!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Tηλεργασια. Να τη συνεχίσουμε και στη μετα-Covid εποχη?

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.

Τηλεργασια

Ναι θελω τηλεργασια συνεχεια
23
42%
Οχι θελω να πηγαινω στο γραφειο μου
19
35%
Δεν με πιανει το μετρο. Εχω μαγαζι/δεν γινεται να δουλευω απο το ιντερνετ
7
13%
Ειμαι ανεργος
3
5%
Δεν ξερω/Δεν απαντω
3
5%

Σύνολο ψήφων: 55

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Tηλεργασια. Να τη συνεχίσουμε και στη μετα-Covid εποχη?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

Ασέβαστος έγραψε: 03 Απρ 2021, 09:39
απο τον εργοδοτη, κανονικα, δεν εχουν βγει σε αναστολη. δεν ξερω για ποιον λογο :102:
Οκ έστω κι αν είναι έτσι, που μπάζει, γιατί είναι καθίκι η άλλη που δεν θέλει να αναλάβει ξένο παιδί στο σπίτι της;
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Naida έγραψε: 03 Απρ 2021, 09:45
απο τον εργοδοτη, κανονικα, δεν εχουν βγει σε αναστολη. δεν ξερω για ποιον λογο :102:
Οκ έστω κι αν είναι έτσι, που μπάζει, γιατί είναι καθίκι η άλλη που δεν θέλει να αναλάβει ξένο παιδί στο σπίτι της;
οχι στο σπιτι της, στο χωρο της δουλειας, εκει που θα ηταν αν δουλευε κανονικα. και μαλιστα 5 μετρα μακρια απο τη μανα του παιδιου. και καμμια δεν χρησιμοποιησε τη δικαιολογια "φοβαμαι τον κοβιντ" απλα δηλωσαν οτι δεν ειναι η δουλεια μας να φυλαμε τα παιδια των συναδελφων, αλλα των πελατων.
και η αλλη οτι δεν ειναι δουλεια της να ποσταρει στο φβ, αλλα να φυλαει παιδια. που ουτε αυτο ηθελε να κανει.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Ασέβαστος έγραψε: 03 Απρ 2021, 09:55
οχι στο σπιτι της, στο χωρο της δουλειας, εκει που θα ηταν αν δουλευε κανονικα. και μαλιστα 5 μετρα μακρια απο τη μανα του παιδιου. και καμμια δεν χρησιμοποιησε τη δικαιολογια "φοβαμαι τον κοβιντ" απλα δηλωσαν οτι δεν ειναι η δουλεια μας να φυλαμε τα παιδια των συναδελφων, αλλα των πελατων.
και η αλλη οτι δεν ειναι δουλεια της να ποσταρει στο φβ, αλλα να φυλαει παιδια. που ουτε αυτο ηθελε να κανει.
Άρα μου λες για περιπτώσεις που όχι δεν έκαναν την δουλειά τους, δεν έκαναν την χάρη που τους ζήτησε ο εργοδότης. Σωστά;

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Naida έγραψε: 03 Απρ 2021, 09:58

Άρα μου λες για περιπτώσεις που όχι δεν έκαναν την δουλειά τους, δεν έκαναν την χάρη που τους ζήτησε ο εργοδότης. Σωστά;
η δουλεια τους ειναι να φυλανε παιδια.
χρησιμοποιησαν ανοητες δικαιολογιες για να το αποφυγουν. καλομαθαν στην ξαπλα, και δε θελουν να ξεκουνηθουν.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Ασέβαστος έγραψε: 03 Απρ 2021, 10:13
χρησιμοποιησαν ανοητες δικαιολογιες για να το αποφυγουν. καλομαθαν στην ξαπλα, και δε θελουν να ξεκουνηθουν.
Αφού είναι κλειστό το σχολείο με εντολή του κράτους. Πως θα πάει η άλλη να δουλέψει; άρα είναι σε αναστολή αναγκαστικά δεν την πληρώνει αυτός, εκτός κι αν την έχει ανασφάλιστη :011:
Άρα της ζητάει να σπάσει την καραντίνα, να πάει στο σχολείο με όποιο κίνδυνο για κοβιντ , να φυλάξει ένα παιδί εκτός ωραρίου της και με σχολείο εκτός λειτουργίας. Σωστά;

