!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Θάνος Τζήμερος

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Mitharadir

Re: Θάνος Τζήμερος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mitharadir »

Golden Age έγραψε: 10 Φεβ 2021, 17:00
Dorian έγραψε: 10 Φεβ 2021, 16:15
Golden Age έγραψε: 31 Ιαν 2021, 13:55

Γιατί ανακατεύεις το ζήτημα της μαρξιστικής προπαγάνδας με το συνδικαλισμό (με ολίγη άσχετη απο...Αντετοκούμπο :lol: ); Επειδή θεωρείς ότι ο μαρξισμός εξυπηρετεί κάποια συνδικαλιστικά - συντεχνιακά συμφέροντα;

Εγώ δεν μίλησα για το συνδικαλισμό. Μίλησα για τη μαρξιστική προπαγάνδα κάποιων εκπαιδευτικών στους μαθητές (δεν μιλώ για όποιον εκπαιδευτικό είναι κομμουνιστής ή όποιον εκπαιδευτικό είναι κομμουνιστής και ασχολείται με το συνδικαλισμό, αλλά για όποιον απο τη θέση του εκπαιδευτικού κάνει μαρξιστική προπαγάνδα σε μικρά παιδιά στο σχολείο). Αυτό συμβαίνει εδώ και 100 χρόνια και φυσικά δεν ειναι προπαγάνδα κανενός για κανένα συμφέρον. Είναι μια άσχημη πραγματικότητα η οποία κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξει, με το να σταματήσει αυτό.

Κάποτε η Χρυσή Αυγή είχε οργανώσει συνδικαλιστικό φορέα εκπαιδευτικών. Στοχοποιήθηκε ο φορέας απο τους μαρξιστές και σε κάποιες εκλογές των εκπαιδευτικών έβαλαν εξωσχολικούς αντιφα να τους επιτεθούν.

Τώρα εαν εσύ βλέπεις αυτούς τους παρακρατικούς που υποκινούσαν επιθέσεις σε εθνικιστές συναδέλφους τους σαν "συμμάχους" σου στα συνδικαλιστικά συμφέροντα της συντεχνίας σου, δικό σου ζήτημα. Αλλά μη μου λες ότι το πρόβλημα της μαρξιστικής πολιτικής αποπλάνησης ανηλίκων που κάνουν κάποιοι μαρξιστές εκπαιδευτικοί σε μικρά παιδιά μέσα στα σχολεία είναι δήθεν "προπαγάνδα της ΝΔ για εξυπηρέτηση συμφερόντων" και μου επικαλείσαι διάφορα ιδελογικά απο πάνω... Ποτέ δεν έκανε τέτοια προπαγάνδα η ΝΔ. Το πρόβλημα αυτό αντιθέτως, είναι υπαρκτό και υπάρχει εδώ και 100 χρόνια.
Σου ξαναλέω είναι υπερβολή η μαρξιστική προπαγάνδα 100 μάλιστα ετών που το βρήκες στα σχολεία. Είναι εντελώς ανάλογο να ισχυρίζεσαι επειδή οι τοίχοι των δρόμων είναι γεμάτοι αφίσες και συνθήματα μόνο αριστερών, ότι ο ελληνικός πληθυσμός είναι συντριπτικά αναρχοαριστερός. Η λύση είναι αυτό που έκανε η ΧΑ, δεν ζητουσε απαγόρευση κομμουνιστικών κομμάτων αλλά οργάνωσε και έκανε δουλειά για δικό της δίκτυο οργανώσεων, εκδηλώσεων, ακτιβισμού κοκ. το ίδιο να υπάρχει εθνική /θρησκευτική /ηθική σωματική διάπλαση- δράση εκδηλώσεις, κλπ στα σχολεία. Στο ότι δεν υπάρχει κάτι οφείλεται στην ΝΔ.
Δεν είναι καθόλου υπερβολή. Είναι μία πραγματικότητα. Το ένα μου χωριό, είχε γίνει κομμουνιστοχώρι εξαιτίας της πλύσης εγκεφάλου που έκαναν κατα συρροή στα παιδάκια του δημοτικού δύο κομμουνιστές δάσκαλοι επι σειρά ετών. Ο ένας, ήταν ο Πλουμπίδης. Ο μετέπειτα γνωστός Πλουμπίδης του ΚΚΕ. Ο προηγούμενος...ήταν εκείνος που είχε στρατολογήσει τον Πλουμπίδη στο ΚΚΕ...

Αυτοί οι δυο προπαγανδιστές αξιοποιούσαν τη θέση τους κι έκαναν επι σειρά ετών πολιτική αποπλάνηση και πλύση εγκεφάλου στα παιδάκια του δημοτικού κι αυτά με το που τελείωναν το δημοτικό γραφόντουσαν στην ΟΚΝΕ...

Η μόνη υπερβολή είναι οι εμμονές σου προς όφελος της συντεχνιακής ματαιοδοξίας σου, να συγκαλύψεις αυτή την κατάσταση επειδή βλέπεις τους συγκεκριμένους ως "συμμάχους" σε αυτό που θεωρείς "συντεχνιακό σου συμφέρον".
Στην Ελλάδα υπάρχουν κάποιες περιοχές-προπύργια του ΚΚΕ(π.χ Ικαρία).Όμως ο κομμουνισμός πλέον δεν βρίσκεται σε άνθηση στον πρώτο κόσμο και φυσικά ούτε στην Ελλάδα.Παρέθεσα και χάρτες σχετικούς που δείχνουν ότι απο τις χώρες του πρώτου κόσμου μόνο Ελλάδα,Πορτογαλία,Γαλλία,Κύπρος και Ισπανία έχουν στα κοινοβούλια τους ακόμα Κομμουνιστικά κόμματα(Βουλγαρία και Ρουμανία έχουν κομμουνιστογενή).Όλες οι άλλες που είχαν επι Ψυχρού Πολέμου δεν έχουν πια.Κομμουνιστικά κόμματα στα κοινοβούλια πλέον βρίσκεις βασικά σε μη δυτικές χώρες όπως σε χώρες της Αφρικής,Κεντρικής Αμερικής,τμήμα της Ασίας και σε κάποιες νησιωτικές χώρες του Ειρηνικού καθώς και στη Ρωσία.Και στην Ελλάδα όμως που υπάρχει ακόμα Κομμουνιστικό κόμμα στη Βουλή και εδώ ακόμα η επιρροή του κομμουνισμού είναι ασήμαντη.Παλιότερα είχε πολύ μεγαλύτερη ισχύ.Τώρα έχει αντικατασταθεί σε μεγάλο βαθμό απο την ριζοσπαστική αριστερά(όπως και σε άλλες χώρες του πρώτου κόσμου).
Άβαταρ μέλους
Esperos
Phorum.gr user: Esperos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Esperos »

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΖΗΜΕΡΟΣ - ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ
Ένας δεν είμαι, μα χιλιάδες! Όχι μονάχα οι ζωντανοί — κι οι πεθαμένοι μ’ ακλουθάνε ,σε μιαν αράδα σκοτεινή.
Άβαταρ μέλους
georgebi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από georgebi »

Ο Θάνος πριν τις νέες του παρέες ....
....συνήθως μιλούσε στα ίσια....
...και όχι με υπονοούμενα .....
....γιατί εδώ μοιάζει κάτι να υπονοεί.... :smt017
.... αν και δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς .... :roll:

https://twitter.com/ThanosTzimeros/stat ... 30599?s=20
看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎..... :102:
Spoiler
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
Άβαταρ μέλους
Esperos

Ένας δεν είμαι, μα χιλιάδες! Όχι μονάχα οι ζωντανοί — κι οι πεθαμένοι μ’ ακλουθάνε ,σε μιαν αράδα σκοτεινή.
Dorian

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dorian »

Golden Age έγραψε: 31 Ιαν 2021, 13:55

Γιατί ανακατεύεις το ζήτημα της μαρξιστικής προπαγάνδας με το συνδικαλισμό (με ολίγη άσχετη απο...Αντετοκούμπο :lol: ); Επειδή θεωρείς ότι ο μαρξισμός εξυπηρετεί κάποια συνδικαλιστικά - συντεχνιακά συμφέροντα;

Εγώ δεν μίλησα για το συνδικαλισμό. Μίλησα για τη μαρξιστική προπαγάνδα κάποιων εκπαιδευτικών στους μαθητές (δεν μιλώ για όποιον εκπαιδευτικό είναι κομμουνιστής ή όποιον εκπαιδευτικό είναι κομμουνιστής και ασχολείται με το συνδικαλισμό, αλλά για όποιον απο τη θέση του εκπαιδευτικού κάνει μαρξιστική προπαγάνδα σε μικρά παιδιά στο σχολείο). Αυτό συμβαίνει εδώ και 100 χρόνια και φυσικά δεν ειναι προπαγάνδα κανενός για κανένα συμφέρον. Είναι μια άσχημη πραγματικότητα η οποία κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξει, με το να σταματήσει αυτό.

Κάποτε η Χρυσή Αυγή είχε οργανώσει συνδικαλιστικό φορέα εκπαιδευτικών. Στοχοποιήθηκε ο φορέας απο τους μαρξιστές και σε κάποιες εκλογές των εκπαιδευτικών έβαλαν εξωσχολικούς αντιφα να τους επιτεθούν.

Τώρα εαν εσύ βλέπεις αυτούς τους παρακρατικούς που υποκινούσαν επιθέσεις σε εθνικιστές συναδέλφους τους σαν "συμμάχους" σου στα συνδικαλιστικά συμφέροντα της συντεχνίας σου, δικό σου ζήτημα. Αλλά μη μου λες ότι το πρόβλημα της μαρξιστικής πολιτικής αποπλάνησης ανηλίκων που κάνουν κάποιοι μαρξιστές εκπαιδευτικοί σε μικρά παιδιά μέσα στα σχολεία είναι δήθεν "προπαγάνδα της ΝΔ για εξυπηρέτηση συμφερόντων" και μου επικαλείσαι διάφορα ιδελογικά απο πάνω... Ποτέ δεν έκανε τέτοια προπαγάνδα η ΝΔ. Το πρόβλημα αυτό αντιθέτως, είναι υπαρκτό και υπάρχει εδώ και 100 χρόνια.
Σου ξαναλέω είναι υπερβολή η μαρξιστική προπαγάνδα 100 μάλιστα ετών που το βρήκες στα σχολεία. Είναι εντελώς ανάλογο να ισχυρίζεσαι επειδή οι τοίχοι των δρόμων είναι γεμάτοι αφίσες και συνθήματα μόνο αριστερών, ότι ο ελληνικός πληθυσμός είναι συντριπτικά αναρχοαριστερός. Η λύση είναι αυτό που έκανε η ΧΑ, δεν ζητουσε απαγόρευση κομμουνιστικών κομμάτων αλλά οργάνωσε και έκανε δουλειά για δικό της δίκτυο οργανώσεων, εκδηλώσεων, ακτιβισμού κοκ. το ίδιο να υπάρχει εθνική /θρησκευτική /ηθική σωματική διάπλαση- δράση εκδηλώσεις, κλπ στα σχολεία. Στο ότι δεν υπάρχει κάτι οφείλεται στην ΝΔ.
Δεν είναι καθόλου υπερβολή. Είναι μία πραγματικότητα. Το ένα μου χωριό, είχε γίνει κομμουνιστοχώρι εξαιτίας της πλύσης εγκεφάλου που έκαναν κατα συρροή στα παιδάκια του δημοτικού δύο κομμουνιστές δάσκαλοι επι σειρά ετών. Ο ένας, ήταν ο Πλουμπίδης. Ο μετέπειτα γνωστός Πλουμπίδης του ΚΚΕ. Ο προηγούμενος...ήταν εκείνος που είχε στρατολογήσει τον Πλουμπίδη στο ΚΚΕ...

Αυτοί οι δυο προπαγανδιστές αξιοποιούσαν τη θέση τους κι έκαναν επι σειρά ετών πολιτική αποπλάνηση και πλύση εγκεφάλου στα παιδάκια του δημοτικού κι αυτά με το που τελείωναν το δημοτικό γραφόντουσαν στην ΟΚΝΕ...

Η μόνη υπερβολή είναι οι εμμονές σου προς όφελος της συντεχνιακής ματαιοδοξίας σου, να συγκαλύψεις αυτή την κατάσταση επειδή βλέπεις τους συγκεκριμένους ως "συμμάχους" σε αυτό που θεωρείς "συντεχνιακό σου συμφέρον".
Δεν είναι εμμονές είναι πραγματικά στοιχεία. Τα δικά σου είναι αοριστίες και το παράδειγμα πριν από 80 χρόνια σε ένα χωριό με μονοθέσιο φαντάζομαι. Αφού δεν τους σταμάτησε τότε οι αντικομμουνιστές βενιζελικοί και ο Μεταξάς θα το κάνει η Νουδούλα και ο τζήμερος που τον πάιρνουν σηκωτό για σκισμένες αφίσες. καλά εντάξει . Από δεκάδες-εκατοντάδες προσωπικά παραδείγματα δεν ξέρω ούτε ένα να κάνει μαρξιστική προπαγάνδα. Η συντριπτική πλειοψηφία είναι από φτωχές συντηρητικές περιοχές με ανεργία Μακεδονία- Θράκη- δυτική Ελλάδα. Ελάχιστοι από πλούσια "προοδευτικά" τουριστικά νησιά. Και προσευχή κάνουν και υψώνουν την σημαία και εθνικές εορτές γίνονται. Τώρα τι θα κόψει η νδ και τι θα γράφει στα βιβλία θα δούμε. ήδη έκοψε την αργία των τριών ιεραρχών.
Και φυσικά θέλω το συμφέρον μου. Αυτός δεν είναι ο στόχος ; να βελτιώνονται οι συνθήκες εργασίας, να δουλεύουμε λιγότερο να πληρωνόμαστε περισσότερο; να πηγαίνουμε περισσότερες διακοπές, η τεχνολογιά να κάνει πιο εύκολες τις δουλειές και να αντικαταστήσει τις βαρετές. Αυτή ήξερα ότι είναι η πρόοδος όχι αν παντρεύονται οι γκαοι.
https://youtu.be/-VhIL6Ld9qI?t=1166 Πράξη ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Κατσαφάδου Κωνσταντίνου, Μιχαηλίδου Δόμνας, Βλαχάκου Νικολάου http://tinyurl.com/4hwb2kra
Άβαταρ μέλους
Golden Age

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age »

Dorian έγραψε: 27 Φεβ 2021, 13:38

Δεν είναι εμμονές είναι πραγματικά στοιχεία. Τα δικά σου είναι αοριστίες και το παράδειγμα πριν από 80 χρόνια σε ένα χωριό με μονοθέσιο φαντάζομαι. Αφού δεν τους σταμάτησε τότε οι αντικομμουνιστές βενιζελικοί και ο Μεταξάς θα το κάνει η Νουδούλα και ο τζήμερος που τον πάιρνουν σηκωτό για σκισμένες αφίσες. καλά εντάξει . Από δεκάδες-εκατοντάδες προσωπικά παραδείγματα δεν ξέρω ούτε ένα να κάνει μαρξιστική προπαγάνδα. Η συντριπτική πλειοψηφία είναι από φτωχές συντηρητικές περιοχές με ανεργία Μακεδονία- Θράκη- δυτική Ελλάδα. Ελάχιστοι από πλούσια "προοδευτικά" τουριστικά νησιά. Και προσευχή κάνουν και υψώνουν την σημαία και εθνικές εορτές γίνονται. Τώρα τι θα κόψει η νδ και τι θα γράφει στα βιβλία θα δούμε. ήδη έκοψε την αργία των τριών ιεραρχών.
Και φυσικά θέλω το συμφέρον μου. Αυτός δεν είναι ο στόχος ; να βελτιώνονται οι συνθήκες εργασίας, να δουλεύουμε λιγότερο να πληρωνόμαστε περισσότερο; να πηγαίνουμε περισσότερες διακοπές, η τεχνολογιά να κάνει πιο εύκολες τις δουλειές και να αντικαταστήσει τις βαρετές. Αυτή ήξερα ότι είναι η πρόοδος όχι αν παντρεύονται οι γκαοι.

Δεν είναι καθόλου αοριστίες. Υπάρχουν και παραδείγματα στα δικά μου σχολικά χρόνια, με προσωπικές εμπειρίες.

Στα χρόνια του Βενιζέλου και του Μεταξά, πολλοί δεν γνώριζαν τί πραγματικά είναι ο κομμουνισμός κι επιρρεαζόντουσαν. Τώρα, μέχρι κι ο Αντώναρος της καραμανλικής ΝΔ την έχει για ψωμοτύρι την κομμουνιστική προπαγάνδα, φτάνει να το θέλει.

Όποιος θέλει κομουνισμό και πιστεύει ότι αυτή η ιδεολογία φέρνει βελτιωμένες συνθήκες, μπορεί να πάει σε ένα απο τα 5 εναπομείναντα κομμουνστικά κράτη στον κόσμο (Κίνα, Κούβα, Βιετνάμ, Λάος, Βόρεια Κορέα) να χορτάσει βελτιωμένες συνθήκες.

Δεν υπάρχει λόγος να διαφθείρονται μαθητές με την άθλια προπαγάνδα αυτής της ιδεολογίας.
Άβαταρ μέλους
Gordian Knot
Phorum.gr user: Gordian Knot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gordian Knot »

Για μία ακόμη φορά επαληθεύομαι:
Σύσσωμη η ΜΕΤΑΛΛΙΚΗ κοινότητα :sal13: στηρίζει
Αθανάσιο-Γλαύκο «Η φωνή της ΛΟΓΙΚΗΣ» Τζήμερο & Γαρουφαήλ «Φαήλο» Κρανιδιώτη.

Παρακαλώ εστιάστε στο nickname του   σχολιαστή   που βρίσκεται σε κίτρινο φόντο.

Εικόνα

Για πλήρη ανάλυση πατήστε εδώ.
Ως ένας από εκείνους, οι οποίοι παρακολουθούν εδώ και αρκετά χρόνια, τόσο τον κ. Κρανιδιώτη, όσο και τον κ. Τζήμερο, στο διαδίκτυο και στην αρθρογραφία τους, έχω να πω τα εξής:

■ Στο λόγο και των δύο, εντόπισα αυτούσιες τις σκέψεις και τις ιδέες μου, από την εποχή που ακόμα δεν τους είχα γνωρίσει.

■ Τη συνεργασία Νέας Δεξιάς και Δημιουργίας Ξανά, την περίμενα πως και πως και, μέχρι τη στιγμή που ανακοινώθηκε επισήμως, πραγματικά τη θεωρούσα ως την πλέον αυτονόητη εξέλιξη.

■ Προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις να «ταρακουνήσω» τα κολλημένα μυαλά όσο περισσότερων μπορώ, ώστε να τους παρακολουθήσουν και να τους γνωρίσουν.

■ Εννοείται ότι, όποτε κι αν γίνουν εκλογές, θα ψηφίσω το συνασπισμό «Δημιουργία» με κλειστά μάτια, διότι είναι αυτοί οι δύο άνθρωποι που μας τα διατηρούν ορθάνοιχτα, μιλώντας ευθέως και όχι πολιτικάντικα.

Ας κάνει ο καθένας από μας, ό,τι περνά απ' το χέρι του, ώστε να φτάσουν οι θέσεις τους σε όσο το δυνατόν περισσότερα αυτιά. Είναι δύσκολο, το ξέρω. Έχουν απέναντί τους ένα σύστημα σάπιο μέχρι το μεδούλι και Μ.Μ.Ε. ξεπουλημένα και κατευθυνόμενα στο 100% από αυτό.

Δυστυχώς έχει αποδειχθεί μεγάλη και πικρή αλήθεια, αυτό που λένε ότι «οι λαοί έχουν τους πολιτικούς και τους ηγέτες που τους αξίζουν». Ας αγωνιστούμε, προκειμένου να αποδείξουμε ότι σ' εμάς - και δεν είμαστε λίγοι - δεν αξίζουν αυτοί που μας κλέβουν, μας εμπαίζουν και μας προδίδουν εδώ και μισό αιώνα. Το πρώτο βήμα για να το πετύχουμε, θα είναι να βάλουμε με την ψήφο μας στη βουλή το συνασπισμό «Δημιουργία», ώστε να ακουστεί όπως τού αρμόζει, ο λόγος πραγματικά σοβαρών πολιτικών και, ποιος ξέρει; Πιθανότατα αυτό να κάνει κι άλλους να καταλάβουν ότι δεν αξίζουν να κυβερνώνται από ψεύτες, κλέφτες, απατεώνες και προδότες.
Θα μπορούσα να το είχα γράψει εγώ.

Come out and play, TWISTED SISTER!

© Αντιτουρκική μούργα, γνωστός και ως «Βλαχάραπας της θαλάσσης» - Ανάθεμά με κι αν καταλαβαίνω τι πάει να πεί αυτό...
Σας μερσώ μαντάμ, ορέν ντουβάρ :lol:
Άβαταρ μέλους
Esperos

Τώρα
Άβαταρ μέλους
georgebi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από georgebi »

:-? :-? :-? .......... :xena:

https://twitter.com/ThanosTzimeros/stat ... 40577?s=20

Όταν ήταν φοιτήτρια στην Καλών Τεχνών, στις 17 Νοεμβρίου 1999, άρχισε να ξεβρακώνεται μπροστά στην πύλη του Πολυτεχνείου για να κάνει “περφόρμανς”.

Την συνέλαβαν για προσβολή δημοσίας αιδούς.

Δικηγόρος της, εντελώς συμπτωματικά, η Κούρτοβικ.

Μετά από χρόνια, επέστρεψε στην Καλών Τεχνών και προσελήφθη τον Ιούλιο του 2020 (επί ΝΔ) ως αναπληρώτρια καθηγήτρια, για να μορφώσει τις νέες γενιές με τη σοφία της.

Πάρτε ένα παράδειγμα φιλοσοφικής σκέψης (στο οποίο διατηρείται η ορθογραφία και η στίξη του πρωτοτύπου):

“Ειναι αναγκαίο να πούμε όχι στην εξαθλίωση της ζωής της δικής μας και των γύρω μας. Πρέπει να βρουμε την συμπόνοια και το νοιάξιμο στρέφοντας το βλέμμα μας και στον συνάνθρωπο, στον φίλο, στον συνεργάτη χωρίς να θέλουμε μονο την κεφαλαιοποίηση, την εκμετάλλευση, την εργαλοιοποιηση του. Να μάθουμε να στρέφουμε το βλέμμα μας εκεί που βάλετε η ευκολία μας, η ασφάλεια μας και τα κεκτημένα μας. Κοιτάζοντας χωρίς φόβο τον πόνο του άλλου εκεί ανακαλύπτεις την αλήθεια όλου του κόσμου.”

Κοινοτοπίες επιπέδου βίπερ Νόρα, συναισθηματισμός Δημοτικού, και ορθογραφία Δημοτικού επίσης: συμπόνοια, εργαλοιοποιηση, βάλετε.

Τόσο βαθειά σοφία είναι επόμενο να μην την καταλαβαίνουν οι απλοί άνθρωποι.

Και η καλλιτέχνις υφίσταται βία “επανηλημένα” από τότε που “μίλησε μια σκέψη” όπως γράφει, ως μέτοχος της ειμαι-τέρας Παιδείας: https://www.facebook.com/georgia.sagri/ ... 3998180164

<<Αναγνωρίζω την βία που έχω δεχθεί απο τότε που έκανα μια πράξη, που μίλησα μια σκέψη δική μου. Από την στιγμή που έκανα το δικό μου βήμα γίνομαι συνεχώς αυτόματα “εύκολος” στόχος, καψονιών, λεκτικής βίας, επίθεσης, λασπολογίας, χαρακτηρισμών και σεξιστικών συμπεριφορών στον προσωπικό και επαγγελματικό χώρο.

Επειδή επιμένω να κάνω αυτό που αγαπώ, τέχνη, εγώ, γυναίκα, άγαμη, ελεύθερη και άτεκνη, βρίσκομαι επανηλημένα σε κατάσταση πάλης για τα αυτονόητα.>>

Δεν πρόφτασε να πιάσει δουλειά η κακομοίρα κι άρχισε να “βάλετε” από συναδέλφους της καθηγητές στην ΑΣΚΤ. Οπότε, εξιστορεί στο Φου-Μπου τα παθήματά της.

https://www.facebook.com/georgia.sagri/ ... 0909110164

Θα ήταν για γέλια, αν αυτούς τους “πνευματικούς” ανθρώπους δεν τους μισθοδοτούσες εσύ.

Θαυμάστε επίπεδο όσων διδάσκουν τα παιδιά μας, πληρωμένοι από το υστέρημά μας:

“Η υποκρισία κάποιων δεν έχει προηγούμενο. Η λεκτική βία, ο ψυχολογικός πόλεμος και ο σεξισμός δεν εχει φύλο, ειναι νοοτροπία. Πολλοι/ες απο εμας ζούμε με το στόμα κλειστό για να είμαστε παγγελματίες.

Όταν όμως εμφανίζονται αυτοί που μας εχουν ασκήσει βία να κανουν πανελ για την βια και την πατριαρχία τότε πλεον δεν μπορω να το βουλώσω.

Παραθέτω την καταγγελία μου για την Φωκιανάκη όσοι/όσες φοβούνται να μιλήσουν να μην φοβηθούν!!

Το οτι η κα. Φωκιανάκη είναι γυναίκα δεν την κάνει λιγότερο βίαιη απο εναν άντρα συνάδελφο.

-Georgia Sagri: “Εγω πιστεύω οτι είναι έτοιμη η ελληνική κοινωνία να αλλάξει, μιας και εχουμε ξεκινήσει να μιλάμε, πρεπει να συνεχίσουμε μαζι και να παλέψουμε ως προς αυτό. Δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε ερωτήσεις αλλα για να μιλήσουμε.

Μαζι με τις επιθεσεις που έχω βιωσει απο άντρες εχω βιωσει την χειρότερη απο την ίδια την Ηλιάνα η οποία μου εχει ασκήσει λεκτική βία, με εχει διαβάλει και συκοφάντησει με μάρτυρες που δεν έκαναν τιποτα ως προς αυτό.

Απλά πρέπει να γνωρίζουν όλοι/ες/α στο πάνελ οτι μιλάνε σε ενα χώρο και με μια “εκπροσωπο” της τέχνης που και αυτή έχει ασκήσει βια σε συναδέλφους.

Κρίμα για την διπροσωπία και κρίμα που δεν μιλάει κανεις απο τους 700 που βλέπουν αυτή τη συζήτηση για την στάση της Ηλιάνας εδώ και καιρό στο χώρο και πιο πολυ σε γυναίκες συναδέλφους. Θα ακούσω γιατι σέβομαι τις γυναίκες που συμμετέχουν στο πάνελ αλλά οχι την διοργανώτρια, εαν και εφόσον δεν αποφασίσει κάποια στιγμή δημόσια να μου ζητήσει συγνωμη, σ’εμένα και σε όσους έχει φερθεί απαράδεκτα.

Συνεχίζω να εχω την δύναμη να εκφράζω την γνώμη μου και κανεις/καμία δεν θα με κάνει να σωπάσω.”

Dimitris Karnezis : Θα απαντηθεί η καταγγελία της κυρίας Σαγρή κατά της κυρίας Ηλιάνας Φωκιανάκη;

“Καλησπέρα σας κύριε Καρνέζη. Δυστυχώς δεν μπορώ να απαντήσω καθότι η κα Σαγρή με έχει πρωτα μπλοκάρει και μετά με διαβάλλει χωρίς να μπορώ να το δω. Θα απαντήσω απλώς, οτι συνηθίζει ο κακοποιητής να διασύρει το θύμα, το είδαμε πολλάκις τις τελευταίες εβδομάδες… και μαζί του συντρέχουν κάθε επωφελούνενοι, εκδικητικοί και μικροί άνθρωποι που τους γνωρίζουμε ολ@ μας ποιοί είναι σε κάθε χώρο.

Οι τοποθετήσεις και οι διενέξεις μου είναι πάντοτε ΔΗΜΟΣΙΕΣ και πρόσωπο με πρόσωπο (κ αυτες που αναφέρθηκαν ειδικότερα) και αποφεύγω τα ύπουλα, θρασύδειλα χτυπήματα, ακριβώς για να μπορεί να τις κρίνει ο καθένας μας. Με εκτίμηση,

” Η.Φ. Georgia Sagri :”State of Concept Athens Το γεγονός ότι σας έχω μπλοκάρει (απο το 2017) όπως και πολλοί συναδελφοι είναι γιατι εχουμε κουραστεί τις απειλές σας και την κακοήθειά σας. Η ευκολία σας τελικά να γυρίζετε την βία σας παντα στο οτι εσεις είσαστε θυμα είναι ακριβώς το ζήτημα που καλούμαστε όλοι μας να μιλήσουμε και να αναλύσουμε.

Πραγματικά ενα τεράστιο κρίμα, σας λυπάμαι και ευχομαι αυτοι που σας υποστηρίζουν να καταλάβουν την υποκρισία σας το συντομότερο.”

“Georgia Sagri αγαπητή μου υπάρχουν χώροι και χρόνοι για τα πάντα. Σήμερα η μέρα ήταν για τους υπέροχους ανθρώπους που μας μίλησαν και που βοήθησαν με τη γνώση τους και τις τοποθετήσεις τους, τους ανθρώπους που μας άκουσαν.

Δεν θα σας δώσω λοιπόν άλλο χώρο.

Όλοι μας κρινόμαστε για τα έργα και τις ημέρες μας, για την πορεία μας, την τοποθέτηση μας σε καίρια ζητήματα και για αυτά που γράφουμε, και για αυτά που λέμε, και πότε και που τα λέμε, και όσοι μας παρακολουθούν ξέρουν και κρίνουν από μόνοι τους. “ΗΦ.

Georgia Sagri : “State of Concept Athens Δεν υπάρχει τίποτα το ύπουλο στην αλήθεια, πάντα όσοι/ες/α έχουν την φωλιά τους λερωμένοι μιλάνε με αυτόν τον τρόπο όταν τελικά εμφανίζεται κάποιος “μικρός” να τους ταράξει την ψευτιά που εχουν κατασκευάσει γύρω τους.

Πατριαρχία υπάρχει παντού όταν κινεί το κίνητρο των πράξεων η εξουσία και εσείς δυστυχώς λιμναζεται μεσα σ’αυτή. Η δήλωση μου είναι δημόσια και γίνεται τωρα γιατι η κακοήθεια σας, η αλαζονεία σας και η επιθετικότητα σας έχει διαρρεύσει παντού και δεν μπορουσα να το βουλώσω και απόψε και να υποκριθώ σε ενα πανελ που έχουμε καλεστεί να ακούσουμε για την έμφυλη βία και την πατριαρχία. Ακούστε με λοιπόν πριν ξεκινήσετε τους αυτιστικούς σας μηχανισμούς επίθεσης. Σας γνωρίζω κα. Φωκινανάκη, όπως και πολλοι/ες/α που κάνουμε τεχνη εδω και χρόνια. Θα ηθελα να σας θυμίσω ότι όταν εσεις αρθρογραφούσατε για τον κίτρινο τύπο, εγώ εκανα την πρώτη μου περφορμανς εξω απο το “Πολυτεχνείο” και πάλευα με τα τέρατα της συντήρησης, και έτρεχα στα δικαστήρια, ενω εσεις την ίδια στιγμή παίρνατε την πρωτη σας εκπαίδευση λασπολογίας, μέσα στην συντήρηση. Εχετε αναρωτηθεί ότι ο τρόπος σας ειναι βίαιος; Οπότε απαιτώ να ζητήσετε δημόσια συγνωμη σε όλους τους συναδέλφους που εχετε κατα καιρούς συκοφαντήσει και διαβάλει εσείς και ο κύκλο σας. Έχω δικαίωμα να υπερασπιστώ την αλήθεια μου, όπως και πολλοι/ες/α που τους έχει ασκηθεί ψυχολογικη και λεκτική βία απο εσάς. Μπορείτε απλά να παραδεχθείτε οτι εχετε κάνει λάθη απο το να συνεχίζετε με τον ίδιο τόνο. Κάνω ακριβώς αυτό που δεν μπορουν πολλοί/ες/α να κάνουν. Λυπαμαι.>>

Αυτά συμβαίνουν στον υπέροχο κόσμο της Τέχνης. Για να τα αντέξει η καλλιτέχνις, διαβάζει… Σωκράτη.

Και μας μεταφέρει το πνεύμα του, το οποίο, όπως φαίνεται, την καθοδηγεί τουλάχιστον επί επταετία.

Ο Σωκράτης, ως γνωστόν, ήταν πολυγραφότατος και έγραφε στα Αγγλικά ατάκες (Quotes λέγονταν στην αρχαία Αθήνα) σαν κι αυτή: “the secret of change is to focus all of your energy, not on fighting the old, but building the new” Socrates

Σωκράτης, καρατσεκαρισμένο.

Το ότι αμερικανοί συγγραφείς αυτοβελτίωσης όπως ο κόουτς Dan Millman, γράφουν, κόπι-πάστε, το ίδιο, θα είναι εντελώς συμπτωματικό. https://www.goodreads.com/…/2232590-the-secret-of

Μπορεί να αντέγραψε κι αυτός τον… Σωκράτη.

Όμως, στους κοινωνικούς αγώνες, η καλλιτέχνις είναι μπροστάρισσα. Δεν είναι αθώοι, Ζακ, Όχι αστυνομία στα ΑΕΙ – δεν υπήρξε “αλληλέγγυα” δράση που να μην συμμετείχε. Και από τις 28 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε πως κάνει κι αυτή απεργία πείνας υπέρ του Κουφοντίνα. https://www.protothema.gr/…/kathigitria-sholis-kalon…/

Και καλεί όλους να τη μιμηθούμε, οργανώνοντας συλλογή υπογραφών.

https://www.openpetition.eu/…/ystate-kinese-allelengyes

Μάλλον, θα εξέλαβε τις δολοφονίες του “φαρμακοχέρη” ως ένα είδος περφόρμανς.

Υ.Γ. Κα Κεραμέως, στο σπίτι όλοι καλά;
Εικόνα
看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎..... :102:
Spoiler
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi »

Εικόνα

ΓΑΛΗ
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Lugozzi έγραψε: 05 Μαρ 2021, 21:46 [img]https://i.postimg.cc/Tw17LSdJ/FB-I ... .jpg[/img]

ΓΑΛΗ
:lol:

Θα μπορούσε να είναι καλύτερο το λογότυπο αλλά κοίτα κάτι συμπτώσεις.
ΓΑΛΗ έγραψε: 04 Μαρ 2021, 15:17
Τους φαηλοτζήμερους δεν θα τους ψηφίσω επειδή είναι το μόνο δεξιό κόμμα ή σχηματισμός αλλά επειδή -θεωρώ ότι- είναι το μόνο λογικό κόμμα τη συγκεκριμένη περίοδο.

Βασικό.

Το αν κάποιο κόμμα δηλώνει δεξιό, αριστερό, προφιτερόλ ή χαλβάς με στέβια, δεν μ' ενδιαφέρει.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
nick

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nick »

Lugozzi έγραψε: 05 Μαρ 2021, 21:46 [img]https://i.postimg.cc/Tw17LSdJ/FB-I ... .jpg[/img]

ΓΑΛΗ
Ο Θάνος έχει στο σήμα κάτι ηλεκτρονικά κυκλώματα. Ο φαηλος τι έχει, μισό μπισκότο;
Zelda

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Zelda »

nick έγραψε: 05 Μαρ 2021, 22:25

ΓΑΛΗ
Ο Θάνος έχει στο σήμα κάτι ηλεκτρονικά κυκλώματα. Ο φαηλος τι έχει, μισό μπισκότο;
Θα μπορουσε να ειναι τουμπαρισμενο συννεφακι ή Μezzelune ή Empanada... μιας και ειναι φαγανος ο Φαηλος

Πλασαρονται ως ενα δεξιο Ποταμι
Υπάρχει κοινό για κάτι τετοιο;

Κατα τη γνωμη μου οχι ακομα, γιατι στο απογειο αυτου του χωρου (εκτος μαντριου ΝΔ) και με τη Δραση και με τη Δημιουργια Ξανα και με τη Δημοκρατικη Συμμαχια της Ντορας, ποτε δεν πέρασε το 3%
Εκ των πραγματων πολλοι απο αυτο το ποσοστο ειναι πια στη ΝΔ και δεν γινεται να φυγουν ολοι οσο υπαρχει Μητσοτακης + προοπτικη εξουσιας

Ο Φαηλος δυσκολα θα φερει κρισιμη μαζα ψηφοφορων απο δεξιοτερα
Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος »

Άρθρο του Θάνου Τζήμερου από την περασμένη άνοιξη:

Πάμε για δικτατορία του κορονοϊάτου;

Να ξεκινήσουμε από το Σύνταγμα και να προχωρήσουμε βήμα – βήμα. Δίνει το Σύνταγμα τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να αναστέλλει βασικές ατομικές ελευθερίες, για να προστατεύσει τη Δημόσια Υγεία; Η απάντηση είναι ένα καραμπινάτο «ΟΧΙ»!

Μα τι είναι αυτά που λες; Θες να πεθάνουμε λόγω… ατομικών ελευθεριών; Προφανώς δεν θέλω. Ούτε υποστηρίζω πως το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας είναι εσφαλμένο, αλλά μη βιάζεστε. Θα φτάσουμε κι εκεί. Προς το παρόν, μιλάμε για το τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει με τις ατομικές ελευθερίες μια κυβέρνηση, στο πλαίσιο του Συντάγματος.

Το Σύνταγμα λοιπόν, στο άρθρο 48, αναφέρει με σαφήνεια πότε, πώς και για πόσο μπορούν να περιοριστούν οι ατομικές ελευθερίες. Σε 3 περιπτώσεις μόνο:

α) πολέμου,

β) επιστράτευσης εξαιτίας εξωτερικών κινδύνων ή άμεσης απειλής της εθνικής ασφάλειας,

γ) αν εκδηλωθεί ένοπλο κίνημα για την ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Συνέβη κάτι από τα τρία; Όχι.

