!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Είναι εγκληματικές οργανώσεις και τα δύο άκρα ;

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.

Είναι εγκληματικές οργανώσεις και τα δύο άκρα ;

ΝΑΙ
17
63%
ΟΧΙ
10
37%

Σύνολο ψήφων: 27

Άβαταρ μέλους
wooded glade

Re: Είναι εγκληματικές οργανώσεις και τα δύο άκρα ;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade »

axilmar έγραψε: 29 Απρ 2021, 17:57
wooded glade έγραψε: 29 Απρ 2021, 17:54
axilmar έγραψε: 29 Απρ 2021, 17:51

Δηλωσεις υπερ του κουφοντινα ως κρατουμενου, οχι υπερ της αμεσης τρομοκρατιας.
Όταν οι αντάρτες θα μπούνε στην Αθήνα το Σύνταγμα θα λέγεται πλατεία Κουφοντίνα έλεγε το άσμα
ναι σιγουρα ετσι ειναι.
Θες να μου πεις μάλλον ότι εμείς κάνουμε αυτά:

αλλά όχι αυτά:

δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 »

Ο όρος "εγκληματική οργάνωση" είναι νομικός όρος
Και έτσι σε χαρακτηρίζει ως πολιτική οργάνωση της αντιπολίτευσης ένα κυρίαρχο πολιτικό σύστημα το οποίο έχει την δυνατότητα να νομοθετεί

Κατά δεύτερον το να είσαι τρομοκρατική ή εγκληματική οργάνωση , αυτί δεν σε εμποδίζει το να είσαι ολόκληρο ...πολιτικό κόμμα ή ολόκληρος στρατός ή ακόμη και ολοκληρη χώρα ως κρατικη οντότητα (οι αμερικάνοι θεωρούσαν
την Λιβυη του Κανταφι ως τρομοκρατική οργάνωση ενώ οι Ταλιμπαν και ή Άλ Καιντα είναι ολόκληρος στρατός και πολιτικό καθεστώς )

Υπήρξαν συμμορίες εγκληματικών οργανώσεων στο παρελθόν που δημιούργησαν ολόκληρα κράτη !!( Οι ίδιες οι ΗΠΑ είναι ένα παράδειγμα ή χώρες που ήταν στα χέρια πειρατών κλπ )
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Στην ...Αγγλια πριν χίλια χρόνια εάν ένας οπλαρχηγός είχε λίγους άνδρες υπο τις διαταγές του θεωρούνταν ως ληστής και αντιμετωπίζονταν ανάλογα
Εάν όμως είχε πολλούς άνδρες θεωρούνταν ως στρατηγός και είχε τέτοια αντιμετώπιση ..

Μπορώ να θεωρώ τον στρατό του ΝΑΤΟ ή τηε Ρωσιας ως εγκληματική ή τρομοκρατική οργάνωση , όμως είναι θέμα ισχύος το να καταφέρω να επιβάλω τέτοια άποψη ..
Άβαταρ μέλους
Paris
Phorum.gr user: ΜΕΓΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Paris »

ναι - ειναι
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Και τελικά το θέμα δεν είναι το εάν είμαστε ακραίοι στις πολιτικές μας ιδέες αλλά το ..εάν μας περνάει το να τις επιβάλλουμε!!
Εάν δηλαδή έχουμε την ισχύ να κάνουμε τις περιθωριακές ακραίες πιλιτικες μας ιδέες κυρίαρχο πολιτικό και ιδεολογικό σύστημα ..
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

wooded glade έγραψε: 29 Απρ 2021, 16:58
stavmanr έγραψε: 29 Απρ 2021, 16:27
wooded glade έγραψε: 29 Απρ 2021, 11:23

Εδώ εξετάζουμε τα μπιστόλια-οπλοπολυβόλα.
Περίπτωση Φουρθ*** κι έτσι; :smt047

Παντού εμφανίζονται πιστόλια κι οπλοπολυβόλα. Αλλά και παντού έχουμε διαφορετικές εκφάνσεις της μαφίας, του εγκλήματος, της εκμετάλλευσης.

