!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Άκου λίγο ρε Τάκη.

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Re: Άκου λίγο ρε Τάκη.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 19 Απρ 2021, 19:13 Οι εργατες των Ορυχειων δεν εχουν τα ιδια κοινα συμφεροντα με τους εργατες των γραφειων ..
Των γραφείων τους παίρνει την υπεραξία η μολυβοθήκη;
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 19 Απρ 2021, 19:24
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 19 Απρ 2021, 19:13 Οι εργατες των Ορυχειων δεν εχουν τα ιδια κοινα συμφεροντα με τους εργατες των γραφειων ..
Των γραφείων τους παίρνει την υπεραξία η μολυβοθήκη;
Ειπα οτι δεν εχουν τα ιδια συμφεροντα
Το ποιος παιρνει την υπεραξια ειναι ασχετο
Άβαταρ μέλους
Fluffy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fluffy »

Απλα για να καταλάβετε τι μουφες πετάει ο αινειας. Πολυ καλό δολωμα νανε.
Άβαταρ μέλους
Ju-87

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ju-87 »

ΜπλεΜπουμπυς έγραψε: 19 Απρ 2021, 18:52 Και πετάγεται ο Τάκης.
Και με ύφος .. υψηλότατο.
Αναφέρει..
Καλύτερα να με γονιμοποιεί το κεφάλαιο, παρά να με πάνε στην Σιβηρία οι κομμουνιστές ,να μου πάρουν τα σπίτια που δήθεν έχω και να τα δώσουν, στην ηγεσία του Περισσού..
Ο Κουτσούμπας πάντως και στην Σιβηρία να πήγαινε δεν θα είχε πρόβλημα. Τέτοιο λίπος που έχει...
Δημοκράτης έγραψε: 31 Αύγ 2021, 14:42Από εκεί και πέρα είναι φανερό ότι ψήφισα μαλακα
AlienWay έγραψε: 05 Οκτ 2021, 22:00 Η ΝΔ είναι βαθιά δεξιά.

Επαναλαμβάνω, η ΝΔ είναι βαθιά δεξιά.
Άβαταρ μέλους
Golden Age

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age »

Ναύτης έγραψε: 19 Απρ 2021, 11:30
Bandit59 έγραψε: 19 Απρ 2021, 11:25
Ναύτης έγραψε: 19 Απρ 2021, 10:58 Οι περισσότεροι τον έχετε πάρει στο ψιλό τον ΜπλεΜπουμπυς, αλλά, αν εξαιρέσει κάποιος την κατακλείδα περί φαπών, έχει δίκιο σε όλα όσα γράφει.
Εχει πλάκα που νομίζεις ότι ο Μπούμπης έγραψε αυτό το κατεβατό.
Γιατί να μην τό 'γραψε; :smt017
Τέλος πάντων, επί της ουσίας σωστά πράγματα γράφει το κείμενο.
Περιμένω τότε να δω πως γίνεται να ημιανατραπεί το σύστημα απο μαρξιστική σκοπιά. :102:
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης »

Golden Age έγραψε: 20 Απρ 2021, 10:11
Ναύτης έγραψε: 19 Απρ 2021, 11:30
Bandit59 έγραψε: 19 Απρ 2021, 11:25

Εχει πλάκα που νομίζεις ότι ο Μπούμπης έγραψε αυτό το κατεβατό.
Γιατί να μην τό 'γραψε; :smt017
Τέλος πάντων, επί της ουσίας σωστά πράγματα γράφει το κείμενο.
Περιμένω τότε να δω πως γίνεται να ημιανατραπεί το σύστημα απο μαρξιστική σκοπιά. :102:
Σ' αυτό δεν μπορώ να βοηθήσω, δεν είμαι μαρξιστής, αλλά δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ειδήμων επί του μαρξισμού για να αντιληφθεί ότι το υπάρχον (μετα)καπιταλιστικό σύστημα πάσχει σοβαρά (έτσι κι αλλιώς πάντοτε το καπιταλιστικό σύστημα έπασχε από εγγενείς αντιφάσεις και αδυναμίες) και να προβαίνει σε διαπιστώσεις των προβλημάτων. Τώρα αν η λύση είναι ο σοσιαλισμός, η σοσιαλδημοκρατία ή ενδεχομένως ένας ριζικά μεταρρυθμισμένος και ορθολογικός οικονομικός φιλελευθερισμός είναι μια άλλη κουβέντα.
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Fluffy έγραψε: 19 Απρ 2021, 19:34 Απλα για να καταλάβετε τι μουφες πετάει ο αινειας. Πολυ καλό δολωμα νανε.
Όλα τα μέλη της εργατικής τάξης ΔΕΝ έχουν τα ίδια κοινά συμφέροντα (ούτε τα μέλη της άρχουσας τάξης έχουν τα ίδια κοινά συμφέροντα )