Είναι άξιο μνείας, ότι στο Σύνταγμα του 1975 ο 3ος λόγος ήταν πιο «ευρύς»: περίπτωση «σοβαράς διαταραχής ή εκδήλου απειλής κατά της δημοσίας τάξεως και ασφαλείας του κράτους εξ εσωτερικών κινδύνων». Η ΣΤ΄ Αναθεωρητική Βουλή το 1986, τον περιόρισε προσδιορίζοντάς τον με σαφήνεια, ως ένοπλη απόπειρα επιβολής δικτατορίας και έτσι έμεινε μέχρι σήμερα. Το σκεπτικό της αναθεώρησης ήταν πως η φλου αναφορά σε "εσωτερικούς κινδύνους" εμπεριέχει τον κίνδυνο καταχρηστικής εφαρμογής. Σε ένα ανάπηρο πολίτευμα όπως το δικό μας, που δεν διαθέτει θεσμικά αντίβαρα (μια Γερουσία, για παράδειγμα, που θα αποφάσιζε αν κάτι, όπως ο κορονοϊός συνιστά «σοβαρή διαταραχή») ό,τι μπορεί να διαστρεβλωθεί το αφαιρούμε. Έτσι, σήμερα, οι λόγοι αναστολής των ατομικών ελευθεριών είναι οι προαναφερθέντες τρεις.

Περιλαμβάνεται σ’ αυτούς η προστασία της Δημόσιας Υγείας; Όχι.

Πώς αναστέλλονται οι προσωπικές ελευθερίες; Με έναν τρόπο, που κι αυτός προβλέπεται στο άρθρο 38: η Βουλή, με απόφασή της, που λαμβάνεται ύστερα από πρόταση της Κυβέρνησης, θέτει σε εφαρμογή, σε ολόκληρη την Επικράτεια ή σε τμήμα της, τον νόμο για την “κατάσταση πολιορκίας”, φτιάχνει στρατοδικεία και αναστέλλει την ισχύ ορισμένων διατάξεων του Συντάγματος.

Τηρήθηκε αυτή η διαδικασία; Όχι.

Για πόσο χρόνο ισχύει η συνταγματική αναστολή; Το πολύ για 15 μέρες, διάστημα το οποίο μπορεί να παρατείνεται ανά δεκαπενθήμερο μόνο με προηγούμενη απόφαση της Βουλής, η οποία συγκαλείται ακόμη και αν έχει λήξει η βουλευτική περίοδος ή η Βουλή έχει διαλυθεί.

Ποιες ελευθερίες μπορούν να περιοριστούν; Πολλές και σοβαρές: σε κατάσταση πολιορκίας, η κυβέρνηση μπορεί να απαγορεύει μετακινήσεις και εγκατάσταση εντός της χώρας, ο στρατός μπορεί να μπαίνει σε σπίτια ιδιωτών χωρίς παρουσία εισαγγελέα και να τα κάνει φύλλο - φτερό, όλα όσα ξέρουμε για τη Δικαιοσύνη και τα δικονομικά δικαιώματα πάνε περίπατο, οι πολίτες μπορούν να συλλαμβάνονται και χωρίς ένταλμα, συνδικαλισμός και απεργίες μπαίνουν στο ψυγείο, ενώσεις και σωματεία μπορούν να διαλύονται, ΜΜΕ να διατάσσονται να κλείσουν και ένα σωρό άλλα που περιγράφει ο νόμος 566/1977. Ευτυχώς δεν τα ζήσαμε, διότι ουδέποτε χρειάστηκε να κηρυχθεί η χώρα σε κατάσταση πολιορκίας.

Μα, δεν πρέπει το κράτος να μεριμνά για την υγεία των πολιτών, όπως αναφέρει το άρθρο 21 του Συντάγματος; Ναι, όπως πρέπει να μεριμνά και για ένα σωρό άλλα πράγματα, σεβόμενο τις ατομικές ελευθερίες. Πουθενά το Σύνταγμα δεν αναφέρει, ούτε υπονοεί καν, πως αυτή η μέριμνα μπορεί να τις αναστέλλει. Τα θεμελιώδη δικαιώματα έχουν αυξημένη τυπική δύναμη. Θέτουν δηλαδή τα όρια λειτουργίας των οργάνων της Πολιτείας σε ό,τι αφορά τις σχέσεις τους με τους πολίτες, δεν υποτάσσονται σ΄ αυτές.

Πού λοιπόν ερείδονται νομικώς οι αποφάσεις της κυβέρνησης με τις οποίες περιορίζονται θεμελιώδεις ατομικές ελευθερίες; Πουθενά! Δεν είναι τυχαίο που ο Κυριάκος στα διαγγέλματά του αναφέρει συχνά - πυκνά τη λέξη «πόλεμος». Υβριδικός ή ασύμμετρος, πάντως πόλεμος. Προσπαθεί να υπομνήσει την πρώτη πρόβλεψη του άρθρου 48. Ναι, αλλά δεν υπάρχει ούτε μισός νομικός σε ολόκληρο τον κόσμο, που να ερμηνεύει την έννοια “πόλεμος” ως “επιδημία”. Προφανώς υπάρχει νομικό κενό. Θα μπορούσε το Σύνταγμα να προβλέπει ένα ιδιότυπο καθεστώς αυταρχικής άσκησης της εξουσίας όχι με τη μορφή της κατάστασης πολιορκίας, αλλά με ένα νομικό πλαίσιο ειδικού σκοπού και περιορισμένου χρόνου για αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών ή φυσικών απειλών μεγάλης κλίμακας. Δεν το προβλέπει. Άρα, πώς δεχόμαστε τέτοια εξώφθαλμη αντισυνταγματικότητα; Μολονότι σηκώνει μεγάλη κουβέντα, η παρέκκλιση από τη συνταγματική νομιμότητα λόγω κορονοϊού, θα μπορούσαμε να πούμε ότι αντλεί νομιμοποίηση από το κοινό περί δικαίου αίσθημα: από την επιθυμία της πλειονότητας των πολιτών να επιβιώσουν έγκλειστοι από το να μολυνθούν και ενδεχομένως να χάσουν τη ζωή τους κάνοντας βόλτα ή πηγαίνοντας σινεμά.

Αυτό όμως δημιουργεί ένα πολύ επικίνδυνο προηγούμενο. «Αφού βγάλαμε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) κλείνοντας τον κόσμο στα σπίτια και κατεβάζοντας ρολά στις επιχειρήσεις, γιατί να μην κάνουμε κουμάντο και στα οικονομικά τους;» σκέφτηκαν οι γαλάζιοι κρατιστές. Και το έκαναν. Με ΠΝΠ ορίζεται ότι το μεικτό περιθώριο κέρδους όσων προϊόντων πωλούνται σήμερα, δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από αυτό πριν την 1η Φεβρουαρίου 2020.

Να το δούμε λίγο αυτό. Εισάγει μια φαρμακαποθήκη, τον Ιανουάριο, μια ποσότητα μασκών, ας πούμε με 80 ευρώ το κιβώτιο. Το πουλάει στα φαρμακεία για 100. Περιθώριο μεικτού κέρδους: 20%. Εν τω μεταξύ ο κορονοϊός επελαύνει παντού, παρατηρείται παγκόσμια έλλειψη, οι τιμές ανεβαίνουν και η ίδια ποσότητα κοστίζει σήμερα για να εισαχθεί 110 ευρώ. Η φαρμακαποθήκη έχει ήδη κάποιο στοκ από τις παλιές μάσκες. Πόσο πρέπει να τις πουλήσει στα φαρμακεία; Αν τις πουλήσει 100 ευρώ το κιβώτιο, όχι μόνο δεν θα βγάλει κέρδος, αλλά τα λεφτά που θα πάρει δεν θα της φτάσουν ούτε καν για να παραγγείλει καινούργιες. Θα πρέπει να τις πουλήσει ακριβότερα από την τιμή αγοράς της νέας παραγγελίας, μπας και καλύψει κάτι και από τη χασούρα της παλιάς, διότι όσες πουλήθηκαν με 100 ευρώ δεν μπορούν να αντικατασταθούν. Για να μην μιλήσουμε για τις λειτουργικές δαπάνες που, λόγω των απαγορεύσεων, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Ναι, αλλά έτσι, το περιθώριο μεικτού κέρδους για το στοκ θα καταλήξει αρκετά μεγαλύτερο του 20%. «Αισχροκέρδεια!» φωνάζει ο Άδωνις στα τηλεπαράθυρα. «Θα τους σκίσω στο πρόστιμο!» γράφουν τα πρωτοσέλιδα επιβραβεύοντας την «ευαισθησία» του λαϊκού ήρωα που τα βάζει με τους ανάλγητους επιχειρηματίες που βρήκαν ευκαιρία να ρουφήξουν με μπουρί το αίμα του γκοζμάκη.

