!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Tηλεργασια. Να τη συνεχίσουμε και στη μετα-Covid εποχη?

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.

Τηλεργασια

Ναι θελω τηλεργασια συνεχεια
23
42%
Οχι θελω να πηγαινω στο γραφειο μου
19
35%
Δεν με πιανει το μετρο. Εχω μαγαζι/δεν γινεται να δουλευω απο το ιντερνετ
7
13%
Ειμαι ανεργος
3
5%
Δεν ξερω/Δεν απαντω
3
5%

Σύνολο ψήφων: 55

sharp

Re: Tηλεργασια. Να τη συνεχίσουμε και στη μετα-Covid εποχη?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Feindflug έγραψε: 02 Απρ 2021, 15:33
nik_killthemall έγραψε: 02 Απρ 2021, 15:32
CRWH έγραψε: 02 Απρ 2021, 15:29 Ρε ταλαιπωροι, θα εκτοξευτει η προσφορα και θα παιρνετε τρεις και μια και ονειρευεστε να νοικιαζετε εξοχικα εκτος Αθηνων;
Ο μονος λογος για να εκτοξευτει η προσφορα ειναι η προσληψη υπαλλήλων εκτός χώρας. Σαφως αν επιτραπεί να γίνει αυτό, όχι δεν θα παιρνουν 3 και 1, δεν θα παίρνουν τπτ, η χώρα θα περάσει κατά 80% στην ανεργία.
Δεν γίνεται αυτό ρε τύπε. Δεν υπάρχει τηλεμπαρίστα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Stalker έγραψε: 02 Απρ 2021, 15:43
hellegennes έγραψε: 02 Απρ 2021, 15:36 Δεν έχει σημασία, για τώρα μιλάμε, όχι για ένα υποθετικό μέλλον που όλα θα είναι ηλεκτρονικά διαθέσιμα. Δεν ισχύει καν μόνο για το δημόσιο, ισχύει και για ιδιωτικές εταιρείες. Σε μικρότερο βαθμό βέβαια, αλλά ισχύει. Όλοι κάνουν περισσότερο χρόνο για να διεκπεραιώσουν την δουλειά τους.
Οι ΔΥ που έτσι κι αλλιώς έχουν ανοσία στην αξιολόγηση δεν έχω πρόβλημα να τους μαντρώνουν σε γραφεία και μετά την πανδημία. Στο χέρι τους είναι να αποδείξουν ότι μπορεί να βγει η δουλειά και χωρίς να είναι κλειδωμένο το φεισμπουκ.

Για ιδιωτικές εταιρίες αντιπαρέρχομαι με τα δικά μου anecdotal δεδομένα, ότι εμείς και οι γνωστοί μου πετάμε.
Η επαφή μου με εταιρείες που κάνουν τηλεργασία είναι κυρίως τράπεζες και ιδρύματα πληρωμών, που η παραγωγικότητά τους έχει πέσει κατακόρυφα. Πολλοί ιδιώτες δουλεύουν με τηλεργασία έτσι κι αλλιώς. Π.χ. μεταφραστές/επιμελητές/διορθωτές, μηχανικοί/σχεδιαστές. Παίζει πολύ εργασία από το σπίτι. Οι μεγάλες εταιρείες που τα έχουν όλα ηλεκτρονικά επίσης δεν πρέπει να έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα. Πρόβλημα έχουν κυρίως οι πολύ μεγάλες εταιρείες, που είναι δύσκαμπτες σαν τον δημόσιο τομέα, και οι μεσαίες εταιρείες, που δεν έχουν επαρκή μηχανογράφηση ή απαιτούν εξοπλισμό που δεν έχουν οι υπάλληλοι στα σπίτια τους.

Δεν ξέρω τι συμβαίνει και με εταιρείες που οι υπάλληλοι δουλεύουν ειδικά προγράμματα με ακριβές άδειες στον χώρο εργασίας. Πειρατεία ή πληρώνει η εταιρεία για έξτρα άδειες;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μαυροβασίλης έγραψε: 02 Απρ 2021, 15:41
Feindflug έγραψε: 02 Απρ 2021, 15:33
nik_killthemall έγραψε: 02 Απρ 2021, 15:32

Ο μονος λογος για να εκτοξευτει η προσφορα ειναι η προσληψη υπαλλήλων εκτός χώρας. Σαφως αν επιτραπεί να γίνει αυτό, όχι δεν θα παιρνουν 3 και 1, δεν θα παίρνουν τπτ, η χώρα θα περάσει κατά 80% στην ανεργία.
Δεν γίνεται αυτό ρε τύπε. Δεν υπάρχει τηλεμπαρίστα.
:lol:

