ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 23 Μαρ 2021, 09:37
Κατι αλλο ασχετο
Καμια δημοσια διοικηση δεν ειναι αχρηστη
Απλα η δουλεια της ειναι να εξυπηρετει την κρατικη εξουσια και την Ελιτ που την στηριζει παρα τον απλο λαο ..
Άστα αινειαν, δεν το σώζεις το δημοσιουπαλληλικό συνάφη σου με σοφιστείες...
Να αναφέρω ενδεικτικά εδώ τη περίπτωση έγγραφης διευκρίνησης που είχα καταθέσει σε επαρχιακή δημοτική αρχή (κοντά στη περιοχή του Ασέβαστου), ζητώντας τον λόγο που μου χρεώνουν στα δημοτικά τέλη εμβαδόν μπαλκονιών και ταράτσας, και η ανώτατη στην ιεραρχία δημοτική υπάλληλος μου απαντά εγγράφως πως αυτό γίνεται βάση της Γνωμοδότησης Υπ. Εσ. αρ. πρωτ. 499/9-11-1987 χωρίς να αναφέρει τι λέει η γνωμοδότηση.
Γκουγκλάρω τη γνωμοδότηση και βλέπω πως από τη δεκαετία του 80 η γνωμοδότηση διευκρινίζει ρητώς πως από τα δημοτικά τέλη εξαιρούνται μπαλκόνια, ταράτσες, εξώστες κλπ (αλλά προφανώς η δημοτική υπάλληλος αναπαρήγαγε ένα κείμενο χωρίς να έχει δει ποτέ ούτε ζωγραφιστή την γνωμοδότηση) και την στέλνω ολόκληρη εγγράφως (*) στην δημοτική αρχή μαζί με απειλές εαν δεν υπάρξει άμεση συμμόρφωση ...
Η δημοτική αρχή σαν απάντηση στις απειλές μου, έξυσε με βραδεία συμπάθεια το μουνί της και ακόμα πιο βραδέως άλλαξε τα τετραγωνικά στη δημοτικά τέλη (επιστρέφοντας ακόμα πιο βραδέως το αντίστοιχο ποσο που είχε χρεώσει για 1,5 έτος), γιατί γνώριζε πολύ καλά πως όσο χοντρή μαλακία κι αν κάνει δεν υπάρχει κανείς στην πλάση που να μπορεί να την αγγίξει από τη θέση της.
Η μόνη ελίτ που εξυπηρετείται από τη δημόσια διοίκηση είναι το μουνί της ανωτέρω ...
(*) εγγράφως σημαίνει με φαξ, μέχρι το 2019 το συγκεκριμένο π(αι)δ(οι)ο της δημόσιας διοίκησης δεν είχε ανακαλύψει την ηλεκτρονική αλληλογραφία.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.