Παράδειγμα δεύτερο και καθολικό. Κλείνεις το μαγαζί. Τι σημαίνει αυτό; Έσοδα μηδέν. Όμως τα έξοδα τρέχουν. Νοίκια, κοινόχρηστα, ρεύμα, αέριο, νερό, τηλέφωνο, δημοτικά τέλη, τέλη για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, για ευάλωτες ομάδες, για ΕΡΤ, τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης. Από πού θα τα βρεις να τα πληρώσεις; Και επιπλέον: μισθοδοσία προσωπικού. Να το παίξουμε φιλάνθρωποι, σκέφτονται Μητσοτάκης και Σταϊκούρας, πάντα με τα λεφτά του άλλου, ως γνήσιοι κρατιστές. Και ανακοινώνουν: το δώρο του Πάσχα θα καταβληθεί! Από ποια λεφτά; «Από αυτά που κέρδιζε ο επιχειρηματίας τις καλές εποχές» θα απαντήσει ο αριστερός, κόκκινος ή γαλάζιος. Αυτά που κέρδιζε ήταν η αμοιβή τού ρίσκου και της εργασίας του, δεν ήταν αποθεματικό για να πληρώνει δώρα μη εργαζομένων επειδή έτσι αποφάσισε η κυβέρνηση, με την επιχείρηση να έχει βάλει λουκέτο. Οι καλές εποχές όμως, ήταν πριν πολύ καιρό. Έχουμε ήδη συμπληρώσει μια δεκαετία κρίσης και οι περισσότερες επιχειρήσεις είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Πώς αποφασίζει μια κυβέρνηση να τις κλείσει και ταυτόχρονα διατάζει να συνεχίσουν να έχουν ανοιχτή την κάνουλα μέρους τουλάχιστον των μισθοδοτικών τους υποχρεώσεων; Επειδή εκδόθηκε μια ΠΝΠ; Σε τι διαφέρει αυτό από τα νταούλια του Τσίπρα, τον ένα νόμο με το ένα άρθρο ή το go back;

Και τι θα συμβεί στο τέλος; Αυτό που καταφέρνει πάντα η «προστασία» της εργασίας, δίκην νταβατζηλικίου στην οποία έχουμε μεγάλη παράδοση σ΄ αυτή τη χώρα: το λουκέτο θα γίνει μόνιμο, θα χαθούν όλες οι θέσεις εργασίας και το κράτος θα χάσει τους φόρους που θα πλήρωνε η επιχείρηση αν δεν μας κυβερνούσαν αριστεροί – κόκκινοι ή γαλάζιοι.

«Όχι δεν θα χαθεί καμία θέση εργασίας», παρεμβαίνει ο Βρούτσης. «Απαγορεύονται οι απολύσεις!» Και πώς θα γίνει αυτό, maître, τη στιγμή που δεν υπάρχει εργασία; «Βγάλαμε σχετική ΠΝΠ!»

Δείτε τα όσα ανατριχιαστικά αναφέρει η σχετική ΠΝΠ εδώ, η οποία υπογράφεται από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και όλο το Υπουργικό Συμβούλιο. Ρωτάω ευθέως την ΠτΔ: εάν ως Πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας εκδίκαζε προσφυγή εταιρείας για ακύρωση του προστίμου που θα της είχε επιβληθεί από τον Άδωνι λόγω... αισχροκέρδειας (με 35% ποσοστό μεικτού κέρδους!) τι απόφαση θα έβγαζε; Υπήρχε μία περίπτωση στο εκατομμύριο να θεωρήσει συνταγματικό το ότι ένας υπουργός κάνει κοστολόγηση στον ιδιωτικό τομέα και σε τιμωρεί όταν δεν συμφωνείς;

Καταλαβαίνετε ότι τα πράγματα είναι πλέον πολύ σοβαρά. Πρώτον, διότι η συνταγματική εκτροπή που γίνεται ανεκτή λόγω φόβου, άνοιξε την όρεξη του κρατιστή, δηλαδή αυτού του υβριδίου Πολ Ποτ και μοναχής Τερέζας, ο οποίος αποφάσισε να... αποφασίζει για το καλό σου, με ΠΝΠ, χωρίς να σε ρωτάει και κυρίως χωρίς να ρωτάει την πραγματικότητα. Δεύτερον, διότι παγιώνει στο μυαλό του απελπισμένου πολίτη, ο οποίος ενδεχομένως να μην έχει λεφτά ούτε για το σούπερ-μάρκετ, την εικόνα του κράτους - πατερούλη που τον φροντίζει δίνοντάς του ελεημοσύνη από χρήματα που έχει πάρει από τον ίδιον ή που θα πάρει και θα τα χρεώσει στα παιδιά του. Και τρίτον, διότι είναι μαθηματικώς βέβαιη η κατάρρευση του συνόλου του συστήματος καθώς μηδενικά έσοδα σε νοικοκυριά και εταιρείες συνεπάγονται κάθετη πτώση των εσόδων του κράτους (μόνο από τον ΦΠΑ θα εισπράττει) ενώ οι χρηματοδοτικές υποχρεώσεις του «πατερούλη» θα διογκώνονται.

Κι εδώ εμφανίζεται το άλλο παράδοξο. Το κράτος, μολονότι βλέπει τα έσοδά του να μειώνονται, δεν αποφασίζει, ως εργοδότης, να μειώσει τις αμοιβές των εργαζομένων (με ή χωρίς εισαγωγικά) σ΄ αυτό. Ο εν αναστολή εργαζόμενος στον ιδιωτικό θα πρέπει να βρει τον τρόπο να επιβιώσει με 400 ευρώ τον μήνα, αλλά ο δημόσιος υπάλληλος, μολονότι κι αυτός κάθεται, θα πάρει τον μισθό του στο πλήρες. Το ίδιο και ο συνταξιούχος. Καμμία ΠΝΠ δεν προβλέπει μείωση του πλαφόν των 3.725,11 ευρώ που παίρνουν καθαρά (μεικτά: 4.608 ευρώ) οι μεγαλοσυνταξιούχοι του Δημοσίου. Ο λόγος προφανής: δεν αγγίζουμε τη δεξαμενή των πελατών μας. Ως πότε όμως;

Παρένθεση: ο ΣΥΡΙΖΑ σταμάτησε να δημοσιοποιεί τις μηνιαίες συνταξιοδοτικές δαπάνες στο σύστημα «ΉΛΙΟΣ» τον Δεκέμβριο του 2018. Η δημοσίευση ήταν «μνημονιακή» υποχρέωση που δέσμευε όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις από το 2013. Η ΝΔ τον μιμήθηκε. Γιατί; Το να ξέρει ο φορολογούμενος πόσα λεφτά πληρώνει κάθε μήνα για συντάξεις και αν κάποιοι εξακολουθούν να παίρνουν τις 10 συντάξεις τον μήνα που έπαιρναν το 2018 (εδώ) πρέπει να γίνεται με την πίεση της τρόικας; Δεν είναι αυτονόητη υποχρέωση κάθε κυβέρνησης;

Θα μου πεις, καλές οι διαπιστώσεις, αλλά τι θα έπρεπε να γίνει;

