OΚ ,αλλά εγώ έφαγα πέρμαμπαν από ορθόδοξο φόρουμ για παρόμοια ανάρτηση. Αν μπορούσαν , θα με περνούσαν ιεροεξέταση και θα με έκαιγαν στην πυρά.jey_pap έγραψε: 03 Μάιος 2021, 21:15«Τό, Μή κρίνετε ἵνα μή κριθῆτε, περί βίου ἐστίν, οὐ περί πίστεως» ~ Άγιος Ιωάννης ο ΧρυσόστομοςΣτύγιος έγραψε: 03 Μάιος 2021, 21:08 "Μην κρίνετε , ίνα μη κριθείτε" . Και μην "ταμπελιάζετε" τους άλλους ως άθεους. Πολλές φορές οι "άθεοι" είναι περισσότερο ένθεοι από πολλούς χριστιανούς που πέφτουν στο αμάρτημα της κατάκρισης.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Η ψυχολογία του άθεου
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Re: Η ψυχολογία του άθεου
Ναι, αλλά αυτοί που θα μείνουν, ο δρόμος του Θεού που ακολούθησαν θα τους οδηγήσει σε ένα διαστημόπλοιο - νεφέλη με τα διακριτικά ΝΙ-01 (ή NJ-01, το 01 είναι δικό μου, από το μυαλό μου το έβγαλα) το οποίο θα τους μεταφέρει στην ουράνια αιώνια βασιλεία του Θεού, παρέα με τον ίδιο το Θεό αυτοπροσώπως. Αν δεν με πιστεύεις εμένα διάβασε την Καινή Διαθήκη, τα λέει όλα στο τελευταίο κεφάλαιο.ΓΑΛΗ έγραψε: 03 Μάιος 2021, 21:171451 έγραψε: 03 Μάιος 2021, 21:13 Η ορθοδοξία για εμένα δεν είναι θέμα πίστεως κι ούτε γνώσεως.
Είναι μια βιωματική εμπειρία. Είτε την κατέχεις είτε όχι.
Η βεβαιότητα ότι ο θεός θα στείλει αγγέλους που θα εξαφανίσουν τους περισσότερους ανθρώπους είναι το μόνο πράγμα που γεμίζει με ζεστασιά την κατά τα άλλα παγωμένη καρδιά μου.![]()
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
Συμφωνώ.Στύγιος έγραψε: 03 Μάιος 2021, 21:08 "Μην κρίνετε , ίνα μη κριθείτε" . Και μην "ταμπελιάζετε" τους άλλους ως άθεους. Πολλές φορές οι "άθεοι" είναι περισσότερο ένθεοι από πολλούς χριστιανούς που πέφτουν στο αμάρτημα της κατάκρισης.
Νομίζω ότι το εύρος των προβληματισμών που εγείρει το θέμα της θρησκείας είναι πολύ μεγάλο για να χωρέσει σε κονσέρβες*.
*Χρησιμοποιώ τον όρο "κονσέρβες" γιατί συνήθως οι απόψεις τόσο των ένθεων όσο και των άθεων παραπέμπουν σε προϊόντα διαφορετικών εργοστασίων που χρησιμοποιούν ακριβώς την ίδια μέθοδο παραγωγής.
Αυτό, αυτό, αυτό θα πουν οι μεν.
Αυτό, αυτό, αυτό θα πουν οι δεν.
Έλεος.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
0Στύγιος έγραψε: 03 Μάιος 2021, 21:23OΚ ,αλλά εγώ έφαγα πέρμαμπαν από ορθόδοξο φόρουμ για παρόμοια ανάρτηση. Αν μπορούσαν , θα με περνούσαν ιεροεξέταση και θα με έκαιγαν στην πυρά.jey_pap έγραψε: 03 Μάιος 2021, 21:15«Τό, Μή κρίνετε ἵνα μή κριθῆτε, περί βίου ἐστίν, οὐ περί πίστεως» ~ Άγιος Ιωάννης ο ΧρυσόστομοςΣτύγιος έγραψε: 03 Μάιος 2021, 21:08 "Μην κρίνετε , ίνα μη κριθείτε" . Και μην "ταμπελιάζετε" τους άλλους ως άθεους. Πολλές φορές οι "άθεοι" είναι περισσότερο ένθεοι από πολλούς χριστιανούς που πέφτουν στο αμάρτημα της κατάκρισης.
«...γιατί σκοπός μας δεν είναι να μάθουμε πολλά. Σκοπός μας είναι μέσα από την εξάσκησή μας να φέρουμε σε κατάσταση κβαντισμού τον ίδιο το νου μας...»
Όποιος πιστεύει στο θεό, έχει μέσα του ένα νεκρό θεό.
Όποιος δεν πιστεύει στο θεό, έχει μέσα του ένα νεκρό άνθρωπο.
φράση από τη Γκέμμα που με είχε προβληματίσει
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους
Μια απ' τα ίδια.Λοξίας έγραψε: 03 Μάιος 2021, 17:43 Δεν δέχθηκα κάποια ιδιαίτερη επιρροή ούτε από την πλευρά της εκκλησίας, ούτε από την πλευρά του σογιού μου.
