Ενα συμβολικο μυθολογικο εργαλειο καταπιεσης ειναι, τιποτα παραπανω. Σταματα τους παραλληλισμους με υπαρκτα προσωπα. Καλα του κανανε.stavmanr έγραψε: 10 Μαρ 2021, 22:14Δηλαδή, όταν εσύ αμφισβητείς τον "μπαμπάκα" καις την εικόνα της μάνας; Το συνηθίζεις γενικότερα αυτό;John Brown Gun Club έγραψε: 10 Μαρ 2021, 22:12Και μπαμπακα, ποιον, τον Αρχαγγελο;Σενέκας έγραψε: 10 Μαρ 2021, 22:04
Η άποψη ότι ο χριστός δεν υπήρξε, είναι ψεκασμένος. Υπήρξε, άρα είχε και μανούλα
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
"Η Ελλάδα να πεθάνει να ζήσουμε εμείς"
- John Brown Gun Club
Re: Re:
wooded glade έγραψε: Είπαμε ότι είμαστε υπέρ του πολυφυλετικού καθεστώτος - εσύ μας έβαλες και επί Ντάτσουν να πουλάμε καρπούζια.
-
πατησιωτης
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Re: "Η Ελλάδα να πεθάνει να ζήσουμε εμείς"
Και αυτό πατριαρχικό είναι.Ουδετεροποιεί τη θηλυκότητά τους η αντιμετώπιση ως απλώς ανθρώπινων όντων,είναι γυναίκες και όχι απλως άνθρωποι.John Brown Gun Club έγραψε: 10 Μαρ 2021, 22:14το να μαθετε επιτελους να τις βλεπετε σαν ανθρωπινα οντα, ουτε ως αγιες παρθενες, ουτε ως πουτανες.πατησιωτης έγραψε: 10 Μαρ 2021, 22:02Eίναι επειδή δεν πρέπει οι γυναίκες να μένουν παρθένες.Αυτό είναι πατριαρχικό αλλά και από την άλλη μεριά να τις βλέπουν οι άντρες ως σεξουαλικά αντικείμενα και αυτό πατριαρχικό είναι.stavmanr έγραψε: 10 Μαρ 2021, 21:51 Επειδή κάποια γυναίκα της ιστορίας φέρεται να έμεινε έγκυος ή χαρακτηρίστηκε "αιώνια παρθένα", αποτελεί μισογυνικό πρότυπο και απειλή για τους διαδηλωτές;Το τι δεν είναι πατριαρχικό αναζητείται.
Μα κι ο Χριστός υπέβαλε τον άνδρα σε τέτοιο περιορισμό (διδασκαλία κατά των βιολογικών παθών και ορέξεων), αλλά δεν έχουμε μητριαρχία.πατησιωτης έγραψε: 10 Μαρ 2021, 22:16Είναι σύμβολο της πατριαρχίας διότι υποβάλλει στις γυναίκες τον περιορισμό των σεξουαλικών επιθυμιών τους.
Πως το εξηγείς;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 10 Μαρ 2021, 22:19, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- hellegennes
Να κάνεις κάτι για την πατρίδα. Μάλιστα. Ας το αναλύσουμε με ένα απλό παράδειγμα: ένας άνθρωπος που πληρώνει ανελλιπώς τους φόρους του και δεν έχει πάει ποτέ στρατό, έχει κάνει δισεκατομμύρια πράγματα περισσότερα για την πατρίδα από έναν που φοροδιαφεύγει και έχει κάνει ΟΥΚάς.Kauldron έγραψε: 09 Μαρ 2021, 23:58Στη φαντασία σου, ίσως. Στην πράξη, για να είσαι πατριώτης, πρέπει να κάνει κάτι για την πατρίδα. Κι εσύ απλά ΔΕ ΘΕΛΕΙΣ.Σενέκας έγραψε: 09 Μαρ 2021, 23:47 Ισχύουν όλα αυτά που λες, και όμως, με κάποιο περίεργο τρόπο καταφέρνω και είμαι πολύ περισσότερο πατριώτης απ'οσο θα γίνεις ποτέ εσύ. Δεν μπορώ να σου αποκαλύψω το μαγικό![]()
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ορίσεις τι είναι πατριωτισμός. Το να ξέρεις σε υψηλό επίπεδο την ιστορία της πατρίδας σου και την γλώσσα της, να την εκπροσωπείς αξιοπρεπώς διεθνώς όπου και όταν χρειάζεται, να τηρείς τους νόμους της, να συμπεριφέρεσαι με παιδεία, ευγένεια και ήθος στους συμπατριώτες σου, να δουλεύεις.
