taliban έγραψε: 01 Αύγ 2018, 01:02
Σουβλίτσα έγραψε: 31 Ιούλ 2018, 20:48
taliban έγραψε: 31 Ιούλ 2018, 20:42
Άποψη δεν σου επιτρέπει ο θεός σου να έχεις?
Σοβαρός είμαι.
Ο κόσμος κάηκε και ο ταγός σας βγήκε να κάνει πολιτική πάνω στα πτώματα.
Ωραία η θεολογία σας....
Να έχω άποπση??? άποπση???? για την Δημιουργία? Εγώ? Σοβαρά?
Για πήγαινε λίγο και διάβασε το βιβλίο του Ιώβ.
Μετά, διάβασε και για τον Προφήτη Ηλία, τον Μέγιστο Προφήτη Ηλία.
Βρες να διαβάσεις ολόκληρο το γραπτό. Και αυτό που αναφωνεί ο Προφήτης, πριν γνωρίσει τον Θεό ως "δροσερό αεράκι" (μετά τις βροντές και τις αστραπές και το κυνηγητό στην έρημο και τη σίτιση από μια χήρα...).
Μήπως εγώ Θεέ μου, καλύτερος από αυτούς είμαι? Πάρε μου την ψυχή να τελειώνω...
Ποιός το είπε αυτό?! Ο Προφήτης Ηλίας?!
Τί να πρωτοπώ μωρέ, θέλω πολλά να πω αλλά δεν ξέρω αν είμαι η κατάλληλη για να τα πω.
Να πας να τα πεις αυτά στους συγγενείς των θυμάτων να δεις αν στέκουν στην πραγματική ζωή.
αυτά που λέω τα λέω γιατί τα έχω δει εγώ στην προσωπική μου ζωή και παρατηρώντας ταυτόγχρονα τί συμβαίνει και γύρω μου
και δεν θα επεκταθώ τί εννοώ όταν λέω "προσωπική μου ζωή"..
Επίσης, αμφιβάλλω αν κατάλαβες βασικά τί πράγμα λέω
Εγώ στις οικογένειες των θυμάτων το μόνο που έχω να κανω είναι να συμπάσχω ως άνθρωπος, να βοηθώ, να παρηγορώ εαν και όπως μπορώ και όλα αυτά τα ωραία.
Η δουλειά του Ποιμένα της Εκκλησίας είναι να ποιμαίνει.
Ούτε να χαιδεύει αυτιά.
Ούτε να διώκει σαν Ηρώδης.
Ούτε να παραμένει χωρίς φωνή καμία.
Αυτό είναι που χρειάζεται να γίνει κατανοητό.
Συγκεκριμένα για το θέμα του Αμβρόσιου, κινείται ως θεολογικός λόγος σε σωστές γραμμές.
ΑΝ ό,τι λέει το λέει από εμπάθεια, απο κομματικά συμφέροντα ή παρωπίδες, από προσωπικά πάθη που τον οδηγούν να μιλήσει άστοχα,
ΑΝ μίλησε άστοχα (δεν είμαι σε θέση και φάση για να κρίνω), μην νοιάζεσαι..
Ο Προφήτης Ηλίας, λέει ένας άγιος, τροχάει ήδη την μαχαίρα πρώτα για τους δεσποτάδες.
Να δούμε όμως, για ποιούς δεσποτάδες πρόκειται. Μόνο για κάποιους, μόνο για συγκεκριμένους, μήπως και για μεν και για δε? Δεν ξέρω, δεν είμαι στο
μυαλό κανενός Θεού. Βλέποντας και ακούοντας και σύμφωνα με την Πίστη που ασπάζομαι.
Αλλά έχει πλάκα, ξέρεις τί?
Όλοι όσοι κάνουν επίθεση για αυτά που είπε ο Αμβρόσιος
στην πολιτική ηγεσία του τόπου-τα οποία δεν τα λέει μόνο ο Αμβρόσιος, υπάρχουν λίγοι ακόμα ιερείς μετρημένοι στα δάχτυλα που τα φωνάζουν καιρό τώρα και κάποιοι διώκονται μάλιστα από την ηγεσία της Εκκλησίας- τα οποία ειναι απολύτως σύμφωνα με τις Πατερικές θέσεις, για όλα όσα σούρνει στον Τσίπρα από θεολογικής πλευράς, δεν είδα κανέναν από αυτούς στο διπλανό νήμα που έχει φτάσει εξακόσιες σελίδες με κατηγορίες κατα Τσίπρα και συριζαίων και μάλιστα ακόμα και με χυδαιότητες και φαρισαικούς εξυπνακισμούς και ανάλογο χιούμορ, την ώρα που ακόμα οι άνθρωποι αυτοί καίγονται από την φωτιά, από την πρώτη στιγμή που ακόμα καιγόντουσαν, δεν είδα κανένα να διαμαρτύρεται.
Αλλά ο Αμβρόσιος "φαίνεται" μπροστά για τα πάρε δώσε με την ΧΑ (την οποία εμπλοκή με πολιτικά κόμματα εγώ και βάση της Πίστης μου δεν αποδέχομαι για να εξηγηθώ και καλύτερα)
Και εγώ που τα λέω αυτά δεν είμαι ψηφοφόρος της ΧΑ. Ούτε του ΣΥΡΙΖΑ (είναι γνωστό εδώ μέσα) υποστηρίκτρια είμαι όταν δεν μπαίνω τέτοιες ώρες να κράξω κατα των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ.
Όλοι οι υπόλοιποι κράζετε πόσες σελίδες και κρίνετε και κάνετε αναλυσεις επι αναλύσεων και δωσε του εξυπνάδες και δώσε του γελάκια και δώσε του memes κατάπτυστα την ώρα που κάποιοι ακόμα είναι ΑΠΟΚΑΙΔΙΑ. Εκεί η συνείδηση δεν φωνάζει?
Κατάλαβες τώρα τί συμβαίνει? Εαν δεν το είχες πάρει πρέφα νωρίτερα βέβαια γιατί δεν μου φαίνεσαι και για χαζός.