Νομίζω ότι όταν δεν δέχεσαι άμεση ή έμμεση καταπίεση από κάτι δεν νοιώθεις και τη -συνειδητή ή ασυνείδητη ανάγκη- να το αντιμετωπίσεις εχθρικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Ακριβώς αυτό τονίζει και ο Στύγιος.jey_pap έγραψε: 03 Μάιος 2021, 21:15«Τό, Μή κρίνετε ἵνα μή κριθῆτε, περί βίου ἐστίν, οὐ περί πίστεως» ~ Άγιος Ιωάννης ο ΧρυσόστομοςΣτύγιος έγραψε: 03 Μάιος 2021, 21:08 "Μην κρίνετε , ίνα μη κριθείτε" . Και μην "ταμπελιάζετε" τους άλλους ως άθεους. Πολλές φορές οι "άθεοι" είναι περισσότερο ένθεοι από πολλούς χριστιανούς που πέφτουν στο αμάρτημα της κατάκρισης.
Διότι ο ΟΡ, μέσα στην άκρατη φιλαυτία του, τον βίο των αθέων προσπαθεί να κατακρίνει και όχι κάποια ανύπαρκτη πίστη τους.
Αν αγαπούν την πατρίδα, την οικογένεια, πως ήταν η παιδική τους ηλικία...και λοιπές μάντολες.
Δεν έχετε βαρεθεί κάποιοι να σκορπάτε τις ίδιες παπαριές στα φόρα, έτσι;
Εγώ σας έχω βαρεθεί και σπάνια σας απαντάω. Και αυτό μόνον όταν το σκόρπισμα των παπαρολογιών σας καταντάει εμετικό...
Αυτό που μπορώ να δώσω:νύχτα έγραψε: 03 Μάιος 2021, 21:29 Όποιος πιστεύει στο θεό, έχει μέσα του ένα νεκρό θεό.
"εἰς τοῦτο γὰρ καὶ κοπιῶμεν καὶ ὀνειδιζόμεθα, ὅτι ἠλπίκαμεν ἐπὶ Θεῷ ζῶντι, ὅς ἐστι σωτὴρ πάντων ἀνθρώπων, μάλιστα πιστῶν. 1 Τιμοθ. 9
Το" ηλπίκαμεν" δίνει την απάντηση. Και δεν εννοεί την Ανθρώπινη αλλά την υπερφυά" Ελπίδα". Σύμφωνα με την ενέργεια αυτής στον άνθρωπο, κατά λαμβάνεται αυτός από αληθινή και μεγάλη... χαρά!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος jey_pap την 03 Μάιος 2021, 21:41, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
«...γιατί σκοπός μας δεν είναι να μάθουμε πολλά. Σκοπός μας είναι μέσα από την εξάσκησή μας να φέρουμε σε κατάσταση κβαντισμού τον ίδιο το νου μας...»
Ακριβώς και γι' αυτό δεν νιώθω εχθρικά απέναντι στον όποιον θρησκευόμενο.ΓΑΛΗ έγραψε: 03 Μάιος 2021, 21:34Μια απ' τα ίδια.Λοξίας έγραψε: 03 Μάιος 2021, 17:43 Δεν δέχθηκα κάποια ιδιαίτερη επιρροή ούτε από την πλευρά της εκκλησίας, ούτε από την πλευρά του σογιού μου.![]()
Νομίζω ότι όταν δεν δέχεσαι άμεση ή έμμεση καταπίεση από κάτι δεν νοιώθεις και τη -συνειδητή ή ασυνείδητη ανάγκη- να το αντιμετωπίσεις εχθρικά.
Από την άλλη, εκνευρίζομαι όταν κάποιοι, ένθεν και ένθεν, θεωρούν ότι με εμετικές δημοσιεύσεις για την τάχα μου βασανισμένη παιδική ηλικία του άλλου, ανακαλύπτουν την αιτία της πίστης του ή της αθεΐας του.
Το αντίθετο.Highlander έγραψε: 03 Μάιος 2021, 18:38 Η ίδια η έννοια του Θεού (δεν αναφέρομαι καν στα ανθρωποκεντρικά χαρακτηριστικά που του αποδίδουν οι διαφορες θρησκείες) δε βγάζει και πολύ νόημα και είναι καταφανώς ανθρωποκεντρική.
Εφόσον ο Θεός αντανακλά τον "αιώνιο Λόγο" δηλαδή τη λογική που διέπει καί τον κόσμο αυτό, τότε είναι κάθε άλλο παρά ανθρωποκεντρικός.