Βολεψου με αυτή την ωμή αντικειμενική αλήθεια :003:
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 19 Απρ 2021, 19:11 Και να ξεκαθαρισουμε κατι
Δεν εχουν ολα τα μελη της εργατικης ταξης τα ιδια κοινα συμφεροντα
Ουτε εχουν ολοι οι εργατες την ιδια αντιληψη για το ποιο ειναι το συμφερον τους
Αυτό είναι σα να λες ότι επειδή δεν έχουν όλα τα μόρια του αερίου την ίδια ταχύτητα σημαίνει το αέριο δεν έχει θερμοκρασία.

Η τάξη είναι έννοια που ορίζεται σε ανώτερο επίπεδο από το άτομο όπως η θερμοκρασία ορίζεται σε ανώτερο επίπεδο[*] από το μόριο.

Μάλιστα δεν είναι απίθανο το ίδιο άτομο να κομμάτι και της εργατικής τάξης (επειδή κάνει μισθωτή εργασία σε μια επιχείρηση) και της κεφαλαιουχικής (επειδή το κομπόδεμά του το έχει κάνει μετοχές). Προφανώς όμως για την πλειοψηφία κάποια ιδιότητα είναι κυρίαρχη.

[*] εννοώ ανώτερο επίπεδο περιγραφής αλλά ταυτόχρονα εννοώ και ανώτερο επίπεδο από το βαραθρώδες μορφωτικό σου επίπεδο
ΑΙΝΕΙΑΝ06

foscilis έγραψε: 20 Απρ 2021, 12:19
Αυτό είναι σα να λες ότι επειδή δεν έχουν όλα τα μόρια του αερίου την ίδια ταχύτητα σημαίνει το αέριο δεν έχει θερμοκρασία.

Η τάξη είναι έννοια που ορίζεται σε ανώτερο επίπεδο από το άτομο όπως η θερμοκρασία ορίζεται σε ανώτερο επίπεδο[*] από το μόριο.

Μάλιστα δεν είναι απίθανο το ίδιο άτομο να κομμάτι και της εργατικής τάξης (επειδή κάνει μισθωτή εργασία σε μια επιχείρηση) και της κεφαλαιουχικής (επειδή το κομπόδεμά του το έχει κάνει μετοχές). Προφανώς όμως για την πλειοψηφία κάποια ιδιότητα είναι κυρίαρχη.

[*] εννοώ ανώτερο επίπεδο περιγραφής αλλά ταυτόχρονα εννοώ και ανώτερο επίπεδο από το βαραθρώδες μορφωτικό σου επίπεδο
Ακριβώς το ίδιο πράγμα που γράφω για το ταξικο συμφέρον της εργατικής τάξης ,το γράφω και για το λεγόμενο εθνικό συμφέρον :D

Δεν έχουν όλα τα μέλη του έθνους τα ίδια κοινά συμφέροντα και ούτε την ίδια αντίληψη για το ποιο πρέπει να είναι το λεγόμενο κοινό εθνικό συμφέρον

Αυτή ή αντίληψη με εμποδίζει να είμαι προσωπικά και εθνικιστής αλλά και κομουνιστης ..

Και γενικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει να βάζουμε το προσωπικό μας ατομικό συμφέρον πάνω από το συλλογικό συμφέρον της ομάδας στην οποία ανηκουμε (ακούσια και από τύχη πολλές φορές αφού δεν επέλεξα εγώ το έθνος ή την κοινωνική τάξη στην οποία έτυχε να γεννηθω .) πάνω από το δικό μου ατομικό προσωπικό συμφέρον , όταν αυτό το συλλογικό συμφέρον δεν εκφράζει ή έχει πάψει να εκφράζει τα δικά μου προσωπικά συμφέροντα
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Οι άνθρωποι όπως είναι γνωστό από τον καιρό της Πολιτείας του Πλατωνα ενώνονται σε ομάδες προκειμένου να προασπίσουν από κοινού τα δικά τους ατομικά συμφέροντα
Έως εδώ καλά ..
Τι γίνεται όμως όταν ή ομάδα στην οποία ανηκω (είτε αυτή είναι ή κοινωνική τάξη στην οποία ανηκω είτε ή εθνότητα στην οποία ανηκω είναι κάποια άλλη ομάδα με άλλη συλλογική ταυτότητα ) ΔΕΝ εκφράζει ή εξυπηρετεί τα δικά μου ατομικά συμφέροντα;

Γιατί πχ εγώ ο ΑΙΝΕΙΑΝ (και κάθε ΑΙΝΕΙΑΝ σε κάθε τόπο και χρόνο ) θα πρέπει να θυσιαζομαστε ή να υπερασπίζομαστε μία συλλογικότητα ή οποια δεν εξυπηρετεί τα δικά μας ατομικά συμφέροντα ; (εν προκειμένω σαν μέλος της εργατικής τάξης ή μέλος του έθνους;)
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Ή έννοια της κοινωνικής λοιπόν τάξης και μάλιστα της εργατικής τάξης είναι διανοούμενιστικο κατασκεύασμα (όπως ίσως και ή έννοια του έθνους..)

