Δεν παρακολουθώ εξελίξεις. Δεν μπορώ να πω. Αυτό τυπώθηκε ή έπαιξε μόνο σε σποτάκι;Gewponos90 έγραψε: 18 Μαρ 2021, 23:54Λες να έχει προβοκάτορα το Βήμα;ST48410 έγραψε: 18 Μαρ 2021, 23:52Αρχικά νόμιζα ότι ήταν πλάκα. Εκτιμώ ότι αυτός που το έκανε δεν το έκανε για να γλύψει. Μάλλον για να προκαλέσει ζημιά το έκανε. Δεν μπορώ να πιστέψω ούτε ότι ο Μητσοτάκης είναι τόσο χαζός, ούτε αυτοί στην εφημερίδα τόσο βλάκες. Μήπως ο όμιλος στέλνει μηνύματα;Beria έγραψε: 18 Μαρ 2021, 23:04 Θα προσπαθήσω να μιλήσω σοβαρά, αν και το ζήτημα δεν βοηθά
Αυτό το πράγμα που ζούμε είναι σαν να μας έχουν πετάξει σε ταινία του Μπορατ. Πιστεύετε ότι όλη αυτή η γελοιότητα που αναπαράγεται διαρκώς από τα ΜΜΕ απέναντι στον Μητσοτάκη και την κυβέρνηση είναι επιλογή της κυβέρνησης, ή είναι τόσο θλιβεροί και ανόητοι οι δημοσιογράφοι;
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
O Μητσοτάκης Κολοκοτρώνης και η Αγγελόπουλου Μπουμπουλίνα : upd το έσβησαν.
Re: O Μητσοτάκης Κολοκοτρώνης και η Αγγελόπουλου Μπουμπουλίνα : upd το έσβησαν.
-
Gewponos90
- Phorum.gr user: Gewponos90
ST48410 έγραψε: 18 Μαρ 2021, 23:56Δεν παρακολουθώ εξελίξεις. Δεν μπορώ να πω. Αυτό τυπώθηκε ή έπαιξε μόνο σε σποτάκι;Gewponos90 έγραψε: 18 Μαρ 2021, 23:54Λες να έχει προβοκάτορα το Βήμα;ST48410 έγραψε: 18 Μαρ 2021, 23:52
Αρχικά νόμιζα ότι ήταν πλάκα. Εκτιμώ ότι αυτός που το έκανε δεν το έκανε για να γλύψει. Μάλλον για να προκαλέσει ζημιά το έκανε. Δεν μπορώ να πιστέψω ούτε ότι ο Μητσοτάκης είναι τόσο χαζός, ούτε αυτοί στην εφημερίδα τόσο βλάκες. Μήπως ο όμιλος στέλνει μηνύματα;
Δεν έχω ιδέα. Αλλά είναι τόσο αστείο
Δήλωση για γνωστή υπόθεση παιδεραστίας
Αδυνατώ να πιστέψω πως δεν είναι φάρσα. Τόσο γελοίοι;

Ordem e Progresso.
- Dwarven Blacksmith
Αποκλείουμε να έγινε απλά για το meme value;
Ούτε εγώ. Αν όμως αυτό εγκρίθηκε από αρχισυντάκτες και λοιπούς, δηλαδή το είδαν άνθρωποι με πείρα, δεν μπορεί να μην κατάλαβαν ότι είναι γελοίο στο βαθμό του προσβλητικού. Και τότε γιατί προχώρησαν;
ΥΓ. Καμία φορά έχω την ίδια αίσθηση με τα νήματα του Μπλε Μπούμπη.
Για τον τάπερμαν διαφωνώ, προσεγγίζει πολύ η κατάσταση. Τις άλλες δύο περιπτώσεις, δεν τις πρόλαβα.Beria έγραψε: 18 Μαρ 2021, 23:25Κι όμως δεν είναι έτσιΚαραμελίτσα έγραψε: 18 Μαρ 2021, 23:16Είναι τα ίδια μμε και οι ίδιοι άνθρωποι που ήταν πέρσι και πρόπερσι και παραπρόπερσι, με την ίδια αποστολή. Απλά τότε έπαιζαν την αντιπολίτευση.Beria έγραψε: 18 Μαρ 2021, 23:04 Θα προσπαθήσω να μιλήσω σοβαρά, αν και το ζήτημα δεν βοηθά
Αυτό το πράγμα που ζούμε είναι σαν να μας έχουν πετάξει σε ταινία του Μπορατ. Πιστεύετε ότι όλη αυτή η γελοιότητα που αναπαράγεται διαρκώς από τα ΜΜΕ απέναντι στον Μητσοτάκη και την κυβέρνηση είναι επιλογή της κυβέρνησης, ή είναι τόσο θλιβεροί και ανόητοι οι δημοσιογράφοι;
Θέλω την ειλικρινή σας άποψη. Μπορεί δηλαδή το επιτελείο του Μητσοτάκη, ή ακόμα και ο ίδιος να σιγοντάρει αυτό το μπαράζ κολακείας που έχει ξεπεράσει τα όρια της γελοιοποίησης;
Και αν δεν είναι έτσι, όταν τα βλέπει όλα αυτά γιατί δεν παρεμβάινει να τους πει ότι 'με εκθέτετε ρε μαλάκες';
Τι σκατά; Παρακολουθώ τα ΜΜΕ περισσότερα από 45 χρόνια και έχω διαβάσει για την ιστορία του ελληνικού τύπου και ποτε δεν έχει ξαναυπάρξει τέτοια εικόνα χαμηλού γούστου, ανελέητου γλειψίματος της εξουσίας και έλλειψης κάθε μέτρου.
