Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
όχι αποζημίωση θύματος οποιασδήποτε εγκληματικής ενέργειας, αλλά θύματος εγκληματικής ενέργειας τελούμενη από θύτη που βρίσκεται παρανόμως στη χώρα. το κράτος έχει την ευθύνη της φύλαξης των συνόρων και την διασφάλιση ότι εντός της χώρας κυκλοφορούν μόνο άνθρωποι που φέρουν νόμιμη άδεια από το κράτος.
Δεν προκύπτει όμως άμεσα ότι επειδή κάποιος μπήκε παράνομα στη χώρα φταίει το κράτος για οτιδήποτε κάνει αυτός και ιδιαίτερα εντελώς διαφορετικής τάξης εγκλήματα όπως ο βιασμός με απόπειρα ανθρωποκτονίας. Πρέπει να υπάρχει άμεση αιτιακή σχέση ανάμεσα στην αμέλεια του κράτους και στο έγκλημα.
Το κράτος έχει ευθύνη να μη χτίζονται αυθαίρετα στο δάσος. Αν σε απαγάγει κάποιος και σε πάει στο αυθαίρετό του στο δάσος και εκεί σε βασανίσει και σε σφάξει, μπορείς να ζητήσεις αποζημίωση από το κράτος επειδή δε φρόντισε να μην υπάρχει το αυθαίρετο; Δε νομίζω. Μολονότι ισχύει ότι είναι υποχρέωση του κράτους να μην υπήρχε αυτό το σπίτι στο δάσος και μολονότι ισχύει ότι αν δεν υπήρχε το σπίτι δε θα σε είχαν πάει εκεί για βασανισμό, ισχύει και ότι κάποιος που έχει ένα αυθαίρετο δεν είναι καθόλου υποχρεωτικό να το χρησιμοποιήσει κατ' αυτόν τον τρόπο και άρα δεν υπάρχει άμεση αιτιακή σχέση ανάμεσα στην αμέλεια του κράτους και σε αυτό που έπαθες.
εντελως αστοχος παραλληλισμος
αν το καθε κρατος δεν εχει ευθυνη για το ποιος σουλατσαρει εντος των συνορων του εκτος των συνορων τοτε ποια η χροια υπαρξης δικαιου της μεταναστευσης - βιζας-καταγραφης (και ποιινικου ιστορικου) σε καθε χωρα πριν και κατα την διαρκεια της παραμονης-επικρατεια και των αντιστοιχων ποινικων κυρωσεων που προκυπτουν ?
"Να πάτε να πνιγείτε. Δεν κάνετε ούτε για χαρτιά υγείας στον Ρέντη."
"Με τη Ντιναμό σαν κότες, με τη Λαμία με έπαρση, πλέον θα μας βρείτε μπροστά σας"
Aν εισαι νομιμα στη χωρα, οχι. Αν δεν εισαι, βεβαιως.
Ναι αλλα αν το όπλο είναι παράνομο; Δεν είναι ευθύνη του κράτους; Προφανώς για να φτάσει στα χέρια μου, δεν έκανε καλά την δουλειά του
Μη λες τερατωδεις βλακειες. Το οπλο δε θα σηκωθει μονο του να σκοτωσει καποιον. Να βαλουμε και πριονια, τσαπες και τσεκουρια μεσα.
Ρε μη πετατε τη μπαλα στην εξεδρα. Καντε μια λογικη συζητηση επι του θεματος και αφηστε το αρρωστημενο whataboutism
Στο διπλανό θέμα για την αγγελία με τα 720 ευρώ όλοι συζητάνε την αρχιδιά που πέταξες ότι δήθεν θέλουμε 6 χιλιάρικα, εδώ συμψηφίζεις με τους #δεν_είναι_αθώοι (btw ο Πακιστανός έφαγε ισόβια + 25 χρόνια, δε βγήκε καμία μαλακισμένη εισαγγελέας να ισχυριστεί ότι επειδή άφησε τη Μυρτώ όταν νόμιζε ότι ήταν νεκρή αυτό σημαίνει ότι δεν προσπαθούσε να τη σκοτώσει) και μας ζητάς και να αφήσουμε το αρρωστημένο whataboutism ε έχεις θράσος ρε φίλε όχι μαλακίες.
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 27 Απρ 2021, 12:15
Χαίρω πολύ. Κάποιος απατεώνας δικηγόρος παίρνει χρήματα από την δυστυχισμένη μάνα.
αυτο.
δεν ξέρω αν γνωρίζανε αν υπάρχει ή όχι νομική βάση για μια τέτοια διεκδίκηση όμως στη κοινή λογική και σε ηθικό επίπεδο το κράτος φέρει την ευθύνη γιατί για όλους αυτούς που έρχονται παρανόμως και αλωνίζουν εδώ, ο μόνος που έχει τη δικαιοδοσία και την ευθύνη για να τους σταματήσει εφαρμόζοντας τους νόμους είναι το κράτος. δεν είναι ούτε ο Χ πολίτης, ούτε η τύχη.
