Βρε απάντα τί θα έλεγες αν αφορούσε την αντίπαλη ομάδα. Πχ αν είσαι γαύρος , αν οι φήμες αφορούσαν μια μεγάλη επιτυχία του βάζελου και το αντίστροφοΛίνο Βεντούρα έγραψε: 05 Μάιος 2021, 12:59«Τόσοι πολλοί»_pavlos έγραψε: 05 Μάιος 2021, 11:36Τώρα μεταξύ μας, κάτι τέτοιο πιστεύω.NewModelArmy έγραψε: 05 Μάιος 2021, 11:23 Παιζει πολυ το ενδεχομενο να τα πηρε ο Γκομελσκι και για ξεκαρφωμα να αρχισε τα περι Μαυριτανιας.Γιγαντας Βασιλακοπουλος,τεραστιο ΠΑΣΟΚ.Μιλαμε για την ομαδα που κερδισε ΗΠΑ και Γιουγκοσλαβια ανετα την επομενη χρονια στη Σεουλ αλλα δεν μπορουσε να κερδισει τον Λιβερη Ανδριτσο και τον Καμπουρη.
Ξαφνικά τόσοι πολλοί να αρχίζουν να λένε το ίδιο πράγμα δε νομίζω.
![]()
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Μαρτσουλιόνις: Οι Έλληνες μας πρόσφεραν λεφτά για να χάσουμε το 1987
Re: Μαρτσουλιόνις: Οι Έλληνες μας πρόσφεραν λεφτά για να χάσουμε το 1987
Απολλόδωρος Βρυξελλιώτης έγραψε: 05 Μάιος 2021, 12:17 χαλάρωσε και συ από την άλλη, η ΕΣΣΔ ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη υπερδύναμη στη ιστορία του αθλήματος, πάνω και από τη Γιουγκοσλαβία σε διάρκεια.
και Μπέλοφ, Σαμπόνις, ίσως και ο Μαρτσουλιόνις, είναι μάλλον σημαντικότεροι του Γκάλη στην ιστορία του αθλήματος.
Ο Γκαλης δεν θα ξεπεραστει ποτε για δυο λογους. Πρωτον γιατι παιζοντας με μια μικρη για τα ευρωπαικα δεδομενα ομαδα οπως τον Αρη, και οχι σε μεγαλη ιταλικη η ισπανικη ομαδα, ειναι πρωτος σκορερ σε ολες τις ευρωπαικες διοργανωσεις ολων των εποχων με 4909 ποντους σε 148 συμμετοχες!!!!
Και δευτερον γιατι εβαλε μονος του την Ελλαδα στο καδρο των μεγαλων ευρωπαικων δυναμεων του μπασκετ. Ενας μονο παιχτης εκανε την Ελλαδα μπασκετικη υπερδυναμη και αποτελεσε συμβολο μιας ολοκληρης γενιας να αθληθει για να του μοιασει. Αυτο κανενας πρωην σοβιετικος σουπερσταρ δεν θα μπορουσε να το καυχηθει εκτος ισως απο τον τρισμεγιστο Αλεξαντερ Μπελοφ.
.
- Κόκκορας
- Phorum.gr user: Κόκορας
σημειωτεον ο ιδιος ο γκομελσκι ξεκινησε την συζητηση και την ειπε σε αυτον τον γκαραστα!και ρωτουσε εχοντας αμφιβολιες... 