Ακόμα και στη χούντα δεν υπήρχε τέτοια εικόνα του τύπου· είχε και εκλάμψεις.
Προφανώς και θέλει την κολακεία ο πρωθυπουργός μας. Ναρκισσιστής όχι υψηλής ευφυίας, τί περιμένες δηλαδή;
Ούτε το 74 τα μέσα έπαιξαν τετοιο κακόγουστο παιχνίδι σπατουλαρίσματος του αφέντη, ούτε το 81 (ακόμα και ο βόθρος που λεγόταν Αυριανή ήταν μεμονωμένο περιστατικό) , ούτε τον Σημίτη. Ποτέ άλλοτε δεν έχει ξανασυμβεί τέτοιο κωμικοτραγικό λιβάνισμα εξουσίας, τόσο εξόφθαλμα
Το ερώτημα σου, όμως αν μου επιτρέψεις να το συνοψίσω είναι μάλλον το εξής:
Είναι τόσο γελοίοι οι δημοσιογράφοι ή τόσο ολίγιστος ο πρωθυπουργός;
Δεν ξέρω από ποια μεριά βαθαίνει το χάσμα, για το καλό μας εύχομαι από τα ΜΜΕ.
My Life had stood, a Loaded Gun
-
Jolly Roger
- Phorum.gr user: Jolly Roger
δεν είναι προβοκάτσια, παρόμοια κιτσάτο είναι πάντα το πρωτοσέλιδο του βημαγκαζίνου την 25η, δες και το περσινό πχ, απλά φέτος έβαλαν φάτσες πολιτικών και καλά για τα 200 χρόνια. Προφανώς δεν τους απασχολεί το κράξιμο, σου λένε "ε κι αν γίνει ντόρος απλά το κατεβάζουμε από παντού και ξεχνιέται".ST48410 έγραψε: 18 Μαρ 2021, 23:56Δεν παρακολουθώ εξελίξεις. Δεν μπορώ να πω. Αυτό τυπώθηκε ή έπαιξε μόνο σε σποτάκι;Gewponos90 έγραψε: 18 Μαρ 2021, 23:54Λες να έχει προβοκάτορα το Βήμα;ST48410 έγραψε: 18 Μαρ 2021, 23:52
Αρχικά νόμιζα ότι ήταν πλάκα. Εκτιμώ ότι αυτός που το έκανε δεν το έκανε για να γλύψει. Μάλλον για να προκαλέσει ζημιά το έκανε. Δεν μπορώ να πιστέψω ούτε ότι ο Μητσοτάκης είναι τόσο χαζός, ούτε αυτοί στην εφημερίδα τόσο βλάκες. Μήπως ο όμιλος στέλνει μηνύματα;
- Απολλόδωρος Βρυξελλιώτης
- Phorum.gr user: Stavros ΚΟΣΜΆ Πετρης
Μια συγκυρία που δε βοηθά καθόλου είναι και η ποιοτική έκπτωση της εγχώριας (και όχι μόνο) δημοσιογραφίας.Beria έγραψε: 18 Μαρ 2021, 23:04 Θα προσπαθήσω να μιλήσω σοβαρά, αν και το ζήτημα δεν βοηθά
Θέλω την ειλικρινή σας άποψη. Μπορεί δηλαδή το επιτελείο του Μητσοτάκη, ή ακόμα και ο ίδιος να σιγοντάρει αυτό το μπαράζ κολακείας που έχει ξεπεράσει τα όρια της γελοιοποίησης;
Και αν δεν είναι έτσι, όταν τα βλέπει όλα αυτά γιατί δεν παρεμβάινει να τους πει ότι 'με εκθέτετε ρε μαλάκες';
Τι σκατά; Παρακολουθώ τα ΜΜΕ περισσότερα από 45 χρόνια και έχω διαβάσει για την ιστορία του ελληνικού τύπου και ποτε δεν έχει ξαναυπάρξει τέτοια εικόνα χαμηλού γούστου, ανελέητου γλειψίματος της εξουσίας και έλλειψης κάθε μέτρου.