Υπερφυσικό είναι αυτό που υπερβαίνει τη γνωστή φύση. Αν η φύση δεν παράγεται από μόνη της, κάποιος ή κάτι εκτός της φύσης την παράγει. Αυτός ή αυτό είναι "υπερφυσικό" αφού βρίσκεται έξω από αυτή.Τι πάει να πει "υπερφυσικό" ον και "υπερφυσικός" δημιουργός;
- nik_killthemall
Ο Λιαντίνης ήταν βαθύτατα θρήσκος, αλλά ένθερμος αντικληραλιστής. Ίσως το ποστ σου θα μπορούσε να διαφωτίσει και να δώσει απάντηση στον ανάπηρο νηματοθέτη, που ρωτάει άλλ'αντι άλλων.νύχτα έγραψε: 03 Μάιος 2021, 21:29 Όποιος πιστεύει στο θεό, έχει μέσα του ένα νεκρό θεό.
Αν και η βασική αναπηρία του νηματοθέτα έγκειται στο γεγονός πως ρωτάει "σας αρέσουν οι ξανθιές ή οι μελαχρινές" για να δώσει απάντηση στο "είστε δεξιός ή αριστερός" ...
Συμπληρωματικά δε, να πω πως το πραγματικό δίπολο που ο δόλιος νηματοθέτης αποσιωπά, ΔΕΝ είναι το ένθεος - άθεος, αλλά το ένθρησκος - άθρησκος.
Η συναλλαγή ή μη, με το θείο είναι στη πραγματικότητα ο πυρήνας της διαμάχης και το χαρακτηριστικό για το οποίο κόπτονται οι θρησκείες και τα ποίμνια τους και ΟΧΙ το αν ένας θεός απλά υπάρχει. Η ύπαρξη ενός θεού από μόνη της τους είναι άχρηστη, αν απο δίπλα αυτός ο θεός δεν μπορεί να χαρεί ή να οργιστεί ή να συναλλαχθεί με το ανθρώπινο είδος (και όχι με όλο το ανθρώπινο είδος, αλλά με συγκεκριμένους εκπροσώπους του πάντα).
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nik_killthemall την 03 Μάιος 2021, 21:44, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
Λοξίας έγραψε: 03 Μάιος 2021, 21:40Ακριβώς και γι' αυτό δεν νιώθω εχθρικά απέναντι στον όποιον θρησκευόμενο.ΓΑΛΗ έγραψε: 03 Μάιος 2021, 21:34Μια απ' τα ίδια.Λοξίας έγραψε: 03 Μάιος 2021, 17:43 Δεν δέχθηκα κάποια ιδιαίτερη επιρροή ούτε από την πλευρά της εκκλησίας, ούτε από την πλευρά του σογιού μου.![]()
Καλή η προσπάθεια μασκαρέματος.
Ωραίο.νύχτα έγραψε: 03 Μάιος 2021, 21:29 Όποιος πιστεύει στο θεό, έχει μέσα του ένα νεκρό θεό.
Νομίζω ότι έχει να κάνει με την αντανάκλαση και το πεπερασμένο θεών και ανθρώπων.
Αν βάλουμε σε κάτι τελεία, αυτομάτως καθίσταται στείρο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Καλή η ηλίθια προσπάθεια πλάγιας συκοφάντησης, αλλά δεν...stavmanr έγραψε: 03 Μάιος 2021, 21:41Λοξίας έγραψε: 03 Μάιος 2021, 21:40Ακριβώς και γι' αυτό δεν νιώθω εχθρικά απέναντι στον όποιον θρησκευόμενο.ΓΑΛΗ έγραψε: 03 Μάιος 2021, 21:34 Μια απ' τα ίδια.![]()
Νομίζω ότι όταν δεν δέχεσαι άμεση ή έμμεση καταπίεση από κάτι δεν νοιώθεις και τη -συνειδητή ή ασυνείδητη ανάγκη- να το αντιμετωπίσεις εχθρικά.![]()
Καλή η προσπάθεια μασκαρέματος.
Απέναντι στον όποιον θρησκευόμενο έγραψα...
Δεν έγραψα απέναντι στον όποιον ηλίθιο (που τυγχάνει και θρησκευόμενος)...
Κι εγώ βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα τη σύγκριση των θρησκειών διαχρονικά, τόσο στην ομοιότητα των συμβολισμών που τις συνδέουν όσο και στις διαφορές τους.Λοξίας έγραψε: 03 Μάιος 2021, 21:40Ακριβώς και γι' αυτό δεν νιώθω εχθρικά απέναντι στον όποιον θρησκευόμενο.ΓΑΛΗ έγραψε: 03 Μάιος 2021, 21:34Μια απ' τα ίδια.Λοξίας έγραψε: 03 Μάιος 2021, 17:43 Δεν δέχθηκα κάποια ιδιαίτερη επιρροή ούτε από την πλευρά της εκκλησίας, ούτε από την πλευρά του σογιού μου.![]()
Από την άλλη, εκνευρίζομαι όταν κάποιοι, ένθεν και ένθεν, θεωρούν ότι με εμετικές δημοσιεύσεις για την τάχα μου βασανισμένη παιδική ηλικία του άλλου, ανακαλύπτουν την αιτία της πίστης του ή της αθεΐας του.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 7 Απαντήσεις
- 530 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΓΑΛΗ