!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Προφήτης Εβραίων μετά Χριστόν;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

ksmyrn

Προφήτης Εβραίων μετά Χριστόν;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ksmyrn »

Παίδες, το έχω απορία. Οι Εβραίοι είχαν πολλούς προφήτες επειδή ο Θεός τους έβλεπε να τον γράφουν συχνά και τους έστελνε τους προφήτες να τους μιλήσουν. Προ Χριστού αυτοί. Μετά Χριστόν έχουμε άλλον προφήτη; Εγώ δεν έχω ακούσει-διαβάσει κανέναν. Αυτό δεν τους προβληματίζει καθόλου; :p2:
Άβαταρ μέλους
Μπίστης

Re: Προφήτης Εβραίων μετά Χριστόν;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης »

ksmyrn έγραψε: 19 Απρ 2021, 11:02 Αυτό δεν τους προβληματίζει καθόλου; :p2:
Μπα, είναι πωρωμένοι.
Άλλωστε όλα τα σημάδια τους δείχνουν πως αυτός που περιμένουν έρχεται.

Οπότε σίγουρα θα έχομε μιά φουρνιά ψευδοπροφητών
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban »

Νομίζω οι προφήτες που θα κάνουν comeback θα είναι στην εποχή του Αντίχριστου όπου και θα του βγάζουν τα άπλυτα στη φόρα.
Ο Λιάκος και ο Ενώχ.

Νομίζω πως είναι αθάνατοι κάτι τέτοιο.

Αλλά μόλις θα δει ο Αντί ότι θα κάνουν live στο FB ή στο Twitch θα τους θανατώσει αλλά αυτοί κάπως θα επανέλθουν ή όχι ; :p2:

Ε μετά ούτε λίγο ούτε πολύ θα κάνει ντου από παντού ο Χριστούλης και θα του αλλάξει την πέτσα.

Μέχρι τότε όμως , όπως τώρα έφεραν τα εμβόλια έτσι θα φέρουν και το χάραγμα όπως λένε κάποιοι Χριστιανοί.

Εγώ είμαι της άποψης να κάνουμε σαμποτάζ και στους μεν και στο δε.

Και να κάνουμε δική μας νέα τάξη πραγμάτων.
Jolly Roger
Phorum.gr user: Jolly Roger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jolly Roger »

ο Νέρωνας με τη λύρα μαζί με τους Πάρθους εξ ανατολών πότε γυρνάνε, είπαμε;
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

Οι Προφήτες ήταν πρόδρομοι του Κυρίου Χριστού. Μετά τον Χριστό έχουμε Ομολογητάς, Μάρτυρες, Αγίους, Οσίους, και Πατέρες που οι τελευταίοι κάνουν ό,τι οι προφήτες τα χρόνια της Π.Δ., δηλαδή νουθετούν και προειδοποιούν τους Ανθρώπους. Αν το δεις και αλλιώς, ο Ιωάννης ο θεολόγος δεν προφητεύει στην Αποκάλυψη; Είναι θέμα ορολογίας.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Μπίστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης »

taliban έγραψε: 19 Απρ 2021, 11:41
Αλλά μόλις θα δει ο Αντί ότι θα κάνουν live στο FB ή στο Twitch θα τους θανατώσει αλλά αυτοί κάπως θα επανέλθουν ή όχι ; :p2:
:lol:

Πρίν ίσως τους κόψουν όπως έκοψαν τον Τράμπ
:102:
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban »

Α ναι ξέχασα και τους σύγχρονους. :D

Όταν θα κάνουν οι Εβραίοι σαμποτάζ στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν αυτό θα είναι το σημάδι ότι θα ξεκινήσουν τα μεγάααααλλα γεγονότα που θα μας οδηγήσουν στον 3ο Π.Π.
Λίγο πριν ή μετά απ αυτό θα πέσει ο Ερντογάν και θα αναλάβει η έπομενη γενιά πολιτικών όπου και θα μας κάνει τα σοβαρά τσαλιμάκια στο Αιγαίο.