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Naida έγραψε: 03 Απρ 2021, 10:25

Αφού είναι κλειστό το σχολείο με εντολή του κράτους. Πως θα πάει η άλλη να δουλέψει; άρα είναι σε αναστολή αναγκαστικά δεν την πληρώνει αυτός, εκτός κι αν την έχει ανασφάλιστη :011:
Άρα της ζητάει να σπάσει την καραντίνα, να πάει στο σχολείο με όποιο κίνδυνο για κοβιντ , να φυλάξει ένα παιδί εκτός ωραρίου της και με σχολείο εκτός λειτουργίας. Σωστά;
τις πληρωνει. σιγουρακι, ο λογιστης του μου τα ειπε, καποιο λογο θα εχει, δεν εχω καταλαβει τι. :102:

το σχολειο ειναι διπλα, την δικαιολογια "κοβιντ" δεν τη χρησιμοποιουν γιατι ολοι γνωστοι μεταξυ τους, ξερουν οτι παει το κωρονοπαρτι συννεφο, ντρεπονται να πουν δεν ερχομαι επειδη κοβιντ. η επιχειρηση λειτουργει κανονικα, καποιες αλλες εργαζομενες πηγαινουν εκει και κανουν ιντερνετικα "μαθημα" σε παιδακια, αλλα επειδη προφανως αυτα τα παιδακια ειναι πολυ λιγα, δεν υπαρχει εργασια να κανουν αυτες οι 6.
και τις πληρωνει να καθονται. ειναι οι πιο αχρηστες του εργατικου δυναμικου, στα ιντερνετομαθηματα εχει βαλει τις καλυτερες.
νομιμοτα θα πηγαιναν για δουλεια, δεν θα κινδυνευαν απο προστιμο.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Ασέβαστος έγραψε: 03 Απρ 2021, 10:52

τις πληρωνει. σιγουρακι, ο λογιστης του μου τα ειπε, καποιο λογο θα εχει, δεν εχω καταλαβει τι. :102:

το σχολειο ειναι διπλα, την δικαιολογια "κοβιντ" δεν τη χρησιμοποιουν γιατι ολοι γνωστοι μεταξυ τους, ξερουν οτι παει το κωρονοπαρτι συννεφο, ντρεπονται να πουν δεν ερχομαι επειδη κοβιντ. η επιχειρηση λειτουργει κανονικα, καποιες αλλες εργαζομενες πηγαινουν εκει και κανουν ιντερνετικα "μαθημα" σε παιδακια, αλλα επειδη προφανως αυτα τα παιδακια ειναι πολυ λιγα, δεν υπαρχει εργασια να κανουν αυτες οι 6.
και τις πληρωνει να καθονται. ειναι οι πιο αχρηστες του εργατικου δυναμικου, στα ιντερνετομαθηματα εχει βαλει τις καλυτερες.
Σιγουράκι παπατζες του λογιστή.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

vantono έγραψε: 03 Απρ 2021, 02:39
Μπαντάς έγραψε: 03 Απρ 2021, 02:02 Η συν-εργασία είναι ευλογία. Επιλέγουμε τους συνεργάτες μας και μας επιλέγουν διαρκώς. Στις περισσότερες των περιπτώσεων ούτε οι ελεύθεροι επαγγελματίες επιθυμούν να εργαστούν από το σπίτι για πολύ. Υποφέρουν.
Το μπολνταρισμένο το διαψεύδουν πανηγυρικά 6 φίλοι μου φρηλανσερς/γουέμπ ντιβέλοπερς. Εδω και πολλα χρόνια μου μιλουσαν για τον Παράδεισο του γουορκ φρομ χομ (ετσι ακριβως το χαρακτηριζουν ολοι, αυτολεξεί) και ποσο ευτυχισμένοι ειναι που καταφεραν να ακολουθησουν τη δουλεια των ονείρων τους, να εχουν τη δυνατοτητα να δουλευουν αραχτοι απο σπιτι, να οργανώνουν οι ίδιοι τόσο τη δουλεια τους οσο και τον ελευθερο τους χρόνο κτλ, κι εγω τοτε που δεν ημουν και τοσο εξοικειωμένος με τη φαση wfh, δεν τους πιστευα.
Μάλλον δεν θα 'χουν και πολύ δουλειά, γιατί πέρα από την άνεση να φοράς ό,τι θέλεις, όλο το υπόλοιπο είναι μύθος. Ότι μπορείς να οργανώσεις τον ελεύθερο χρόνο, ότι έχεις την άνεσή σου, κτλ, εκτός αν βαράς μύγες, δεν έχει συνάφεια με την πραγματικότητα. Τουναντίον, το φριλανσεριλίκι έχει πολύ πιο βάναυσα deadlines και ότι θα μπορείς να δουλεύεις τις ώρες που διαλέγεις είναι ανέκδοτο, εκτός αν εννοούμε αν σε βολεύει καλύτερα να δουλεύεις 01:00 με 09:00 αντί για 09:00 με 17:00.