Το παράδειγμα που έδωσες ενισχύει το επιχείρημα μου
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Και οι κονουνιστες ΔΕΝ έχουν ακόμη καταφέρει να ορίσουν το ποιοι εργαζόμενοι σε ποιες επαγγελματικές ομάδες είναι μέλη της εργατικής τάξης και ..που τέλος πάντων έχουν αυτές οι διαφορετικές κατηγορίες εργαζομένων κοινά συμφέροντα ..

Εδώ στην ίδια συντεχνιακη ομάδα ΔΕΝ έχουν όλοι οι εργαζόμενοι σε αυτή την συντεχνία τα ίδια κοινά συμφέροντα ..και θα έχουν κοινά συμφέροντα τα μέλη μιας εργατικής τάξης έτσι γενικά και αόριστα όπως την ορίζει το ΚΚΕ ;
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Ακόμη και ή έννοια του ατομικού συμφέροντος είναι σχετική ανάλογα με την υποκειμενική αντίληψη και νοοτροπία που έχει κάποιο άτομο πχ κάποιος επιχειρηματίας να προτιμά να βγάζει λιγότερα χρήματα αλλά σταθερά χωρίς μεγάλο κόπο και ρίσκο ενω ένας άλλος να προτιμα να βγάζει υπερκερδη με μεγάλο ρίσκο ανασφάλεια και προσωπικό κόπο (ή κόστος στην προσωπική και οικογενειακή του ζωή κλπ )

Ακόμη λοιπόν κι ή έννοια του προσωπικου συμφέροντος είναι σχετική και υποκειμενική και εξαρτάται από τους στόχους που έχει στην ζωή του το κάθε άτομο
(Υπάρχουν άνθρωποι με ματαιοδοξία που προτιμούν να έχουν τον τίτλο "Πρόεδρος ή Διευθυντής" ακόμη και εάν δεν τους συμφέρει αυτό οικονομικά ..)
ΑΙΝΕΙΑΝ06

