!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Εμβολιαστικό γκάλοπ

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.

Έχετε εμβολιαστεί; Με ποιο εμβόλιο;

Έχω εμβολιαστεί με Pfizer
13
8%
Έχω εμβολιαστεί με Moderna
1
1%
Έχω εμβολιαστεί με Κινεζιά
7
4%
Έχω εμβολιαστεί με Sputnik
6
4%
Έχω εμβολιαστεί με AZ
20
13%
Έχω εμβολιαστεί με J&J
3
2%
Έχω κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό
36
23%
Θα περιμένω λίγο ακόμη πριν κλείσω ραντεβού
27
17%
Δεν εμβολιάστηκα αλλά ίσως εμβολιαστώ
15
9%
Δεν θα εμβολιαστώ
30
19%

Σύνολο ψήφων: 158

Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Re: Εμβολιαστικό γκάλοπ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας »

hellegennes έγραψε: 02 Μάιος 2021, 21:54
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 02 Μάιος 2021, 21:44 Και για πες, σε αυτούς που νοσηλεύθηκαν 1 μήνα και ανέπτυξαν πνευμονική ίνωση, τι να λέμε;
Υποθέτω ό,τι λέτε σε όσους αναπτύσσουν άσθμα και λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού από απλό ρινοϊό, που προκαλεί κοινό κρυολόγημα.

Σύμφωνα με τον CDC: "Rhinovirus C causes an estimated 50% of all human upper respiratory tract infections and most acute exacerbations of asthma in children".

Ή ό,τι λέτε σε όσους παθαίνουν πνευμονία, βρογχίτιδες και λοιπά ασήμαντα πράγματα.
Δεν καταλαβαίνεις για τι πράγμα μιλάμε. τώρα τι να συζητήσουμε...το βρογχικό άσθμα σε παιδιά σε σύγκριση με την πνευμονική ίνωση. :fp:
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

NewModelArmy έγραψε: 02 Μάιος 2021, 21:54 Αστο,εχω ανεβασει και τουιτ 40χρονου Αγγλου που νοσησε με κοβιντ περισυ τον Μαρτιο χωρις να νοσηλευτει,και εξιστορουσε στο twitter τα μακροχρονια συμπτωματα και τελικα πεθανε τον Γεναρη.Ειναι λιγο αισχρο να υπονοεις οτι ολοι αυτοι που υποφερουν μηνες μετα,τα βγαζουν απο το μυαλο τους.Υπαρχουν δεκαδες μελετες πλεον για τον long covid.Δεν υπαρχει ζητημα αν υφισταται η οχι.Το πιο τρομακτικο ειναι οτι δεν χρειαζεται να νοσησεις σοβαρα για να σου μεινουν μακροχρονια κουσουρια.
Έχει νοσήσει κάνα δισεκατομμύριο άνθρωποι και βρήκες έναν Άγγλο που εξιστορούσε μακροχρόνια αναπνευστικά. Κι αυτό το έχεις αναγάγει στο μυαλό σου σε «ο κορωνοϊός αφήνει κουσούρια στον βαθμό που χρειάζεσαι οξυγόνο έναν χρόνο μετά». Μιλάμε για επιστήμη, όχι αστεία.

Ναι, υπάρχουν πολλές μελέτες για long covid και καμμιά απολύτως δεν έχει καταλήξει αν ο κορωνοϊός όντως προκαλεί έστω και αυτά τα συμπτώματα που παράθεσα (από το British Heart Foundation), τα οποία όπως θα παρατηρείς ουδεμία σχέση έχουν με οξυγόνα και λοιπές ψεκασμενιές που ισχυρίζεσαι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Juno

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno »

πατησιωτης έγραψε: 02 Μάιος 2021, 11:50 Ξαναμπείτε μετά από λίγες μέρες στην πλατφόρμια,θα έχουν προστεθεί εμβόλια και θα έχουν ανοίξει και άλλες θέσεις.
Εγώ πάντως που γνωρίζω κόσμο που εργάζεται στα εμβολιαστικά κέντρα, λένε πως δεν κάνουν προσλήψεις και σε διαμαρτυρίες τους είπαν πως δεν πρόκειται να γίνουν, άρα με το ίδιο προσωπικό πώς να ανοίξουν άλλες θέσεις; Θα δουλεύουν και Κυριακές και μέχρι τα μεσάνυχτα; Τρείς μήνες σερί χωρίς ρεπό;
Ή δεν θα ανοίξουν άλλες θέσεις ή θα αρχίσουμε να θάβουμε εμβολιαστές.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Juno την 02 Μάιος 2021, 22:02, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
How are Albanians distorting history
Leporello έγραψε: 24 Ιαν 2019, 18:07 Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!
Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας

ίδρυμα.

το μέρος που ένας μπακάλης από τον Εύοσμο αμφισβητεί 120 άρθρα στο pubmed.