Όλα αυτά είναι προσφορά στην πατρίδα. Όλα αυτά ορίζουν τον πατριώτη. Η καλή οδηγική συμπεριφορά, ο σεβασμός στην περιουσία τρίτων (δημόσια και ιδιωτική), να μην πετάς τα σκουπίδια σου όπου βρεις, να μην δημιουργείς προβλήματα για τους γύρω σου και για το κράτος, να μην απασχολείς το κράτος με μαλακίες.
Μπροστά σε όλα αυτά, η θητεία είναι το πιο αστείο και επουσιώδες πράγμα. Γιατί τίποτα απ' αυτά δεν είναι δεδομένο και αν ήταν η κοινωνία μας θα ήταν άριστη. Αντ' αυτού, έχουμε κόσμο που διπλοπαρκάρει, που παραβιάζει τον ΚΟΚ συνεχώς, που φοροδιαφεύγει, που κλείνει τις ράμπες αναπήρων, που σκέφτεται μόνο την πάρτη του, που παραβιάζει ουρές και σειρές, που γράφει τους νόμους στα παπάρια του. Θητεία όμως έχουν κάνει όλοι αυτοί. Και οικογένεια. Και δηλώνουν ένθεοι.
Τώρα είναι πιο σαφής η εικόνα;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- John Brown Gun Club
Εγω παντως θα λεγα πως βρηκε την πιο καλη δικαιολογια η Μαρια οταν εμεινε εγγυος στα 12-13 της και δεν ηξερε τον πατερα. "Δεν φταιω εγω, ο Θεος το κανε"Πάρταλος έγραψε: 10 Μαρ 2021, 22:14Δεν είχε μπαμπάκα, δύο μανούλες είχε. Ήταν μπροστά για την εποχή του.
wooded glade έγραψε: Είπαμε ότι είμαστε υπέρ του πολυφυλετικού καθεστώτος - εσύ μας έβαλες και επί Ντάτσουν να πουλάμε καρπούζια.
- hellegennes
Τελευταία, με γεωλογικούς όρους.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Προσωπικώς, θεωρώ την καταστροφή των συμβόλων μία τελείως παρωχημένη και κυρίως βλακώδη έκφραση.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
"Συμβολικό εργαλείο καταπίεσης" η μητέρα εκείνου που δίδασκε την ελευθερία, την αγάπη, την αλληλοβοήθεια, την αλληλεγγύη;John Brown Gun Club έγραψε: 10 Μαρ 2021, 22:16Ενα συμβολικο μυθολογικο εργαλειο καταπιεσης ειναι, τιποτα παραπανω. Σταματα τους παραλληλισμους με υπαρκτα προσωπα. Καλα του κανανε.stavmanr έγραψε: 10 Μαρ 2021, 22:14Δηλαδή, όταν εσύ αμφισβητείς τον "μπαμπάκα" καις την εικόνα της μάνας; Το συνηθίζεις γενικότερα αυτό;
Θα υποστήριζα ότι αντίθετα προς αυτό, η όποια αντίδραση θα έπρεπε να στοχεύει στην υποκρισία της εκμετάλλευσης του προσώπου του Χριστού και της Παναγίας στις σημερινές κοινωνίες. Όχι στον Χριστό και την Παναγία καθαυτούς.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 10 Μαρ 2021, 22:23, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- hellegennes
