Ασέβαστος έγραψε: 13 Νοέμ 2019, 09:13
και ποσο γιδι ειναι; και τελοσπαντων, δεν τα διαβαζουν 5 νοματαιοι πριν τα τυπωσουν; εχω συναντησει διαφορα μικρολαθακια, τα οποια οκ, θα μπορουσαν να ειναι και τυπογραφικα λαθη ας πουμε, αλλα χτες μου πεσανε 2 μαζεμενα, και ψιλοαγανακτησα. μιλαμε για δευτερα δημοτικου.
προβλημα: Η γιωργια εχει 30 ευρω. μπαινει σε ενα μαγαζι, και αγοραζει μια ομπρελα που κανει 9 ευρω, και ενα ζευγαρι γαντια που κανει 8. ποσα ρεστα θα παρει.
απαντηση του γιου μου: 3. ο βλαμμενος που εγραψε το προβλημα, προφανως περιμενει σαν απαντηση το 13, αλλα η αιτιολογηση του γιου μου ειναι οτι δεν υπαρχει 30ευρω, αρα εχει 20ευρω και 10ευρω, οποτε θα δωσει το 20αρι και θα παρει 3 ρεστα.
ο βλαμμενος επερεπε να γραψει "ποσα χρηματα θα της μεινουν"
προβλημα: ο κωστακης εχει ενα παζλ με 50 κομματια. την πρωτη μερα φτιαχνει τα μισα, τη δευτερη φτιαχνει 12 κομματια. ποσα φτιαχνει την τριτη μερα;
απορια του γιου μου: μενουν 13 κομματια, αλλα δεν ξερουμε αν το τελειωνει την τριτη μερα η αν εχει και τεταρτη, οποτε, τι να γραψω εγω;
ο βλαμμενος που το εγραψε, δεν ξερει οτι απευθυνεται σε 7χρονα, και θα πρεπει να ειναι απολυτα σαφης; δεν μπορουσε να γραψει οτι το τελειωνει σε 3 μερες, η ποσα κομματια απομενουν..
η εστω, να παει να βοσκησει τα γιδια του παππου του, και να αφησει καναν αλλο να κανει αυτη τη δουλεια;