hellegennes έγραψε: 25 Απρ 2021, 00:57
Να κάνεις αίτηση να τις δημοσιεύσει το Nature. Με λίγη καλή τύχη, ίσως το δημοσιεύσουν στην στήλη με τις γελοιογραφίες.
Για ποιο nature μου λες ρε φίλε? Που μας πλασάρουν οστά 200.000 ετών από πιθήκια για ανθρώπους. Τέτοια διαβάζεις? Δοκίμασε το μακελειό. Καλύτερο είναι. Άσε δεν είμαστε χτεσινοί.
Να κάνεις αίτηση να τις δημοσιεύσει το Nature. Με λίγη καλή τύχη, ίσως το δημοσιεύσουν στην στήλη με τις γελοιογραφίες.
Για ποιο nature μου λες ρε φίλε? Που μας πλασάρουν οστά 200.000 ετών από πιθήκια για ανθρώπους. Τέτοια διαβάζεις? Δοκίμασε το μακελειό. Καλύτερο είναι.
Άσε δεν είμαστε χτεσινοί.
Δηλαδη ποτε εμφανιστηκαν οι ανθρωποι κατ' εσενα; Τι δειχνουν οι μελετες σου;
Δυο πραγματα ειναι αχωριστα απο το ψεμα, οι πολλες υποσχεσεις και οι πολλες δικαιολογιες.
Για ποιο nature μου λες ρε φίλε? Που μας πλασάρουν οστά 200.000 ετών από πιθήκια για ανθρώπους. Τέτοια διαβάζεις? Δοκίμασε το μακελειό. Καλύτερο είναι.
Πριν το 10.000 π.Χ. δεν υπήρχαν άνθρωποι.
Τα οστά από το δήθεν 100.000 π.Χ. που σας πλασάρουν μόνο ανθρώπινα δεν είναι. Πίπες είναι όλα αυτά κι εσείς τα χάφτετε και τα χρησιμοποιείται κιόλας εναντίον του χριστιανισμού.
Τα οστά από το δήθεν 100.000 π.Χ. που σας πλασάρουν μόνο ανθρώπινα δεν είναι. Πίπες είναι όλα αυτά κι εσείς τα χάφτετε και τα χρησιμοποιείται κιόλας εναντίον του χριστιανισμού.
Το 10.000 πΧ έγινε ο πόλεμος μεταξύ της Αθήνας και της Ατλαντίδας.
Δημοκράτης έγραψε: 31 Αύγ 2021, 14:42Από εκεί και πέρα είναι φανερό ότι ψήφισα μαλακα
AlienWay έγραψε: 05 Οκτ 2021, 22:00
Η ΝΔ είναι βαθιά δεξιά.
Alphabet έγραψε: 25 Απρ 2021, 22:08
Για να σε καταλαβω...μπορεις να μου πεις που βασιζεσαι για αυτα που λες;
Υπηρχαν ζωα πολυ πριν απο 10.000 χρονια;
Δυο πραγματα ειναι αχωριστα απο το ψεμα, οι πολλες υποσχεσεις και οι πολλες δικαιολογιες.
Εισαι λάθος. Υπαρχουν χιλιαδες αποδειξεις για ζωη πολυ πριν το 10000 π.Χ.
Αυτο βεβαια δεν συνεπαγεται και αυτοματη ασυμβατοτητα μεταξυ χριστιανισμου και επιστημης.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Για ποιο nature μου λες ρε φίλε? Που μας πλασάρουν οστά 200.000 ετών από πιθήκια για ανθρώπους. Τέτοια διαβάζεις? Δοκίμασε το μακελειό. Καλύτερο είναι. Άσε δεν είμαστε χτεσινοί.