αν το κράτος δεν φέρει ευθύνη για το ότι τα σύνορα είναι τρύπια και μπαίνει όποιος θέλει και στη συνέχεια εγκληματεί κατά των νομίμων διαμένοντων στην επικράτεια, τότε ποιος την έχει;
Δεν υπαρχει τετοια νομικη βάση. Ειναι ακριβως το ιδιο πατημα που εχει η Γερμανια για τις πολεμικες αποζημιωσεις
Εχει η Γερμανια την ηθικη υποχρεωση να αποζημιωσει την Ελλάδα? Φυσικα και ναι.
Εχει η Γερμανια την νομικη υποχρεωση να αποζημιωσει την Ελλάδα? Φυσικα και οχι.
Οσο για το αν το κρατος φερει ευθυνη αυτο θα το εχεις με το πρωτο δεδικασμένο. Εφοσον δεν υπαρχει δεδικασμένο δεν εχεις και ευθυνη.
Πρεπει να αποδειξεις οτι ο συγκεκριμένος μπηκε παρανομα και με προθεση να τελεσει το εγκλημα που του καταλογιζεται για να εχεις κρατικη ευθυνη με πλημμελη ελεγχο.
Αλλιως το κράτος δεν ευθυνεται για τις πραξεις του ειτε νομιμος ειναι η παρανομος.
Αλλιως να απαγορευουμε την εισοδο και στους τουριστες επειδη ειναι δυνητικα υποπτοι να τελεσουν εγκλημα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος George_V την 27 Απρ 2021, 14:13, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
όχι αποζημίωση θύματος οποιασδήποτε εγκληματικής ενέργειας, αλλά θύματος εγκληματικής ενέργειας τελούμενη από θύτη που βρίσκεται παρανόμως στη χώρα. το κράτος έχει την ευθύνη της φύλαξης των συνόρων και την διασφάλιση ότι εντός της χώρας κυκλοφορούν μόνο άνθρωποι που φέρουν νόμιμη άδεια από το κράτος.
Δεν προκύπτει όμως άμεσα ότι επειδή κάποιος μπήκε παράνομα στη χώρα φταίει το κράτος για οτιδήποτε κάνει αυτός και ιδιαίτερα εντελώς διαφορετικής τάξης εγκλήματα όπως ο βιασμός με απόπειρα ανθρωποκτονίας. Πρέπει να υπάρχει άμεση αιτιακή σχέση ανάμεσα στην αμέλεια του κράτους και στο έγκλημα.
Το κράτος έχει ευθύνη να μη χτίζονται αυθαίρετα στο δάσος. Αν σε απαγάγει κάποιος και σε πάει στο αυθαίρετό του στο δάσος και εκεί σε βασανίσει και σε σφάξει, μπορείς να ζητήσεις αποζημίωση από το κράτος επειδή δε φρόντισε να μην υπάρχει το αυθαίρετο; Δε νομίζω. Μολονότι ισχύει ότι είναι υποχρέωση του κράτους να μην υπήρχε αυτό το σπίτι στο δάσος και μολονότι ισχύει ότι αν δεν υπήρχε το σπίτι δε θα σε είχαν πάει εκεί για βασανισμό, ισχύει και ότι κάποιος που έχει ένα αυθαίρετο δεν είναι καθόλου υποχρεωτικό να το χρησιμοποιήσει κατ' αυτόν τον τρόπο και άρα δεν υπάρχει άμεση αιτιακή σχέση ανάμεσα στην αμέλεια του κράτους και σε αυτό που έπαθες.
εντελως αστοχος παραλληλισμος
αν το καθε κρατος δεν εχει ευθυνη για το ποιος σουλατσαρει εντος των συνορων του εκτος των συνορων τοτε ποια η χροια υπαρξης δικαιου της μεταναστευσης - βιζας-καταγραφης (και ποιινικου ιστορικου) σε καθε χωρα πριν και κατα την διαρκεια της παραμονης-επικρατεια και των αντιστοιχων ποινικων κυρωσεων που προκυπτουν ?
Η ευθύνη του εξαντλείται στην επιβολή των αντίστοιχων κυρώσεων. Δε σημαίνει ότι γίνεται κηδεμόνας όποιου κυκλοφορεί παράνομα (όπως αντίστοιχα δεν έχει δικαίωμα να σου ζητήσει λεφτά για ό,τι καλό σου κάνει κάποιος που κυκλοφορεί νόμιμα). Βασικά δεν ορίζεται καν η έννοια "κυκλοφορώ παράνομα" εκτός αν έχεις καταδικαστική απόφαση που λέει ότι πρέπει να είσαι μέσα ή αν είσαι κάπου που απαγορεύεται η κυκλοφορία γενικώς για άλλους λόγους. Υπάρχει μόνο η η έννοια της παράνομης εισόδου.
