!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Καταργείται μέχρι το 2025 το κάπνισμα...

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Re: Καταργείται μέχρι το 2025 το κάπνισμα...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

vantono έγραψε: 28 Απρ 2021, 13:57
GReaper έγραψε: 28 Απρ 2021, 13:50
vantono έγραψε: 28 Απρ 2021, 13:47 Πιάστε καλύτερα τις εξαρτήσεις από τις οποίες εξαρτάται/επηρεάζεται και η ζωή του διπλανού σας, για να είστε ον τόπικ.
Αν σε δω να καταβροχθίζεις μια ολόκληρη μπλακ φόρεστ μπροστά στα μούτρα μου, δεν νομίζω να μου προκαλέσεις ζάχαρο εμένα. Σαφώς και θα ανεβάσεις το δικό σου, αλλά δικό σου θέμα αυτό. Οταν όμως φυσάς τον καπνό σου στα μούτρα μου, μου μεταφέρεις τον καρκίνο τον οποίο εισπνέεις κι εσύ.
Γι' αυτό και υπάρχουν συγκεκριμένοι νόμοι περί του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους. Γιατί όμως να απαγορέψεις στον άλλον να καπνίσει στο σπίτι του, μόνος του ή σε εξωτερικό, καλά αεριζόμενο χώρο?
Υπάρχουν και εξωτερικοί χωροι που ειναι "καταδικασμένοι από τη φύση τους" σε συνωστισμό, που μια χαρά θα μπορουσε να απαγορεύεται το κάπνισμα. Πχ, στάσεις λεωφορείου. Αλλά γενικα δεν συμφωνώ με το πνεύμα του άρθρου του op. Παρέλειψα να το δηλώσω σε προηγουμενα ποστς,και αφου μου δόθηκε η ευκαιρία το δηλώνω τωρα. Θεωρώ ότι ο καθένας ειναι υπεύθυνος για τη ζωή του, απο τη στιγμή που δεν επηρεάζει τις ζωές άλλων. Αν καπνίζεις μεσα στο σπίτι σου μπροστά στα παιδιά σου βέβαια, θα προτιμούσα να σου κάνω καταγγελία και να το τραβήξω τόσο πολυ μέχρι να αναλάβει τα παιδιά η Πρόνοια. Αλλά ως εκεί. Αν εισαι μόνο σου σπιτι σου ή στην ταράτσα σου, ή στο χωριο στην αυλή σου, κανενα απολύτως θεμα.
Ναι, στη στάση λεωφορείου ειδικά, που περνάει η κάθε μαούνα που καίει το κώλο της, μπαίνεις δε και μετά μέσα και κολλάς μέχρι και φυματίωση από τον κάθε χτικιάρη κι εσένα σε πείραξε το κάπνισμα. Μετά από ένα σημείο καταντάει γελοίο το όλο θέμα.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Cecily Anne έγραψε: 28 Απρ 2021, 14:00
Ναι, στη στάση λεωφορείου ειδικά, που περνάει η κάθε μαούνα που καίει το κώλο της, μπαίνεις δε και μετά μέσα και κολλάς μέχρι και φυματίωση από τον κάθε χτικιάρη κι εσένα σε πείραξε το κάπνισμα. Μετά από ένα σημείο καταντάει γελοίο το όλο θέμα.
Αν κ ειμαι αντικαπνιστης, δικιο έχεις. Στάση λεωφορείου = καρκίνος. Στάνταρ θα περάσει τρίκυκλο γυφτου δίχρονο να σου μοιράσει καρκίνο, νταλίκα, ακόμα κ το ίδιο το λεωφορείο βασικα :-?
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 28 Απρ 2021, 14:05
Αν κ ειμαι αντικαπνιστης, δικιο έχεις. Στάση λεωφορείου = καρκίνος. Στάνταρ θα περάσει τρίκυκλο γυφτου δίχρονο να σου μοιράσει καρκίνο, νταλίκα, ακόμα κ το ίδιο το λεωφορείο βασικα :-?
Γενικά σε ανοιχτό χώρο, μπορείς να καπνίζεις και δεν ενοχλείς κανένα, αλλά όταν λέμε σε ανοιχτό, εννοούμε σε ανοιχτό, όχι σε κάτι πατέντες ελληνικές διασταύρωση μπαλκονιού με καπότα. Τώρα αν είσαι γιδόβλαχος και πας και καπνίζεις πάνω στον άλλο, ε εντάξει, ας σε βρίσει, δικαίωμά του.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

