!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Τί ποσοστό θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2019;

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.

Τί ποσοστό θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2019;

40%
10
45%
50%
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
>60%
12
55%

Σύνολο ψήφων: 22

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Re: Τί ποσοστό θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2019;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ »

Cecily Anne έγραψε: 31 Ιούλ 2018, 22:11
ΓΑΛΗ έγραψε: 31 Ιούλ 2018, 22:10 Παίδες, δεν ξέρω πως είναι η κατάσταση γύρω σας, εγώ πρώτα φορά βλέπω τόσο κόσμο θυμωμένο.
Εμένα είναι εκνευρισμένοι που θα πρέπει να ψηφίσουν Κούλη. Δεξιοί -αριστεροί. Από τη μύτη να τους πιάσεις, θα σκασουν.
Να ψηφίσουν και να κουμπώσουν βαλεριάνες μην τους πάρει και τους σηκώσει
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 31 Ιούλ 2018, 22:44
Να ψηφίσουν και να κουμπώσουν βαλεριάνες μην τους πάρει και τους σηκώσει
Μπα, στο τέλος όλοι θα πάνε και θα το ρίξουν στεγνά, χωρίς φόβο και πάθος. Απλά μιρλιάζουν. Καλώς ή κακώς το πολιτικό σύστημα θα αλλάζει συνέχεια από'δω και πέρα και καλό είναι να το πάρουν απόφαση.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

ΓΑΛΗ έγραψε: 31 Ιούλ 2018, 22:42
wooded glade έγραψε: 31 Ιούλ 2018, 22:23
ΓΑΛΗ έγραψε: 31 Ιούλ 2018, 22:21

Δεν κατάλαβα σε τι αναφέρεσαι.
Μας είπες ότι με Σαμαρά ήταν πιό θυμωμένοι, άρα είναι δεύτερη φορά.
Οκ,είναι τελείως διαφορετικά πράγματα. Με τον Σαμαρά, υπήρχε και το σκηνικό της ομαδοσκέψης, η ελπίδα, το συμφέρον, μετά η απογοήτευση, η αδυναμία παραδοχής ότι πιάστηκαν μακάκες κλπ Αναφέρομαι στους περιφερειακούς και όχι στα κομματόσκυλα, που αντιδρούν πάντα το ίδιο.

Το σημερινό κλίμα (που μου έχει κάνει εντύπωση πόσο αλλάζει μέρα με τη μέρα, αρνητικά για τον συριζα) είναι πιο προσωπικό και πιστεύω ότι οφείλεται κατά κύριο λόγο στην παχυδερμία που έχουν δείξει οι κυβερνητικοί αυτές τις μέρες. Οι ίδιοι το δημιούργησαν. Εννοώ ότι μετά το πρώτο σοκ, ακόμη και όσοι ήταν επιρρεπείς στο να δεχθούν τις δικαιολογίες, για τα αυθαίρετα, τη γρήγορη διάδοση της φωτιάς κλπ με το άρχισαν να βγαίνουν περισσότερα στοιχεία στη φόρα, κυρίως από αυτόπτες μάρτυρες και πληγέντες, μετά τα δύο φιάσκα της συνέντευξης τύπου και κυρίως του συμβούλιου, που ενώ υπήρχαν νεκροί (και έχει πλέον αποδειχθεί το ότι το ήξεραν) μίλαγαν για τον καιρό, οι μάσκες έπεσαν για τα καλά. Δεν ξέρω ποιος φαεινός νους είχε την ιδέα αυτής της κωμικοτραγικής παράστασης αλλά -κατά τη γνώμη μου- αυτό το συμβούλιο ήταν το Βατερλώ του Τσίπρα. Και πεύκου πεσόντος, τα υπόλοιπα καίγονται.
efka.png
efka.png (9.44 KiB) Προβλήθηκε 623 φορές
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

foscilis έγραψε: 31 Ιούλ 2018, 22:48
efka.png
Αλλού θα παιχθεί -και θα χαθεί- το παιχνίδι φόσι.
Σκέψου λίγο.
Εσύ μπορείς.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

foscilis έγραψε: 31 Ιούλ 2018, 22:48 ... ενώ υπήρχαν νεκροί (και έχει πλέον αποδειχθεί το ότι το ήξεραν) μίλαγαν για τον καιρό, οι μάσκες έπεσαν για τα καλά. Δεν ξέρω ποιος φαεινός νους είχε την ιδέα αυτής της κωμικοτραγικής παράστασης αλλά -κατά τη γνώμη μου- αυτό το συμβούλιο ήταν το Βατερλώ του Τσίπρα. Και πεύκου πεσόντος, τα υπόλοιπα καίγονται.
Ο Μπάμπης στο Σκάι είπε ότι υπάρχει περίπτωση ο Τσίπρας να μην ήξερε για τους νεκρούς,
να του το έκρυψε η ομάδα του Σύριζα που κυβερνά για να βγει να καθησυχάσει τον κόσμο.
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade »

