!!! DEVELOPMENT MODE !!!

WTF?

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

WTF?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης »

Η Dr.Miriam Saphira είναι μια Νεοζηλανδή φεμινίστρια και ακτιβίστρια της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.
Σε μια συνέντευξή της που δημοσίευσε η LIFO (μπορείτε να τη βρείτε εδώ), διαβάζω τούτο:
Λίγο αργότερα με διεκδίκησε αυτός που θα γινόταν άντρας μου, ο John. Ήταν απ΄την αρχή βίαιος. Μια μέρα μαλώσαμε για τον τρόπο που φερόταν στις αγελάδες μας. Άρπαξε το όπλο και με πυροβόλησε. Αστόχησε, όμως πέτυχε τον σκύλο μας που του γαύγισε για να με προστατεύσει. Παντρευτήκαμε λίγο μετά από αυτό και κάναμε πέντε παιδιά.
Αργότερα, όταν όντας παντρεμένη και μητέρα 5 παιδιών, τέλειωσε το σχολείο και τις μετέπειτα σπουδές της στο Πανεπιστήμιο, έπιασε δουλειά, χώρισε με τον βίαιο άντρα της και αποδέχτηκε/αποκάλυψε την ομοφυλοφιλική της σεξουαλική ταυτότητα.
Το ερώτημα, στο οποίο ειλικρινά δεν μπορώ να βρω μια λογική απάντηση, είναι γιατί παντρεύτηκε τον συγκεκριμένο τύπο αφού ήδη γνώριζε τον εξαιρετικά βίαιο χαρακτήρα του; Από τη διήγησή της δεν προκύπτει ότι πιέστηκε είτε από τον οικογενειακό/κοινωνικό της περίγυρο είτε από οικονομικές ή άλλες δυσκολίες. Επομένως ήταν ελεύθερη επιλογή της.
WTF?
Άβαταρ μέλους
nick

Re: WTF?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nick »

Ψαχνεις λογική σε γυναικα, και ειδικα λοατκι;
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Ψάχνω μια λογικοφανή, έστω, εξήγηση στο γιατί μια γυναίκα -που έστω φοβάται να αποκαλύψει την ομοφυλοφιλική της ταυτότητα- επιλέγει να παντρευτεί έναν τύπο που προηγουμένως την έχει πυροβολήσει, σκοτώνοντας μάλιστα τον σκύλο τους. Και δεν ήταν μια στιγμιαία έκρηξη οργής, γράφει ότι ο τύπος ήταν "εξ' αρχής βίαιος". Μόνιμη κατάσταση πα να πει. Όπως κι αν το δεις, νομίζω, δεν βγαίνει άκρη.
Άβαταρ μέλους
klg
Phorum.gr user: klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg »

Ναύτης έγραψε: 02 Απρ 2021, 00:39 Η Dr.Miriam Saphira είναι μια Νεοζηλανδή φεμινίστρια και ακτιβίστρια της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.
Σε μια συνέντευξή της που δημοσίευσε η LIFO (μπορείτε να τη βρείτε εδώ), διαβάζω τούτο:
Λίγο αργότερα με διεκδίκησε αυτός που θα γινόταν άντρας μου, ο John. Ήταν απ΄την αρχή βίαιος. Μια μέρα μαλώσαμε για τον τρόπο που φερόταν στις αγελάδες μας. Άρπαξε το όπλο και με πυροβόλησε. Αστόχησε, όμως πέτυχε τον σκύλο μας που του γαύγισε για να με προστατεύσει. Παντρευτήκαμε λίγο μετά από αυτό και κάναμε πέντε παιδιά.
Αργότερα, όταν όντας παντρεμένη και μητέρα 5 παιδιών, τέλειωσε το σχολείο και τις μετέπειτα σπουδές της στο Πανεπιστήμιο, έπιασε δουλειά, χώρισε με τον βίαιο άντρα της και αποδέχτηκε/αποκάλυψε την ομοφυλοφιλική της σεξουαλική ταυτότητα.
Το ερώτημα, στο οποίο ειλικρινά δεν μπορώ να βρω μια λογική απάντηση, είναι γιατί παντρεύτηκε τον συγκεκριμένο τύπο αφού ήδη γνώριζε τον εξαιρετικά βίαιο χαρακτήρα του; Από τη διήγησή της δεν προκύπτει ότι πιέστηκε είτε από τον οικογενειακό/κοινωνικό της περίγυρο είτε από οικονομικές ή άλλες δυσκολίες. Επομένως ήταν ελεύθερη επιλογή της.
WTF?
Εντάξει για να είμαστε και δίκαιοι η διήγησή της είναι πολύ συνοπτική, δεν δίνει καθόλου context στο συγκεκριμένο θέμα.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Γράφει, όμως, ότι κάθισε με αυτόν τον τύπο σχεδόν 15 χρόνια κι έκανε 5 παιδιά μαζί του, πριν τον χωρίσει.
Αλλά ας πούμε ότι μετά τον γάμο εγκλωβίστηκε, οπότε κατάφερε να ανεξαρτητοποιηθεί όταν έπιασε δουλειά κι έβγαλε χρήματα.
Το ερώτημα είναι γιατί επέλεξε να τον παντρευτεί αρχικά, έναν τύπο δολοφονικά βίαιο για τον οποίον, εφόσον η γυναίκα δηλώνει ομοφυλόφιλη, δεν ένιωθε καν σεξουαλική έλξη.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Ναύτης έγραψε: 02 Απρ 2021, 00:46 Ψάχνω μια λογικοφανή, έστω, εξήγηση στο γιατί μια γυναίκα -που έστω φοβάται να αποκαλύψει την ομοφυλοφιλική της ταυτότητα- επιλέγει να παντρευτεί έναν τύπο που προηγουμένως την έχει πυροβολήσει, σκοτώνοντας μάλιστα τον σκύλο τους. Και δεν ήταν μια στιγμιαία έκρηξη οργής, γράφει ότι ο τύπος ήταν "εξ' αρχής βίαιος". Μόνιμη κατάσταση πα να πει. Όπως κι αν το δεις, νομίζω, δεν βγαίνει άκρη.
είναι 79 χρονών. Πρέπει να εξηγήσεις κάποια πράγματα υπό το πρίσμα μια άλλης εποχής.
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μα δεν αναφέρει ότι την πίεσε κάποιος, ούτε ότι οδηγήθηκε στον γάμο εξ' ανάγκης. "Την διεκδίκησε" γράφει. Και μιλάμε για την Νέα Ζηλανδία, όχι για κάποιο χωριό της Αφρικής.
Άβαταρ μέλους
nick

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nick »

Οι βιαιοι άντρες ειναι μαγνήτης για τη γυναίκα.
Δοκιμασε και θα με θυμηθείς.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nick την 02 Απρ 2021, 00:58, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Ναύτης έγραψε: 02 Απρ 2021, 00:53 Μα δεν αναφέρει ότι την πίεσε κάποιος, ούτε ότι οδηγήθηκε στον γάμο εξ' ανάγκης. "Την διεκδίκησε" γράφει. Και μιλάμε για την Νέα Ζηλανδία, όχι για κάποιο χωριό της Αφρικής.
Δεν ξέρω. Μια γυναίκα που μεγάλωσε λίγα χρόνια μετά τον πόλεμο τι ήθελες να ψάχνει εκείνη την εποχή; Τη σεξουαλική της ταυτότητα; Τότε μπορεί να υπήρχε πρόβλημα επιβίωσης και χίλιες άλλες δυο προτεραιότητες. Μπορεί απλά να ήταν αδιανόητο ένα κορίτσι να φανταστεί μια λεσβιακή σχέση εκεί (οικογένεια, περιοχή) που μεγάλωσε.
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

