Η Κηφισιά δεν είναι upper middle, είναι upper σκέτο, με εξαίρεση την Κάτω Κηφισιά.foscilis έγραψε: 07 Μαρ 2021, 22:42
Upper middle class ~ 10 φορές το βασικό εισόδημα δηλαδή τουλάχιστον 7-8.000 το μήνα (συν καποια περιουσιακά στοιχεία) ε δε νομίζω να το βρίσκεις αυτό ιδιαίτερα στη Νέα Σμύρνη ούτε καν Αγία Παρασκευή ενώ το βρίσκεις ας πούμε Κηφισια, αυτό λέω. Δηλαδή προσωπικά δυσκολεύομαι να διανοηθω ότι θα έμενε κάποιος με εκατό χιλιάδες ετήσιο εισόδημα Νέα Σμύρνη εκτός αν είχε συναισθηματικούς λόγους. *Είναι* καλύτερα σε κάποια μέρη από όλα τα τριγύρω και από την Άνω Νέα Σμύρνη αλλά όχι... 1000 ευρώ καλύτερα και σίγουρα το ίδιο στυλ υπάρχει σε δεκάδες άλλες περιοχές βόρεια, νότια, ανατολικά, όλες προτιμοτερες ΙΜΟ.
ΥΓ Πίσω από την ΕΡΤ όσες φορές είχα κοιτάξει έτειναν να είναι μεγαλουτσικα αλλά ταυτόχρονα αυτό που λέω παγιδα, δηλαδή το παράδειγμα που είπα 4ος χωρίς ασανσέρ πίσω από την ΕΡΤ ήταν, δεν ξέρω βέβαια αν ισχύει αυτό και για το φίλο σου και δεν είναι προφανώς τα outliers το θέμα, εν πάση περιπτώσει και Αγία υπερτιμημένα τα θεωρώ αφού δεν έχει μετρο ούτε καλά σχολεία και αντιθέτως έχει έντονη νυχτα αλλά τέλος πάντων είναι σίγουρα πιο λεφταδες εκεί.
Το "καλό" κομμάτι της Ν. Σμύρνης είναι αξιόλογο και έχει αρκετά πλεονεκτήματα (γειτνίαση με κέντρο, καλή αγορά) που είναι κίνητρο να μένεις εκεί. Επίσης, upper middle δεν είναι 7-8000 το μήνα, αλλά γύρω στα 3-5000 οικογενειακό εισόδημα.
Στο "καλό" κομμάτι της Αγίας (ΕΡΤ, Νέα Ζωή, Τσακός) βρίσκεις και με γύρω στο χιλιάρικο για σπίτια στα 180 τ.μ., και όχι ερείπια χωρίς ασανσέρ, το ατού της περιοχής έχει να κάνει και με τα ιδιωτικά σχολεία, τα δημόσιά της δεν ξέρω αν είναι αξιόλογα.