!!! DEVELOPMENT MODE !!!

η θεση της γυναικας στον Χριστιανισμο (ορθοντοξο)

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: η θεση της γυναικας στον Χριστιανισμο (ορθοντοξο)

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Nero έγραψε: 06 Αύγ 2018, 23:19
ΓΑΛΗ έγραψε: 06 Αύγ 2018, 23:17 Βρε κουτό, όταν λέω αναρχία δεν εννοώ κοινωνική ή φιλοσοφική τάση αλλά την επαναστατική διάθεση που γεννά η ιδέα της ισότητας σε ανθρώπους που δεν μπορούσαν να τη διανοηθούν καν ως προοπτική.
Είσαι χριστιανή?
Είμαι αυτοδίδακτη. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
User_601

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από User_601 »

Nandros έγραψε: 06 Αύγ 2018, 23:13
Εσθήρ έγραψε: 06 Αύγ 2018, 23:02 Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα τι είπε ο μεγας βασίλειος και ΑΝ το είπε βέβαια.Βλέπω ένα (Πηδάλιο, κανών Θ),αλλά δεν είμαι απο το πρωί μέχρι το βράδυ στα θρησκευτικά βιβλία,παρόλο που γενικά ασχολούμε με θρησκείες και όχι μόνο,κυρίως απο κοινωνιολογική και ιστορική άποψη...,αλλά επειδη σχετικά πρόσφατα μετακόμισα και τα βιβλία μου κείτονται ακόμα σε κούτες και εύκαιρη δεν την έχω την Καινή διαθήκη,αυτό το Πηδάλιο,που ευρίσκεται;Εκεί;
Πάντως, όπου και να ευρίσκεται...καλά να κάθεται,αλλά αν έχει ειπωθεί...ας κάθεται καλά.Εμένα δεν με αφορούν μεσαιωνικές αηδίες.Και δεν καταλαβαίνω και γιατί να τις συζητώ,αλλά να μου πεις,σωστά...υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που διαβάζουν καινή αλλά και παλαιά διαθήκη και την ακολουθουν κατά γράμμα.Το κατά γράμμα έχει την σημασία του.
Να ξεκαθαρίσω πάντως οτι διαχωρίζω τον Χριστό,απο τους παπάδες και τις διαθήκες,που άνθρωποι τις εγραψαν.
Τώρα,πιο σημαντικό θεωρώ τη θεση της γυναίκας στο σήμερα,ανά τον κόσμο..και ψιλοχέστηκα να σας πω τη αλήθεια για την θέση της στον χριστιανισμό.η στο βυζάντιο,ή στον μεσαίωνα,ή στην σπάρτη,ή στην αρχαία ελλάδα.Διότι τότε υπήρχαν και οι δούλοι,πολλά στραβά υπήρχαν....Αλλα οκ..σέβομαι τον θεματοθέτη και σταματώ. :roll:
Να μην σταματήσεις! Κάποιος/α πρέπει να τα χώνει στα ταλιμπάνια.
.
Να είσαι καλά φίλε.Κοίτα κάτι..τα ταλιμπάνια γενικά έχουν ενα θέμα κόμπλεξ...ξέρεις,όποιος νιώθει κατώτερος,προσπαθεί να μειώσει αυτό που δεν μπορεί να φτάσει.ΟΚ ο καθένας με τα κόμπλεξ του,ούτε θα κάτσω να ασχοληθώ ιδιαίτερα με αηδίες,να αποδείξω τι;Πχ η Ευανθια Ρεμπούτσικα είναι λεσβία;Η εξαιρετική αυτή καλλιτέχνιδα;και όχι μόνο;Βέβαια,αμφιβάλλω αν ξέρει τη Ρεμπούτσικα...αλλά τι να κάνουμε;Ο καθένας με το πολιτισμικό του επιπεδο.Πάντως....αυτός που προσπαθεί λυσσαλέα να κατατροπώσει τον άλλον λόγω φύλλου,μαλλον ειναι ανεπαρκής.
Παω να δω κανένα να μουσικό θεματάκι.... :)
lolek1