Εμένα προσωπικά μού άρεσε να δουλεύω από το σπίτι αλλά η μόνη άνεση που έβρισκα ήταν κυριολεκτικά αυτό που έγραψα αμέσως πριν. Είμαι βαμπίρ και μ' αρέσει να δουλεύω το βράδυ. Κατά τα άλλα δούλευα χαλαρά 12 ώρες, το οποίο με τίποτα δεν το λες άνεση.
vantono έγραψε: 03 Απρ 2021, 01:49 Αυτά με τους ψυχολογικοκοινωνικους λόγους στη δουλεια, δεν σας καταλαβαίνω ρε παιδια. Μονο απο τις δουλειές σας εσεις -περιμένετε να- κανετε φίλους?
Κοινωνικοποίηση και επαφή δεν συνεπάγονται απαραίτητα φιλίες. Εκτός αν σαν προσωπικότητα είσαι ακοινώνητος και κλειστός, είμαστε γενικά κοινωνικό είδος και χρειαζόμαστε επαφή για την ψυχική μας υγεία. Αυτό δεν σημαίνει ότι είσαι φίλος με όλους στην δουλειά από την άποψη ότι θα βγείτε για καφέ, θα πάτε εκδρομή, για ψώνια, κτλ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Ασέβαστος έγραψε: 03 Απρ 2021, 10:52

Αυτό που λες αποκλείεται. Αν τις πληρώνει σημαίνει ότι τις έχει ανασφάλιστες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

hellegennes έγραψε: 03 Απρ 2021, 12:34
:102: απο το πρωτο ποστ ειπα, οτι δεν καταλαβαινω γιατι το κανει. μπορει να παιρνει τιποτα επιδοτησεις, μπορει να ξεπλενει χρημα, μπορει να ειναι καποιο λογιστικο τερτιπι που δεν καταλαβαινω, μπορει βεβαια να ισχυει και αυτο που λες, να ειναι ψεμμα :102:

δεν ηταν αυτη η ουσια του ποστ ομως. ηταν οτι και οι εργαζομενοι μπορουν μια χαρα να ειναι τοσο τσογλανοι οσο και οι εργοδοτες.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Ασέβαστος έγραψε: 03 Απρ 2021, 13:27
hellegennes έγραψε: 03 Απρ 2021, 12:34
:102: απο το πρωτο ποστ ειπα, οτι δεν καταλαβαινω γιατι το κανει. μπορει να παιρνει τιποτα επιδοτησεις, μπορει να ξεπλενει χρημα, μπορει να ειναι καποιο λογιστικο τερτιπι που δεν καταλαβαινω, μπορει βεβαια να ισχυει και αυτο που λες, να ειναι ψεμμα :102:

δεν ηταν αυτη η ουσια του ποστ ομως. ηταν οτι και οι εργαζομενοι μπορουν μια χαρα να ειναι τοσο τσογλανοι οσο και οι εργοδοτες.
Ε πως δεν είναι αυτό το θέμα. Είτε μιλάς για άνθρωπο που πληρώνει εργαζόμενο για να κάθεται και του αρνήθηκε να παει να δουλέψει τις 15 μέρες άρα είναι λόγος απόλυσης (το αποκλείω) είτε μιλάς για άτομο που είναι σε αναστολή άρα μιλάς για εργαζόμενο που απλά δεν έκανε την χάρη που του ζήτησε ο εργοδότης είτε μιλάς για ανασφάλιστο εργαζόμενο που νομίζω δεν χωρά καν θέμα συζήτησης ποιος είναι ο τσογλανος.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

vantono έγραψε: 02 Απρ 2021, 18:24 Πάρ'τε το απόφαση
Επισης, κανενας εργοδοτης δεν καθεται να ασχοληθει μαζί σου οταν εχει καταλαβει πως του βγαζεις σχεδόν τη διπλάσια δουλεια απ'οτι του εβγαζες κλεισμενος στο χωρο εργασιας. Μαλακας ειναι?
Ναι. Ενα μεγαλο ΝΑΙ.
Παίζει πολύ αυτό. Σου λέει ο άλλος. Σπιτάκι του είναι, μου βγάζει δουλειά αλλά εμένα η δουλειά μου είναι να μη τον αφήνω να επαναπαυτει για να μου δίνει συνεχώς παραπάνω.

Επίσης η τηλεργασια βοηθά πολύ την ανασφάλιστη εργασία καθώς και τον πλήρη αφανισμό των υπερωριών.
Μπουκάρει ποτέ ΙΚΑ, επιθεώρηση κλπ στο σπίτι σου;

Δεν υπάρχει πιο αντεργατικό μέτρο από την τηλεργασια. Όσο πιο γρήγορα το πάρετε πρέφα τόσο πιο υπέρ σας είναι.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ερμής την 03 Απρ 2021, 13:52, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

