Στύγιε, λυπάμαι, αλλά να με ταπώσεις σε θέματα ποίησης και δη του Σολωμού απλά δεν γίνεται. Βασικά, απ' ό,τι αντιλαμβάνομαι κανέναν δεν γίνεται να ταπώσεις γιατί δεν έχεις καταλάβει τίποτα από τον Ύμνο. Για σένα είναι απλά ένα εμβατήριο, το πιο ευτελές είδος μουσικής και ποίησης, ένα επίπεδο κάτω από το αρνάκι άσπρο και παχύ.Στύγιος έγραψε: 27 Μαρ 2021, 23:38Σας "τάπωσε" κι ο τέθωρας , όχι μόνο εγώ, δεν έχει άλλο..Golden Age έγραψε: 27 Μαρ 2021, 23:34Πες ότι θες να κάνεις αβάντα στη μούρλα της Αριστεράς και τελείωσε.![]()
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Θίχτηκε η Αυγή
- hellegennes
Re: Θίχτηκε η Αυγή
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
stergiosbik
Bandit59 έγραψε: 27 Μαρ 2021, 22:50 Αν και η πρωτοβουλία του Μασούτη μου άρεσε, οφείλω να ομολογήσω ότι ο Στύγιος έχει δίκιο. Γι αυτό και στα Στρατόπεδα κατά την έπαρση και υποστολή της Σημαίας, ΔΕΝ παίζεται ο Εθνικός Ύμνος, αλλά το ανάλογο εμβατήριο.
Ο Μασούτης δεν έκανε έπαρση ή υποστολή ώστε κακώς έπαιξε τον Εθνικό ύμνο.
Αν δηλαδή οποιοσδήποτε Έλληνας αισθανοτανε ότι έπρεπε να παίζει δυνατά στο σπίτι του τον Εθνικό ύμνο εκείνη την ημέρα θα λέγαμε ότι τον ευτελίζει;
Ναι, αφού είσαι φιλόλογος και ειδικευόμενος στη σολωμική ποίηση και στα σχεδιάσματα.hellegennes έγραψε: 28 Μαρ 2021, 00:50Στύγιε, λυπάμαι, αλλά να με ταπώσεις σε θέματα ποίησης και δη του Σολωμού απλά δεν γίνεται. Βασικά, απ' ό,τι αντιλαμβάνομαι κανέναν δεν γίνεται να ταπώσεις γιατί δεν έχεις καταλάβει τίποτα από τον Ύμνο. Για σένα είναι απλά ένα εμβατήριο, το πιο ευτελές είδος μουσικής και ποίησης, ένα επίπεδο κάτω από το αρνάκι άσπρο και παχύ.Στύγιος έγραψε: 27 Μαρ 2021, 23:38Σας "τάπωσε" κι ο τέθωρας , όχι μόνο εγώ, δεν έχει άλλο..Golden Age έγραψε: 27 Μαρ 2021, 23:34
Πες ότι θες να κάνεις αβάντα στη μούρλα της Αριστεράς και τελείωσε.![]()
- hellegennes
Σιγά μην ήμουν φιλόλογος, να μην ξέρω να ξεχωρίσω το μέτρο απ' τον ρυθμό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Γω δε σου φταίω σε τίποτα να βγάζεις τ' απωθημένα σου. Μία φορά , δεύτερη δεν έχει. Έχω κι εγώ τα προβλήματα μου , αλλά τα κρατώ για τον εαυτό μου.
Μου δίνω 2 μήνες αυτομπάν . Τα ξαναλέμε εν ευθέτω χρόνω.
- hellegennes
Μπα, θυμήθηκα τώρα μια συζήτηση που είχα στην Β΄ γυμνασίου στα κείμενα. Κάναμε ανάλυση σε ένα ποίημα και η φιλόλογος μάς ρωτούσε τι πιστεύουμε ότι σημαίνει ο κάθε στίχος και μετά τον ανέλυε. Είχα ακραία διαφωνία για έναν στίχο.
-Εγώ πιστεύω ότι λέει αυτό.
-Όχι, λέει το τάδε.
-Και πού το ξέρετε, τον ρωτήσατε;
-Προκύπτει από την ανάλυση του ποιήματος.