αλλα κατα τα αλλα εκανε...περιεργο κοουτσαρισμα
ο καθ ενας το μακρυ του,ο λιθουανος που δεν εβαλε(τον παντελως αγνωστο σε μενα) εντεν(οτι επαιξε σε πολλα ματς ή ειχε καμια διαφορα στα στατιστικα απο το προηγουμενο ευρωμπασκετ,μακαρι να επαιζε)
και γιατι δεν εβαλε (Τον οντως παιχταρα)βολκωφ και στο δευτερο μερος
γιατι εκανε τπτ φοβερο στο πρωτο που τον ειχε; ή εκανε τπτ φοβερο στο προηγουμενο ματςπου μας νικησαν οριακα ή με γιουγκους;
ο γκομελκσι που ουρλιαζε στην γραμματεια και μας ελεγε μαυριτανους και οτι πηραμε το ματς με σφυριγματα
αλλα κατα τα αλλα εκανε...περιεργο κοουτσαρισμα
ο καθ ενας το μακρυ του,ο λιθουανος που δεν εβαλε(τον παντελως αγνωστο σε μενα) εντεν(οτι επαιξε σε πολλα ματς ή ειχε καμια διαφορα στα στατιστικα απο το προηγουμενο ευρωμπασκετ,μακαρι να επαιζε)
και γιατι δεν εβαλε (Τον οντως παιχταρα)βολκωφ και στο δευτερο μερος
γιατι εκανε τπτ φοβερο στο πρωτο που τον ειχε; ή εκανε τπτ φοβερο στο προηγουμενο ματςπου μας νικησαν οριακα ή με γιουγκους;
ο γκομελκσι που ουρλιαζε στην γραμματεια και μας ελεγε μαυριτανους και οτι πηραμε το ματς με σφυριγματα
Μετά τον σάλο που έχει ξεσπάσει, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και σε Λιθουανία και Ρωσία, ο Βλάντας Γκαράστας έδωσε την δική του οπτική για όσα συνέβησαν, μιλώντας σε λιθουανική ιστοσελίδα. Μέλος του επιτελείου της Σοβιετικής Ένωσης σε εκείνη τη διοργάνωση, αλλά και head coach στο EuroBasket 1989, ο 89χρονος παλαίμαχος προπονητής είπε:
Πριν από τον τελικό, ο Αλεκάντερ Γκομέλσκι με πλησίασε και μου είπε πως οι Έλληνες Κομμουνιστές τον ενημέρωσαν ότι υπάρχουν άτομα ανάμεσά μας, που θα πουλήσουν το παιχνίδι. Με ρώτησε κιόλας τι σκέφτομαι γι αυτό. Του απάντησα πως δεν πιστεύω ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει, ότι όλοι οι παίκτες μας είναι τίμιοι. Με ξαναρώτησε: "Μήπως ο Βάλντις Βάλτερς;" και του είπα ξανά πως "όχι, δεν μπορεί"! Εκεί τελείωσε η συζήτηση, αλλά καλώς ή κακώς δημιουργήθηκαν αμφιβολίες".

Πριν από τον τελικό, ο Αλεκάντερ Γκομέλσκι με πλησίασε και μου είπε πως οι Έλληνες Κομμουνιστές τον ενημέρωσαν ότι υπάρχουν άτομα ανάμεσά μας, που θα πουλήσουν το παιχνίδι. Με ρώτησε κιόλας τι σκέφτομαι γι αυτό. Του απάντησα πως δεν πιστεύω ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει, ότι όλοι οι παίκτες μας είναι τίμιοι. Με ξαναρώτησε: "Μήπως ο Βάλντις Βάλτερς;" και του είπα ξανά πως "όχι, δεν μπορεί"! Εκεί τελείωσε η συζήτηση, αλλά καλώς ή κακώς δημιουργήθηκαν αμφιβολίες".
-
Jolly Roger
- Phorum.gr user: Jolly Roger
ούτε σε Ευρωμπάσκετ '85 - Μουντομπάσκετ '86 κοούτσαρε ο Γκομέλσκι. Τον έφεραν πίσω για να έχει την ομάδα έτοιμη για τους Ολυμπιακούς της Σεούλ, που τους έφερε το χρυσό (και βγήκε στη σύνταξη μετά), το μαυριτανικό Μίλκο Καπ του '87 ήταν αδιάφορο για την κυβέρνηση και την ομοσπονδία της ΕΣΣΔ (14 τέτοια είχαν ήδη, οι Ολυμπιακοί ήταν αυτό που τους ένοιαζε), χώρια που επί Γκορμπατσόφ το 1987-88 δεν υπήρχε η ασφυκτική πίεση από την KGB που υπήρχε το 1971-72 επί Μπρέζνιεφ.Arisvilla έγραψε: 05 Μάιος 2021, 12:23 Ο Γκομέλσκι πάντως που ήταν Εβραίος στην καταγωγή παρακολουθούνταν από την KGB και δεν τον άφησαν να κοοουτσάρει την εθνική τους το 1972 στους ολυμπιακούς του Μονάχου γιατί φοβήθηκαν οτι θα την έκανε για το Ισραήλ. Αρα αν έκανε την κουτσουκέλα το 1987 δεν θα τον άφηναν να κοουτσάρει την ομάδα τους στη Σεούλ τον επόμενο χρόνο.
φυσικά αυτά δεν αναιρούν ότι κατά 99% λέει μαλακίες ο Μαρτσουλιόνις, ο δε Γκαράστας είναι ένας μπασκετικός Αλέφαντος της Λιθουανίας, που πριν κάτι χρόνια κινδύνεψε με φυλακή επειδή έκανε δημόσια ρατσιστικά σχόλια για μαύρους παίκτες.
Σε καμια δεκαετια θα βγει και ο Ροναλντος να κανει καταγγελια οτι Ricardo, Costinha και Carvalho ηταν 'πιασμενοι' απο τον Γκαγκατση
"Να πάτε να πνιγείτε. Δεν κάνετε ούτε για χαρτιά υγείας στον Ρέντη."