Εμείς όπως λένε οι σύγχρονοι προφήτες δεν θα λάβουμε μέρος σε αυτό τον πόλεμο.

Αλλά θα επηρεαστούμε έμμεσα αφού οι Ρώσοι θα ρίξουν πυρηνικά στην Τουρκία.

Δεν μιλάμε τώρα για προφητείες ότι να ναι.

Ειδικές λεπτομέρειες.

ΔΙΑΔΩΣται ΠΡΙΝ τα κατεβάσουν.

Αυτά ακούει ο Τούρκος και τρέμει... :D
Jolly Roger
Phorum.gr user: Jolly Roger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jolly Roger »

ο άρης θα 'χει πάρα κάνα κύπελλο μέχρι τότε;
ksmyrn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ksmyrn »

Να το κάνω πιο ξεκάθαρο γιατί παρεξηγήσατε.
Από την πλευρά των Εβραίων αναρωτιέμαι. Πριν τον Χριστό, που δεν τον δέχονται ως Μεσσία, είχαν προφήτες. Τους μαθαίνουν γι αυτούς. Μετά τον Χριστό δέχονται κάποιον άλλον για προφήτη; Όχι αυτά που λέει ο Χριστιανισμός. Τι λένε αυτοί θέλω να μάθω. Έχει έρθει άλλος προφήτης κατά αυτούς;
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

ksmyrn έγραψε: 19 Απρ 2021, 12:01 Να το κάνω πιο ξεκάθαρο γιατί παρεξηγήσατε.
Από την πλευρά των Εβραίων αναρωτιέμαι. Πριν τον Χριστό, που δεν τον δέχονται ως Μεσσία, είχαν προφήτες. Τους μαθαίνουν γι αυτούς. Μετά τον Χριστό δέχονται κάποιον άλλον για προφήτη; Όχι αυτά που λέει ο Χριστιανισμός. Τι λένε αυτοί θέλω να μάθω. Έχει έρθει άλλος προφήτης κατά αυτούς;
Όχι, αλλά δεν τους προβληματίζει, με παρόμοιο τρόπο που δεν προβληματίζει τους χριστιανούς ότι ο Θεός παρακολουθούσε τους ανθρώπους να παιδεύονται και να βουτάνε στην αμαρτία για 200.000 χρόνια, μέχρι που αποφάσισε να στείλει τον γιο του για να τους σώσει.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος »

ksmyrn έγραψε: 19 Απρ 2021, 11:02 Παίδες, το έχω απορία. Οι Εβραίοι είχαν πολλούς προφήτες επειδή ο Θεός τους έβλεπε να τον γράφουν συχνά και τους έστελνε τους προφήτες να τους μιλήσουν. Προ Χριστού αυτοί. Μετά Χριστόν έχουμε άλλον προφήτη; Εγώ δεν έχω ακούσει-διαβάσει κανέναν. Αυτό δεν τους προβληματίζει καθόλου; :p2:
Το περιγραφει πολύ ωραία ο ψαλμός.

Δύο καί πονηρά εποίησεν, ο πρωτότοκος υιός μου Ισραήλ, εμέ εγκατέλιπε, πηγήν ύδατος ζωής, καί ώρυξεν εαυτώ φρέαρ συντετριμμένον
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
Άβαταρ μέλους
Λεγεών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λεγεών »

Είχε περάσει ο καιρός των προφητών για τους Εβραίους, καθώς με την επανάσταση των Μακκαβαίων και την άνοδο των Ασμοναίων είχαν πειστεί ότι οι προφητείες για μία νέα εβραϊκή θεοκρατία είχαν επιτέλους επαληθευθεί. Με την πτώση του βασιλείου αυτού στους Ρωμαίους όμως, πέρασαν στην αποκαλυπτική μεσσιανική εποχή, και έκτοτε εμφανίζονταν μεσσίες κάθε λίγα χρόνια. Ο τελευταίος ήταν ο Σίμων μπαρ Κόχμπα, που ήταν και ο ηγέτης τους στον τρίτο ιουδαϊκό πόλεμο. Αμέσως μετά όλα αυτά σταμάτησαν, καθώς οι Ρωμαίοι τους σκόρπισαν σε όλη τη γη και ο εβραϊκός εθνικισμός τελείωσε.