-Και ποιος μου λέει ότι η ανάλυση είναι σωστή;
-Είναι αποτέλεσμα μελέτης ειδικών.
-Εμένα μού φαίνεται λάθος η ανάλυσή τους και η δική μου βγάζει πιο πολύ νόημα. Η οποία επίσης όμως μπορεί να είναι λάθος και ο ποιητής να μην ήθελε να πει τίποτα απ' αυτά.
-Υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες ανάλυσης.
-Αν η ανάλυση δεν περιλαμβάνει τι προσλαμβάνουμε εμείς από το έργο, τότε είναι άχρηστη. Γιατί το διδασκόμαστε; Για να λέμε «να, ο Ρίτσος ήθελε να πει αυτό»; Ε, ας έδινε συνέντευξη.
Αυτό είναι οι φιλόλογοι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Στο σπιτι μονο αν φοραει την παντοφλα με το οικοσημοstergiosbik έγραψε: 28 Μαρ 2021, 00:58Bandit59 έγραψε: 27 Μαρ 2021, 22:50 Αν και η πρωτοβουλία του Μασούτη μου άρεσε, οφείλω να ομολογήσω ότι ο Στύγιος έχει δίκιο. Γι αυτό και στα Στρατόπεδα κατά την έπαρση και υποστολή της Σημαίας, ΔΕΝ παίζεται ο Εθνικός Ύμνος, αλλά το ανάλογο εμβατήριο.
Αν δηλαδή οποιοσδήποτε Έλληνας αισθανοτανε ότι έπρεπε να παίζει δυνατά στο σπίτι του τον Εθνικό ύμνο εκείνη την ημέρα θα λέγαμε ότι τον ευτελίζει;
Σε διαφορετικη περίπτωση ειναι ευτελισμός
Να κανεις τον white knight της αυγουλας

-
stergiosbik
Μόλις απέκτησες ένα κομμουνιστοένσημο σύντροφε.Zelda έγραψε: 28 Μαρ 2021, 02:29Στο σπιτι μονο αν φοραει την παντοφλα με το οικοσημοstergiosbik έγραψε: 28 Μαρ 2021, 00:58Bandit59 έγραψε: 27 Μαρ 2021, 22:50 Αν και η πρωτοβουλία του Μασούτη μου άρεσε, οφείλω να ομολογήσω ότι ο Στύγιος έχει δίκιο. Γι αυτό και στα Στρατόπεδα κατά την έπαρση και υποστολή της Σημαίας, ΔΕΝ παίζεται ο Εθνικός Ύμνος, αλλά το ανάλογο εμβατήριο.
Σε διαφορετικη περίπτωση ειναι ευτελισμός
Στο 1 εκατομμύριο κερδίζεις 1 φέτα σαλάμι.
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Στάσου μωρή τροτέζα, καλντεριμιτζού, δεν τελειώσαμε μαζί σου ακόμη
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Έχε χάρη ρε , γιατί είμαι χαρούμενος σήμερα. Επανέκτησα οργανική μετά από 23 χρόνια υπηρεσίας.ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 28 Μαρ 2021, 12:09Στάσου μωρή τροτέζα, καλντεριμιτζού, δεν τελειώσαμε μαζί σου ακόμη![]()
Πήραν πολλοί μετάθεση για Λάρισα , εγώ όχι γιατί δεν έκανα αίτηση. Σε καλό μου βγήκε τελικά.
- Gordian Knot
- Phorum.gr user: Gordian Knot
Έχω πεί καλά λόγια για εσένα στον πρόεδρο και με εκθέτεις, να το ξέρεις.
Παίρνω τηλέφωνο τον Καραμπελιά μπας και σε συνετίσει.
Παίρνω τηλέφωνο τον Καραμπελιά μπας και σε συνετίσει.
© Αντιτουρκική μούργα, γνωστός και ως «Βλαχάραπας της θαλάσσης» - Ανάθεμά με κι αν καταλαβαίνω τι πάει να πεί αυτό...
Σας μερσώ μαντάμ, ορέν ντουβάρ
Σας μερσώ μαντάμ, ορέν ντουβάρ
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 1 Απαντήσεις
- 122 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από nyxtovios