"Με τη Ντιναμό σαν κότες, με τη Λαμία με έπαρση, πλέον θα μας βρείτε μπροστά σας"
"Με τη Ντιναμό σαν κότες, με τη Λαμία με έπαρση, πλέον θα μας βρείτε μπροστά σας"
- Κόκκορας
kameron έγραψε: 05 Μάιος 2021, 16:25
![]()
εντωμεταξυ ο γκαραστα προπονουσε ΕΣΣΔ που αποκλειστηκε το 89 παλι απο ελλαδα,δεν επαιξε καν τελικο
και αυτο στην γιουγκοσλαβια,οχι στην κακια δυση...
Με ολα αυτα που ακουγονται ειμαι πεπεισμενος οτι κατι εγινε.Αλλα ακριβως αυτο με προβληματιζει οτι τους κερδισαμε και το 89.Κόκκορας έγραψε: 05 Μάιος 2021, 17:00kameron έγραψε: 05 Μάιος 2021, 16:25
![]()
![]()
![]()
![]()
εντωμεταξυ ο γκαραστα προπονουσε ΕΣΣΔ που αποκλειστηκε το 89 παλι απο ελλαδα,δεν επαιξε καν τελικο![]()
και αυτο στην γιουγκοσλαβια,οχι στην κακια δυση...![]()
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
- Πρετεντέρης
- Phorum.gr user: Φωτιά στα τόπια
Οι κομμουνιστές βλέπουν παντού χαφιέδες και πράκτορες, φυσιολογικά πράγματα.kameron έγραψε: 05 Μάιος 2021, 16:25 Μετά τον σάλο που έχει ξεσπάσει, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και σε Λιθουανία και Ρωσία, ο Βλάντας Γκαράστας έδωσε την δική του οπτική για όσα συνέβησαν, μιλώντας σε λιθουανική ιστοσελίδα. Μέλος του επιτελείου της Σοβιετικής Ένωσης σε εκείνη τη διοργάνωση, αλλά και head coach στο EuroBasket 1989, ο 89χρονος παλαίμαχος προπονητής είπε:
![]()
Ζήτω ο Μπαρτζωκισμός!
- Πρετεντέρης
- Phorum.gr user: Φωτιά στα τόπια
Μην ανησυχείς. Μετά από 2 χρόνια θα βγει ο Σαμπόνις και θα μιλήσει για δωροδοκία.zteo έγραψε: 05 Μάιος 2021, 17:09Με ολα αυτα που ακουγονται ειμαι πεπεισμενος οτι κατι εγινε.Αλλα ακριβως αυτο με προβληματιζει οτι τους κερδισαμε και το 89.Κόκκορας έγραψε: 05 Μάιος 2021, 17:00kameron έγραψε: 05 Μάιος 2021, 16:25
![]()
![]()
![]()
![]()
εντωμεταξυ ο γκαραστα προπονουσε ΕΣΣΔ που αποκλειστηκε το 89 παλι απο ελλαδα,δεν επαιξε καν τελικο![]()
Ζήτω ο Μπαρτζωκισμός!
-
Jolly Roger
έναν Enden θυμάμαι Τούρκο που είχε παίξει και Ευρωλίγκα το '98 με Φενέρ (μαζί με Μαχμούτ Αμπντούλ Ραούφ, Κουτλουάι, Μίλιτς, Τάμπακ και τον συγχωρεμένο Κόνραντ ΜακΡέι του ΠΑΟΚ)
αυτόν τον Enden τον Εσθονό, πάλι, μα τις χίλιες μπανανιές, δεν τον θυμάμαι καθόλου.
αυτόν τον Enden τον Εσθονό, πάλι, μα τις χίλιες μπανανιές, δεν τον θυμάμαι καθόλου.
- Sid Vicious
Ε κομμουνιστες γαρ, τομαρισμος, κομπλεξισμος και ψευτιά είναι έννοιες συνυφασμενες μαζι τουςkameron έγραψε: 05 Μάιος 2021, 16:25
![]()
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
- Κόκκορας
οτι μεσα σε εκεινον τον παροξυσμο μπορει να εμφανιστηκαν και δυο να πανε να κανουν ιστορια και φαγαν πορτα ειναι πιθανοzteo έγραψε: 05 Μάιος 2021, 17:09Με ολα αυτα που ακουγονται ειμαι πεπεισμενος οτι κατι εγινε.Αλλα ακριβως αυτο με προβληματιζει οτι τους κερδισαμε και το 89.Κόκκορας έγραψε: 05 Μάιος 2021, 17:00kameron έγραψε: 05 Μάιος 2021, 16:25
![]()
![]()
![]()
αλλα απο αυτο μεχρι να το λες δημοσια λες και ειναι κατι βαρυσημαντο,αξιο λογου ή εχεις στοιχεια οτι συνεβη κατι με αλλους
και να μιλας για υποπτες ...
