Τι να τους πω ρε συ;Ζαποτέκος έγραψε: 17 Μαρ 2021, 21:09Γιατί δεν τους είπες πως όταν έμαθε για τον αφορισμό του πατριάρχη και την αρνητική στάση της Ρωσίας άρχισε προδοτικές συνεννοήσεις με τους Τούρκους ; Ο Γιωργάκης Ολύμπιος πήγε στο στρατόπεδό του , τον συνέλαβε και κανένας στρατιώτης του δεν τον υπερασπίστηκε γιατί όλοι έμαθαν τα προδοτικά του αίσχη.Prepon έγραψε: 17 Μαρ 2021, 20:47Είχαμε πάει με τη μασαμπουκα σε ένα ρουμανικό εστιατόριο. Ήταν η πρώτα φορά που εμαθα για το συγκεκριμένο συμβάν.Στρακαστρουκας έγραψε: 17 Μαρ 2021, 15:49 https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE ... E%BF%CF%85
Αυτες τις ημερες πριν απο 200 χρονια ο Βλαντιμιρεσκου καταλαμβανει το Βουκουρεστι. Παρα το γεγονος οτι θα υπαρξει μια συνεργασια μαζι με τους φιλικους, το τελος του θα ειναι φρικτο. Οι φιλικοι(που δεν ηθελαν την ανακυρηξη ενος κρατους απο τον Τουντορ)θα τον συλλαβουνε, θα τον βασανισουν και θα τον εκτελεσουνε τον Μαιο του 1821
Και η πρώτη που ένιωσα άσχημα ως Έλληνας.
Κάτι Τριπολιτσες κλπ με αφήνουν αδιάφορο, στο θέμα με τον Ρουμανο πραγματικά ντραπηκα
Επί κομμουνισμού προβλήθηκε πολύ ως Ρουμάνος εθνικός ήρωας. Αν βρω χρόνο και όρεξη θα φέρω κανένα κείμενο.
Αφενός δεν έχω γνώσεις επί του θέματος.
Αφετέρου οι άνθρωποι δεν μου την είπαν. Εγώ ρώτησα τι φωτό είναι αυτή στον τοίχο και κάπως έτσι αν θυμάμαι καλά άρχισε η κουβέντα. Ούτε κακία μου έβγαλαν απέναντι μας , ούτε τίποτα. Απλά από όσα μου είπαν κατάλαβα ότι είχαμε κάνει μαλακιά.