Nόημα της ως άνω image:
Οι περισσότεροι Χριστιανοί
δεν το ξέρoυν αυτό, αλλά
«Σε ολόκληρο τον πρώτο χριστιανικό αιώνα
Ο Ιησούς δεν αναφέρεται από κανέναν
Έλληνα ή Ρωμαίο ιστορικό, θρησκεία
λόγιο, πολιτικό, φιλόσοφο ή ποιητή.
Το όνομά του δεν εμφανίζεται ποτέ σε καμμία
επιγραφή και δεν βρέθηκε ποτέ σε
ένα κομμάτι ιδιωτικής αλληλογραφίας.
..........
-Δρ. Bart Ehrman
«...γιατί σκοπός μας δεν είναι να μάθουμε πολλά. Σκοπός μας είναι μέσα από την εξάσκησή μας να φέρουμε σε κατάσταση κβαντισμού τον ίδιο το νου μας...»
ksmyrn έγραψε: 19 Απρ 2021, 11:02
Παίδες, το έχω απορία. Οι Εβραίοι είχαν πολλούς προφήτες επειδή ο Θεός τους έβλεπε να τον γράφουν συχνά και τους έστελνε τους προφήτες να τους μιλήσουν. Προ Χριστού αυτοί. Μετά Χριστόν έχουμε άλλον προφήτη; Εγώ δεν έχω ακούσει-διαβάσει κανέναν. Αυτό δεν τους προβληματίζει καθόλου;
Το 10.000 πΧ έγινε ο πόλεμος μεταξύ της Αθήνας και της Ατλαντίδας.
Nόημα της ως άνω image:
Οι περισσότεροι Χριστιανοί
δεν το ξέρoυν αυτό, αλλά
«Σε ολόκληρο τον πρώτο χριστιανικό αιώνα
Ο Ιησούς δεν αναφέρεται από κανέναν
Έλληνα ή Ρωμαίο ιστορικό, θρησκεία
λόγιο, πολιτικό, φιλόσοφο ή ποιητή.
Το όνομά του δεν εμφανίζεται ποτέ σε καμμία
επιγραφή και δεν βρέθηκε ποτέ σε
ένα κομμάτι ιδιωτικής αλληλογραφίας.
..........
-Δρ. Bart Ehrman
Έχω διαβάσει αρκετά βιβλία του Έρμαν, και είναι εξαιρετικός ακαδημαϊκός και συγγραφέας. Ειδικά στο 'How Jesus Became God' δίνει ρέστα, γιατί έχει πολύ βαθιά γνώση των Ευαγγελίων και του πρώϊμου χριστιανισμού γενικότερα.
Και σχολιάζω αυτό επειδή ναι μεν το quote που παρατίθεται είναι αληθινό, και είναι μία γενική παραδοχή κάθε ιστορικού που σέβεται τον εαυτό του, την ίδια στιγμή όμως ο Έρμαν είναι πεπεισμένος ότι ο Ιησούς υπήρξε. Όχι ότι όλα όσα λέγονται για αυτόν είναι αληθινά, όχι ότι αναστήθηκε, όχι ότι έκανε θαύματα και ήταν γιος θεού και λοιπές βλακείες, αλλά ότι κάποιος με το όνομα Ιησούς έζησε και σταυρώθηκε στην Ιερουσαλήμ περίπου εκείνα τα χρόνια που υποτίθεται ότι έγινε όλο αυτό.
Και το βασίζει αυτό στο ότι οι πρώτοι χριστιανοί και ακόλουθοι του Ιησού, που ήταν Εβραίοι και είχαν μεγαλώσει με εβραϊκές ιστορίες στις οποίες γινόταν λόγος για τον μεσσία (που στην εβραϊκή κουλτούρα είναι ένας απίστευτα δυνατός και γαμάουα τύπος που θα καθυπόταζε όλους τους εχθρούς του Ισραήλ και θα έφτιαχνε μία νέα θεοκρατία), αναγκάστηκαν να προσαρμόσουν την πίστη τους πάνω στην σταύρωση. Η σταύρωση ήταν μία πραγματικότητα από την οποία δεν μπορούσαν να ξεφύγουν, το ήξεραν όλοι, ακόμα και αυτοί που τους κυνηγούσαν, ότι ο Ιησούς, που υποτίθεται ήταν μεσσίας, είχε πεθάνει αβοήθητος στον σταυρό. Οι προφήτες δεν έλεγαν ότι ο μεσσίας θα εκτελείτο έτσι από τον στρατό κατοχής.