οκ, σε ευνόησε ο κόβιδ και πούλησες μέχρι και τις κονσέρβες λακέρδας, αλλά μάζεψέ το λίγο.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ »

τρελό ματς απ, πράγματι :lol:
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 02 Μάιος 2021, 21:58
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 02 Μάιος 2021, 21:44 Και για πες, σε αυτούς που νοσηλεύθηκαν 1 μήνα και ανέπτυξαν πνευμονική ίνωση, τι να λέμε;
Υποθέτω ό,τι λέτε σε όσους αναπτύσσουν άσθμα και λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού από απλό ρινοϊό, που προκαλεί κοινό κρυολόγημα.

Σύμφωνα με τον CDC: "Rhinovirus C causes an estimated 50% of all human upper respiratory tract infections and most acute exacerbations of asthma in children".

Ή ό,τι λέτε σε όσους παθαίνουν πνευμονία, βρογχίτιδες και λοιπά ασήμαντα πράγματα.
Δεν καταλαβαίνεις για τι πράγμα μιλάμε. τώρα τι να συζητήσουμε...το βρογχικό άσθμα σε παιδιά σε σύγκριση με την πνευμονική ίνωση. :fp:
Α, το «50% όλων των λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού και εξάρσεις άσθματος σε παιδιά» είναι κατά την γνώμη σου άνευ σημασίας μπροστά στο... ποιο ποσοστό πνευμονικών ινώσεων σε νοσηλευθέντες άνω των 50;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 02 Μάιος 2021, 22:02 ίδρυμα.

το μέρος που ένας μπακάλης από τον Εύοσμο αμφισβητεί 120 άρθρα στο pubmed.
Είσαι μπακάλης; Γιατί εσύ αμφισβητείς αυτό που λένε τα άρθρα, αφού κανένα άρθρο δεν λέει αυτά που ισχυρίζεστε εσύ και ο army.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας

hellegennes έγραψε: 02 Μάιος 2021, 22:02

Α, το «50% όλων των λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού και εξάρσεις άσθματος σε παιδιά» είναι κατά την γνώμη σου άνευ σημασίας μπροστά στο... ποιο ποσοστό πνευμονικών ινώσεων σε νοσηλευθέντες άνω των 50;
Έχουμε κάποιο εμβόλιο για τον ρινοιό και σου είπα μην το κάνεις;
Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας

Κι εδώ που τα λέμε, δεν γνωρίζω αν η λακέρδα βγαίνει σε κονσέρβα ή φυλάγεται σε τενεκέδες...αλλά αν με διορθώσεις εγώ θα το δεχτώ.
CRWH
Phorum.gr user: CRWH

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από CRWH »

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 02 Μάιος 2021, 21:55
CRWH έγραψε: 02 Μάιος 2021, 21:49
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 02 Μάιος 2021, 21:44

Και για πες, σε αυτούς που νοσηλεύθηκαν 1 μήνα και ανέπτυξαν πνευμονική ίνωση, τι να λέμε;

όλα είναι στο μυαλό φίλε. Και το 82% κορεσμός στο μυαλό σου είναι. Βασικά με τόση υποξυγοναιμία, όντως το διοξείδιο στο μυαλό σου είναι.
Δεν υπαρχει πουθενα στη βιβλιογραφια πνευμονικη ινωση μετα απο νοσηλια σε μεθ, πρωτοφανες.

δεν έγραψα για νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Post COVID-19 fibrosis, an emerging complicationof SARS-CoV-2 infection
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7785952/

Post covid 19 pulmonary fibrosis- Is it reversible?
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7654356/

Pulmonary Fibrosis in COVID-19 Survivors: Predictive Factors and Risk Reduction Strategies
https://www.hindawi.com/journals/pm/2020/6175964/
Και χωρις νοσηλεια σε ΜΕΘ εχει και για την γριπουλα.
Δεν ειναι κατι πρωτοφανες.
Και ο μηχανισμος ειναι ιδιος με τους υπολοιπους σαρς/μερς.

Βασικα διαβασε το τελευταιο πείπερ που εκανες παραθεση.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 02 Μάιος 2021, 22:04
hellegennes έγραψε: 02 Μάιος 2021, 22:02

Έχουμε κάποιο εμβόλιο για τον ρινοιό και σου είπα μην το κάνεις;
Συζητούσαμε για την ύπαρξη του λεγόμενου long covid και τι αφορά. Και πετάχτηκες να πεις για πνευμονική ίνωση. Θα πετάξεις την μπάλα και σε καμμιά άλλη εξέδρα ή θέλεις στ' αλήθεια να παίξουμε μπάλα;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας

CRWH έγραψε: 02 Μάιος 2021, 22:06
Και χωρις νοσηλεια σε ΜΕΘ εχει και για την γριπουλα.
Δεν ειναι κατι πρωτοφανες.
Και ο μηχανισμος ειναι ιδιος με τους υπολοιπους σαρς/μερς.