nick έγραψε: 02 Απρ 2021, 00:57 Οι βιαιοι άντρες ειναι μαγνήτης για τη γυναίκα.
Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό (ειδικά όταν μιλάμε για δολοφονική βία), αλλά ακόμα κι αν δεχτούμε ότι ισχύει για κάποιες γυναίκες, η τύπισσα είναι λεσβία.
Όσο για την "δοκιμή", δεν θα μπορούσα ποτέ να γίνω βίαιος απέναντι σε κανέναν άνθρωπο, παρεκτός για λόγους αυτοάμυνας.
ST48410 έγραψε: 02 Απρ 2021, 00:58
Ναύτης έγραψε: 02 Απρ 2021, 00:53 Μα δεν αναφέρει ότι την πίεσε κάποιος, ούτε ότι οδηγήθηκε στον γάμο εξ' ανάγκης. "Την διεκδίκησε" γράφει. Και μιλάμε για την Νέα Ζηλανδία, όχι για κάποιο χωριό της Αφρικής.
Δεν ξέρω. Μια γυναίκα που μεγάλωσε λίγα χρόνια μετά τον πόλεμο τι ήθελες να ψάχνει εκείνη την εποχή; Τη σεξουαλική της ταυτότητα; Τότε μπορεί να υπήρχε πρόβλημα επιβίωσης και χίλιες άλλες δυο προτεραιότητες.
Δεν το αναφέρει, αν οδηγήθηκε στον γάμο για λόγους επιβίωσης. Μάλλον ελεύθερη επιλογή της ήταν.
Δεν είπα ότι ήταν εύκολο να αποκαλύψει κάποια, τις εποχές εκείνες, την ομοφυλοφιλική της σεξουαλική ταυτότητα, αλλά το να επιλέξει να παντρευτεί τον πρώτο δολοφονικά βίαιο γελαδάρη που "την διεκδίκησε" και να κάνει μαζί του 5 παιδιά, νομίζω είναι κουλό.
Άλλωστε, κοίτα για τι είδους κοινωνία μιλάμε:
(...) Αυτό συνέβη το 1972, ήμουν ακόμη παντρεμένη και έγκυος με το τελευταίο μου παιδί. Μόλις είχα αρχίσει να ασχολούμαι με τον φεμινισμό και έγραφα σε κάποια περιοδικά ενώ προσπαθούσα να τελειώσω τις σπουδές μου στην ψυχολογία. Θέλω να το πω αυτό για την πατρίδα μου, ήμουν έγκυος μητέρα και με διευκόλυναν αφήνοντάς με να δώσω εξετάσεις σε μια ευρύχωρη αίθουσα έτσι ώστε να μπορώ να γράφω ενώ θήλαζα το μικρό μου. Το διδακτικό προσωπικό στο πανεπιστήμιό μου ήταν πολύ βοηθητικό και η λογική του συστήματος αρκετά προοδευτική για την εποχή της.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Στα 30 της είχε ήδη μείνει έγκυος για πέμπτη φορά. Ψάχνεις λογική με τα σημερινά μέτρα σε μία απόφαση που έλαβε μια κοπελίτσα σκάρτα ενήλικη τέλος δεκαετίας 50 αρχές 60; Ο κόσμος μπορεί να έμοιαζε πολύ διαφορετικός τότε. Θεία μου της ίδιας εποχής έτρωγε ξύλο (πολύ ξύλο) από τον αλκοολικό άντρα της και δεν τον χώριζε γιατί "ποιος θα παντρευτεί την κόρη της χωρισμένης;". Και αυτό όχι σε κάνα χωριό.
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Ψάχνω τη λογική -αν υπάρχει- στην ελεύθερη επιλογή μια γυναίκας, που καθώς λέει η ίδια είχε συνειδητοποιήσει την ομοφυλοφιλική σεξουαλική της ταυτότητα ήδη από την εφηβεία της, να παντρευτεί έναν -κατά τα λεγόμενά της επίσης- δολοφονικά βίαιο και προφανώς άξεστο τύπο (που μάλιστα είχε επιχειρήσει, πριν να παντρευτούν, να την δολοφονήσει), επειδή "την διεκδίκησε". Κι όλα αυτά σε μια κοινωνία όπως αυτή της Νέας Ζηλανδίας, που, κατά τα λεγόμενά της επίσης, ήταν εξαιρετικά προοδευτική ακόμα και την εποχή εκείνη.
Άβαταρ μέλους
Λίνο Βεντούρα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λίνο Βεντούρα »

Ναύτης έγραψε: 02 Απρ 2021, 01:04
nick έγραψε: 02 Απρ 2021, 00:57 Οι βιαιοι άντρες ειναι μαγνήτης για τη γυναίκα.
Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό (ειδικά όταν μιλάμε για δολοφονική βία), αλλά ακόμα κι αν δεχτούμε ότι ισχύει για κάποιες γυναίκες, η τύπισσα είναι λεσβία.
Έχεις δει λεσβία από κοντά; Όλο το φετίχ τους βασίζεται στο να μεταμορφωθούν σε βίαιους πουτσαραδες άνδρες.
Fluffy έγραψε: 25 Αύγ 2021, 12:22 Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.
Άβαταρ μέλους
panos291

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 »

Με ενα γκουγκλαρισμα 1 λεπτου βρηκα οτι μιλαμε για γυναίκα που ιδρυσε το πρωτο "μουσείο λεσβιακης ιστοριας" στον κοσμο. Nuff said.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”