Όλα έχουν άκρα. Είτε είμαστε εναντίον των άκρων είτε όχι.
Δηλαδή καί κατά του ακραίου νεοφιλελευθερισμού και κατά του ακραίου κομμουνισμού καί κατά της ακραίας αναρχίας καί κατά του μιλιταρισμού.
Λέει ο Φιγιόν "λεπίδι στην αντίδραση" ή λέει ο Φιγιόν "να ξύσουμε τις ξιφολόγχες στο πεζοδρόμιο".
Μάλιστα.
Έχει σημασία αν σε σκοτώνουν με όπλο, με πείνα, με εξορία ή με οικονομικό πόλεμο;
Το θέμα είναι ότι πρόκειται για άκρα σε κάθε περίπτωση που καταλήγουν στο αυτό αποτέλεσμα: την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που καταλήγει μέχρι το θάνατο. Είτε πρόκειται για χούντες, είτε για νεοφιλελεύθερες θεωρίες, είτε για κομμουνιστικές, είτε για αναρχικές.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

wooded glade έγραψε: 29 Απρ 2021, 18:08
axilmar έγραψε: 29 Απρ 2021, 17:57
wooded glade έγραψε: 29 Απρ 2021, 17:54

Όταν οι αντάρτες θα μπούνε στην Αθήνα το Σύνταγμα θα λέγεται πλατεία Κουφοντίνα έλεγε το άσμα
ναι σιγουρα ετσι ειναι.
Θες να μου πεις μάλλον ότι εμείς κάνουμε αυτά:

αλλά όχι αυτά:

Βάλε τώρα και τη σκηνή του νεαρού που φωνάζει στη Ν. Σμύρνη "πονάω ρε μ...κα!" και θα βρεις το κοινό τους στοιχείο.
ΑΙΝΕΙΑΝ06

stavmanr έγραψε: 29 Απρ 2021, 22:31
stavmanr έγραψε: 29 Απρ 2021, 16:27

Περίπτωση Φουρθ*** κι έτσι; :smt047

Παντού εμφανίζονται πιστόλια κι οπλοπολυβόλα. Αλλά και παντού έχουμε διαφορετικές εκφάνσεις της μαφίας, του εγκλήματος, της εκμετάλλευσης.

Όλα έχουν άκρα. Είτε είμαστε εναντίον των άκρων είτε όχι.
Δηλαδή καί κατά του ακραίου νεοφιλελευθερισμού και κατά του ακραίου κομμουνισμού καί κατά της ακραίας αναρχίας καί κατά του μιλιταρισμού.
Λέει ο Φιγιόν "λεπίδι στην αντίδραση" ή λέει ο Φιγιόν "να ξύσουμε τις ξιφολόγχες στο πεζοδρόμιο".
Μάλιστα.
Έχει σημασία αν σε σκοτώνουν με όπλο, με πείνα, με εξορία ή με οικονομικό πόλεμο;
Το θέμα είναι ότι πρόκειται για άκρα σε κάθε περίπτωση που καταλήγουν στο αυτό αποτέλεσμα: την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που καταλήγει μέχρι το θάνατο. Είτε πρόκειται για χούντες, είτε για νεοφιλελεύθερες θεωρίες, είτε για κομμουνιστικές, είτε για αναρχικές.

Ποιος καθορίζει το τι είναι ανθρώπινο δικαίωμα και με τι πολιτικά ιδεολογικά κριτήρια ;
Το δικαίωμα πχ στην ιδιοκτησία είναι ανθρώπινο δικαίωμα ή όχι ;
Αν κάποιοι θέλουν να μου απαλλοτριώσουν την περιουσία μου για δικούς τους πολιτικό ιδεολογικούς λογους αυτό δεν είναι παραβιασξ αυτού του ανθρώπινου δικαιώματος μου ;

Το δικαιωμα της κόρης μου να πάει στο σχολείο και να κάνει μάθημα δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα;
Αν κάποιοι μαθητές κάμουν κατάληψη και την εμποδίζουν να παρακολουθήσει μάθημα δεν είναι παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της
Το ίδιο δεν ισχύει και εάν κάποιος εργαζονρνις θέλει να εργαστεί ενώ στον εργασιακό του χώρο γίνεται απεργία και κατάληψη από απεργούς;

Το δικαίωμα μου βα κυκλοφορώ ελεύθερα δεν παραβιάζεται όταν οι αγρότες ή οι φορτηγατζηδες που απεργουν κλείνουν την εθνική οδό ;
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 29 Απρ 2021, 22:40

Μάλιστα.

Ποιος καθορίζει το τι είναι ανθρώπινο δικαίωμα και με τι πολιτικά ιδεολογικά κριτήρια ;
Δεν μας απασχολεί.
Μας απασχολεί το περιεχόμενο του δικαιώματος. Όταν λέμε ότι κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στη ζωή δεν μας ενδιαφέρει ποιος έπιασε την πένα και το έγραψε. Μας ενδιαφέρει ο φέρων λόγος.

Από εκεί και πέρα μπερδεύεις την έννοια του ανθρώπινου δικαιώματος με την πρακτική εφαρμογή του.
Κι αυτό ακριβώς που γράφω στο νήμα είναι ότι ακραίο είναι ό,τι καταστρατηγεί το ανθρώπινο δικαίωμα, σε κάθε περίπτωση. Είτε μιλάμε για νεοφιλελεύθερες πολιτικές, μιλιταρισμούς, κομμουνισμούς ή και αναρχίες.