ΓΑΛΗ έγραψε: 31 Ιούλ 2018, 22:42
wooded glade έγραψε: 31 Ιούλ 2018, 22:23
ΓΑΛΗ έγραψε: 31 Ιούλ 2018, 22:21

Δεν κατάλαβα σε τι αναφέρεσαι.
Μας είπες ότι με Σαμαρά ήταν πιό θυμωμένοι, άρα είναι δεύτερη φορά.
Οκ,είναι τελείως διαφορετικά πράγματα. Με τον Σαμαρά, υπήρχε και το σκηνικό της ομαδοσκέψης, η ελπίδα, το συμφέρον, μετά η απογοήτευση, η αδυναμία παραδοχής ότι πιάστηκαν μακάκες κλπ Αναφέρομαι στους περιφερειακούς και όχι στα κομματόσκυλα, που αντιδρούν πάντα το ίδιο.

Το σημερινό κλίμα (που μου έχει κάνει εντύπωση πόσο αλλάζει μέρα με τη μέρα, αρνητικά για τον συριζα) είναι πιο προσωπικό και πιστεύω ότι οφείλεται κατά κύριο λόγο στην παχυδερμία που έχουν δείξει οι κυβερνητικοί αυτές τις μέρες. Οι ίδιοι το δημιούργησαν. Εννοώ ότι μετά το πρώτο σοκ, ακόμη και όσοι ήταν επιρρεπείς στο να δεχθούν τις δικαιολογίες, για τα αυθαίρετα, τη γρήγορη διάδοση της φωτιάς κλπ με το άρχισαν να βγαίνουν περισσότερα στοιχεία στη φόρα, κυρίως από αυτόπτες μάρτυρες και πληγέντες, μετά τα δύο φιάσκα της συνέντευξης τύπου και κυρίως του συμβούλιου, που ενώ υπήρχαν νεκροί (και έχει πλέον αποδειχθεί το ότι το ήξεραν) μίλαγαν για τον καιρό, οι μάσκες έπεσαν για τα καλά. Δεν ξέρω ποιος φαεινός νους είχε την ιδέα αυτής της κωμικοτραγικής παράστασης αλλά -κατά τη γνώμη μου- αυτό το συμβούλιο ήταν το Βατερλώ του Τσίπρα. Και πεύκου πεσόντος, τα υπόλοιπα καίγονται.
Εγώ σαν σοβαρός παρατηρητής των διεθνών εξελίξεων αυτά δεν τα πιστεύω.
Με είδατε να γράψω τίποτα για φωτιές ;
Κατ' αρχάς αν εγώ ο ίδιος είχα προβλέψει κάτι ή ήμουνα εν γνώσει κάποιων κρισίμων παραλείψεων, ώφειλα να είχα πάει αυτοπροσώπως στου Μαξίμου και να φώναζα "Τσίπρα κατέβα κάτω αμέσως". Αλλοιώς θα ήμουνα εγκληματίας, για σκότωμα.
Δεν είμαι ειδικός δασολόγος, δεν έχω ιδέα από αυτά τα πράγματα, δεν είχα προβλέψει τίποτα.
Κάποιοι άλλοι όμως που ήταν δεν το έκαναν και δεν το πιστεύω ότι ήξεραν και δεν έκαναν τίποτα. Όχι απαραίτητα κυβερνητικά κομματο-dog, μιλάμε για υπηρεσιακά όργανα, ειδικούς επιστήμονες, άλλους ειδικούς.
Συμπέρασμα μου, δεν φταίνε ούτε οι κυβερνητικοί, ούτε οι πράσινοι, ούτε οι γαλάζιοι.
Όπως δεν έφταιγαν και για το 2007 και για τις κουκουνάρες του Ράλλη.
Περιορίζομαι στα της οικονομίας, στις Πρέσπες και δευτερευόντως στο gay parade - που αντικατέστησε πλέον την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Ορθώς λοιπόν ομιλείτε διά περιφερειακούς και όχι για κομματοdog, το ίδιο λέω κι εγώ.
Εγώ το 2014 αυτό που διέκρινα από τους "περιφερειακούς" ήταν περισσότερο απαισιοδοξία-απόγνωση και όχι μένος κατά του Σαμαρά. Μετά όσοι πίστεψαν τα μουσαντέ του Τσίπρα, τα πίστεψαν. Εκ των πραγμάτων νομίζω πρακτικά κανένας δεν τα πίστεψε αυτά, γιατί εφ' ενός ο Τσίπρας δεν πήρε το 55% και αφ' ετέρου το 35% που πήρε δεν έγινε 5% όταν αποκαλύφθηκε η "απάτη".
Στη σημερινή συγκυρία τώρα οι περιφερειακοί όντως τα χώνουν στον Τσίπρα σε κάθε δρόμο και σε κάθε γωνία. Θα δούμε λοιπόν τι θα γίνει & θα επανέλθω σε λίγο με νεώτερες διευκρινίσεις επί των παρατηρήσεων μου.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Οκ, προσθέτω κι αυτό που έγραψα αλλού για τις επιπτώσεις που έχει ο σημερινός θυμός στο περιφερειακό πεδίο.
ΓΑΛΗ έγραψε: 31 Ιούλ 2018, 23:30
Και για να γίνω πιο σαφής εννοώ το δημοσιογραφικό και κομματικό κόστος, που θα έχει η υποστήριξη στο σύριζα, πλην των δικών του μέσων. Κανείς από τους "μετριοπαθείς" δημοσιογράφους ή τα "κεντρώα" κόμματα που περίμεναν να δουν προς τα που φυσάει ο άνεμος για να εκδηλώσουν πιο σαφείς διαθέσεις δεν θέλει να είναι με την πλευρά του χαμένου.
viewtopic.php?f=29&t=3264