Οπότε ας τραμπουκίσουμε έναν περαστικό και ας του καταστρέψουμε την περιουσία. Αμέσως θα λυθούν οι πόλεμοι και το μίσος.Highlander έγραψε: 10 Μαρ 2021, 01:10Όχι, το πρόβλημα είναι ότι έχουμε 2021 κι ακόμα υπάρχει εξαπάτηση, μίσος και πόλεμοι για ανύπαρκτα πράγματα.Σενέκας έγραψε: 10 Μαρ 2021, 01:09Σταμάτησαν ένα τύπο με το μηχανάκι του, άρχισαν να τον δουλεύουν και του κατέστρεψαν την εικόνα. Αν δεν βλέπεις κανένα πρόβλημα μ'αυτό, το πρόβλημα είσαι εσύ, και το τι είδους σύμβολο ήταν, δεν έχει καμιά σημασία.Highlander έγραψε: 10 Μαρ 2021, 01:06 "Βεβήλωση" εθνικοθρησκευτικών ψευτοσίων που καταπιέζουν την ανθρωπότητα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος hellegennes την 10 Μαρ 2021, 22:23, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
πατησιωτης
- Phorum.gr user: πατησιωτης
stavmanr έγραψε: 10 Μαρ 2021, 22:18Μα κι ο Χριστός υπέβαλε τον άνδρα σε τέτοιο περιορισμό (διδασκαλία κατά των βιολογικών παθών και ορέξεων), αλλά δεν έχουμε μητριαρχία.πατησιωτης έγραψε: 10 Μαρ 2021, 22:16Είναι σύμβολο της πατριαρχίας διότι υποβάλλει στις γυναίκες τον περιορισμό των σεξουαλικών επιθυμιών τους.
Πως το εξηγείς;
Ο άνδρας είναι κυρίαρχος στο πατριαρχικό σύστημα και άρα οι οποιεσδήποτε θυσίες του δεν μπορεί να είναι παρά η αντανάκλαση της θέσης του.Οι περιορισμοί στους οποίους υποβάλλεται γίνονται μόνο και μόνο για να μη θίξει τις γυναίκες ιδιοκτησία των άλλων ανδρών και άρα είναι στα πλαίσια της συστημικής πατριαρχίας από την οποία ευνοείται.
- John Brown Gun Club
Νομιζεις πως με οδηγησες σε παγιδα, εξυπνε; Απο ποτε η θηλυκοτητα ειναι συνωνυμο της πουτανιας; Γιατι εγω δεν εγραψα να ουδετεροποιηθει η θηλυκοτητα τους, εσυ απλα καρφωθηκες.πατησιωτης έγραψε: 10 Μαρ 2021, 22:18Και αυτό πατριαρχικό είναι.Ουδετεροποιεί τη θηλυκότητά τους η αντιμετώπιση ως απλώς ανθρώπινων όντων,είναι γυναίκες και όχι απλως άνθρωποι.John Brown Gun Club έγραψε: 10 Μαρ 2021, 22:14το να μαθετε επιτελους να τις βλεπετε σαν ανθρωπινα οντα, ουτε ως αγιες παρθενες, ουτε ως πουτανες.πατησιωτης έγραψε: 10 Μαρ 2021, 22:02
Eίναι επειδή δεν πρέπει οι γυναίκες να μένουν παρθένες.Αυτό είναι πατριαρχικό αλλά και από την άλλη μεριά να τις βλέπουν οι άντρες ως σεξουαλικά αντικείμενα και αυτό πατριαρχικό είναι.Το τι δεν είναι πατριαρχικό αναζητείται.
