Μα εγώ δεν έγραψα μόνο για την ΕΔΕ, έγραψα κι άλλα πράγματα, τα οποία κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να ήσαν αυτονόητα για οποιαδήποτε σοβαρή κυβέρνηση.Lugozzi έγραψε: 10 Μαρ 2021, 10:33Οτι τα χουλιγκανια της αριστεράς θα κανανε πισω, αν καταδικαζε η κυβέρνηση και έκανε ΕΔΕ (που νομίζω εκανε)
Επίσης, αν θεωρείς ότι όλος αυτός ο κόσμος που βγήκε χθες και προχτές στους δρόμους είναι "χουλιγκάνια της αριστεράς", πολλώ δε μάλλον αν θεωρείς έτσι και όλους αυτούς που δεν βγήκαν στους δρόμους, αλλά αισθάνονται αγανακτισμένοι με τα περιστατικά κατάχρησης εξουσίας και χρήσης απρόκλητης και ασύμμετρης βίας από συγκεκριμένους αστυνομικούς, νομίζω ότι εσύ είσαι εκείνος που δεν έχει καλή αντίληψη της πραγματικότητας.
Εκείνο που κατά τη γνώμη μου συμβαίνει την στιγμή αυτή, είναι ότι η κυβέρνηση με τους ως συνήθως αδέξιους, πρόχειρους και άστοχους χειρισμούς της μετέτρεψε ένα πρόβλημα αστυνομικής αυθαιρεσίας σε μείζον πολιτικό ζήτημα.
Και για να είμαστε απολύτως πραγματιστές, δεν το κάνει τυχαία. Ακολουθεί τις, κατά τη γνώμη μου ανόητες, εισηγήσεις ορισμένων κυβερνητικών και κομματικών στελεχών, που θεωρούν ότι η ακραία πόλωση συμφέρει κομματικά και εκλογικά, λειτουργώντας συσπειρωτικά για ένα πολύ συγκεκριμένο εκλογικό ακροατήριο, ενώ ταυτόχρονα απομειώνει φυγόκεντρες τάσεις. Το επίσημο αφήγημα του Μητσοτάκη, όμως, είναι κατά βάση φιλελεύθερο και κεντροδεξιό και αυτή ακριβώς η κεντροδεξιά δεν είμαι σίγουρος ότι έλκεται πλέον από τις πρακτικές της κυβέρνησης. Για το κέντρο και την κεντροαριστερά (γιατί και σε αυτή στοχεύει η νδ, δηλαδή στο ας πούμε συντηρητικό κομμάτι του ΚΙΝΑΛ) δεν το συζητώ καν.