That said, ειδικά για εσένα, από τη στιγμή που δήθεν απορρίπτεις το αστικό κράτος κλπ, μην πας να το παίξεις 100 χρονών η αλεπού 110 το αλεπουδάκι. Το κράτος είναι εσωτερικά συνεπές σε αυτήν την απόφαση και οι δικαστές ξέρουν πολύ καλύτερα τι υποχρέωση έχει και δεν έχει σε σχέση με εσένα. Live with it.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος foscilis την 27 Απρ 2021, 14:13, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ναι αλλα αν το όπλο είναι παράνομο; Δεν είναι ευθύνη του κράτους; Προφανώς για να φτάσει στα χέρια μου, δεν έκανε καλά την δουλειά του
Μη λες τερατωδεις βλακειες. Το οπλο δε θα σηκωθει μονο του να σκοτωσει καποιον. Να βαλουμε και πριονια, τσαπες και τσεκουρια μεσα.
Ρε μη πετατε τη μπαλα στην εξεδρα. Καντε μια λογικη συζητηση επι του θεματος και αφηστε το αρρωστημενο whataboutism
Στο διπλανό θέμα για την αγγελία με τα 720 ευρώ όλοι συζητάνε την αρχιδιά που πέταξες ότι δήθεν θέλουμε 6 χιλιάρικα, εδώ συμψηφίζεις με τους #δεν_είναι_αθώοι (btw ο Πακιστανός έφαγε ισόβια + 25 χρόνια, δε βγήκε καμία μαλακισμένη εισαγγελέας να ισχυριστεί ότι επειδή άφησε τη Μυρτώ όταν νόμιζε ότι ήταν νεκρή αυτό σημαίνει ότι δεν προσπαθούσε να τη σκοτώσει) και μας ζητάς και να αφήσουμε το αρρωστημένο whataboutism ε έχεις θράσος ρε φίλε όχι μαλακίες.
Εισαι απολυτως ελευθερος να με βαλεις στο ignore αν δε σου αρεσουν αυτα που γραφω.
Εγω παντως θα σας ξεμπροστιαζω οπου σας βρω
"Με τη Ντιναμό σαν κότες, με τη Λαμία με έπαρση, πλέον θα μας βρείτε μπροστά σας"
Μη λες τερατωδεις βλακειες. Το οπλο δε θα σηκωθει μονο του να σκοτωσει καποιον. Να βαλουμε τοτε πριονια, τσαπες και τσεκουρια μεσα.
Καμιά μπάλα στην εξέδρα. Και δεν είναι κακή ιδέα να μπουν και τα τσεκούρια στην συζητηση.
Η λογική σας είναι ότι πληρώνω για την ασφάλεια μου. Αν έρθει κάποιος τρελάμενος, εγκληματίας είναι ευθύνη του κράτους που δεν με προστάτεψε.
Ε βεβαια. Αν αυτος ο τρελαμενος βρισκεται στη χωρα επειδη καποιος που πληρωνω δεν εκανε τη δουλεια του, τοτε την ευθυνη φερει το κρατος.
Απολυτως λογικο. Διοτι αν το κρατος δεν με προστατεψει, τοτε θα παρω εγω την προστασια στα χερια μου. Να μην ερθει μετα καποιος απο το κρατος ομως να μου ζητησει το λογο ομως.
Μη λες τερατωδεις βλακειες. Το οπλο δε θα σηκωθει μονο του να σκοτωσει καποιον. Να βαλουμε τοτε πριονια, τσαπες και τσεκουρια μεσα.
Καμιά μπάλα στην εξέδρα. Και δεν είναι κακή ιδέα να μπουν και τα τσεκούρια στην συζητηση.
Η λογική σας είναι ότι πληρώνω για την ασφάλεια μου. Αν έρθει κάποιος τρελάμενος, εγκληματίας είναι ευθύνη του κράτους που δεν με προστάτεψε.
Ε βεβαια. Αν αυτος ο τρελαμενος βρισκεται στη χωρα επειδη καποιος που πληρωνω δεν εκανε τη δουλεια του, τοτε την ευθυνη φερει το κρατος.
Απολυτως λογικο. Διοτι αν το κρατος δεν με προστατεψει, τοτε θα παρω εγω την προστασεια στα χερια μου. Να μην ερθει μετα καποιος απο το κρατος ομως να μου ζητησει το λογο ομως.