Ο Ιησούς ήταν ένας ακόμα από τους εν λόγω αποκαλυπτικούς μεσσίες που δεν κατάφερε πολλά, αλλά λόγω Παύλου η πίστη μεταφέρθηκε σε συναγωγές εβραίων μακριά από την Ιερουσαλήμ και σε εθνικούς πληθυσμούς. Οι τότε χριστιανοί δεν πήραν μέρος στον τρίτο ιουδαϊκό πόλεμο, κράτησαν χαμηλό προφίλ, και επέζησαν.
Χαῖρε, τὸ τῶν Δαιμόνων πολυθρύλητον θαῦμα·
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.

GoBack έγραψε: 30 Μάιος 2024, 00:31 Tι αμαρτιες πληρωνω ρε πουστη
FUCK DONALD TRUMP
Άβαταρ μέλους
lonelyrider
Phorum.gr user: lonelyrider

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lonelyrider »

hellegennes έγραψε: 19 Απρ 2021, 12:11
ksmyrn έγραψε: 19 Απρ 2021, 12:01 Να το κάνω πιο ξεκάθαρο γιατί παρεξηγήσατε.
Όχι, αλλά δεν τους προβληματίζει, με παρόμοιο τρόπο που δεν προβληματίζει τους χριστιανούς ότι ο Θεός παρακολουθούσε τους ανθρώπους να παιδεύονται και να βουτάνε στην αμαρτία για 200.000 χρόνια, μέχρι που αποφάσισε να στείλει τον γιο του για να τους σώσει.
Δεν ξέρω τι λες εσύ φίλε αλλά οι δικές μου οι μελέτες λένε ότι πριν 200.000 χρόνια κατσαρίδες υπήρχαν, άνθρωποι όμως δεν υπήρχαν με τη καμία.
"Οἶδά σου τὰ ἔργα, ὅτι οὔτε ψυχρὸς εἶ οὔτε ζεστός· ὄφελον ψυχρὸς ἦς ἢ ζεστός, οὕτως ὅτι χλιαρὸς εἶ, καὶ οὔτε ζεστὸς οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου." (Αποκάλυψη 3,15-16)
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Να κάνεις αίτηση να τις δημοσιεύσει το Nature. Με λίγη καλή τύχη, ίσως το δημοσιεύσουν στην στήλη με τις γελοιογραφίες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
lonelyrider
Phorum.gr user: lonelyrider

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lonelyrider »

hellegennes έγραψε: 25 Απρ 2021, 00:57 Να κάνεις αίτηση να τις δημοσιεύσει το Nature. Με λίγη καλή τύχη, ίσως το δημοσιεύσουν στην στήλη με τις γελοιογραφίες.
Για ποιο nature μου λες ρε φίλε? Που μας πλασάρουν οστά 200.000 ετών από πιθήκια για ανθρώπους. Τέτοια διαβάζεις? Δοκίμασε το μακελειό. Καλύτερο είναι.
Άσε δεν είμαστε χτεσινοί.
"Οἶδά σου τὰ ἔργα, ὅτι οὔτε ψυχρὸς εἶ οὔτε ζεστός· ὄφελον ψυχρὸς ἦς ἢ ζεστός, οὕτως ὅτι χλιαρὸς εἶ, καὶ οὔτε ζεστὸς οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου." (Αποκάλυψη 3,15-16)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”