ΜπλεΜπουμπυς έγραψε: 19 Απρ 2021, 07:58 Τάκη σου κόψανε τα μισθά, το μεροκάματο, το οχτάωρο, τη σύνταξη στην κάναν χαρτζιλίκι, σου κλείσανε το μαγαζί, σ αφήσανε στον άσο Τάκη, πάει σε τελειώσανε, σ έχουνε στους όρχεις τους γραμμένονε, δεν το βλέπεις ρε Τάκη;
Σε χώσανε σε φορείο στο διάδρομο του νοσοκομείου και σ αφήσαν να πεθάνεις Τάκη, μόνος κι έρμος σαν το σκυλί στ αμπέλι θα πας Τάκη.
Στείλε SMS να πας περίπτερο Τάκη, παλουκώσου σπίτι να δεις Σκάι Τάκη, μην πας πάρκο, μην κάτσεις σε παγκάκι, μην πας παραλία, μην βγεις στον δρόμο, σε κάνανε μπαούλο στο ξύλο Τάκη και πλήρωνε τα πρόστιμα αν δεν είσαι όπως πρέπει.
Κάτσε σπίτι λοιπόν Τάκη να δεις την κηδεία του καλοταϊσμένου κηφήνα της βασίλισσας της Αγγλίας Τάκη, την έχει η ΕΡΤ εντολή Μητσοτάκη, Τάκη.
Που τίποτε καλό δεν έκανε για νά χει τιμές και δόξες Τάκη
, πώς κάνουν οι ανθρώποι κι αφήνουν μνήμες Τάκη μου, κατευόδιο ένας καλός λόγος, ένα καλό κάτι που έπραξε, ένα έργο ωραίο, τίποτε απολύτως δεν έκανε Τάκη, μόνο σχεδίαζε το άγημα της πομπής της κηδείας του που θα τον πήγαινε στον λάκκο του Τάκη, κει που θα πάμε όλοι, αυτό τον μάρανε Τάκη, η εντύπωση του τροχοφόρου που θα τον μετέφερνε σε προχωρημένο γήρας χορτάτο κι από φυσικό θάνατο ανακουφισμένο, τι πένθος νά χει όποιος λογικός άνθρωπος για δαύτονε Τάκη μου και γιατί.
19 του Απρίλη θά ρθει ο Τζιμ κι ο Μπίλ Τάκη και μπορεί άμαν γουστάρει να πάει και στο χωριό σου, στην πλατεία σου, στους δικούς σου ανθρώπους, εσύ είτε με τεστ, είτε μ εμβόλιο Τάκη, πουθενά δεν θα πας Τάκη μου πάλι, δεν σ αφήνουνε, δεν έχεις και λεφτά στην τσέπη, άστα να παν στο διάολο Τάκη μου πώς κατήντησες.
Πήγε σήμερα στον Ισθμό ο Κούλης Τάκη μου και δεν ήξερε πως είναι κλειστός και 70 άνθρωποι δεν δουλεύουν πια Τάκη και ρώταγε αν κάνουν εκεί, αυτό που κρεμιώνται με τα σκοινιά ψηλά να βλέπουν κάτω και να φχαριστιούνται φόβο Τάκη μου, είναι της εποχής ικανοποίηση ο φόβος Τάκη, έγινε σπορ της μοδός.
Άσε που έψαχνε τρόπο να βάλει τη ζακετούλα του Τάκη μου και τρέξανε δυο κολαούζοι να του χώσουνε σωστά το χέρι του στο μανίκι.
Χώρα παρατράγουδο ρε Τάκη, για πρίγκηπες, για βασιλιάδες, για πρωθυπουργούς γονική παροχή, για ναρκέμπορους, για παιδεραστές, για μαφίες, για Ζαμπούνηδες του πρωτοκώλου και του κώλου Τάκη μου.
Κι εσύ είσαι βάτραχος ρε Τάκη, γιατί τους ψηφίζεις εσύ αυτούς συνέχεια βρε Τάκη μου.
Κάνε μια ψυχοθεραπεία ρε αγόρι μου πιτέλους, μεις οι αθώοι τι σου φταίμε ρε Τάκη, σκέψου και μας τους άφταιγους Τάκη μου.
Κάτι δεν πάει καλά με σένα Τάκη, μ αγάπη σου το λέω.
Ξύπνα ρε Τάκη!
Ο Μποδοσάκης είχε πει το εξής Τάκη μου: εάν εγώ κι ο εργάτης μου ψηφίζουμε το ίδιο, ένας απ τους δυο μας είναι ηλίθιος .
Ο Μποδοσάκης ηλίθιος δεν ήταν ρε Τάκη.
Θα σε σαπακιάσω στις φάπες Τάκη, γαμώ τα Μπάκιγχαμ κι όλα τ ανάκτορα και τα κωλόσογα που γλείφεις δούλος!
Και τελικά ρε .. σύντροφε Μπουμπυ εγώ ο ΑΙΝΕΙΑΝ ως ..Τακης θα σου απαντήσω οτι
Θα σηκωθω από τον καναπέ μου και θα επαναστατήσω όταν και όπως θέλω εγώ και θα συστράτευτω με αυτούς που θέλω εγώ , και όχι όπως κρινεις εσύ που καιροσκοπεις να με κανεις στρατευμένο υπό την δική σου καθοδήγηση και για τους δικούς σου κομματικούς ιδεολογικούς λόγους και στόχους
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης »

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 20 Απρ 2021, 12:52

Ή έννοια της κοινωνικής λοιπόν τάξης και μάλιστα της εργατικής τάξης είναι διανοούμενιστικο κατασκεύασμα (όπως ίσως και ή έννοια του έθνους..)

Το παράδειγμα που έδωσες ενισχύει το επιχείρημα μου
Καθόλου δεν το ενισχύει, απλώς δεν κατάλαβες τι σού έγραψε.
Επίσης ο καθορισμός των τάξεων κατά τη μαρξική θεωρία δεν είναι καθόλου "διανοουμενίστικο κατασκεύασμα", απλώς οι εποχές έχουν αλλάξει και πράγματι η θεωρία αυτή χρειάζεται αναστοχασμό και επικαιροποίηση. Δεν μπορείς να μιλάς τον 21ο αιώνα με όρους του 19ου κι αυτό κατά τη γνώμη μου είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της ιδεολογικής πλατφόρμας του κκε. Στη βάση της όμως η μαρξική θεωρία είναι σωστή, ειδικά αν σκεφτεί κάποιος ότι κάνει διάκριση ανάμεσα στην τάξη καθευατή και στην τάξη για τον εαυτό της.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”