hellegennes έγραψε: 03 Απρ 2021, 12:19
vantono έγραψε: 03 Απρ 2021, 02:39
Μπαντάς έγραψε: 03 Απρ 2021, 02:02 Η συν-εργασία είναι ευλογία. Επιλέγουμε τους συνεργάτες μας και μας επιλέγουν διαρκώς. Στις περισσότερες των περιπτώσεων ούτε οι ελεύθεροι επαγγελματίες επιθυμούν να εργαστούν από το σπίτι για πολύ. Υποφέρουν.
Το μπολνταρισμένο το διαψεύδουν πανηγυρικά 6 φίλοι μου φρηλανσερς/γουέμπ ντιβέλοπερς. Εδω και πολλα χρόνια μου μιλουσαν για τον Παράδεισο του γουορκ φρομ χομ (ετσι ακριβως το χαρακτηριζουν ολοι, αυτολεξεί) και ποσο ευτυχισμένοι ειναι που καταφεραν να ακολουθησουν τη δουλεια των ονείρων τους, να εχουν τη δυνατοτητα να δουλευουν αραχτοι απο σπιτι, να οργανώνουν οι ίδιοι τόσο τη δουλεια τους οσο και τον ελευθερο τους χρόνο κτλ, κι εγω τοτε που δεν ημουν και τοσο εξοικειωμένος με τη φαση wfh, δεν τους πιστευα.
Μάλλον δεν θα 'χουν και πολύ δουλειά, γιατί πέρα από την άνεση να φοράς ό,τι θέλεις, όλο το υπόλοιπο είναι μύθος. Ότι μπορείς να οργανώσεις τον ελεύθερο χρόνο, ότι έχεις την άνεσή σου, κτλ, εκτός αν βαράς μύγες, δεν έχει συνάφεια με την πραγματικότητα. Τουναντίον, το φριλανσεριλίκι έχει πολύ πιο βάναυσα deadlines και ότι θα μπορείς να δουλεύεις τις ώρες που διαλέγεις είναι ανέκδοτο, εκτός αν εννοούμε αν σε βολεύει καλύτερα να δουλεύεις 01:00 με 09:00 αντί για 09:00 με 17:00.
Δεν νομίζω να υπάρχει το αρχετυπικό σερί 8ωρο, στα πλάνα τους. Δεν ειναι υπάλληλοι των εν λόγω εταιρειών, δεν βαράνε κάρτα, ειναι όλοι τους εξωτερικοί συνεργάτες (μπλοκάκι κτλ). Ενός του ειχε ζητηθεί να τον προσλάβει μάλιστα η εταιρεία του, με σταθερό υπαλληλικό καθεστώς, μισθο κτλ, και αρνήθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη.
Δεν ξερω τι παιζει ακριβώς με τα ωράριά τους, ξέρω μόνο οτι ειναι πολύ ασταθή. Τη μια μέρα πχ μπορεί να τους ανατεθεί μια δουλειά και να τη βγάλουν σε ενα 5ωρο και τέλος, την αλλη μέρα να χρειαστουν κανενα 9ωρο το οποιο το τρέχουνε σπαστά απ'οτι μου εχουν πει (κανεις δεν μου εχει πει οτι τρέχει 8ωρο συνεχομενο), και την παρ-άλλη μερα να προκύψει καποιο πολύ σοβαρό πρόβλημα με αποτελεσμα να δουλευουν μεχρι και 14ωρο για να το φτιαξουν.
Σταθερά πολλή δουλεια δεν ξερω αν εχουνε, βλέπω ότι όλοι τους παντως ειναι σε πιο ανετη οικονομική κατάσταση απο 'μενα (που ειμαι σε αρκετά άνετη, μη με ματιάξω). Και ειναι λεφτά που οι ίδιοι βγάζουν, κανεις τους δεν εχει αλισβερίσια με γονεις για να βοηθανε ή να τους τρωνε τη συνταξη.
Εμένα προσωπικά μού άρεσε να δουλεύω από το σπίτι αλλά η μόνη άνεση που έβρισκα ήταν κυριολεκτικά αυτό που έγραψα αμέσως πριν. Είμαι βαμπίρ και μ' αρέσει να δουλεύω το βράδυ. Κατά τα άλλα δούλευα χαλαρά 12 ώρες, το οποίο με τίποτα δεν το λες άνεση.
Ακριβώς το ίδιο κι εγώ. Κι εγω παίζει να δουλεύω και κοντα στις 9-10 ωρες συνολο, αλλά εχω την πολυτέλεια (προς το παρον, δεν ξερω για ποσο ακομα θα την εχω) να ορίζω εγω εν μέρει, το ωράριό μου. Και επαναλαμβανω οτι ουτε που το καταλαβαινω ποσες ωρες δουλευω, περνάνε πολύ ευχαριστα. Το σερι 8ωρο μεσα στους 4 τοιχους του γραφειου μου, φάνταζε αιωνιότητα.

Κοινωνικοποίηση και επαφή δεν συνεπάγονται απαραίτητα φιλίες. Εκτός αν σαν προσωπικότητα είσαι ακοινώνητος και κλειστός, είμαστε γενικά κοινωνικό είδος και χρειαζόμαστε επαφή για την ψυχική μας υγεία. Αυτό δεν σημαίνει ότι είσαι φίλος με όλους στην δουλειά από την άποψη ότι θα βγείτε για καφέ, θα πάτε εκδρομή, για ψώνια, κτλ.
Δεν θεωρώ ότι για έναν ενήλικα άνθρωπο, συναισθηματικά σχηματισμένο πλέον, παίζει καποιο ρόλο το να συναναστρέφεται καθημερινα με 50 διαφορετικά ατομα που ούτε σαν παρέα ταιριάζουν, ουτε τίποτα. Να "φοράει" μονιμως ενα ψεύτικο χαμόγελο και να αναγκάζεται να μιλάει σε πληθυντικούς κτλ. Μπορεί να μην χάνει κάτι αν το κάνει, αλλά ουτε κερδίζει. Αυτό επιβάλλεται να συμβαίνει στο σχολείο, οταν μιλάμε για παιδια δηλαδή, που διαμορφώνουν χαρακτήρα,αντε μεχρι το πανεπιστημιο.
Προσωπικά ειμαι σε τηλεργασία απο το Σεπτέμβρη, και παραμένω αρκετα κοινωνικός γενικοτερα, το ιδιο ακριβως με πριν, οπως ημουν. Δεν εχω αλλαξει. Με τους συναδελφους (οχι φιλους) εξακολουθουμε να μιλαμε μεσω τηλεφωνου ή σοσιαλς, δεν τους έχω απαρνηθεί ούτε τους σνομπάρω.
Το ίδιο και οι φιλοι μου οι φριλανσεράδες που καποιοι κοντεύουν να κλεισουν και 10ετία τηλεργασίας πλέον, και ειναι παρομοιως κοινωνικοί με εμενα. Στις χειρότερές τους φάσεις έχει τυχει να τραβάνε και 13ωρα, αλλά όλοι τους πίνουν νερό στ'ονομα της εργασίας τους. Κανένας δεν εχει γυρισει ποτέ να μου πει "πω ρε μαλακα, την εχω βαρεθεί αυτή τη γαμωδουλειά, μακάρι να ημουν ντελιβεράς ή ταμίας σε σ/μ να εβλεπα περισσότερο κόσμο".
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