Βασικα διαβασε το τελευταιο πείπερ που εκανες παραθεση.

Βασικά διάβασε την στιχομυθία:
hellegennes έγραψε: 02 Μάιος 2021, 21:41
NewModelArmy έγραψε: 02 Μάιος 2021, 12:08 -Δεν ξερουμε αν προκαλει μεσομακροπροθεσμα συμπτωματα ο κοβιντ(ναι αυτοι που χρειαζονται ακομα οξυγονο επειδη νοσησαν περισυ τον Μαρτιο λογικα καπου το 2025 θα γινουν καλα)
Δεν υπάρχει καθόλου αυτό, είναι εντελώς φανταστικό πλάσμα. Τα συμπτώματα του υπό συζήτηση long covid είναι όλα συμπτώματα υποκειμενικών ενοχλήσεων, που το αν σχετίζονται άμεσα με τον ιό παίζεται.

asting symptoms of coronavirus can include:

fatigue
breathlessness
anxiety and depression
palpitations
chest pains
joint or muscle pain
not being able to think straight or focus (‘brain fog’)

Όλα αυτά είναι υποκειμενικά, όχι κλινικά συμπτώματα και πολλές φορές αποτέλεσμα αυθυποβολής. Επίσης είναι δύσκολο να διαπιστώσεις σε τι μπορεί να οφείλονται, αν όντως υφίστανται. Το ότι πέρασες κορωνοϊό δεν σημαίνει ότι αυτός τα προκάλεσε.

Πάντως δεν έχει καμμία σχέση με τα εξωφρενικά που λες για οξυγόνο 1 χρόνο μετά, όπως δεν είχαν σχέση τα βιντεάκια του Χουργιάτ με τους Κινέζους που έπεφταν κάτω και σπαρταρούσαν σαν τα ψάρια, στα καλά καθούμενα.

του γράφει του μπακάλη πως υπάρχουν άνθρωποι που 1 χρόνο μετά τη νόσηση χρειάζονται οξυγόνο, κι αυτός για να το αμφισβητήσει φτιάχνει έναν αχυράνθρωπο με τον long covid και απαντά σε αυτό καταλήγοντας " δεν έχει καμμία σχέση με τα εξωφρενικά που λες για οξυγόνο 1 χρόνο μετά"

ΟΧΙ μπακάλη, ΔΕΝ είνα ιεξωφρενικό πως άνθρωποι που νόσησαν από κόβιντ χρειάζονται οξυγόνο 1 χρόνο μετά . Και ο 1 χρονος είναι γιατί πέρασε μόνο 1 χρόνος. Πιθανότατα θα χρειάζονται οξυγόνο μέχρι να πεθάνουν.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Σε ρώτησα πόσοι είναι αυτοί και ποια είναι η διαφορά τους σαν ποσοστό σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό που αναπτύσσει την ίδια κατάσταση. Συγκαταλέγονται αυτοί στον long covid;

Απάντησες κάπου και δεν το είδα;

Επίσης, εμένα δεν με ενοχλεί, αλλά εσύ δεν γκριντζάρεις από τον μανταμσουσουδισμό σου όταν χρησιμοποιείς το επάγγελμά μου ως είδος μειωτικού χαρακτηρισμού;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας

Γράφει "Όλα αυτά είναι υποκειμενικά, όχι κλινικά συμπτώματα".

Λες και υπάρχουν αντικειμενικά συμπτώματα (!). Λοιπόν, βγαίνω γιατί αρχίζουν να καίγονται εγκεφαλικά κύτταρα και να διαγράφονται οι γνώσεις του 3ου έτους.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 02 Μάιος 2021, 22:21 Γράφει "Όλα αυτά είναι υποκειμενικά, όχι κλινικά συμπτώματα".

Λες και υπάρχουν αντικειμενικά συμπτώματα (!). Λοιπόν, βγαίνω γιατί αρχίζουν να καίγονται εγκεφαλικά κύτταρα και να διαγράφονται οι γνώσεις του 3ου έτους.
Υπάρχουν κλινικά ευρήματα, που γίνονται αντικειμενικά αντιληπτά με κλινικές εξετάσεις. Δεν είπα «υποκειμενικά συμπτώματα», είπα «όλα αυτά είναι υποκειμενικά». Κούραση, μελαγχολία, μυϊκοί πόνοι... δεν είναι απαραίτητα αποτέλεσμα κάποιας κλινικής κατάστασης. Πολλές φορές είναι απλώς αυθυποβολή. Και το κατά πόσο σχετίζονται με τον κορωνοϊό και όχι με οτιδήποτε άλλο (π.χ. ψυχολογικό στρες λόγω κακών ειδήσεων, καραντίνες, κτλ) είναι υπό εξέταση.

Αποφεύγεις, πάντως να απαντήσεις στα ερωτήματά μου. Σωστή τακτική.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”