![]()
hellegennes έγραψε: 10 Μαρ 2021, 22:18Να κάνεις κάτι για την πατρίδα. Μάλιστα. Ας το αναλύσουμε με ένα απλό παράδειγμα: ένας άνθρωπος που πληρώνει ανελλιπώς τους φόρους του και δεν έχει πάει ποτέ στρατό, έχει κάνει δισεκατομμύρια πράγματα περισσότερα για την πατρίδα από έναν που φοροδιαφεύγει και έχει κάνει ΟΥΚάς.Kauldron έγραψε: 09 Μαρ 2021, 23:58Στη φαντασία σου, ίσως. Στην πράξη, για να είσαι πατριώτης, πρέπει να κάνει κάτι για την πατρίδα. Κι εσύ απλά ΔΕ ΘΕΛΕΙΣ.Σενέκας έγραψε: 09 Μαρ 2021, 23:47 Ισχύουν όλα αυτά που λες, και όμως, με κάποιο περίεργο τρόπο καταφέρνω και είμαι πολύ περισσότερο πατριώτης απ'οσο θα γίνεις ποτέ εσύ. Δεν μπορώ να σου αποκαλύψω το μαγικό![]()
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ορίσεις τι είναι πατριωτισμός. Το να ξέρεις σε υψηλό επίπεδο την ιστορία της πατρίδας σου και την γλώσσα της, να την εκπροσωπείς αξιοπρεπώς διεθνώς όπου και όταν χρειάζεται, να τηρείς τους νόμους της, να συμπεριφέρεσαι με παιδεία, ευγένεια και ήθος στους συμπατριώτες σου, να δουλεύεις.
Όλα αυτά είναι προσφορά στην πατρίδα. Όλα αυτά ορίζουν τον πατριώτη. Η καλή οδηγική συμπεριφορά, ο σεβασμός στην περιουσία τρίτων (δημόσια και ιδιωτική), να μην πετάς τα σκουπίδια σου όπου βρεις, να μην δημιουργείς προβλήματα για τους γύρω σου και για το κράτος, να μην απασχολείς το κράτος με μαλακίες.
Μπροστά σε όλα αυτά, η θητεία είναι το πιο αστείο και επουσιώδες πράγμα. Γιατί τίποτα απ' αυτά δεν είναι δεδομένο και αν ήταν η κοινωνία μας θα ήταν άριστη. Αντ' αυτού, έχουμε κόσμο που διπλοπαρκάρει, που παραβιάζει τον ΚΟΚ συνεχώς, που φοροδιαφεύγει, που κλείνει τις ράμπες αναπήρων, που σκέφτεται μόνο την πάρτη του, που παραβιάζει ουρές και σειρές, που γράφει τους νόμους στα παπάρια του. Θητεία όμως έχουν κάνει όλοι αυτοί. Και οικογένεια. Και δηλώνουν ένθεοι.
Τώρα είναι πιο σαφής η εικόνα;
Αυθαίρετο, εντελώς.Να κάνεις κάτι για την πατρίδα. Μάλιστα. Ας το αναλύσουμε με ένα απλό παράδειγμα: ένας άνθρωπος που πληρώνει ανελλιπώς τους φόρους του και δεν έχει πάει ποτέ στρατό, έχει κάνει δισεκατομμύρια πράγματα περισσότερα για την πατρίδα από έναν που φοροδιαφεύγει και έχει κάνει ΟΥΚάς.
Και για τα υπόλοιπα, που ξέρεις οτι δεν τα κάνουν και οι δυο που αναφέρεις? Και που ξέρεις οτι ενδεχομένως δεν τα κάνει ο "ΟΥΚάς", ενώ τ' απορρίπτει ο "φορολογούμενος"?