Το να πεθαίνουν συμπολίτες από μαγκάλια, βασανισμένοι επί μερόνυχτα στην παγωνιά, δεν είναι λιγότερο ακραίο από το να πεθαίνουν από εκτέλεση. Είναι ΚΑΙ τα δύο ακραία.
ΑΙΝΕΙΑΝ06

stavmanr έγραψε: 29 Απρ 2021, 22:50

Δεν μας απασχολεί.
Μας απασχολεί το περιεχόμενο του δικαιώματος. Όταν λέμε ότι κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στη ζωή δεν μας ενδιαφέρει ποιος έπιασε την πένα και το έγραψε. Μας ενδιαφέρει ο φέρων λόγος.

Από εκεί και πέρα μπερδεύεις την έννοια του ανθρώπινου δικαιώματος με την πρακτική εφαρμογή του.
Κι αυτό ακριβώς που γράφω στο νήμα είναι ότι ακραίο είναι ό,τι καταστρατηγεί το ανθρώπινο δικαίωμα, σε κάθε περίπτωση. Είτε μιλάμε για νεοφιλελεύθερες πολιτικές, μιλιταρισμούς, κομμουνισμούς ή και αναρχίες.

Το να πεθαίνουν συμπολίτες από μαγκάλια, βασανισμένοι επί μερόνυχτα στην παγωνιά, δεν είναι λιγότερο ακραίο από το να πεθαίνουν από εκτέλεση. Είναι ΚΑΙ τα δύο ακραία.

ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ έξω από συγκεκριμένη κυρίαρχη πολιτική ιδεολογια ή οποια για να επιβάλει την άποψη της θα πρέπει να είναι κυρίαρχη !!

Στην φύση δεν υπάρχει κανένα αυθυπαρκτο δικαίωμα ούτε αυτό κάνουν της φυσικής μας ύπαρξης !!

Κατά μία άποψη δικό μας ή δικαίωμα μας είναι μόνον ότι καταφέρουμε να κατακτήσουμε και ότι μπορούμε μέγα να κρατήσουμε !!
Και δεν είναι δικαιώματα είναι .. συμφέροντα που πολλές φορές είναι αντίθετα και αντίπαλα σε διαφορετικές ομάδες ανθρώπων

Με απλά λόγια τα δικά σου ανθρώπινα δικαιώματα έρχονται σε αντίθεση και σύγκρουση με τα δικά μου ανθρώπινα δικαιώματα πχ το δικό σου ανθρώπινο δικαίωμα να ...φας έρχεται σε σύγκρουση με το δικό μου ανθρώπινο δικαίωμα να ζήσω ..
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 29 Απρ 2021, 22:59

Δεν μας απασχολεί.

ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ έξω από συγκεκριμένη κυρίαρχη πολιτική ιδεολογια ή οποια για να επιβάλει την άποψη της θα πρέπει να είναι κυρίαρχη !!

Στην φύση δεν υπάρχει κανένα αυθυπαρκτο δικαίωμα ούτε αυτό κάνουν της φυσικής μας ύπαρξης !!
Αυτές τις εκφράσεις ποτέ μου δεν τις κατάλαβα.
Ο άνθρωπος είναι η φύση. Αν κάτι κάνει ο άνθρωπος, το κάνει η φύση.
Ο άνθρωπος νομοθέτησε τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η φύση νομοθέτησε τα ανθρώπινα δικαιώματα μέσω του ανθρώπου.
Είναι απλό. Μην το μπλέκεις παραπάνω.

Το γεγονός ότι κάποιοι διαφωνούν θεωρητικά ή πρακτικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν αλλάζει το γεγονός ότι υπάρχουν.
Κατά μία άποψη δικό μας ή δικαίωμα μας είναι μόνον ότι καταφέρουμε να κατακτήσουμε και ότι μπορούμε μέγα να κρατήσουμε !!
Δεν μας απασχολεί αυτή η άποψη στον ανθρώπινο πολιτισμό.
Και δεν είναι δικαιώματα είναι .. συμφέροντα που πολλές φορές είναι αντίθετα και αντίπαλα σε διαφορετικές ομάδες ανθρώπων
Η σύγκρουση συμφερόντων δεν μας περιορίζει να εφαρμόζουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Με απλά λόγια τα δικά σου ανθρώπινα δικαιώματα έρχονται σε αντίθεση και σύγκρουση με τα δικά μου ανθρώπινα δικαιώματα πχ το δικό σου ανθρώπινο δικαίωμα να ...φας έρχεται σε σύγκρουση με το δικό μου ανθρώπινο δικαίωμα να ζήσω ..
Μόνο στο μυαλό ενός διεστραμμένου μπορεί το ένα να ταυτίζεται ή και να συγκρίνεται με το άλλο.
Κι αυτό ακριβώς είναι το ακραίο που παράγει όλες τις ακραίες πολιτικές (για να επιστέψουμε στο νήμα μας).