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lolek1 »

μπραβο ψυχουλα μου
Nero

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nero »

ΓΑΛΗ έγραψε: 06 Αύγ 2018, 23:22
ΓΑΛΗ έγραψε: 06 Αύγ 2018, 23:17 Βρε κουτό, όταν λέω αναρχία δεν εννοώ κοινωνική ή φιλοσοφική τάση αλλά την επαναστατική διάθεση που γεννά η ιδέα της ισότητας σε ανθρώπους που δεν μπορούσαν να τη διανοηθούν καν ως προοπτική.
Είσαι χριστιανή?
Μεταξύ μας,φαίνεται :lol: Γιατί όπως και να το κάνουμε αν έλεγες σε οποιοδήποτε θεολόγο πέρα από τίποτα θεωρητικούς της θεολογίας της απελευθέρωσης κλπ ή τίποτα άλλους περιθωριακούς ότι ο χριστιανισμός ήρθε για καταργήσει ή να αλλάξει κοινωνικές ιεραρχίες θα άκουγες καντήλια :lol:
User_601

lolek1 έγραψε: 06 Αύγ 2018, 23:11
Εσθήρ έγραψε: 06 Αύγ 2018, 23:06
lolek1 έγραψε: 06 Αύγ 2018, 22:56 για να μην τα πολυλογουμε, οι γυναικες δεν διακριθηκαν ποτε στις τεχνες τις επιστημες την μουσικη ποιηση πολεμο,δημιουργικοτητα και πολλα αλλα γιατι απλα δεν αισθανονται την αναγκη να κανουν τιποτα απο ολα αυτα.
αυτη ειναι μια παραμετρος που πρεπει να λαβουμε πολυ σοβαρα υποψην μας οταν τις συγκρινουμε με τους αντρες.
θελω να πω οτι μια γυναικα μοτσαρτ δεν υπαρχει οχι γιατι η κοινωνια μας ειναι ανδροκρατουμενη και οι γυναικες δεν εχουν προσβαση στην μουσικη αλλα γιατι καμμια δεν θελει να σπασει το κεφαλι της για να γραψει μουσικη. το ιδιο συμβαινει και με οτι εχει σχεση με την δημιουργικοτητα.
κακα τα ψεμματα ολος ο ανθρωπινος πολιτισμος στηριζεται στην δημιουργικοτητα των αντρων
οι γυναικες το μονο που θελουν ειναι να κανουν μερικα παιδια και να εχουν και ενα αντρα για να παρεχει τροφη για αυτα και την ιδια

υπαρχουν και μερικες εξαιρεσεις.
υποθετω οτι αυτες ειναι λεσβιες
Ορίστε;Μιλάς για τότε ή ΚΑΙ για τώρα;Δηλαδή....οι γυναίκες δεν ασχολούνται με τέχνη,καταρχήν αυτό ποιός το λέει;Σαφώς και αχολόυνται.
Λές για γυναίκα μοτσαρτ,μα θυμίσου...πότε ξεκίνησαν οι γυναίκες να ψηφίζουν;Για δες καισ την ελλάδα;
Σε μια ανδροκρατουμενη κοινωνία αιώνων....που η γυναλικα δεν είχε δικαιώματα...πως θα βγεί ενας μοτσαρτ;Μην λεμε αηδιες.Λυπαμαι,αλλά το μήνυμα σου σφίζει απο ρατσισμό.Κρίμα.
Και λεσβίες όσες ασχολόυνται με την τέχνη;
δεν εχεις καταλαβει οτι ως σημερα δεν εχει γεννηθει η γυναικα που θα κατσει να σκεφτει πως θα φτιαξει ενα τουβλο;;
γιατι απλα δεν την ενδιαφερει. ειναι θεμα φυσιολογιας της γυναικειας φυσης.