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Οκ, να και μία από τις φορές που συμφωνώ με τον τζόνι.John Brown Gun Club έγραψε: 10 Μαρ 2021, 22:14το να μαθετε επιτελους να τις βλεπετε σαν ανθρωπινα οντα, ουτε ως αγιες παρθενες, ουτε ως πουτανες.πατησιωτης έγραψε: 10 Μαρ 2021, 22:02Eίναι επειδή δεν πρέπει οι γυναίκες να μένουν παρθένες.Αυτό είναι πατριαρχικό αλλά και από την άλλη μεριά να τις βλέπουν οι άντρες ως σεξουαλικά αντικείμενα και αυτό πατριαρχικό είναι.stavmanr έγραψε: 10 Μαρ 2021, 21:51 Επειδή κάποια γυναίκα της ιστορίας φέρεται να έμεινε έγκυος ή χαρακτηρίστηκε "αιώνια παρθένα", αποτελεί μισογυνικό πρότυπο και απειλή για τους διαδηλωτές;Το τι δεν είναι πατριαρχικό αναζητείται.
Κι εγώ τα όλα του βίντεο, ακριβώς έτσι τα βλέπω.
Ως ανθρώπινα όντα, τίποτα παραπάνω.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Αυτό όμως δεν εξηγεί το πρόβλημα του "συμβολισμού" που σε έθεσα.πατησιωτης έγραψε: 10 Μαρ 2021, 22:22stavmanr έγραψε: 10 Μαρ 2021, 22:18Μα κι ο Χριστός υπέβαλε τον άνδρα σε τέτοιο περιορισμό (διδασκαλία κατά των βιολογικών παθών και ορέξεων), αλλά δεν έχουμε μητριαρχία.πατησιωτης έγραψε: 10 Μαρ 2021, 22:16
Είναι σύμβολο της πατριαρχίας διότι υποβάλλει στις γυναίκες τον περιορισμό των σεξουαλικών επιθυμιών τους.
Πως το εξηγείς;
Ο άνδρας είναι κυρίαρχος στο πατριαρχικό σύστημα και άρα οι οποιεσδήποτε θυσίες του δεν μπορεί να είναι παρά η αντανάκλαση της θέσης του.Οι περιορισμοί στους οποίους υποβάλλεται γίνονται μόνο και μόνο για να μη θίξει τις γυναίκες ιδιοκτησία των άλλων ανδρών και άρα είναι στα πλαίσια της συστημικής πατριαρχίας από την οποία ευνοείται.
Αν η πατριαρχία και μητριαρχία δεν εξαρτώνται από το πρότυπα του Χριστού και της Παναγίας αντίστοιχα, κακώς τα βάζεις στη συζήτηση.
Αν δηλαδή μου εξηγείς ότι πατριαρχία έχουμε ούτως ή άλλως επειδή ο άντρας είναι δυνατός, η συμβολοποίηση της Παναγίας (ως πατριαρχικό σύμβολο) που επιχειρείς είναι από αφελής ως και παράλογη. Δεν χρειάζονται σύμβολα, σε αυτή την περίπτωση, καθώς το αποτέλεσμα επιτυγχάνεται ούτως ή άλλως από φυσικές δυνάμεις (βιολογία).
- hellegennes
Δεν ξέρω κάθε ΟΥΚά αλλά ξέρω αρκετούς ΟΥΚάδες. Επίσης ξέρω αρκετούς Έλληνες και αυτό που περιγράφω είναι η τυπική συμπεριφορά τους. Οι περισσότεροι Έλληνες ορίζουν τον πατριωτισμό με πράγματα που δεν έχουν να κάνουν με την ουσία της πατρίδας τους.Kauldron έγραψε: 10 Μαρ 2021, 22:23 Αυθαίρετο, εντελώς.
Και για τα υπόλοιπα, που ξέρεις οτι δεν τα κάνουν και οι δυο που αναφέρεις? Και που ξέρεις οτι ενδεχομένως δεν τα κάνει ο "ΟΥΚάς", ενώ τ' απορρίπτει ο "φορολογούμενος"?
Το ίδιο κι εσύ Χελώνε. Γιατί όλα αυτά που σου έγραψα είναι πατριωτισμός ουσίας ενώ στο δικό σου ποστ είδα μόνο λέξεις κλειδιά (θρησκεία, οικογένεια, θητεία).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 5 Απαντήσεις
- 245 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Αλιόσα
-
- 82 Απαντήσεις