Γι' αυτό και υπάρχουν συγκεκριμένοι νόμοι περί του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους. Γιατί όμως να απαγορέψεις στον άλλον να καπνίσει στο σπίτι του, μόνος του ή σε εξωτερικό, καλά αεριζόμενο χώρο?
Υπάρχουν και εξωτερικοί χωροι που ειναι "καταδικασμένοι από τη φύση τους" σε συνωστισμό, που μια χαρά θα μπορουσε να απαγορεύεται το κάπνισμα. Πχ, στάσεις λεωφορείου. Αλλά γενικα δεν συμφωνώ με το πνεύμα του άρθρου του op. Παρέλειψα να το δηλώσω σε προηγουμενα ποστς,και αφου μου δόθηκε η ευκαιρία το δηλώνω τωρα. Θεωρώ ότι ο καθένας ειναι υπεύθυνος για τη ζωή του, απο τη στιγμή που δεν επηρεάζει τις ζωές άλλων. Αν καπνίζεις μεσα στο σπίτι σου μπροστά στα παιδιά σου βέβαια, θα προτιμούσα να σου κάνω καταγγελία και να το τραβήξω τόσο πολυ μέχρι να αναλάβει τα παιδιά η Πρόνοια. Αλλά ως εκεί. Αν εισαι μόνο σου σπιτι σου ή στην ταράτσα σου, ή στο χωριο στην αυλή σου, κανενα απολύτως θεμα.
Να παρακαλάτε να έλθει νωρίτερα απ'ότι προορίζεται το Χάραγμα του Εωσφόρου ( => αυτός που Φέρει το Φως, την Αυγή για έναν νέο κόσμο). Θα εισηγηθώ στους αρμόδιους την πατέντα της απλυσιάς με το ηλεκτροσόκ, που ανέφερα σε προηγούμενο ποστ. Αφιλοκερδώς, δεν θα ζητήσω φράγκο απο κανέναν. Όλα για τη σωτηρία της ανθρωπότητας!
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

Που να δουλεύαμε και σε βιομηχανία. Δούλευα περιστασιακά σε γερμανικό εργοστάσιο. Στο τμήμα κοπής και επεξεργασία των λαστίχων για τους υαλοκαθαριστήρες, ο αέρας ήταν γεμάτος από σκόνη. Μια περίπτωση γυναίκας τουλάχιστον γνωρίζω, που πέθανε από καρκίνο, μη καπνίστριας. Βέβαια λαμβάνονταν μέτρα και ίσως το κάπνισμα είναι χειρότερο. Πολλοί το έκοβαν.
Πως βγαίνουν τα λάστιχα για τα γερμανικά αυτοκινητάκια. :003:
Εκεί πληρώνονται καλά τουλάχιστον και έχουν καλή περίθαλψη.
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Green Dragon έγραψε: 28 Απρ 2021, 08:59
Scouser έγραψε: 28 Απρ 2021, 08:31
Green Dragon έγραψε: 28 Απρ 2021, 08:13 Αυτό που λες ανοίγει μια πολύ μεγάλη συζήτηση με πάρα πολύ άσχημη κατάληξη. Είναι σαν την λογοκρισία.
Τι να πω; Είναι μια ξεκάθαρα ανθυγιεινή συνήθεια που είναι 100% αποδεδειγμένο ότι συνδέεται με ένα σωρό θανατηφόρες ασθένειες και μειωμένη ποιότητα ζωής. Δεν προσφέρει καν ορισμένα παράπλευρα οφέλη αν γίνεται λελογισμένα, όπως συμβαίνει π.χ. με το κρασί. To make matters worse, σε κάνει το πουτανάκι της μέσω του εθισμού που προκαλεί και σου αδειάζει το πορτοφόλι. Ο μόνος λόγος που επιτρέπεται από τον νόμο ενώ πχ τα ναρκωτικά απαγορεύονται είναι πως είναι τόσο εκτεταμένη, που πιθανή προσπάθεια απαγόρευσης θα είχε την ίδια κατάληξη με την Ποταπαγόρευση στην Αμερική. Φυσικά είναι ατομικό δικαίωμα του καθενός να κάνει ό,τι θέλει με το σώμα του, δεν το συζητώ. Αλλά δεν έχει το δικαίωμα να επιβαρύνει τους υπόλοιπους, είτε άμεσα (παθητικοί καπνιστές) είτε έμμεσα (επιβάρυνση στο ΕΣΥ).
Καταλαβαίνεις όμως μετά θα έρθει κάποιος και θα πει για τα τροχαία, τις λιπαρές τροφές κλπ και θα έχει και δίκιο αν έχει υιοθετηθεί αυτό το σκεπτικό. Έγινε ήδη πιο πάνω, υπάρχουν αρκετές αναφορές στο νήμα παρόλο που δεν το διάβασα όλο. Η κατάληξη είναι ο μεγάλος αδελφός, δηλαδή το κράτος μέσα στο βρακί μας. Χίλιες φορές να πληρώνω τους καπνιστές (που δεν ισχύει, όπως εξήγησε ο Αρχέλαος) παρά να καταλήξουμε Βόρειος Κορέα όπου επιτρέπονται μόνο 30 είδη κουρέματος.
Ε, δεν τα λες και λίγα.
Άβαταρ μέλους
vantono

