Kauldron έγραψε: 30 Ιούλ 2018, 21:41
Γιατί ο εθνικισμός που γουστάρω μπορεί να υλοποιηθεί ή έστω να τείνει προς μία επιθυμητή κατεύθυνση μόνον μέσω μίας μεϊνστριμ προσέγγισης. Κι αυτό καθίσταται ανέφικτο με τη σημερινή εικόνα της χα, τόσο σε επίπεδο ηγεσίας όσο και σε δυνατότητα προβολής από τα μμε. Λυπάμαι που το λέω, αλλά ανεξαρτήτως προθέσεων, συγκυριών ή οποιασδήποτε ανιδιοτελούς πατριωτικής προσέγγισης, η χα σήμερα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των καιρών. Ούτε μπορεί, ούτε θέλει να ξεφύγει από τα δεσμά του λαϊκίστικου κρατισμού.
http://www.iefimerida.gr/news/309812/se ... is-eikones
Σε κέντρο φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων προσφυγόπουλων ο Μητσοτάκης [εικόνες]
Ο "ανήλικος" μαντραχαλάς με τα μούσια, όλα τα λεφτά.
Δε πειράζει αγαπητή μου γάτα, ίσως με διακυβέρνηση ΝΔ ν' αντιληφθείς οτι είναι ένας μπλέ σύριζα. Άλλωστε οι νεοδημοκράτες είναι εξαιρετικά δύσκολοι στο να ξεκολλήσουν από τη ΝΔ, λόγω του συντηρητισμού τους. Και γάιδαρο να βάλουν για πρόεδρο (κανονικό, τετράποδο), θα τον ψηφίσουν.
Γι' αυτό που ρώτησες "ποιοί θα βάλουν φυλακή το Τζήμ", η απάντηση είναι η ΝΔ, αν γίνει η ΝΔ κυβέρνηση, και δεί οτι ο Τζιμιτίγριους της κόβει πολλές ψήφους. Αυτό άλλωστε έκαναν με τη ΧΑ, και καμαρώνουν γι' αυτό.
Περί ναζισμού κλπ, αυτά είναι μπούρδες. Σε περίπτωση κυβέρνησης Χρυσής Αυγής, πολύ απλά θα έχουμε μια κυβέρνηση τύπου Ορμπάν, με έντονο πατριωτικό ακτιβισμό. Θα ήθελα να σου υπενθυμίσω οτι η ΧΑ είναι η μοναδική παράταξη που έχει ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΑΚΤΙΒΙΣΜΟ, δηλαδή συμμετοχή πολιτών σε πατριωτικές ενέργειες, κάτι που η ΝΔ ΟΥΔΕΠΟΤΕ έκανε.
Πρώτον, εγώ δεν έχω πρόβλημα με τα ανήλικα προσφυγόπουλα και τους πρόσφυγες/μετανάστες γενικώς.
Δεν έχω πρόβλημα ούτε με το χρώμα. Με ενδιαφέρει το είναι και όχι το φαίνεσθαι των ανθρώπων. Από τη στιγμή λοιπόν που κάθε άνθρωπος που πατάει το πόδι του σ' αυτήν τη χώρα, έχει τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια και νοημοσύνη να αντιληφθεί ότι δεν του χρωστάει τίποτα αυτή η "φτωχή" χώρα, πέρα από τα στοιχειώδη που χρειάζονται για την επιβίωση του (πράγμα που δεν ισχύει για όλους τους πολίτες της) θα τον δω θετικά. Αν θέλει να μείνει και να δουλέψει όπου μπορεί με τις συνθήκες που ισχύουν για όλους τους ειδικευμένους και ανειδίκευτους Έλληνες χωρίς να απαιτεί τα επιδόματα της Νορβηγίας, Σουηδίας και Γερμανίας ως αδιαμφισβήτητα κεκτημένα επειδή κάποιοι σαλταρισμένοι επαγγελματίες μκοτζήδες του φούσκωσαν τα μυαλά, έχει καλώς. Οι Έλληνες μπορεί να έχουν χίλια στραβά αλλά πιστεύω ότι αν διακρίνουν στον άλλο φιλότιμο, του το ανταποδίδουν. Και καλά κάνουν.
Αν όμως το ανήλικο, ενήλικο ή υπερήλικο προσφυγόπουλο είναι κάποιο σούργελο σαν τους δικούς μας ανήλικους, ενήλικους και υπερήλικους αντιφά -και πολλοί από αυτούς είναι- ένα αδέσποτο ζώο μου προκαλεί πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον, οπότε ναι, τους θεωρώ ανεπιθύμητους και φύρα για τη χώρα.
Δεύτερον, δεν ξέρω πως αντιλαμβάνεσαι τον πατριωτικό ακτιβισμό, αλλά εμένα ο θορυβώδης ακτιβισμός ποτέ δεν μου είπε κάτι. Με λίγα λόγια, καλές είναι οι σημαίες, τα ταμπούρλα, οι τσαμπουκάδες και οι δράσεις από Έλληνες για Έλληνες αλλά θα προτιμούσα λίγο πιο χαμηλούς τόνους και λίγο περισσότερο διάβασμα ή έστω σκέψη για το τι ακριβώς σημαίνει Ελλάδα και τι ακριβώς θεωρεί ο καθένας ότι πρέπει να διασωθεί από αυτήν την έννοια. Αυτό που εννοώ είναι ότι η πλαστική περικεφαλαία δεν είναι Ελλάδα, είναι ευτελισμός της Ελλάδας. Η παπαγαλία ρητών δεν είναι Ελλάδα, είναι ψιττακισμός δηλαδή ένα παγκόσμιο σύνηθες φαινόμενο που δεν υποδηλώνει ταυτότητα αλλά απουσία ταυτότητας, ετεροπροσδιορισμό. Με λίγα λόγια ο δικός μου εθνικισμός δεν αφορά σε συνεχή μνημόσυνα του παρελθόντος που απλώς υπογραμμίζουν τη δική μας ένδεια αλλά σε μια στοιχειώδη προσπάθεια δημιουργίας ή έστω διατήρησης κάποιων πραγμάτων που να θυμίζουν κάτι από το παρελθόν.
Τρίτον, δεν πιστεύω ότι θα βάλουν τον τζημ φυλακή. Αν και στη γελοία φάση που βρισκόμαστε αυτό θα τον ηρωοποιούσε και πιθανόν να ανέβαζε τη δημοτικότητα του γιατί ατυχώς βιώνουμε μία περίοδο όπου η φερόμενη ως δημοκρατία με την αρωγή της πολιτικής ορθολοξίας δοξάζει και τιμά πρωτίστως την παρατυπία, παρανομία ή ακόμη και τα εγκλήματα κατά της δημοκρατίας και υποτιμά τους νομοταγείς πολίτες χαρακτηρίζοντας τους μικροαστούς και νοικοκυρέους. Γενικώς βιώνουμε την εποχή της απόλυτης θεσμικής παράνοιας, στην οποία ο Τζήμερος αποτελεί μια για κάποιους γραφική/αμόρφωτη/φιλελέ κλπ φιγούρα και για κάποιους ένα μικρό βαρκάκι λογικής στο πέλαγος του παραλόγου. Και προσωπικώς τουλάχιστον έχω συνδέσει άμεσα την Ελλάδα με τη λογική. Αν δω κάποιο καϊκι, ευχαρίστως να μπω σ' αυτό. Προς το παρόν δεν βλέπω.