!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Δημοσκοπήσεις - ποιός ξέρει να μου εξηγήσει κάτι

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Δημοσκοπήσεις - ποιός ξέρει να μου εξηγήσει κάτι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade »

Έστω ότι κάνω μία τηλεφωνική δημοσκόπηση.
Θέλω ένα δείγμα από χίλιους διάφορους τυχαίους και θέλω να ρωτήσω ποιόν υποψήφιο μεταξύ του "Χ" και του "Υ" προτιμάνε.
Ένα τυπικό αποτέλεσμα μπορεί να είναι Χ = 45%, Υ% = 40%, don't knows = 15%.
Αλλά αυτό το 15% τι είναι ;
Είναι οι τύποι/τύπισσες που δέχτηκαν να συμμετάσχουν και είπανε "είμαστε don't knows" ή είναι οι τύποι/τύπισσες που δέχτηκαν να συμμετάσχουν και είπανε "είμαστε don't knows" συν τους τύπους/τύπισσες που σήκωσαν το τηλέφωνο και είπαν "δεν συμμετέχω, άντε γειά" ;
Στη δεύτερη περίπτωση εγώ πρέπει να συνεχίσω μέχρι να συμπληρωθεί το νούμερο 1000 αλλά το "άντε γειά" μπορεί να είναι κι αυτό μία πολιτική στάση.
Άρα πως μετράει ;
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Re: Δημοσκοπήσεις - ποιός ξέρει να μου εξηγήσει κάτι

Αν είναι ιντερνετική η δημοσκόπηση βέβαια σίγουρα μετράει ποιό site την κάνει.
Αν την κάνει το site του Τράγκα, σίγουρα θα βγει Τράγκας ενώ αν την κάνει το in.gr θα βγει πιό λογικό αποτέλεσμα.
Αλλά και πάλι αυτοί που δεν έχουν όρεξη δεν θα πατήσουν και μπορεί βέβαια εξ αυτού να αλλάζουν τα δεδομένα. Διότι άλλο να είναι 15% οι αναποφάσιστοι και άλλο να είναι 30%.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

wooded glade έγραψε: 15 Μαρ 2021, 11:02 Έστω ότι κάνω μία τηλεφωνική δημοσκόπηση.
Θέλω ένα δείγμα από χίλιους διάφορους τυχαίους και θέλω να ρωτήσω ποιόν υποψήφιο μεταξύ του "Χ" και του "Υ" προτιμάνε.
Είναι οι τύποι/τύπισσες που δέχτηκαν να συμμετάσχουν και είπανε "είμαστε don't knows" ή είναι οι τύποι/τύπισσες που δέχτηκαν να συμμετάσχουν και είπανε "είμαστε don't knows" συν τους τύπους/τύπισσες που σήκωσαν το τηλέφωνο και είπαν "δεν συμμετέχω, άντε γειά" ;
Στη δεύτερη περίπτωση εγώ πρέπει να συνεχίσω μέχρι να συμπληρωθεί το νούμερο 1000 αλλά το "άντε γειά" μπορεί να είναι κι αυτό μία πολιτική στάση.
Άρα πως μετράει ;
Όπως μετράει η αποχή στις κανονικές εκλογές.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ »

Πηραν τηλεφωνο μια φιλη μου προχθες για μια δημοσκοπηση σχετικα με την αξιοπιστια των ΜΜΕ και αφου τη ρωτησαν την ηλικια της και αν εχει σταθερό ιντερνετ (ειναι 32 και εχει σταθερο ιντερνετ) της ειπαν οτι δεν ανηκει στο ταργκετ γκρουπ τους. :lol:
Άβαταρ μέλους
wooded glade

ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 15 Μαρ 2021, 11:11 Πηραν τηλεφωνο μια φιλη μου προχθες για μια δημοσκοπηση σχετικα με την αξιοπιστια των ΜΜΕ και αφου τη ρωτησαν την ηλικια της και αν εχει σταθερό ιντερνετ (ειναι 32 και εχει σταθερο ιντερνετ) της ειπαν οτι δεν ανηκει στο ταργκετ γκρουπ τους. :lol:
Ε, ήθελαν 82 ετών αυτοί.
Έχω πάρει κι εγώ τέτοια email και αφού προχωρήσω λίγο μετά μου λέει "sorry δεν είσαστε στο target group".
Αλλά τώρα δεν απαντάω πιά
Είναι τζαμπατζήδες.
Μιά φορά κι ένα καιρό με είχαν φωνάξει στον πύργο των Αθηνών να πω τη γνώμη μου για ένα tablet και μετά μου έδωσαν μία διατακτική και πήρα μισό κιλό τυρί από του Μαρινόπουλου. Και ήταν και μιά κοπέλα που της έδωσαν κι αυτηνής διατακτική και πήρε κι αυτή τυρί. Αλλά οι των πολιτικών γκάλοπς είναι αλήτες.
Άβαταρ μέλους
wooded glade

ΓΑΛΗ έγραψε: 15 Μαρ 2021, 11:06
wooded glade έγραψε: 15 Μαρ 2021, 11:02 Έστω ότι κάνω μία τηλεφωνική δημοσκόπηση.
Άρα πως μετράει ;
Όπως μετράει η αποχή στις κανονικές εκλογές.
Ναι αλλά με 15% ο Αντώναρος πως θα πει "το ματσάκι γυρίζει" - λαίμαι ;
Ενώ με το πραγματικό 25% ας πούμε είναι πιό καλά.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”