Πρώτον: μείωση μισθών του Δημοσίου και συντάξεων. Όσο το συνταξιοδοτικό σύστημα είναι «αναδιανεμητικό» (δηλαδή οι νεότεροι πληρώνουν τους γεροντότερους) με κύριο πυλώνα την φορολογία, δεν μπορεί να μην εξαρτάται από το ΑΕΠ. Καμμία κυβέρνηση δεν όρισε πλαφόν στο ποσοστό του ΑΕΠ που θα ενισχύει τις συντάξεις, και ακόμα περισσσότερο καμμία ούτε συζήτησε καν την πλήρη μετατροπή του σε ανταποδοτικό – κεφαλαιοποιητικό. Όμως σε περιόδους γενικού lock-down, με ποια ηθική βάση και ποια οικονομική λογική δίνεις στον συνταξιούχο, που μπορεί να είναι και 50 ετών, τα δεκαπλάσια από αυτά που θεωρείς λογικά για τον εργαζόμενο; 400 ευρώ ο εργαζόμενος του ιδιωτικού; 400 και του Δημοσίου. 400 και ο συνταξιούχος. Μέχρι να περάσει η κρίση. Τι; Όχι;

Δεύτερον: απελευθέρωση της αγοράς ώστε να αποφασίσει η ίδια τις μικρορρυθμίσεις που χρειάζεται για την επιβίωσή της, με την κυβέρνηση να παρέχει νομική κάλυψη σε οτιδήποτε συμφωνηθεί από τα συμβαλλόμενα μέρη. Ο λογικός εργαζόμενος που βρίσκεται στο σπίτι με την εταιρεία του κλειστή ξέρει ότι ο λογιστής δεν έχει λεφτά να τον πληρώσει. Και θέλει να συνεχίσει να εργάζεται και στην μ.Κ. (μετά Κορονοϊό) εποχή. Ο εργοδότης, αν δεν υφίσταται την αιμορραγία των εργοδοτικών εξόδων, δεν έχει κανέναν λόγο να απολύσει ανθρώπους στους οποίους έχει επενδύσει και χρόνο και χρήμα. Ας αφήσουμε λοιπόν τα δύο μέρη να τα βρουν χωρίς τον επόπτη - κράτος. Αναστολή εργασίας με ταυτόχρονη αναστολή μισθών είναι αυτό που όλοι σχεδόν – εκτός από όσους είναι οργανωμένοι στο ΠΑΜΕ - προτείνουν και από τις δύο πλευρές. Το ίδιο πρέπει να ισχύσει και με τα νοίκια. Έναν συνεπή ενοικιαστή τον θέλει ο ιδιοκτήτης. Θα συμφωνήσουν οι δυο τους το ενοίκιο αυτών των μηνών. Κι αν δεν συμφωνήσουν; Ο καθένας θα αναλάβει το κόστος της επιλογής του. Χωρίς το κράτος να παίρνει το μέρος του ενός ή του άλλου. Αν η νομοθεσία δεν ήταν σοβιετικού τύπου, αυτά θα είχαν γίνει ήδη.

Τρίτον: για την αντιμετώπιση άμεσων αναγκών επιβίωσης (κάποιοι δεν έχουν χρήματα ούτε για τα ψώνια της μέρας) το κράτος μπορεί να εκδώσει ένα 10ετές “κορονο-ομόλογο” και να δανεισθεί από τις αγορές με επιτόκιο χαμηλότερο (σήμερα) από 2%. Με αυτά τα χρήματα και με το ίδιο επιτόκιο (λίγο ψηλότερο για να καλύψει πιθανά κόκκινα δάνεια) θα δανείσει όσους έχουν ανάγκη, με υποχρέωση να τα εξοφλήσουν μέσα σε 10 χρόνια με εγγυητές τα παιδιά τους. Επιμένω στο δάνειο και όχι στο επίδομα, διότι κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε πως ο καθένας μας είναι υπεύθυνος για τα οικονομικά του “κουμάντα”. Κάποτε, στην εποχή των πατεράδων και των παππούδων μας, δεν υπήρχε νοικοκυριό, ακόμα και φτωχό, που να μην είχε κάτι στην άκρη για ώρα ανάγκης. Η μεταπολίτευση μάς έμαθε να ζούμε απλώνοντας μόνιμα τα πόδια έξω από την κουβέρτα, να μην σου πω έξω κι από το δωμάτιο. Η αποταμίευση θεωρείται ντεμοντέ, ενώ, ακόμα και στα χρόνια της κρίσης, ο κανόνας είναι το να ξοδεύεις από τώρα τα μελλοντικά σου έσοδα.

Πώς θα καταλάβει ο πολίτης, που πάντα ρίχνει την ευθύνη σε άλλους, πως για μια εκτεταμένη φυσική καταστροφή (που μπορεί να είναι κατολίσθηση, σεισμός, πυρκαγιά, έκρηξη ηφαιστείου, τσουνάμι, πτώση μετεωρίτη κ.λπ.) δεν ευθύνεται κανένας; Κανένας δεν οφείλει να αποζημιώσει τον άλλον, αλλά είναι δική του ευθύνη να έχει ένα κομπόδεμα για οτιδήποτε συμβεί. Όσοι δεν έχουν, θα μπορούν να μπαίνουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του κορονο-ομολόγου και να παίρνουν για κάθε μήνα κρίσης ένα ποσό ανά άτομο προσαυξημένο ανάλογα με τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειας. Δανεικά όμως. Καθώς, όπως έλεγε και η βαρώνη, δεν υπάρχουν λεφτά του κράτους αλλά λεφτά του φορολογούμενου. Τίποτε δεν είναι τσάμπα σ΄ αυτόν τον μάταιο κόσμο.

Αυτά, μέχρι να δούμε τις εξελίξεις από το μέτωπο της ιατρικής, που δεν θα προκύψουν αύριο. Θα πάρει μήνες αυτή η ιστορία, μπορεί να ξεπεράσει τον χρόνο. Και οι επιπτώσεις στην οικονομία θα είναι ακόμα μακρύτερες. Αλλοίμονο αν αυτή η περίοδος ξεθεμελιώσει τις ατομικές ελευθερίες στις οποίες βασίζεται ο δυτικός πολιτισμός. Είναι άλλο πράγμα η προστασία της δημόσιας υγείας, έστω κι αν γίνεται καταχρηστικά, κι άλλο η αναβίωση του σοβιετικού οικονομικού μοντέλου, με την επιβολή της δικτατορίας του κορονοϊάτου. Έχει πολύ κουπί ακόμα και πρέπει να αντέξουμε.

Εκτός αν το Υπουργικό Συμβούλιο και η ΠτΔ υπογράψουν άλλη μία ΠΝΠ, με την οποία να αναστέλλεται η δράση του κορονοϊού ή να απαγορεύεται να νοσήσεις.

https://www.liberal.gr/apopsi/pame-gia- ... tou/294104
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

Zelda έγραψε: 05 Μαρ 2021, 22:35 Πλασαρονται ως ενα δεξιο Ποταμι
Υπάρχει κοινό για κάτι τετοιο;
Δεν είναι δεξιό Ποτάμι.Μπορεί κάποτε να ήταν αλλά δεν είναι πλέον.Τα έως τώρα φιλελεύθερα κόμματα ήσαν ακραία δικαιωματικά κόμματα συν ελεύθερη οικονομία.Εδώ υπάρχει άλλο μίγμα,ελεύθερη οικονομία και πακέτο αντικομμουνισμός και αντιμουσουλμανισμός.Δύο σε ένα.Δες πως ανεβάζει στροφές και συνδυάζει και τα δύο.

https://www.thepresident.gr/2021/03/05/ ... -tzimeros/

Υπάρχει κοινό στην Ελλάδα που είναι δεν θέλει την αλητεία της αριστεράς και δεν θέλει και τους μωαμεθανούς λαθρομετανάστες χωρίς όμως να θέλει αποχώρηση από ΝΑΤΟ και ΕΕ.Κάθε άλλο.Αυτό είναι το κοινό του που είναι άλλο από το κοινό του Τράγκα ή του Βελόπουλου.Αυτών το πρόβλημα είναι οι Γερμανοί αλλά του Τζήμερου οι Πακιστανοί.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”