δεν ειμαι ρατσιστης οταν λεω οτι οι γυναικες ειναι δεν ειναι δημιουργικες οπως δεν ειμαι και ρατσιστης οταν λεω οτι οι αντρες δεν γεννανε
Και να σου πω επίσης ότι μιλάς σε καλλιτέχνη.
Και εφόσον λες ότι δεν υπάρχουν καλλιτέχνες γυναικες.....μάλλον σαν τρολλ μπορω να σε εκλάβω,ή κάτι αλλο..που επειδη θέλω να είμαι και κόσμια και το επίπεδο μου δεν μου επιτρέπει,απλά δεν θα το πω.
Καληνύχτα φίλε.
Με κόμπλεξ δεν ασχολούμε.
lolek1

εγω γραφω για το πληθος και οχι για τα ατομα
Nameless Ghoul

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nameless Ghoul »

lolek1 έγραψε: 06 Αύγ 2018, 23:11 δεν εχεις καταλαβει οτι ως σημερα δεν εχει γεννηθει η γυναικα που θα κατσει να σκεφτει πως θα φτιαξει ενα τουβλο;;
Καλά, γι'αυτό μην παίρνεις και όρκο. Όλους κάποια μάνα τους γέννησε...
User_601

Nameless Ghoul έγραψε: 06 Αύγ 2018, 23:29
lolek1 έγραψε: 06 Αύγ 2018, 23:11 δεν εχεις καταλαβει οτι ως σημερα δεν εχει γεννηθει η γυναικα που θα κατσει να σκεφτει πως θα φτιαξει ενα τουβλο;;
Θεεικός! Δεν έχει και λάικ να σου βάλω! :D
lolek1

:) δεν το καταλαβα.
παντως και τα κουνελια γεννανε και οι γατες και τα ποντικια. ειναι θεμα φυσιολογιας και ενστικτου.
οπου ενστικτο εννοω ορμονη προγεστερονη και κορτικοτροπινη που ειναι υπευθυνες για την σχετικη αναγκη της μητροτητας η καθε μια στις σωστες δοσεις
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Nero έγραψε: 06 Αύγ 2018, 23:25
ΓΑΛΗ έγραψε: 06 Αύγ 2018, 23:22

Είσαι χριστιανή?
Μεταξύ μας,φαίνεται :lol: Γιατί όπως και να το κάνουμε αν έλεγες σε οποιοδήποτε θεολόγο πέρα από τίποτα θεωρητικούς της θεολογίας της απελευθέρωσης κλπ ή τίποτα άλλους περιθωριακούς ότι ο χριστιανισμός ήρθε για καταργήσει ή να αλλάξει κοινωνικές ιεραρχίες θα άκουγες καντήλια :lol:
Μα δεν αντέχω το δογματικό πλαίσιο σε κανένα πεδίο. Θα το δεχτώ σε κάτι τόσο προσωπικό;

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να διακρίνω τα θετικά και αρνητικά στοιχεία που υπάρχουν στα -φαινομενικά ή μη- αντίπαλα πεδία. Είτε είναι θρησκεία, είτε πολιτισμός, είτε οτιδήποτε. Κάποια πράγματα με ελκύουν, κάποια με απωθούν.

Αυτά αναφορικά με τον τρόπο σκέψης. Πρακτικά, αν το θέμα τεθεί ως ερώτημα σε έρευνα/απογραφή/δημοψήφισμα θα δηλώσω χριστιανή.
Για πολλούς λόγους.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
User_601

lolek1 έγραψε: 06 Αύγ 2018, 23:36
:) δεν το καταλαβα.
παντως και τα κουνελια γεννανε και οι γατες και τα ποντικια. ειναι θεμα φυσιολογιας και ενστικτου.
οπου ενστικτο εννοω ορμονη προγεστερονη και κορτικοτροπινη που ειναι υπευθυνες για την σχετικη αναγκη της μητροτητας η καθε μια στις σωστες δοσεις
Πολλά δεν καταλαβαινεις...αλλά ας μην το κάνουμε θέμα. :lol:
User_601

χμ...δεν ξέρω τι δόσεις παίρνεις εσυ αγαπημένε μου φίλε.Θα σε συμβούλευα να βρείς καμία γυναίκα.Αληθινή γυναίκα. :oops:
Αφιερωμένο εξαιρετικά!