Έτσι, μπορούμε εύκολα να συμπεράνουμε ότι ακραία πολιτική είναι κάθε πολιτική που διαστρέφει βασικές αρχές της ισονομίας.
Κάθε συμπεριφορά που παράγει ανισότητες μέσω της πολιτικής δραστηριότητας, είναι πολιτικά ακραία.
ΑΙΝΕΙΑΝ06

stavmanr έγραψε: 29 Απρ 2021, 23:06
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 29 Απρ 2021, 22:59

Δεν μας απασχολεί.

Αυτές τις εκφράσεις ποτέ μου δεν τις κατάλαβα.
Ο άνθρωπος είναι η φύση. Αν κάτι κάνει ο άνθρωπος, το κάνει η φύση.
Ο άνθρωπος νομοθέτησε τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η φύση νομοθέτησε τα ανθρώπινα δικαιώματα μέσω του ανθρώπου.
Είναι απλό. Μην το μπλέκεις παραπάνω.

Το γεγονός ότι κάποιοι διαφωνούν θεωρητικά ή πρακτικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν αλλάζει το γεγονός ότι υπάρχουν.
Δεν μας απασχολεί αυτή η άποψη στον ανθρώπινο πολιτισμό.
Η σύγκρουση συμφερόντων δεν μας περιορίζει να εφαρμόζουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Μόνο στο μυαλό ενός διεστραμμένου μπορεί το ένα να ταυτίζεται ή και να συγκρίνεται με το άλλο.
Κι αυτό ακριβώς είναι το ακραίο που παράγει όλες τις ακραίες πολιτικές (για να επιστέψουμε στο νήμα μας).

Έτσι, μπορούμε εύκολα να συμπεράνουμε ότι ακραία πολιτική είναι κάθε πολιτική που διαστρέφει βασικές αρχές της ισονομίας.
Κάθε συμπεριφορά που παράγει ανισότητες μέσω της πολιτικής δραστηριότητας, είναι πολιτικά ακραία.

Δεν υπάρχουν δικαιώματα υπάρχουν συμφέροντα
Που σε διαφορετικές ομάδες ανθρώπων ειναι αντίθετα και αντικρουόμενα πχ το δικαίωμα μου να έχω σπίτι έρχεται σε αντίθεση με το δικό σου δικαίωμα να μην είσαι άστεγος
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Τα δικαιώματά μου φτάνουν έως εκεί που φτάνει ή ισχύς μου .
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 29 Απρ 2021, 23:19 Τα δικαιώματά μου φτάνουν έως εκεί που φτάνει ή ισχύς μου .
Είναι άραγε έτσι; :smt047
Όλα τα δικαιώματα που έχεις τα απέκτησες ή και τα συντηρείς με την προσωπική σου ισχύ;

Κάνεις το σφάλμα να προσπαθείς να εξατομικεύσεις κοινωνικά εργαλεία.
Το ίδιο λάθος κάνουν βασικά όλα τα απολυταρχικά καθεστώτα που πιστεύουν ότι τρομοκρατώντας ατομικά τους πολίτες, τους καθιστούν αδύναμους.
ΑΙΝΕΙΑΝ06

stavmanr έγραψε: 29 Απρ 2021, 23:21
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 29 Απρ 2021, 23:19 Τα δικαιώματά μου φτάνουν έως εκεί που φτάνει ή ισχύς μου .
Είναι άραγε έτσι; :smt047
Όλα τα δικαιώματα που έχεις τα απέκτησες με την προσωπική σου ισχύ;
Άσχετο αυτό για το πώς απόκτησα εγώ προσωπικά τα δικαιώματα μου
Ή απόκτηση ή ή διατήρηση ενός δικαιώματος (ή προνομίου) προϋποθέτει την ανάλογη ισχύ για να το κερδίσεις και να το διατηρήσεις είτε ατομικά είτε σαν κοινωνική ή εθνική ή άλλου είδους ομάδα ανθρώπων

Κατά δεύτερον τα ανθρώπινα δικαιώματα της μιας ομάδας ανθρώπων έρχονται σε σύγκρουση με τα ανθρώπινα δικαιώματα μιας άλλης ομάδας ανθρώπων

Το δικαίωμα μου να φάω ή να ατεγαστω έρχεται σε σύγκρουση με το δικαιωμα σου να διατηρήσεις την περιουσία σου ..
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”