σοβαρά, αυτό είναι πρόβλημα όπου η γλώσσα εργασίας είναι Χ και ο τοπικός πληθυσμός σε χαμηλά επίπεδα Χμάθειας ή η Χ διεθνώς πολύ διαδεδομένη, διαφορετικά η τηλεργασία δεν αλλάζει κάτι δραματικά
Lingua franca.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ »

gassim έγραψε: 02 Απρ 2021, 15:44
CRWH έγραψε: 02 Απρ 2021, 15:42
gassim έγραψε: 02 Απρ 2021, 15:35

Θα εκτοξευτεί και η ζήτηση καθώς εμείς ήμαστε το φτηνό εργατικό προσωπικό της Ευρώπης.
Ε ναι γιατι ως γνωστο περα απο την Ευρωπη υπαρχει μια αγνωστη αχανης ακατοικητη ηπειρος, ειμαστε η τελευταια τους ευκαιρια χαχα τους τη φεραμε.
Καλά ρε φίλε αν ας πούμε ο άλλος θέλει να πάρει βοηθό λογιστή για το γραφειο του στο κερατσίνι και πάρει κινέζο ή ινδο τι να πω, χαλάλι του.
Μπορεί να βρει υπαλλήλους που κατοικούν στη Θεσσαλονίκη, τη Κρήτη ή και τη Κύπρο ακόμη.Επίσης, μπορεί να βρει Αθηναίους που μένουν στην
άλλη άκρη της πόλης και δε θα κατέβαιναν στο Κερατσίνι για 270 ευρώ.
Άβαταρ μέλους
gassim

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim »

ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 02 Απρ 2021, 15:56
CRWH έγραψε: 02 Απρ 2021, 15:42

Ε ναι γιατι ως γνωστο περα απο την Ευρωπη υπαρχει μια αγνωστη αχανης ακατοικητη ηπειρος, ειμαστε η τελευταια τους ευκαιρια χαχα τους τη φεραμε.
Καλά ρε φίλε αν ας πούμε ο άλλος θέλει να πάρει βοηθό λογιστή για το γραφειο του στο κερατσίνι και πάρει κινέζο ή ινδο τι να πω, χαλάλι του.
Μπορεί να βρει υπαλλήλους που κατοικούν στη Θεσσαλονίκη, τη Κρήτη ή και τη Κύπρο ακόμη.
το ξέρω, το είπα ως παράδειγμα στον φίλο απο πάνω που θεωρεί οτι θα αυξηθεί η ανεργία επειδή οι εταιρείες θα παίρνουν υπαλλήλους απο χώρες με πιο φτηνά μεροκάματα.
Βέβαια όπως αποδείχτηκε ο φίλος απο πάνω δεν ασχολείται με ανθρώπους που κάνουν "ταπεινές" δουλειές όπως βοηθοί λογιστών, γραμματείς κτλ. η αριστεροσύνη του δεν τον αφήνει.
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

hellegennes έγραψε: 02 Απρ 2021, 15:51 Δεν ξέρω τι συμβαίνει και με εταιρείες που οι υπάλληλοι δουλεύουν ειδικά προγράμματα με ακριβές άδειες στον χώρο εργασίας. Πειρατεία ή πληρώνει η εταιρεία για έξτρα άδειες;
Δεν έχω ακούσει για άδεια που πάει με το πού βρίσκεσαι. Συνήθως είναι για χρήστη ή μηχάνημα, εάν δουλεύεις από το σπίτι τον υπολογιστή σού τον παρέχει η εταιρία.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

sharp έγραψε: 02 Απρ 2021, 16:15
hellegennes έγραψε: 02 Απρ 2021, 15:51 Δεν ξέρω τι συμβαίνει και με εταιρείες που οι υπάλληλοι δουλεύουν ειδικά προγράμματα με ακριβές άδειες στον χώρο εργασίας. Πειρατεία ή πληρώνει η εταιρεία για έξτρα άδειες;
Δεν έχω ακούσει για άδεια που πάει με το πού βρίσκεσαι. Συνήθως είναι για χρήστη ή μηχάνημα, εάν δουλεύεις από το σπίτι τον υπολογιστή σού τον παρέχει η εταιρία.
Αν στάνταρ δουλεύεις από το σπίτι ναι, αλλιώς τι; Παίρνεις τον υπολογιστή του γραφείου και τον μεταφέρεις σπίτι σου;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
mao mao