και να υπαινισσεσαι πως αλλιως θα μας ειχες διασυρει,λες και δεν ξερουμε τι εκανες το 89 ή στο ματς πριν στο 87...
αντιλαμβανεσαι την ποιοτητα της κατηγοριας
βεβαια...ο πολυς(ο ποιος;) εντεν δεν επαιξε,αλλιως θα σαρωναν, οτι ειχε τρομερα στατιστικα και επαιξε και πολλα ματς
α και ο βολκωφ ναι δεν επαιξε ολο το ματς
αλλα οτι πηγε χαλια και οσο τον εβαλε δεν παιζει ρολο,οτι αν τον εβαζε στον β μερος και αφηνε στον παγκο αυτους που τα βαζανε,δεν θα ελεγε"γιατι εβαλες βολκωφ αφου ηταν σε κακη μερα και αφησες τους αλλους παγκοπου τα βαζανε;
βολκωφ που το ιδιο κακη μερα ειχε και στο προηγουμενο ματς με εμας οπως και με γιουγκους
αλλα τοτε κερδισαν και ολα μελι γαλα,καμια συγχυση
σαν να μην ηταν ολο αυτο ηδη αρκετα σουρεαλιστικο ειπωθηκε 34 χρονια μετα
-
Jolly Roger
btw θυμάμαι ο Συρίγος δεν τον έλεγε ποτέ Μαρτσουλιόνις αλλά Μαρτσουλένις. 
Οπως και ο τελικος του 87 οπως εξελιχθηκε δεν μυριζει στημενο.Αυτα που γραφονται δειχνουν προσπαθεια δωροδοκιας που επιρεασε τους Σοβιετικους.Κόκκορας έγραψε: 05 Μάιος 2021, 17:17οτι μεσα σε εκεινον τον παροξυσμο μπορει να εμφανιστηκαν και δυο να πανε να κανουν ιστορια και φαγαν πορτα ειναι πιθανοzteo έγραψε: 05 Μάιος 2021, 17:09Με ολα αυτα που ακουγονται ειμαι πεπεισμενος οτι κατι εγινε.Αλλα ακριβως αυτο με προβληματιζει οτι τους κερδισαμε και το 89.Κόκκορας έγραψε: 05 Μάιος 2021, 17:00
![]()
![]()
αλλα απο αυτο μεχρι να το λες δημοσια λες και ειναι κατι βαρυσημαντο,αξιο λογου ή εχεις στοιχεια οτι συνεβη κατι με αλλους
και να μιλας για υποπτες ...συναντησεις πολιτη και γκομελσκι(!) σε πισινες (παντως πριν μερες οχι παραμονες,sic)και για τηλεφωνημα ,για το οποιο ουτε ξερεις ποιος,ουτε τι,που κρατησε ωρα...!
![]()
και να υπαινισσεσαι πως αλλιως θα μας ειχες διασυρει,λες και δεν ξερουμε τι εκανες το 89 ή στο ματς πριν στο 87...
αντιλαμβανεσαι την ποιοτητα της κατηγοριας![]()
βεβαια...ο πολυς(ο ποιος;) εντεν δεν επαιξε,αλλιως θα σαρωναν, οτι ειχε τρομερα στατιστικα και επαιξε και πολλα ματς
α και ο βολκωφ ναι δεν επαιξε ολο το ματς
αλλα οτι πηγε χαλια και οσο τον εβαλε δεν παιζει ρολο,οτι αν τον εβαζε στον β μερος και αφηνε στον παγκο αυτους που τα βαζανε,δεν θα ελεγε"γιατι εβαλες βολκωφ αφου ηταν σε κακη μερα και αφησες τους αλλους παγκοπου τα βαζανε;![]()
βολκωφ που το ιδιο κακη μερα ειχε και στο προηγουμενο ματς με εμας οπως και με γιουγκους
αλλα τοτε κερδισαν και ολα μελι γαλα,καμια συγχυση
σαν να μην ηταν ολο αυτο ηδη αρκετα σουρεαλιστικο ειπωθηκε 34 χρονια μετα![]()
Το θεμα ειναι οτι τοσο πολλή θελαμε τον τιτλο που θα πληρωναμε γιαυτον?
Οτι μπηκαμε τετραδα δεν ηταν ειδη μεγαλη επιτυχια για τοτε?
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 169 Προβολές
-