Παιδιά εντάξει, τώρα αν αρχίσετε να μου λέτε και για το μπατζανάκη της θειάς της 3ης ξαδέρφης σας που δούλευε σε εργοστάσιο αμιάντου και για τον παππού σας που δούλευε σε εργοστάσιο μολύβδου και για τη γιαγιά σας στη Πτολεμαΐδα στο λιγνίτη και τον ξάδερφό σας τον καταλυτά που ρουφάει εξατμίσεις όλη μερα στη δουλειά, τη γαμάμε λίγο την κουβέντα. Ας αρχίσουμε να καπνίζουμε και όλοι Αθηναίοι, με αυτή τη λογική, μόνο και μονο επειδή καθε μέρα εισπνέουμε τόσους ρύπους και σιγα μωρέ τι να μας κλάσει ενα τσιγαράκι.
Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo »

vantono έγραψε: 28 Απρ 2021, 14:26 Ας αρχίσουμε να καπνίζουμε και όλοι Αθηναίοι, με αυτή τη λογική, μόνο και μονο επειδή καθε μέρα εισπνέουμε τόσους ρύπους και σιγα μωρέ τι να μας κλάσει ενα τσιγαράκι.
Τους ρύπους, τους εισπνέεις μέρα - νύχτα, το τσιγάρο που και που.
Το ένα τσιγαράκι σίγουρα δεν μπορεί να κλάσει.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Άβαταρ μέλους
Antares

vantono έγραψε: 28 Απρ 2021, 14:26 Παιδιά εντάξει, τώρα αν αρχίσετε να μου λέτε και για το μπατζανάκη της θειάς της 3ης ξαδέρφης σας που δούλευε σε εργοστάσιο αμιάντου και για τον παππού σας που δούλευε σε εργοστάσιο μολύβδου και για τη γιαγιά σας στη Πτολεμαΐδα στο λιγνίτη και τον ξάδερφό σας τον καταλυτά που ρουφάει εξατμίσεις όλη μερα στη δουλειά, τη γαμάμε λίγο την κουβέντα. Ας αρχίσουμε να καπνίζουμε και όλοι Αθηναίοι, με αυτή τη λογική, μόνο και μονο επειδή καθε μέρα εισπνέουμε τόσους ρύπους και σιγα μωρέ τι να μας κλάσει ενα τσιγαράκι.
Εσύ μας είπες ότι θα έμπαινες σε σπίτια για να πάρει η πρόνοια τα παιδιά καπνιστών.
Στο σπίτι του αδερφού μας ή της αδερφής μας δηλαδή, που έχουν υπέροχα παιδιά, που αγαπούν τους γονείς τους και οι οποίοι είναι διακριτικοί στο κάπνισμα, αν καπνίζουν.
Μάλλον άλλος είναι ο λόγος που θέλουν να έχουν πρόσβαση σε σπίτια διάφορα κρατικά παράσιτα. Δεν τα ενδιαφέρει η υγεία μας και η υγεία των παιδιών μας. Είναι ο νεοκομμουνισμός.
Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug »

vantono έγραψε: 28 Απρ 2021, 13:47 Πιάστε καλύτερα τις εξαρτήσεις από τις οποίες εξαρτάται/επηρεάζεται και η ζωή του διπλανού σας, για να είστε ον τόπικ.
Αν σε δω να καταβροχθίζεις μια ολόκληρη μπλακ φόρεστ μπροστά στα μούτρα μου, δεν νομίζω να μου προκαλέσεις ζάχαρο εμένα. Σαφώς και θα ανεβάσεις το δικό σου, αλλά δικό σου θέμα αυτό. Οταν όμως φυσάς τον καπνό σου στα μούτρα μου, μου μεταφέρεις τον καρκίνο τον οποίο εισπνέεις κι εσύ.
Αν είσαι με τα παιδιά σου στην ταράτσα, τύπε, προβλέπεται κάποια ποινή;
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug »

sharp έγραψε: 28 Απρ 2021, 14:25
Green Dragon έγραψε: 28 Απρ 2021, 08:59
Scouser έγραψε: 28 Απρ 2021, 08:31
Τι να πω; Είναι μια ξεκάθαρα ανθυγιεινή συνήθεια που είναι 100% αποδεδειγμένο ότι συνδέεται με ένα σωρό θανατηφόρες ασθένειες και μειωμένη ποιότητα ζωής. Δεν προσφέρει καν ορισμένα παράπλευρα οφέλη αν γίνεται λελογισμένα, όπως συμβαίνει π.χ. με το κρασί. To make matters worse, σε κάνει το πουτανάκι της μέσω του εθισμού που προκαλεί και σου αδειάζει το πορτοφόλι. Ο μόνος λόγος που επιτρέπεται από τον νόμο ενώ πχ τα ναρκωτικά απαγορεύονται είναι πως είναι τόσο εκτεταμένη, που πιθανή προσπάθεια απαγόρευσης θα είχε την ίδια κατάληξη με την Ποταπαγόρευση στην Αμερική. Φυσικά είναι ατομικό δικαίωμα του καθενός να κάνει ό,τι θέλει με το σώμα του, δεν το συζητώ. Αλλά δεν έχει το δικαίωμα να επιβαρύνει τους υπόλοιπους, είτε άμεσα (παθητικοί καπνιστές) είτε έμμεσα (επιβάρυνση στο ΕΣΥ).
Καταλαβαίνεις όμως μετά θα έρθει κάποιος και θα πει για τα τροχαία, τις λιπαρές τροφές κλπ και θα έχει και δίκιο αν έχει υιοθετηθεί αυτό το σκεπτικό. Έγινε ήδη πιο πάνω, υπάρχουν αρκετές αναφορές στο νήμα παρόλο που δεν το διάβασα όλο. Η κατάληξη είναι ο μεγάλος αδελφός, δηλαδή το κράτος μέσα στο βρακί μας. Χίλιες φορές να πληρώνω τους καπνιστές (που δεν ισχύει, όπως εξήγησε ο Αρχέλαος) παρά να καταλήξουμε Βόρειος Κορέα όπου επιτρέπονται μόνο 30 είδη κουρέματος.
Ε, δεν τα λες και λίγα.
Έχει high undercut fade pompadour, τύπε ή μόνο τίποτα ξενέρωτα καρφάκια;
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Άβαταρ μέλους
vantono