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί το κινάλ και λοιποί να κινητοποιηθούν τώρα περισσότερο αντιπολιτευτικά για να αποστασιοποιηθούν από αυτούς που οργίζουν τον "λαό", δημιουργώντας έτσι ένα κενό που θα είναι κάπως δύσκολο να καλύψουν αργότερα. Πιστεύω ότι ειδικώς το κινάλ, έχει πολύ πιο ευαίσθητες κεραίες σ' αυτά τα θέματα απ' ό,τι οι συριζαίοι και ίσως είναι η στιγμή που θα διαβεί τον Ρουβίκωνα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Δεν θα ξαναγίνουν εκλογες.

Θα κάνει Δικτατορία Προλεταριάτου.

Ταντάν!
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

sharp έγραψε: 31 Ιούλ 2018, 23:47 Δεν θα ξαναγίνουν εκλογες.

Ταντάν!
Ο Καρανίκας, σίγουρα θα το πρότεινε.

Αλλά κάποιος πρέπει να τους πληρώνει.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Ο άρξας λοιπόν το νήμα παρά την θλιβερή καραμπαμπιακή κλωνο-κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει, κάτι θέλει να μας πει.
Μας λέει "ρε μλκς πχορουμίτες κανένας δεν μας ψήφισε για τα μουσαντέ που λέγαμε άρα παραμένουμε ακμαίοι και δυνατοί, θα ξα-να-γκυ-γίσουμε".
Σα βα μπιέν λοιπόν, για μένα, αλλά θα το προσεγγίσω και από μία άλλη οπτικιά γωνία:

Στις εκλογές της προσυριζικής εποχής, είχαμε πάντα τον θεσμό των "floating voter".
Ψήφιζαν πασόκιο όταν το νδόκιο δεν πήγαινε καλά και αντίστροφα.
Για να μην το κουράζουμε, θα τους ταυτίσω αυτούς με την παλιά ΕΚ-ΝΔ (Ένωσις Κέντρου - Νέες Δυνάμεις) του Γεωργέσκου Μαβρέσκου. Αν και δεν είναι απόλυτο αυτό, έτσι περίπου πάει. Το 1981 αν κάνετε έναν έλεχο στο ψηφοδέλτια των κομμάτων θα βρείτε ότι οι μεταναστεύσαντες από ΕΚ-ΝΔ προς Πασόκ και οι μεταναστεύσαντες από ΕΚ-ΝΔ προς ΝΔ ήταν ακριβώς μισοί και μισοί. Ο λαός της ΕΚ-ΝΔ το 1981 ψήφισε μονοκούκι Πασόκ, το 1985 όμως ο Μητσοτάκης πήρε πίσω ένα 5% από αυτούς και ανέβασε τη Νέα Δημοκρατία. Μετά, το 1993, έφυγαν πάλι όλοι και ψήφισαν σιδερένιο. Μεταξύ 2000-2004 ξανέφυγαν και ψήφισαν Κώστα Καραμανλή και τέλος το 2009 ψήφισαν "λεφτά υπάρχουν".
Δεν ήταν λοιπόν συμπαγή τα δύο μεγάλα κόμματα, τη στιγμή που τον τίτλο του "κόμματος μουτζαχεντίν" τον είχε βέβαια το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ αν έχασε κάτι στη διάρκεια ξέρετε γιατί το έχασε ; Γιατί όσοι ήταν κονόμια από αυτούς τα παιδιά τους ψηφίζουν τώρα ή Νέα Δημοκρατία, η το ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη (μου τάχει πει ο οργανισμός κόκκινη προβειά που τα παρακολουθεί εμένα και δεν αμφισβητούνται).

Σύμφωνα λοιπόν με τα νεώτερα δεδομένα ο σημερινός Σύριζα είναι κόμμα μουτζαχεντίν, κατά τον ενάρξαντα το νήμα.
Δεν σπάει, δεν χαλάει. Πιστεύει λοιπόν ότι αφ' ενός οι αναποφάσιστοι του Σύριζα θα υποκύψουν και αφ' ετέρου ότι συνειδητά δεν έχει φύγει κανένας προς άλλη κατεύθυνση.
Για δε τα παραμύθια-πινόκιο ορθώς πιστεύει ότι επρόκειτο για χαβαλέ στόρυ. Οι ψηφοφόροι του 2015 τα είχαν αποστηθίσει μεν και τα επανελάμβαναν αλλά δεν τα πίστευαν ούτε για πλάκα.
sharp

ΓΑΛΗ έγραψε: 31 Ιούλ 2018, 23:55

Ταντάν!

Οι υπήκοοι (χωρίς ευρώ πια). Πέρα από την πλάκα, πιστεύω ότι αρκετοί θα το θέλουν γιστί τους ξέρω. Δεν ξέρω κατά πόσο μπορούν.
Άβαταρ μέλους
wooded glade

sharp έγραψε: 01 Αύγ 2018, 00:04

Ταντάν!

Οι υπήκοοι (χωρίς ευρώ πια). Πέρα από την πλάκα, πιστεύω ότι αρκετοί θα το θέλουν γιστί τους ξέρω. Δεν ξέρω κατά πόσο μπορούν.
Αυτό που λές θέλει α) γκρην λίγκητ, β) να έχουν πάει φαντάροι.
sharp

wooded glade έγραψε: 01 Αύγ 2018, 00:05
sharp έγραψε: 01 Αύγ 2018, 00:04

Αυτό που λές θέλει α) γκρην λίγκητ, β) να έχουν πάει φαντάροι.
Βασικά πιστεύω ότι είναι τόσο ανίκανοι που τίποτε δεν μπορούν να κάνουν. Και όπως έγραψα και αλλού, επειδή τέτοια αναρχοπαιδαρέλια δεν γουστάρει η ΕΕ, τους χρησιμοποίησαν να κάνουν την δουλειά τους και τώρα θα τους αφήσουν να καούν (αυτούς μεταφορικά). Μένει ένα μικρό ερωτηματικό σχετικά με το πώς θα μεταφερθούμε στην άλλη μέρα, δηλ. πώς θα παραδώσουν την εξουσία, κάτι που δεν θα κάνουν εύκολα κλπ. Για να το πω πρακτικά, μην απορήσεις αν πάρει όλως τυχαίως φωτιά κάποιο Υπουργείο και καούν όλοι οι φάκελλοι κ.ο.κ.
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

Cecily Anne έγραψε: 31 Ιούλ 2018, 22:11
ΓΑΛΗ έγραψε: 31 Ιούλ 2018, 22:10 Παίδες, δεν ξέρω πως είναι η κατάσταση γύρω σας, εγώ πρώτα φορά βλέπω τόσο κόσμο θυμωμένο.

Εμένα είναι εκνευρισμένοι που θα πρέπει να ψηφίσουν Κούλη. Δεξιοί -αριστεροί. Από τη μύτη να τους πιάσεις, θα σκασουν.
Οι δεξιοί που δεν θέλουν Κούλη, να ψηφίσουν Τζήμερο.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”