:hebit:
Άβαταρ μέλους
Northern Spirit

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Northern Spirit »

Μην ξεχνουμε τι ισχυε στη χωρα σχετικα προσφατα..

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".
Άβαταρ μέλους
μίστερ μαξ
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από μίστερ μαξ »

ΓΑΛΗ έγραψε: 06 Αύγ 2018, 23:17
μίστερ μαξ έγραψε: 06 Αύγ 2018, 22:17 Γελάνε και τα μπετά με την μνημειώδη αγνοια σου Γάλη
ΓΑΛΗ έγραψε: 06 Αύγ 2018, 22:08Οπότε, μην επιχειρείς άστοχους συνειρμούς γιατί αν κουνήσεις λίγο το κεφαλάκι σου ίσως να αντιληφθείς ότι ο χριστιανισμός εκείνα τα χρόνια ήταν μια μορφή αναρχίας.
Καμια σχέση. Ηδη από την εποχή του Παύλου, η εκκλησία οργανώθηκε ιεραρχικά. Αλλωστε και στην θεωρία του, ο Χριστιανισμός ήταν ιεραρχικός. Μιλάμε για μια εποχή, όπου η αναρχική σκέψη υπήρχε σε διαφορες ελληνικες σχολές σκέψεις. Σε κάθε πόλη, οι χριστιανοι ήταν το ποίμνοιο (ορισμένοι βελαζαν κιολας) του τοπικού Επίσκοπου. Αυτή η παράδοση συνεχίζεται ακόμη (και βελάζουν και εχουν Επίσκοπο). Αρα Αναρχία είναι μόνο στα ανόητα όνειρα σου, μια Τζημερική που φαντασιώνεται οτι είναι..η μόνη πραγματική αναρχική!

Η σφαγή της Υπατίας από κάποιους φανατικούς δεν ήταν απόρροια κάποιας κεντρικής ή δικαστικής απόφασης αλλά το δυστυχές αποτέλεσμα μιας κάκιστης συγκυρίας των ισορροπιών εξουσίας.
Ο θάνατος της Υπατείας, οφειλώταν σε αυτό που λένε σύγχρονοι ιστορικοι: Ο Χριστιανισμός τότε δεν ήταν ανεκτικός. Ο Γιαχβέ δεν ήθελε άλλους θεούς δίπλα του. Δεν υπήρχε η κουλτουρα ανοχής που είχε η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία στα θέματα θρησκείας. Η σφαγή της Υπατίας, όπως και η καταστροφή του αρχαίου ελληνικου πολιτισμου ήταν αποτέλεσμα τόσο της χριστιανικής φιλοσοφιας και ηθικής, όσο και της κρατικής επιβολής (Από Μ. Κων/νο ως Μ. Θεοδώσιο, κατέστρεψαν τα πάντα)