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mao mao »

hellegennes έγραψε: 02 Απρ 2021, 16:20
Αν στάνταρ δουλεύεις από το σπίτι ναι, αλλιώς τι; Παίρνεις τον υπολογιστή του γραφείου και τον μεταφέρεις σπίτι σου;
Έχεις ακούσει για τους φορητούς υπολογιστές; Τα λεγόμενα λάπτοπ.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Σε κάποιες περιπτώσεις συνδέεσαι εξ αποστάσεως στον υπολογιστή του γραφείου που έχει το λογισμικό και την άδεια και τον χρησιμοποιείς.
dotcom
Phorum.gr user: dotcom

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dotcom »

mao mao έγραψε: 02 Απρ 2021, 16:21
Έχεις ακούσει για τους φορητούς υπολογιστές; Τα λεγόμενα λάπτοπ.
δεν είναι λύση αυτό πάντα.

εγώ δουλεύω με remote desktop + vpn
Άβαταρ μέλους
hellegennes

gassim έγραψε: 02 Απρ 2021, 16:01

Μπορεί να βρει υπαλλήλους που κατοικούν στη Θεσσαλονίκη, τη Κρήτη ή και τη Κύπρο ακόμη.
το ξέρω, το είπα ως παράδειγμα στον φίλο απο πάνω που θεωρεί οτι θα αυξηθεί η ανεργία επειδή οι εταιρείες θα παίρνουν υπαλλήλους απο χώρες με πιο φτηνά μεροκάματα.
Βέβαια όπως αποδείχτηκε ο φίλος απο πάνω δεν ασχολείται με ανθρώπους που κάνουν "ταπεινές" δουλειές όπως βοηθοί λογιστών, γραμματείς κτλ. η αριστεροσύνη του δεν τον αφήνει.
Φυσικά αφορά δουλειές που η εκπαίδευση δεν είναι τοπικά συνδεδεμένη. Αν ο υπάλληλος πρέπει να ξέρει τοπική νομοθεσία είναι σαφέστατα πιο δύσκολο να ψάξεις στο εξωτερικό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

mao mao έγραψε: 02 Απρ 2021, 16:21 Έχεις ακούσει για τους φορητούς υπολογιστές; Τα λεγόμενα λάπτοπ.
Ναι, τα έχω ακουστά. Δεν έχω ακουστά βέβαια πολλές επιχειρήσεις που οι υπάλληλοι κάνουν δουλειά στο γραφείο τους με λάπτοπ.
dotcom έγραψε: 02 Απρ 2021, 16:24 εγώ δουλεύω με remote desktop + vpn
Οκέι, αυτό είναι μια λύση. Έχει βέβαια τα θεματάκια της.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
dotcom
Phorum.gr user: dotcom

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dotcom »

Στα αρνητικά της τηλεργασίας είναι ότι αν είναι 2 άτομα που δουλεούν πρέπει να έχουν μπουμερόσπιτο για να παλεύεται η φάση.
Αν υπάρχουν και παιδιά δε, η κατάσταση είναι απάλευτη.

το onboarding είναι τραγικό για τους remote, υπάρχουν άτομα που 6 μήνες μετά δεν έχουν ενσωματωθεί
mao mao

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mao mao »

hellegennes έγραψε: 02 Απρ 2021, 16:25
mao mao έγραψε: 02 Απρ 2021, 16:21 Έχεις ακούσει για τους φορητούς υπολογιστές; Τα λεγόμενα λάπτοπ.
Ναι, τα έχω ακουστά. Δεν έχω ακουστά βέβαια πολλές επιχειρήσεις που οι υπάλληλοι κάνουν δουλειά στο γραφείο τους με λάπτοπ.
Και σε αυτή και στην προηγούμενοι δουλειά μου, όλοι οι υπάλληλοι είχαν λαπτοπ. Συνδεδεμένα στο γραφείο με εξωτερικές οθόνες και πληκτρολόγια.
CRWH
Phorum.gr user: CRWH

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από CRWH »

gassim έγραψε: 02 Απρ 2021, 16:01

Εμενα λες αριστερο; :lol:
Μιλαμε για υψηλα αμοιβομενες δουλειες και εξοχικα το γυρνας σε παρτ ταιμ δουλειες πεινας.
Δεν εχει να κανει αν ειναι ταπεινη η οχι η δουλεια, με 270 δεν ζεις αξιοπρεπως, τελος.
Σου εξηγει ο αλλος πως και παλι θα εχεις αυξηση της προσφορας ακομα και σε αυτες, ε τι αλλο θες;
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”