Antares έγραψε: 28 Απρ 2021, 14:37
vantono έγραψε: 28 Απρ 2021, 14:26 Παιδιά εντάξει, τώρα αν αρχίσετε να μου λέτε και για το μπατζανάκη της θειάς της 3ης ξαδέρφης σας που δούλευε σε εργοστάσιο αμιάντου και για τον παππού σας που δούλευε σε εργοστάσιο μολύβδου και για τη γιαγιά σας στη Πτολεμαΐδα στο λιγνίτη και τον ξάδερφό σας τον καταλυτά που ρουφάει εξατμίσεις όλη μερα στη δουλειά, τη γαμάμε λίγο την κουβέντα. Ας αρχίσουμε να καπνίζουμε και όλοι Αθηναίοι, με αυτή τη λογική, μόνο και μονο επειδή καθε μέρα εισπνέουμε τόσους ρύπους και σιγα μωρέ τι να μας κλάσει ενα τσιγαράκι.
Εσύ μας είπες ότι θα έμπαινες σε σπίτια για να πάρει η πρόνοια τα παιδιά καπνιστών.
Στο σπίτι του αδερφού μας ή της αδερφής μας δηλαδή, που έχουν υπέροχα παιδιά, που αγαπούν τους γονείς τους και οι οποίοι είναι διακριτικοί στο κάπνισμα, αν καπνίζουν.
Μάλλον άλλος είναι ο λόγος που θέλουν να έχουν πρόσβαση σε σπίτια διάφορα κρατικά παράσιτα. Δεν τα ενδιαφέρει η υγεία μας και η υγεία των παιδιών μας. Είναι ο νεοκομμουνισμος.
Νανδριτιδα έπαθες κι εσύ?
Άβαταρ μέλους
vantono

Feindflug έγραψε: 28 Απρ 2021, 14:59

Αν είσαι με τα παιδιά σου στην ταράτσα, τύπε, προβλέπεται κάποια ποινή;
Θα έπρεπε, δικέ μου. Όχι επειδή μπορεί να τα βλάπτει άμεσα κάτι τετοιο (καθότι εξωτερικός χώρος), αλλά έμμεσα, μέσω των προτύπων που τους περνάνε οι γονείς.
Όπως πιθανόν δεν θα ήθελες να τρυπιεσαι με ηρωίνη μπροστά στο παιδί σου, η να σνιφαρεις κόκα από καθρέφτες η να ποντάρεις το κλειδί του σπιτιού σας σε τραπεζάκι πόκερ με τσόχα, με άλλους παρακμιακους τριγύρω σου και αυτό να σε παίρνει μάτι, έτσι πιστεύω ότι δεν θα έπρεπε και να καπνίζεις αντίστοιχα.
Άβαταρ μέλους
Antares

vantono έγραψε: 28 Απρ 2021, 15:35 Νανδριτιδα έπαθες κι εσύ?
Ο Νάνδρος δεν με χώνεψε ποτέ.
Έχω κάτι γύφτους που κάνουν φασαρία στον δρόμο. Δεν είναι Σουηδοί. Το τσέκαρα. :003:
Γυφτέλληνες και από ασιατικές χώρες μοιάζουν.
Άβαταρ μέλους
ΑΝΤΙ-ΔΕΞΙΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΝΤΙ-ΔΕΞΙΑ »

OANNHSEA έγραψε: 27 Απρ 2021, 12:12 Όσοι καπνίζετε μπορείτε να πάτε να ψοφήσετε - δεν έχουμε κανένα πρόβλημα...
Όμως όταν παθαίνετε καρκίνο ή ΧΑΠ ή άλλες ασθένειες που σχετίζονται με τον καρκίνο, τότε να πληρώνετε ΜΟΝΟ από την τσέπη σας τα νοσοκομεία και τα φάρμακα!!!
Δεν θα πληρώνουμε εμείς οι λογικοί άνθρωποι την τάση σας για αυτοκτονία!!!
Δεν έχουμε κοινή τσέπη για να μας ζητάτε να πληρώσουμε και να σας σώσουμε όταν χέζεστε από την ιδέα του θανάτου, όταν επί χρόνια καπνίζετε σαν ζώα και δεν σας νοιάζει τίποτα!!!

.
Σκάσε ρε καραγκιόζη.
Σκάι Ξεφτίλες.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”