Έχει και αυτό πολλές υποπαραμέτρους:
- οι περισσότεροι δημοσιογράφοι βγαίνουν από ΙΕΚ της πλάκας, κάτι που οφείλεται και στην σταδιακή απαξίωση της δημόσιας τριτοβάθμιας, στη σπάνη δημοσιογραφικών τμημάτων ΑΕΙ σε σχέση με τη ζήτηση αλλά και στην πρόσληψη της φύσης του επαγγέλματος (ανάγκη για νεανικά πρόσωπα, γενικότερα μια πιο fast food αντίληψη σε σχέση με άλλες ειδικότητες)
- έλλειψη πόρων σε συνδυασμό με την παγκοσμιοποίηση των μέσων και τη νέα φύση της πληροφορίας που έχουμε μάθει να καταναλώνουμε (μικρά κείμενα τύπου λεζάντας) έχουν οδηγήσει στην σχεδόν πλήρη απουσία πρωτογενούς έρευνας
- (σε συνδυασμό με το παραπάνω) απελπιστική βορειοαμερικανοποίση των θεματικών και της γλώσσας. Δε χρειάζεται να επεκταθώ, ανοίξτε ένα οποιοδήποτε πόρταλ, και ακόμα και όταν τα "άρθρα" δεν είναι κάκιστες μεταφράσεις από αμερικανικά μέσα, είναι σαν να ήταν.
Δηλαδή έχουμε άρθρα γραμμένα πρωτότυπα στα ελληνικά και που αναφέρονται σε εγχώρια ειδησεογραφία, και είναι σα να τα έγραψε αμερικανίδα part time blogger.
Και γλωσσικά (αμερικανισμοί του τύπου "μπαίνω στα παπούτσια του") και θεματικά (άρθρο για τον ρατσισμό στην Ελλάδα να αναφέρεται στο ζήτημα με ταυτοτικούς όρους που ανήκουν στο αμερικανικό παράδειγμα).
Το αστείο είναι ότι όταν γύρισα Ελλάδα ανακάλυψα με ανακούφιση ότι οι κυριακάτικες εκδόσεις των εφημερίδων διατηρούν ένα γλωσσικό επίπεδο και περιέχουν και κάποια θέματα πρωτογενούς έρευνας, καλύτερη εντύπωση δε μου είχε κάνει το ... Βήμα
ΟΚ. Τότε μπορεί να είναι κάποιο μαρκετίστικο κόλπο να παίξουν στην επικαιρότητα. Ακόμα κι έτσι θα πρεπε κάποιος να σκεφτεί τον αντίκτυπο.Jolly Roger έγραψε: 19 Μαρ 2021, 00:02 δεν είναι προβοκάτσια, παρόμοια κιτσάτο είναι πάντα το πρωτοσέλιδο του βημαγκαζίνου την 25η, δες και το περσινό πχ, απλά φέτος έβαλαν φάτσες πολιτικών και καλά για τα 200 χρόνια. Προφανώς δεν τους απασχολεί το κράξιμο, σου λένε "ε κι αν γίνει ντόρος απλά το κατεβάζουμε από παντού και ξεχνιέται".
Μάλλον έχεις δίκιο.
-
Gewponos90
- Phorum.gr user: Gewponos90
Ο μπλε Μπουμπής δεν ξέρω πού κολλάει, αλλά παίζει να είναι τζιμανι μπροστά στους αρχισυντάκτες αν το εξώφυλλο είναι πραγματικο.ST48410 έγραψε: 19 Μαρ 2021, 00:01Ούτε εγώ. Αν όμως αυτό εγκρίθηκε από αρχισυντάκτες και λοιπούς, δηλαδή το είδαν άνθρωποι με πείρα, δεν μπορεί να μην κατάλαβαν ότι είναι γελοίο στο βαθμό του προσβλητικού. Και τότε γιατί προχώρησαν;
ΥΓ. Καμία φορά έχω την ίδια αίσθηση με τα νήματα του Μπλε Μπούμπη.
Edit: Τώρα είδα το προηγούμενο. Μάλλον είναι αληθινό λοιπόν
Δήλωση για γνωστή υπόθεση παιδεραστίας
-
Βελανιδοφάγος Ούννος
- Phorum.gr user: Βελανιδοφάγος Ούννος
Beria
Πολύ ενδιαφέρον, ευχαριστώ για την αναλυτική αφήγηση.
Πολύ ενδιαφέρον, ευχαριστώ για την αναλυτική αφήγηση.
- ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
- Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Μάλλον σαρκαστικό είναι το πρωτοσέλιδο.Τώρα βέβαια η σχέση του μέσου Έλληνα με τον σαρκασμό είναι αντίστοιχη με
τη σχέση που έχω εγώ με το κλασικό μπαλέτο, οπότε από αυτήν την άποψη ήταν λανθασμένη μάλλον η επιλογή του Βήματος.
τη σχέση που έχω εγώ με το κλασικό μπαλέτο, οπότε από αυτήν την άποψη ήταν λανθασμένη μάλλον η επιλογή του Βήματος.
Στο ότι πολλές φορές αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν να πιστεύει κάποιος πως κάνει αβάντα σε ένα κόμμα, συμπεριφερόμενος με αυτό τον τρόπο.
-
Jolly Roger
- Phorum.gr user: Jolly Roger
σε τι inception ζούμε ρε μλκς;
έχουμε φτάσει σε σημείο να μην είμαστε σίγουροι αν το σουπεράκι του ΣΚΑΙ με την υπέρκομψη Μαρέβα ήταν ευφυής σαρκασμός, προβοκάτσια κρυφοζαίου υπαλλήλου, ή αληθινή προσωπολατρική αφοσίωση.
εκεί μας κατάντησαν οι αλήτες! οι ρουφιάνοι! οι δημοσιογράφοι!
έχουμε φτάσει σε σημείο να μην είμαστε σίγουροι αν το σουπεράκι του ΣΚΑΙ με την υπέρκομψη Μαρέβα ήταν ευφυής σαρκασμός, προβοκάτσια κρυφοζαίου υπαλλήλου, ή αληθινή προσωπολατρική αφοσίωση.
εκεί μας κατάντησαν οι αλήτες! οι ρουφιάνοι! οι δημοσιογράφοι!
- ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
- Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Δε ξέρω κατά πόσο εξέπεσε η δημοσιογραφία σε κάτι που δεν είχε εκπέσει παλαιότερα, απλώς έχουν αυξηθεί οι συνδέσεις στο Ίντερνετ.Απολλόδωρος Βρυξελλιώτης έγραψε: 19 Μαρ 2021, 00:05Μια συγκυρία που δε βοηθά καθόλου είναι και η ποιοτική έκπτωση της εγχώριας (και όχι μόνο) δημοσιογραφίας.Beria έγραψε: 18 Μαρ 2021, 23:04 Θα προσπαθήσω να μιλήσω σοβαρά, αν και το ζήτημα δεν βοηθά
Έχει και αυτό πολλές υποπαραμέτρους:
- οι περισσότεροι δημοσιογράφοι βγαίνουν από ΙΕΚ της πλάκας, κάτι που οφείλεται και στην σταδιακή απαξίωση της δημόσιας τριτοβάθμιας, στη σπάνη δημοσιογραφικών τμημάτων ΑΕΙ σε σχέση με τη ζήτηση αλλά και στην πρόσληψη της φύσης του επαγγέλματος (ανάγκη για νεανικά πρόσωπα, γενικότερα μια πιο fast food αντίληψη σε σχέση με άλλες ειδικότητες)
- έλλειψη πόρων σε συνδυασμό με την παγκοσμιοποίηση των μέσων και τη νέα φύση της πληροφορίας που έχουμε μάθει να καταναλώνουμε (μικρά κείμενα τύπου λεζάντας) έχουν οδηγήσει στην σχεδόν πλήρη απουσία πρωτογενούς έρευνας
- (σε συνδυασμό με το παραπάνω) απελπιστική βορειοαμερικανοποίση των θεματικών και της γλώσσας. Δε χρειάζεται να επεκταθώ, ανοίξτε ένα οποιοδήποτε πόρταλ, και ακόμα και όταν τα "άρθρα" δεν είναι κάκιστες μεταφράσεις από αμερικανικά μέσα, είναι σαν να ήταν.
Δηλαδή έχουμε άρθρα γραμμένα πρωτότυπα στα ελληνικά και που αναφέρονται σε εγχώρια ειδησεογραφία, και είναι σα να τα έγραψε αμερικανίδα part time blogger.
Και γλωσσικά (αμερικανισμοί του τύπου "μπαίνω στα παπούτσια του") και θεματικά (άρθρο για τον ρατσισμό στην Ελλάδα να αναφέρεται στο ζήτημα με ταυτοτικούς όρους που ανήκουν στο αμερικανικό παράδειγμα).
Το αστείο είναι ότι όταν γύρισα Ελλάδα ανακάλυψα με ανακούφιση ότι οι κυριακάτικες εκδόσεις των εφημερίδων διατηρούν ένα γλωσσικό επίπεδο και περιέχουν και κάποια θέματα πρωτογενούς έρευνας, καλύτερη εντύπωση δε μου είχε κάνει το ... Βήμα![]()
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 59 Απαντήσεις
- 1206 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Δημοκράτης
-
- 78 Απαντήσεις