ψυχίατρο που η λύση του είναι τα χάπια ή σε ένα ψυχολόγο;
Πρέπει να πας σε ψυχίατρο να κάνει διάγνωση. Δεν είναι λύση τα χάπια, αν είσαι καλά και δε χρειάζεσαι αγωγή, δεν σου δίνει φαρμακευτική αγωγή. Μπορεί να συστήσει ψυχοθεραπεία με ψυχίατρο ή ψυχολόγο σε αυτή την περίπτωση. Για να πάρεις αγωγή σημαίνει ότι υπάρχει θέμα χημείας στον εγκέφαλο, θες σεροτονίνη, θες ντοπαμίνη, θες δεν ξέρω τί.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
νύχτα

Πάνας έγραψε: 09 Μάιος 2021, 21:49 Δηλαδή κάποιος που είχε μια αποτυχημένη σχέση και τον πήρε από κάτω πρέπει οπωσδήποτε να χαπακωθεί;
το "χαπακωθεί" γιατί το λες με τόση απαξίωση λες και τον βρήκε μαύρη συμφορά;

Πάνας έγραψε: 09 Μάιος 2021, 21:51 Φυσικά και δεν έχω μπλέξει σε τέτοιες καταστάσεις... αλλά να έχει το παιδί μου κατάθλιψη και να μη με αφορά; :102:
δεν σε αφορά ως προς το να κρίνεις τί και πώς το έπαθε
και πώς θα το ξεπεράσει, δεν εννοώ να αδιαφορήσεις

αν αντιλήφθηκε ότι είχε κατάθλιψη, καλά έκανε και απευθύνθηκε
σε ψυχίατρο, κατ εμέ
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Antares έγραψε: 09 Μάιος 2021, 21:56 Υπάρχουν και ψυχοθεραπευτικά κέντρα με ψυχιάτρους και ψυχολόγους. Για όποιον αντέχει το κόστος βέβαια. Η φαρμακευτική αγωγή είναι μικρή και έχουν διάφορα δρώμενα. Συνεδρίες όπου ακούς άλλους να μιλάνε και μιλάς και εσύ, συγκεντρώσεις με ποτό και φαγητό. Διάφορες συνεδρίες με θέματα, ζωγραφική, δράμα κ.α. Είναι η ανθρώπινη επαφή που σου παίρνει μεγάλο βάρος, ακούς και άλλα προβλήματα, είναι ψυχοθεραπευτικό. Έχει την ίδια επίδραση με φάρμακο. Οι άνθρωποι εκεί είναι συνηθισμένοι, δεν είναι τυπικοί ασθενείς. Εργαζόμενοι, νέοι, μεγαλύτεροι, με παιδιά, χωρίς παιδιά, ανύπανδροι, παντρεμένοι, χωρισμένοι.
Υπάρχουν ένα κάρο ψυχίατροι συμβεβλημένοι με το ΙΚΑ, μην ψάχνεις μακριά. Πλας τα φάρμακα αυτά είναι φτηνά συνήθως.
Άβαταρ μέλους
νύχτα

Πάνας έγραψε: 09 Μάιος 2021, 21:55 Θέλω να μου πείτε που θα απευθυνόσασταν πρώτα... σε ένα ψυχίατρο που η λύση του είναι τα χάπια ή σε ένα ψυχολόγο;
αυτό που είπε η σέσιλυ
Cecily Anne έγραψε: 09 Μάιος 2021, 21:57 Πρέπει να πας σε ψυχίατρο να κάνει διάγνωση. Δεν είναι λύση τα χάπια, αν είσαι καλά και δε χρειάζεσαι αγωγή, δεν σου δίνει φαρμακευτική αγωγή. Μπορεί να συστήσει ψυχοθεραπεία με ψυχίατρο ή ψυχολόγο σε αυτή την περίπτωση. Για να πάρεις αγωγή σημαίνει ότι υπάρχει θέμα χημείας στον εγκέφαλο, θες σεροτονίνη, θες ντοπαμίνη, θες δεν ξέρω τί.

η κατάθλιψη δεν είναι φάση
"ακούω μελαγχολική μουσική και βουρκώνω ενώ αναπολώ τον πρώτο μου έρωτα"

είναι ασθένεια, που στις πλείστες των περιπτώσεων χρειάζεται φαρμακευτική αγωγή
Άβαταρ μέλους
Πάνας

νύχτα έγραψε: 09 Μάιος 2021, 21:57 το "χαπακωθεί" γιατί το λες με τόση απαξίωση λες και τον βρήκε μαύρη συμφορά;
Γιατί ο πατέρας μου ήταν συνέχεια με χάπια όλων των ειδών που εγώ έχω φτάσει σε σημείο να μην παίρνω ούτε ντεπόν. Έχω νικήσει τον πόνο!
the end
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ψυχολογία”