Πριν λοιπόν πας να το παιξεις πως γνωρίζεις, θλιβερή απολογήτρια δολοφόνων, ξεστραβώσου λιγάκι. Διάβασε κανένα σύγχρονο ιστορικο.
Βρε κουτό, όταν λέω αναρχία δεν εννοώ κοινωνική ή φιλοσοφική τάση αλλά την επαναστατική διάθεση που γεννά η ιδέα της ισότητας σε ανθρώπους που δεν μπορούσαν να τη διανοηθούν καν ως προοπτική. Αναφορικά δε με την "ανοχή" :lol: της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, χελοοόου, όλες οι αυτοκρατορίες ήταν ανεκτικές γιατί εκτός συνόρων δεν τους ενδιέφεραν οι θρησκείες αλλά οι φόροι. Και δεν υπήρξε ούτε μία αυτοκρατορία που να μη θεωρεί ως αυτονόητο δεδομένο τους σκλάβους. Σταμάτα να μιλάς σαν δωδεκάχρονο που είδε κάποια ζωγραφικά έργα με τύπους που ρεμβάζουν, παίζουν άρπα και διαλογίζονται. Ρωμαϊκό δημιούργημα ήταν το Κολοσσαίο. Τα πιο εντυπωσιακά μνημεία όλων των μεγάλων αυτοκρατοριών, κτίστηκαν από σκλάβους.

Σε μία εποχή που και η θέση των περισσοτέρων ανδρών δεν ήταν καλύτερη, στη θέση της γυναίκας κόλλησες ρε θλιβερέ απολογητή της δουλείας; :lol:
Βρε χαζούλα, σταμάτα να φτιάχνεις πρώτα άποψη και μετά να ψάχνεις στοιχεία. Μάθε πρώτα ιστορία: δεν΄ηταν όλες οι αυτοκρατορίες ανεκτικές. Δες το παράδειγμα της βυζαντινής για παράδειγμα οπου ο (μεγας) κωνσταντινος και (μεγας) Θεοδόσιος ξεπαστρέψανε με βια την πατρώα θρησκεία. Αρα τις αρλούμπες σου περι ανεκτικών αυτοκρατοριών, σε κάνα δωδεκάχρονο παιδάκι, μέχρι εκεί.

Επίσης "επαναστατική διάθεση που γεννά η ιδέα της ισότητας σε ανθρώπους που δεν μπορούσαν να τη διανοηθούν καν ως προοπτική" από ποιο ανέκδοτο το βρήκες; Καταρχήν δεν είναι αναρχία ή αλλο πολιτικό σύστημα αυτό που περιέγραψες, είναι "διάθεση". Κατανοείς την διαφορά; Μετά, δεν υπήρχε ιχνος ισότητας στην βαρβαρότητα του χριστιανισμου. (θεση γυναίκας, θέση σκλάβων-πρέπει να υπομένουν τα αφεντικά τους ακομη και οταν είναι δυσκτροπα ειπε ο Σαουλ-, ολοι οι ανθρώποι υποταγμένοι στον θεό κτλ κτλ)

Σταμάτα να μιλάς σαν να εισαι μαστουρωμένη εδω και 10 ώρες, δεν θα γίνεις πυθία με αυτό το τον τρόπο.
Αντι-Πουτιν, Αντι-Ζελενσκυ
Τα κράτη ματώνουν της γειτονιας τον χάρτη
run
Phorum.gr user: ran

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από run »

μίστερ μαξ έγραψε: 06 Αύγ 2018, 17:59 Ποια η θέση της γυναίκας (πτου) σύμφωνα με τον ΛΑΤΡΕΜΕΝΟ Μέγα Βασίλειο;

«Η γυναίκα δεν έχει την άδεια να αφήνει τον άνδρα της, αλλά, κι αν δέρνει αυτήν εκείνος, πρέπει να υπομένει κι όχι να χωρίζεται, κι αν την προίκα της ξοδεύει, κι αν σε άλλες γυναίκες πορνεύει, αυτή πρέπει να καρτερεί. Ώστε η μεν γυναίκα, η αφήσασα τον άνδρα της μοιχαλίς είναι αν πάρη άλλον, ο δε αφεθείς αυτός άνδρας, αν πάρει άλλη, συγχωρείται» (Πηδάλιο, κανών Θ)

βρηκε ένα απόσπασμα το κοτσαρισε τελειωσε...
αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”