- Casper - έγραψε: 07 Μαρ 2021, 11:23
stavmanr έγραψε: 07 Μαρ 2021, 10:34
EKPLIKTIKOS έγραψε: 06 Μαρ 2021, 17:11
Όχι, δε θα πρέπει να τους αφαιρέσουμε την άδεια, απλα δε θα πρέπει να υποθέσουμε ότι όποιος έχει δίπλωμα οδήγησης υποχρεωτικά οδηγεί (...)
Μα δεν μας ενδιαφέρει αν οδηγεί και πότε. Μας ενδιαφέρει ότι κρίθηκε κατάλληλος προς οδήγηση.
Το δίπλωμα δεν δείχνει ότι κάνεις κάτι με το ζόρι, αλλά ότι έχεις επιτύχει στις εξετάσεις πιστοποίησης ικανότητας. Είσαι πλέον αναγνωρισμένος οδηγός από το ελληνικό κράτος. Αν θα οδηγήσεις ή όχι δεν έχει καμία σημασία. Είναι δικό σου πρόβλημα. Ανά πάσα στιγμή εξασκείς το δικαίωμα στην οδήγηση.
Όλα τα πιστοποιητικά πιστοποιούν κάτι. Εξ ορισμού.
Το πτυχίο ανώτατης εκπαίδευσης πιστοποιεί ότι έχεις επιτύχει στη διαδικασία απονομής του τίτλου του επιστήμονα από τα ΑΕΙ της χώρας.
Θεωρητικά έχεις δίκαιο. Πρακτικά όμως όχι. Εδώ είναι οι ενστάσεις.
Ο οδηγός μπορεί να πήρε το δίπλωμα λαδώνοντας και με το που ξαναπάρει τιμόνι στα χέρια του να προκαλέσει ατύχημα.
Με την εμπειρία μαθαίνει κυρίως κανείς να οδηγεί.
Ε τότε να καταργήσουμε τα διπλώματα οδήγησης και τα πτυχία ΑΕΙ;
Δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό που λέει ότι αν υπάρχει περίπτωση να λαδώσει κάποιος για να πάρει την πιστοποίηση, αυτό σημαίνει ότι κανείς δεν θα έχει πιστοποιητικό ικανότητας...
Και τί σημαίνει αυτό το "θεωρητικά" και "πρακτικά";
Ότι επειδή έχουν γίνει άπειρες απάτες σε κατασκευές μηχανικών, πρέπει να αφαιρέσουμε το πτυχίο του μηχανικού από τα πανεπιστήμια;
Ένας πτυχιούχος ΑΕΙ είναι επιστήμονας, δηλαδή κατέχει την πιστοποίηση επιστημονικής επάρκειας, μέχρις αποδείξεως του αντιθέτου (ότι πήρε την πιστοποίηση με απάτη).
Στην αντίθετη περίπτωση ...σταυρώστε τον.
Θυμάμαι κάποτε που ρώτησα μια απλή ερώτηση σε γνωστή μου βιολόγο όταν ήμουν λύκειο και έκανα κάτι ασκήσεις βιολογίας. Δεν ήξερε καν να μου απαντήσει. Δεν ασχολήθηκε ΠΟΤΕ με την επιστήμη της και το πτυχίο το πήρε με αντιγραφές. Επιστήμονας, όμως, θα λέγαμε.
Πιο πιθανό είναι να ήταν σωστή βιολόγος.
Η Βιολογία έχει από τις πιο αμφιλεγόμενης τεκμηρίωσης θεωρίες σε σχέση με τις υπόλοιπες φυσικές επιστήμες.