Ερμής έγραψε: 03 Απρ 2021, 13:50
vantono έγραψε: 02 Απρ 2021, 18:24 Πάρ'τε το απόφαση
Επισης, κανενας εργοδοτης δεν καθεται να ασχοληθει μαζί σου οταν εχει καταλαβει πως του βγαζεις σχεδόν τη διπλάσια δουλεια απ'οτι του εβγαζες κλεισμενος στο χωρο εργασιας. Μαλακας ειναι?
Ναι. Ενα μεγαλο ΝΑΙ.
Παίζει πολύ αυτό. Σου λέει ο άλλος. Σπιτάκι του είναι, μου βγάζει δουλειά αλλά εμένα η δουλειά μου είναι να μη τον αφήνω να επαναπαυτει για να μου δίνει συνεχώς παραπάνω.

Επίσης η τηλεργασια βοηθά πολύ την ανασφάλιστη εργασία καθώς και τον πλήρη αφανισμό των υπερωριών.
Μπουκάρει ποτέ ΙΚΑ, επιθεώρηση κλπ στο σπίτι σου;
Εγώ το λέω πάντα, και το παραδεχομαι: Η τηλεργασία είναι το παγκόσμιο μέλλον, όχι τοσο λόγω της ψυχολογικής αποσυμπίεσης των εργαζομένων ή ό,τι άλλο (χέστηκε η παγκόσμια κοινωνία για τους εργαζομένους), αλλά κυρίως λόγω του συμφέροντος των εργοδοτών. Αν είμαι εργοδότης και βλέπω οτι ο άλλος μου βγάζει 10ωρα άνετα απο το σπιτάκι του (εκει που ερχοταν δουλεια και με χιλια ζορια εβγαζε τις 8), του προσφέρω απλόχερα την ψευδαίσθηση ελευθερίας και τον εκμεταλλεύομαι χωρις να του γίνεται καν αισθητό.

Εγω πχ, ποτέ μου δεν ειχα φανταστεί οτι θα μπορουσα να κόβω βολτες σχεδόν καθε μερα και να βγάζω τοσο ευχαριστα μέχρι και 10ωρα, και να λέω και ευχαριστώ. Πνίγηκε ο μπολσεβικός μέσα μου. Το θετικο της ολης φάσης μαλλον, ειναι οτι μου δίνεται η επιλογη να δουλευω και βράδια, που ανεκαθεν ημουν πολυ πιο παραγωγικος απ'οτι τη μερα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος vantono την 03 Απρ 2021, 14:05, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Αυτό δεν είπα παραπανω; είναι πλήρες αντεργατικό το μέτρο.
Όταν όμως θα φύγει αυτή η ψευδαίσθηση της ελευθερίας θα είναι αργά. Αντισταθείτε. Μετά μην αρχίζετε τις κλαψες για τον κακό εργοδότη. Αυτός μια χαρά υπερασπίστηκε τα συμφέροντα του.
Και δεκαωρακι ένα το να του βγάζεις στο τζάμπα και να τον πληρώνεις από πάνω πάντα θα σου ζητάει και άλλα και πάντα θα γκρινιάζει. Αν όχι τώρα, σίγουρα μετά.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”