Βρε κάνε ότι θες εσύ. Την ηλίθια λογική σου προσπαθώ να χρησιμοποιησω
dtri2020 έγραψε: 23 Οκτ 2021, 22:56
Ενώ, ας πούμε στα άλλα κόμματα αυτό σπανίζει.
George_V έγραψε: 27 Απρ 2021, 12:26
Οσο distasteful και αν ειναι, ειναι λογικο να απορριφθει καθως θα δημιουργουσε δεδικασμένο αποζημιωσης θυματος εγκληματικης ενεργειας απο το κρατος με αποτέλεσμα το καθε θυμα εγκληματικης ενεργειας να εγειρει αστικές αγωγες αποζημιωσης κατα του κράτους. Καποια στιγμη θα πηξουν και τα δικαστηρια (ειναι που ειναι πηγμένα τα αστικα δλδ) και θα μπλοκάρει το συστημα. Χωρια την οικονομικη αφαιμαξη της πολιτειας να πληρώνει αποζημιωσεις.
Δεν γινεται.
Για να σε αποζημιωσει το κράτος πρεπει να αποδειξεις οτι ο εν λογω λαθρο, μπηκε λαθραια στη χωρα και με προθεση να τελεσει το συγκεκριμενο εγκλημα για το οποιο κατηγορειται.
Δλδ αν ενας Αλγερινος πιαστει χωρις χαρτια και ομολογησει οτι μπηκε στη χώρα για να σκοτωσει τον Χ και αυτο εκανε τοτε ισως εχεις μια νομικη βαση για κρατικη αποζημιωση (και παλι ψιλοδυσκολο).
Σε αλλες περιπτώσεις αποζημιωση ζητας απο τον δράστη οχι απο το κράτος.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Απολυτως λογικο. Διοτι αν το κρατος δεν με προστατεψει, τοτε θα παρω εγω την προστασεια στα χερια μου. Να μην ερθει μετα καποιος απο το κρατος ομως να μου ζητησει το λογο ομως.
Τιποτα δε προσπαθεις να κανεις. Λογος και αντιλογος εισαι απλα και μονο να δικαιολογησεις την παρουσια σου. Αερας τελειως. Δεν υπαρχεις καν.
Τιποτα δε προσπαθεις να κανεις. Λογος και αντιλογος εισαι απλα και μονο να δικαιολογησεις την παρουσια σου. Αερας τελειως. Δεν υπαρχεις καν.
( συγγνώμη που δεν συμφώνησα)
dtri2020 έγραψε: 23 Οκτ 2021, 22:56
Ενώ, ας πούμε στα άλλα κόμματα αυτό σπανίζει.
Μη λέτε σαχλαμάρες ρε παλικάρια. Με την ίδια λογική, αν πάω εγώ και κλέψω 20 καταστήματα, οι 19 θα ζητήσουν αποζημίωση επειδή αν με έπιαναν στον πρώτο θα ήμουν μέσα, άρα δεν θα τα έκλεβα. Μιλάμε για υπερπόντια πηδηματα λογικής για κάνα παραφορουμ, όχι να χαλάς χρήματα για δικηγόρους. Κάτι τέτοιους τύπους σαν εσάς που παίρνετε τα εγκεφαλικά σας κολλήματα για πραγματικότητα θα επηρέασαν την μάνα, γι αυτό χαλάει τα λεφτά της για ηλιθιότητες. Η Μυρτώ λόγω της κατάστασης της, πρέπει να έχει τη βοήθεια του κράτους όπως και όλοι οι άλλοι άνθρωποι στην κατάσταση της, κι από εκεί και πέρα υπάρχουν άλλοι τρόποι, άνοιγμα λογαριασμών, συναυλίες, κλπ. Όλα τα άλλα είναι για συζητήσεις της πλάκας.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Με λίγα λόγια το βοθροκράτος του Ελλαδιστάν μας λέει:
α) ότι δεν ευθύνεται αυτό για τον παράνομο λαθρομετανάστη που μπήκε στην Ελλάδα...
β) ότι δεν ευθύνεται για την εγκληματική ενέργεια του πακιστανού!!!
Ναι ρε!!!
Το κράτος που το πληρώνουμε για να κρατά έξω από την χώρα όλα τα κακοποιά στοιχεία...
Το κράτος που το πληρώνουμε για να μας έχει ασφαλείς ενάντια σε όλα τα κακοποιά στοιχεία...
Αυτό το κράτος μας λέει ότι δεν ευθύνεται για ότι έπαθε η Μυρτώ!!!
Απλά εσείς τα κορόιδα με περικεφαλαία, πληρώνετε χρυσά 301 υποκείμενα απλά και μόνο για να τα βλέπετε στην τηλεόραση!!!
Αυτό ήρθε και μας είπε το ελληνικό κράτος βάσει των δικαστών του!!!