Αν ήταν στο χέρι τους θα έφτιαχναν μία ιστοριούλα όπου ο Ιησούς θα εξωπέταγε με την δύναμη του εβραϊκού θεού όλους τους Ρωμαίους από τον Μέση Ανατολή, αλλά το ότι όλα ξεκινούν από έναν τόσο φτηνό θάνατο, μάλλον επιβεβαιώνουν την ύπαρξη ενός τύπου που μάλλον λεγόταν Ιησούς (πολύ κοινό όνομα την εποχή εκείνη) και που είχε μερικούς περίεργους ακολούθους και έκανε σαματά στον ναό.
Το άλλο που για τον Έρμαν επιβεβαιώνει την ύπαρξη του Ιησού είναι η ύπαρξη του Παύλου. Ο Παύλος μέσα σε 2-3 χρόνια από τον θάνατο του Ιησού, δηλαδή πολύ μικρό χρονικό διάστημα, κυνηγάει τους χριστιανούς, μετά γίνεται χριστιανός και γνωρίζει τον Πέτρο και τον Ιάκωβο, τον αδερφό υποτίθεται του Ιησού. Τα σπάει μαζί τους γιατί αυτοί θέλουν η πίστη να μείνει μόνο μεταξύ εβραίων ενώ αυτός χαλαρώνει τους κανόνες και δέχεται προσύλητους και απερίτμητους, αλλά στο ενδιάμεσο και μέσα σε ένα διάστημα 15 ετών μετά τον θάνατο του Ιησού γράφει και ένα σωρό γράμματα προς τις διάφορες συναγωγές που φτιάχνει σε διάφορα σημεία της ανατολικής Μεσογείου. Αυτή η εγγύτητα του Παύλου στον ιστορικό Ιησού, διότι ο Παύλος έχει αφήσει πίσω του έργο, για τον Έρμαν είναι αρκετή. Τα ευαγγέλια γράφτηκαν μετά το 60, οπότε δεν τα θεωρεί εντελώς ιστορικά κείμενα, είναι γραμμένα από διάφορους άλλους μία ή δύο γενιές μετά.
Είναι ωραίος τύπος ο Έρμαν, αθεοαγνωστικός και πρώην ευαγγελικός που έχασε σταδιακά την πίστη του, και αξίζει να τον δει κανείς και σε διαλέξεις, μιλάει απλά και κατανοητά.
Αυτο βεβαια δεν συνεπαγεται και αυτοματη ασυμβατοτητα μεταξυ χριστιανισμου και επιστημης.
Εγώ σου χω πει εσένα ότι είσαι αιρετικός κι εσύ συνεχίζεις το βιολί σου.
Δε μου ειπες σε ποια αιρεση ανηκω ομως και εχω μπερδευτει.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Δε μου ειπες σε ποια αιρεση ανηκω ομως και εχω μπερδευτει.
Αιρετικός δεν είναι μόνο κάποιος που ανήκει σε κάποια συγκεκριμένη αίρεση αλλά και αυτός που διδάσκει διαφορετικά από το πνεύμα της Γραφής που συμπίπτει με αυτό του Αγίου Πνεύματος. Γιατί η Γραφή είναι θεόπνευστη όχι με την έννοια ότι έπεσε από τον ουρανό, αλλά με την έννοια ότι το Άγιο Πνεύμα ενέπνευσε τον συγγραφέα, π.χ. τους ευαγγελιστές, να καταγράψει το αντίστοιχο ιερό κείμενο.